Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gubro

    senior tag

    válasz Agyasima #7 üzenetére

    Mi nyolcan voltunk, a hosszú-kóstolást csináltuk, ez papíron 20 fajta kóstolása, a valóság kb 30 volt, mivel a tulaj a hordókból is ki-kivett pipettával.
    Így fejenként 6 ezer volt az ára, ami szerintem korrekt. Ebben természetesen minden (a kaja is) benne volt.
    Nem tudom, hogy hozzájuk lehet-e ketten menni, fel kell őket hívni.

  • Gubro

    senior tag

    válasz Parci #6 üzenetére

    Semmi célzás nem volt, leírtam a tapasztalataimat. :)

    Gálék sajna nem értek rá, Lőrincék (St.Andrea) szintén nem, Vargáékhoz meg inkább nem mentünk, így maradt a Simon pince. Nem bántuk meg.
    A cikk írására az késztetett, hogy akár így is segíthessek az egri borászoknak. Villány indokolatlan túlsúlya nem kitaláció, elég, ha körülnézünk bárhol, 20 borból 15 villányi, a maradékon osztozik a többi borvidék. A bikavér lejáratása az orosz piac mennyiségi kiszolgálására és a felelőtlen termelésre vezethető vissza, szerencsére ma már Egerben is nagyon szigorú a szabályozás.
    Csalók mindig lesznek, de az összkép azért csak javulni fog.
    Érdekes, hogy Simon nem volt nagy véleménnyel a divatos (és általam is nagyon kedvelt) shirazról (hozzá kell tenni, hogy bikavérbe nem is jó, simán elnyomja a többi ízét, úgy meg nem az igazi), igaz azért azt tudni kell, hogy a legrégebbi ültetvények is 2003-ban adtak először bort, és bizony az első borok nem tartósak. Még Villányban sem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés