Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Apple iPhone 11 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Na, ezért várok még mindig. Hiába, ma a szoftverek már annyira bonyolultak, hogy nehéz közel hibátlanra vinni rögtön. Addig jó nekem a 12.4.1 vagy mennyi. Egy kerek évet fogok várni a frissítéssel vagy kettőt.
Addig nem lesz kitétel a 13as OS az áruházban minimumként szerintem. -
ruarua
tag
13.1.2
-
w333
félisten
Jerry megszorongatta az i11 -t is
-
kchris78
veterán
válasz
Carlytoo
üzenetére
szerintem tudná sok panel. csak azért nem engedélyezik ezt mert a színhelyesség csökken és ezt nem engedik a gyártónál (amit inkább mérni lehet nem látni, mondjuk képnézegetés az amúgyis erős fényerővel jó). inkább maradnak a PWM-nél. 290Max freki nekem se elég, szerintem ennyi volt a max kb a vezérlőáramkörben amit még megfelelő fogyasztással ki lehetett hozni. Aztán hogy mi lesz jövőre - majd meglátjuk.
-
nuke7
veterán
nekem most tűnt fel egy-két nap után, hogy ios13 SE-n nagyon kicsi... mármint hangerő állítás visszajelzése pl. kifejezetten kicsi lett, pedig nekem jó a szemem...

-
Carlytoo
senior tag
válasz
eladogeppc
üzenetére
-
Blizzardking
őstag
válasz
eladogeppc
üzenetére
Csomó kínai tudja, vagy nagyon rövid időn belül tudni fogja egy frissítés után. Talán a Oneplusnál olvastam, ami azt jelenti, hogy mire az apple felemeli a pwm frekvenciát újabb öt Herzzel, a Vivo, Oppo, Oneplus és tőlük függetlenül a Xiaomi is tudni fogja. Kb ekkorra fog megérkezni a 10Wattos töltőtök az aliexpressről.
Viszont örömhír, hogy van már Mixplorer az ios 13-ban, igaz kicsit herélt verzió, mert ugye csak a dizájnt koppintották le a cupertinoi kis ördögfiókák
-
Z.É.T.
addikt
válasz
eladogeppc
üzenetére
Szerintem felesleges szétoffolni a topikot, főleg, hogy még OFF-ba sem került...
Egyéb offtopik telefonokon (Huawei, Oneplus pl) van már ilyen kapcsoló. -
Z.É.T.
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
240 vs 290 Hz, nem tudom mennyivel kímélőbb, 500Hz körül szokták emlegetni a határt, ráadásul én a notebookcheck oldalon ezt olvastam és most nincs időm vadászni máshol:
"As expected, the iPhone 11 Pro uses pulse width modulation (PWM) to control display brightness. The panel in our review unit flickers at between 60 and 290.7 Hz, which is rather unusual. By contrast, most OLED panels flicker at one frequency" -
haxiboy
veterán
válasz
eladogeppc
üzenetére
2. HSZ
"DC dimming will be been added via an update currently internal lab testing is going on."
Feltételezem azóta már megjelent ez az update? -
-
Noukoum
veterán
Kb mint a kamera. Az első "fizetett" tesztek mindenhol azt írták hogy a világ legjobb kamerája, azért hogy vegye mindenki az is aki vacilált. Persze hogy amint kijöttek a független tesztek kicsit más az összkép. Nem véletlen kapnak ők később készüléket. Persze jó a kamera, de ennyiért ez alap, semmi extra.
-
Z.É.T.
addikt
És akkor még nem szóltunk egyéb aspektusokról.
Mert - ha jól tudom, de javítsatok ki, ha nem így van - más gyártóknál kell keresnie annak, aki érzékeny(ebb) a PWM-re, neki a DC dim. kapcsoló többet ér, mint a színhelyesség - egy bizonyos szint felett - vagy a betekintési szög, esetleg a homogenitás.Részemről elvárás lenne, hogy a csúcskategória minden OLED panel esetén megadja a lehetőséget nem PWM-re, akár fényerő csökkentéshez adhatóan, vagy a környezeti érzékelő alapján, vagy időzíthezően, de minimum menüből kapcsolva.
Megint más a 90Hz-es frissítést tartja fontosnak, a többség meg a 325 feletti ppi értékkel is ki tud békülni.
Nem ennyire fehér és fekete ez, persze ezek a tesztek segítenek dönteni, az nem kérdés.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nem, mintha ez számítana bármit is. Ha kijön az új iPhone, akkor annak van a legjobb kijelzője, utána kijön az új Samsung, és annak lesz, stb.
Örökös körforgás.
-
Juhaszatti
addikt
-
válasz
Parallaxis
üzenetére
Mondjuk ez nem olyan egyértelmű, a DisplayMate is meg akar felelni mindenkinek, ezért a legjobb kijelző díját is többeknek osztogatják. Inkább úgy értik a legjobbakat, mint a Top Tier-be tartozókat. Rengeteg teszt van, és amelyik készülék mindben elég jó, az a Top Tier-be tartozó. A sok adat alapján meg Te is el tudod dönteni, Számodra melyik a legjobb. Az viszont kétségtelen, hogy az új iPhone-ok kijelzője csúcskategóriás. Ahogy egy Note 10-é is az.
-
haxiboy
veterán
válasz
Blizzardking
üzenetére
Nekem bejönne...ha elállnának már ettől a kitüremkedő kamerától...nem hiszem el hogy nem tudják megoldani, szinte minden gyártó meg tudta oldani valahogy...Lerakod a telefont...fél millió forintért...és billeg...
-
M@cika
őstag
A14 meg már 5nm-es lesz jövőre. Ha már van a TSMC-nek gyártósora, akkor legyen is aki használja. :-)
-
kchris78
veterán
nem most lett először 7nm csíkszélesség az Axx procikban?
-
Parallaxis
addikt
válasz
Blizzardking
üzenetére
Inkább vízcsepp az üvegen lehetett a dizájn ihletője.
-
eladogeppc
veterán
Világ életemben utáltam az iPhone-okat, de ahogy öregszem, úgy egyre jobban tisztelem a stabilitást és minőséget. Amint lesz pénzem, veszek egy Apple telefont.
-
Norbi.
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
hogy drága, meg nagy a notch.
ennél úgy sem kreatívabbak.
-
Parallaxis
addikt
Nem tudom a kijelzőket fikázók mit fognak majd írni az iPhone 11 Pro tesztjénél, tekintve, hogy a készülék bezsebelte a jelenlegi legjobb kijelző címet a DisplayMate tesztjei alapján.

-
sajtom
csendes tag
Legyen a telefon képességeiről is szó egy kicsit.

Igaz, hogy PRO, de a képalkotási képességek, a rendszer ugyanaz.
Nézzük mire képes a telefon egy profi fotós kezében egy kicsit hosszabb lélegzetvételű tesztben.
.
[link]
.
Cím: iPhone 11 Pro CAMERA Real World Review | from a PROFESSIONAL Photographer's Perspective -
gattolino
senior tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Itt mindig a többivel hasonlítják össze. A többi az tényleg brutál szvsz. A 11 Pro Max az szerintem idén és jövőre mindenkit le fog mosni. A 11 sem rossz a saját kategóriájában.
-
Prowler
senior tag
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Játék közbeni használatról nem tudok nyilatkozni, de Telegram/Twitter/YouTube/böngészés/zenehallgatás mellet szuper üzemideje van. 40% alá még nem sikerült bevinnem az akksit, pedig nem töltöm napközben. Ma is 4 óra SOT-nál járok és 84%-on van a telefon.
GSMArena teszt szerint többet bír mint a 11 Pro.

-
<Lacy85>
addikt
Ezekre a videókra annyira nem szoktam adni, de a Pro modellekhez képest ennyivel rosszabb lenne az üzemideje a sima 11-nek?
-
Fryskitt
addikt
válasz
Balázs0916
üzenetére
Számítógépre kötni és úgy? Huh, akkor most ezt nem teszem fel még.
-
7Heads Drago
veterán
Nagyon tetszik a videó. [link]
Főleg az elején. Ezt még Apple reklámnak is beillene. Nekem bejönne.
HDR videónál tényleg nincs opció rá youtuben?
Illetve a 13.1 engedi-e a kamerák közti váltást 4k 60-on? A videó szerint nincs rá mód hogy mind a 3 kamera legyen. -
törölt tag
nekem nem tetszik,de a kamera elég jó lett.A notch miatt nálam felejtős a telefon.
-
nozs23
addikt
válasz
llama.adam
üzenetére
Nem mondtak ki konkretan. Szerintem mindegyikre. Legalábbis bizom benne.
-
llama.adam
csendes tag
Ami nekem nem egyértelmű, hogy a deep fusion csak a Pro modellekre lesz elérhető, vagy az iPhone 11re is?
-
<Lacy85>
addikt
válasz
janeszgol
üzenetére
Sok oka lehet. Kicsit nagyobb aksi, takarékosabb SoC, meg egy kis szoftveres optimalizálás.
GSMArena mérései szerintem most is megállják a helyüket, mert a Pro-nál kb. mindenhol az jött ki használat során, mint náluk.
Eddig minden vodeóban azt mondták, hogy jelentősen nőtt az üzemidő.
Gondolom a sima 11-nél sem hasraütésre írták, amit. -
Skorpio.59
aktív tag
Jó telefonok .Nálam váltani fogja valamelyik a8+-t.
-
janeszgol
félisten
válasz
Gergőke88
üzenetére
Ez szépen hangzik, de ugyan az az SoC van benne, csak magasabb órajelen. Érdekes, hogy a notebookcheck pár százalékot mért ki, talán videó lejátszásnál volt 12%, azt lehet hozni hardverből és szoftverből is.
A GSMArenaban már egy jó ideje nem bízom meg üzemidő mérésben. Ez a több órás többlet a Xr és 11 között nonszensz még akkor is, ha átlag (főleg akkor). -
leslien
nagyúr
vki vett már a Telenortól i11 fivérekből?
-
SÖ
addikt
válasz
Balázs0916
üzenetére
iTunes -al próbálj csinálni egy visszaállítást ha felismeri.
Valamiért sérült az ios és recovery módban ragadt. Állandóan újra akar indulni. Ezt olvasd el. [link] -
törölt tag
Lyészus faxa... Még mindig etetitek a fikahuszàrokat?
Ha nem vàlaszolnàtok màr rég elhagytàk volna a topikot... -
llama.adam
csendes tag
válasz
Wapmester
üzenetére
Az a lilás kékes dolog a kromatikus aberráció, a lencsék anyagának és elkészítésének minőségétől függ leginkább. Nagyon drága rendes objektíveken amiket valódi fényképezőgépekre teszel fel sem minden esetben mentesek ettől, ez sajnos a fizika, nem lehet megerőszakolni, tipikusan a széleslátószögű objektíveken erősödik fel a jelenség, mint ahogy az élesség is elvész a kép széleken. Ezt maximum utómunkával lehet eltüntetni, ha szükség van rá (ált. ha nagy méretben nyomtatsz)
megj. Ennyire kis méretben ami a mobilokra jellemző, valószínűleg lehetetlen igazán jó minőségű lencséket készíteni, az sem segít sokat ha pár mm-el nagyobb vagy kisebb a szenzor, mert annyival nem lesznek a lencsetagok nagyobbak, hogy érdemben jobbak legyenek az optikai tulajdonságai
-
Wapmester
senior tag
a normál, nem raw képeken a széleknél eléggé torzít az iphone és lilás dolgok is vannak aminek nem kellene lennie, összességében a nappali képek jók amit a készülék csinál csak, az ultrawide az nagyon gyenge, csúnya a zaj rajta és még jobban torzít a széleinél mint a normál lencse. Kihozták belőle amit tudtak,de ebből a képérzékelő szenzorból már ennél többet lehetetlen kihozni, ezt jobban csak a Pixel tudja megoldani. Ezért baromira nem is értem miért nem válogattak be egy nagyobb képérzékelőt iphone-ba, azzal tényleg meg tudták volna fektetni a Pixel-t.
-
törölt tag
-
leslien
nagyúr
nem is gondoltam volna h ilyen sok a ruppotlan irigy ember.. most először van iPhone mert ez most tényleg oda b@sz..
-
batai15
félisten
Elég sok tesztet meg néztem ,és bizony durva lett a kamera összességében .
A fillér bsz*S a tartozékok kapcsán főleg hogy ilyen drága ,külön vicc ahogy a tárhely is ,illene már 128nak lennie főleg ennyiért .
Személyesen elég sok rossz tapasztalat van a szifon meghibásodásokkal kapcsolatban,de összességében elég durva kompakt telefon lett -
FistXL
senior tag
[iPhone 11] vs [Google Pixel 3] RAW kép. Előbbin gyakorlatilag egy éles részlet sincs.
-
FistXL
senior tag
Későn olvasom, de mik ezek a siralmas kameraképek?! Majdnem HÁROMSZÁZEZER Forintért?
-
leslien
nagyúr
azt tudom h 3 Samsugot adtam el (S10) mert Exynos az clone (legalább is nekem) hiába a Super amoled ha nem tud egy normális képet csinalni.. aláírom h a i11 nem rendelkezik brutális kijelzővel , de amikor a képeket pláne a videókat a 4k hdr tv n visszanéztük az egész család kereste a szavakat....most i11 marad és a P3 is.. aztán nézzük a P4 et mit tud...
-
Zjunior
veterán
válasz
Balázs0916
üzenetére
Sima resetnek meg kellene oldania...
dfu meg nem latja az lehetetlen... -
joey04
titán
Szerintem ketté kell választani: Az tény, hogy egyértelműen azért kerül a simába az IPS, mert olcsóbb. Ez viszont nem zárja ki, hogy sok embernek ez bizony jobb. Ott a pwm, ez engem pl nem zavar, de az után húzás viszont igen. Viszont szebbek a feketéi, cserébe a fehér nem az igazi. Nekem igazából a Samu Note 3 óta mindegy, hogy IPS vagy oled. Csak jó legyen. Mert mindkettőből van szar, gagyi is.
-
janeszgol
félisten
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Köszi! Ismerem a táblázatot és az oldalt is, évek óta olvasom, én is innen veszem az infókat. Őszinte leszek, amikor muteromnak vagy valakinek veszek/vetetek valamit, az első az, amit megnézek, az az NC. Nem tudom, hogy muterom érzékeny lenne rá, de nincs pofám ilyet adni neki.
Az 5.1 telefonra visszatérve: az a pwm csak 10% fényerő alatt jön ki, és mivel alapból nem egy fényerőbajnok a telefon (közép, vagy picivel alatta), ezért ez sosem okozhat gondot. -
Juhaszatti
addikt
válasz
janeszgol
üzenetére
Igen, sajnos sokan elfelejtik, hogy rengeteg IPS telefon is PWM-es.
A Samsung 240Hz-e még egész baráti az IPS, de alig 65Hz-es PWM-el szerelt Nokia 5.1, vagy a 100Hz-es Redmi 7 mellett.Itt érdemes szemezgetni:
[link]Szerencsére az iPhone-ba szerelt amoledek is a jobbak közé tartoznak ilyen szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Elektromos autók - motorok
- Gitáros topic
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
- Sudokoo NEXAURA 360 Liquid Cooler, 360mm vízhűtés!
- RITKASÁG! Avexir Raiden DDR4 4GB/8GB ramok
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ennél úgy sem kreatívabbak.
(bárcsak jönne 4,7-5" alatti telefon az apple-től
)