- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Csakénvagyok #292 üzenetére
ezt magyarázhatod az argentínoknak...
-
bambano
titán
válasz
DrGonzo22 #272 üzenetére
ez akkor lenne helyes, ha az adatgyűjtés ténye önmagában nem lenne törvénysértő.
adatot gyűjteni csak célzottan, meghatározott céllal lehet. ez most nem egy jól sikerült magyar mondat, de bővítem. célzottan: előre meg kell mondani, hogy kiről. a nagy hálóval merítünk és megnézzük, mi akadt bele elv nem helyes, sérti az adatvédelmi törvényt, erről az isp-kkel kapcsolatban már van (emlékeim szerint angol) bírósági határozat, itt is volt róla szó. a meghatározott cél azt jelenti, hogy a bíró tudja, mit akarsz rábizonyítani, miért gereblyézed össze az adatait.
Következmény: amíg nincs bírósági határozat valaki konkrét személy ellen, addig nem lehet adatot gyűjteni.
Tehát az, hogy felveszem az összes telefonbeszélgetést, elmentem az összes emailt, letöltöm az összes twitter bejegyzést, majd automaták csámcsognak rajta, az a jelenlegi európai szabályozás szerint nem törvényes.
"Szőnyegbombázás: az adott területen válogatás nélkül mindenkit megölünk.": igen
"Megfigyelés: az adott területről a kollektív bűnösség elvének megfelően mindenkit begyűjtünk, és táborba/börtönbe zárunk.": nem csak ez a törvénytelen, hanem az is, hogy adott területről mindenkiről minden adatot begyűjtünk."precíziós bombázás": egyéb legális úton megszereztük a szükséges hírszerzési adatokat (ez se jó szó teljesen), majd olyan minimális mértékre szűkítettük le a lehetséges érintettek körét, amennyire csak lehetséges, és ezen belül lézerrel kijelöltük a célpontot és a bomba oda ment.
precíziós adatgyűjtés: gyanúba keveredett néhány ember, őket bírósági határozat alapján megfigyeljük. másokat nem.Persze, mindenkinek a magánügye, hogy pl. hajlandó-e úgy beutazni az usába, hogy a határátlépés feltétele a rabosítás és az, hogy megnyerje az illetékes officer jóindulatát is. Én nem, de ez nem fáj, mert nem is akarok oda menni. De ha a többi ökörségüket is exportálják, akár ide, hozzánk is, akkor már baj van.
-
bambano
titán
válasz
DrGonzo22 #268 üzenetére
"A tömegpusztító fegyverek technikailag sokkal fejletlenebbek (és jóval olcsóbbak is), mint a precíziós eszközök nem is értettem miért jött elő ez a példa.": az baj, ha nem érted. De segítek:
Ha felküldenek egy század buffot bombázni, akkor azok úgy bombáznak az esetek jelentős részében, hogy szőnyeg, vagyis válogatás nélkül elboronálnak vízszintesre minden célpontot, katonait, civilt, vétkest, ártatlant.Abból a tényből, hogy fejlesztenek precíziós fegyvereket, amelyek akár arra is alkalmasak, hogy egy városrésznél jóval kisebb területre korlátozzák a rombolást (pl. egy lakás), következtetni lehet arra, hogy a szőnyegbombázás szerű műveletvégzés nem felel meg a döntéshozóknak.
Akkor miért erőltetik a szőnyegbombázásra utaló jellemzőkkel rendelkező totális megfigyelést? Az egyikben lehet széles körben ártatlanokat is bevonni a cselekménybe, a másik esetben nem?
-
bambano
titán
válasz
DrGonzo22 #259 üzenetére
"Amit Te leírtál, és mint eszményi példát beállítottál, az nagyjából a kanti kötelességetika": amit leírtam, az nagyjából és teljesen ellentéte a kötelességetikának.
Wikipédia: "Azonban ahhoz, hogy valami morálisan jó legyen, nem elég megfelelnie az erkölcs törvényeinek, hanem szükség van arra is, hogy a törvény kedvéért menjen végbe." hát ezért nem kötelességetika, mert nem a törvény és nem külső hatalmi erő hatására kellene dönteni. Ergo a kötelességetikát nem is tartom kívánatosnak."Sőt Kant kifejezetten azt hangsúlyozza a heteronómia fogalmával, hogy az erkölcs=társadalmi norma azonosítása tarthatatlan, az erkölcs szó csak az autonómián keresztül érthető meg, és csak arra hazsnálható.": így van. Pontosan erről beszéltem, én autonóm módon szeretnék helyesen cselekedni, nem heteronóm módon.
-
bambano
titán
válasz
DrGonzo22 #259 üzenetére
Ha az, amit írtam, technika és haladásellenes, akkor bizony sok nagy ország kormánya is technika és haladásellenes, pl. ahol tiltják a dum-dum golyót, ahol nem alkalmaznak tömegpusztító fegyvert, ahol a collateral-damage problémával foglalkoznak, stb. Minek fejleszt amerika precíziós bombákat, amikkel sebészi pontossággal ki lehet lőni akár egy házat is a házsorból, amikor a buffok is el tudják végezni az adott ház elpusztítását? igaz, hogy ha a buffokat küldöd, nem csak a ház, az egész kerület vízszintes lesz, na de kit érdekel...
Szerintem nem műcirkusz ezek miatt aggódni.a totális kontrollal pedig az a baj, hogy én nem vagyok terrorista. miért figyelnek meg engem?
-
bambano
titán
válasz
DrGonzo22 #246 üzenetére
"A lényeg, hogy a társadalmi normák be legyenek tartatva, teljesen mindegy hogyan": az erkölcs meg a társadalmi norma elég jó közelítéssel azonos fogalmak. Ennek tükrében gondold át mégegyszer, amit írtál.
A probléma fő magját pedig abban látom, hogy a világ évtizedekig, évszázadokig abba az irányba fejlődött, amit én szeretnék, majd mostanában lett egy nagy pálfordulás, és megint elindult vissza, a sötét középkorba, csak modernebb fegyverekkel. Aminek nem látom az indokát.
Soha nem volt abszolút értelemben minden jó, de sokáig a tendencia javuló volt, most meg romló lett. Ez fáj nekem.
-
bambano
titán
válasz
DrGonzo22 #238 üzenetére
most ne fussuk le megint azt a threadet, hogy miért baj, ha terjed egy eszköz, amivel a hatalom és pereputtya visszaélhet.
az egész kócerájjal az a gond, hogy gyereknek tekinti a felnőtteket, nem bízik abban, hogy a felnőtt saját józan belátása alapján is helyesen fog cselekedni, hanem odaáll mögé ostorral, hogy márpedig ez a helyes, ezt meg ezt fogod csinálni.
Egy normális világban nem azért nem szállok ki és tépem le a szabálytalankodó x5-ös bmw-s fejét és gyújtom fel a kocsiját, mert a térfigyelő kamera látja, hanem azért, mert erkölcstelenség. Persze lehetne azon vitatkozni, hogy hatékony-e a bűnüldözés, de ezt most hagyjuk ki.
Nekem, saját magamból fakadó igényemnek kellene lenni, hogy a másik embert ember módjára kezelem és nem egy külső retorziótól meg az állandó megfigyelés tudatában kellene úgy tenni, mintha emberként tisztelném. A bűnüldözést és a büntetést a normától eltérő KIVÉTELEK rendszabályozására kellene használni, nem pedig alapértelmezetten mindenkire, vétkesre vétlenre egyformán.
21. század, fel kellene nőni végre. meg hagyni kellene végre felnőni az embereket.
-
bambano
titán
olvastam már a neten olyan híreket, hogy mi mindenért perelnek szexuális zaklatás címszó alatt, meg oylat is, hogy lassan már nem mernek ketten beszállni egy liftbe (egy pasi meg egy nő), mert abból per lesz. Ilyen esetekben a pasi megvár egy másik liftet.
A szólásszabadság része szerintem az is, hogy nem hallgatnak le mindent, cak-pakk. Echelon, megvan? Lassan eljut oda az usa, ha még nem jutott volna el, hogy egy átlagos bűncselekmény nyomozásához elég a számítógépes archívumokban feltenni egy-két lekérdezést és megvan az elkövető. Ez se jobb, mint a megkövezés, csak más, erkölcsösebb mázba öltöztetve.
Azt gondolom, hogy egyre inkább nem az erkölcs a visszatartó erő odakint, hanem az, hogy tudják, mindig mindent logolnak és archiválnak. A józan észt és a másik tiszteletét gépek kényszerítik ki, ami elég embertelen.
-
bambano
titán
Ez volt az eredeti mondat: "Hova szöktek a legtöbben a második VH előtt, közben és után?". Erre nemigen válasz, hogy ma miért és hogyan mennek oda a bevándorlók...
A fikázással pedig abban a hsz-ben az a baj, hogy egy hsz-en belül egy azonos hozzászóló sem tudja eldönteni, hogy akkor fikázza az usákokat vagy egyetért velük. Ez pedig baj. Nem az a baj, hogy x hozzászóló szereti őket, y meg nem, hanem az, hogy ugyanaz az egy, ugyanabban a mondatban szereti és utálja őket. Akkor döntse már el, hogy jobbra vagy balra.
ezt három másodperc guglizás után találtam. itt van még egy, ő 16 évig várta az ítéletvégrehajtást. Idézet az első linkről:
"A kivégzésre várva, a „halál folyosójában” eltöltött tíz év alatt az ..." -
bambano
titán
teljesen mindegy, hogy melyik vallást teszik kötelezővé, ha kötelező, akkor már nem jó.
továbbmegyek: teljesen mindegy, hogy mit tesznek kötelezővé, minél több a kötelező, annál rosszabb. És ebben amerika élen jár. akár szabadalmi pereket nézed, akár azt, hogy mindenért perelnek, amit normális ember kiröhögne, az egész jogi berendezkedésük arról szól, hogy mindenkinek joga idiótának lenni és ezt perekkel is biztosítják. De nézheted a szabadságjogok megnyirbálását 2001 után (meg előtte is) (lehallgató rendszerek, stb), vagy nézheted, hogy mennyi kárt okoz másoknak azzal, hogy túlságosan is érvényesíti a saját akaratát (példa lehetne akár a monsanto is). Amerika mára egy nagy börtönné vált.Most van pár ország, aki ugyanazt csinálja az amcsikkal szemben, amit az amcsik csinálnak másokkal szemben. Elhiteti, hogy olyan atomütőereje van, amivel nagy károkat tud okozni és ezzel korlátozza az amcsik pattogását. Nem baj az, ha a kocsmában rendszeresen kötekedő részeget helyreteszi egy időnként felbukkanó vendég. Különben semmi nem fogná vissza az usákokat és akkor lenne itt haddelhad. Ahogy a szólás is mondja: mit ér a düh erő nélkül. Megfordítva: sz.r ügy, ha olyan gurul dühbe, aki elég erős is.
-
bambano
titán
Tegyük fel, hogy van két dobozod, az egyikben nagy nyomású gáz van, a másikban meg majdnem vákuum. Ha összenyitod a kettőt, mi fog történni? Az a kis maradék gáz átmegy a nagy nyomásúba, vagy a sok gázos dobozból átmegy a majdnem vákuumba? Na ugye.
Azért Amerikába vándorolt ki mindenki, mert ott még rengeteg szabad hely volt.
Másrészt meg elfogadod tényként, hogy sokszor nem erkölcsösen jár el, és utána csodálkozol, hogy miért fikázzák? Te odafigyeltél arra, amit leírtál?
Egyébként meg az a tény, hogy iránban nem jó, még nem legitimálja az amcsik dolgait.
-
bambano
titán
ahha, építenek 1 gigabuckból iskolát, majd kivonulnak, és mikor behúzták maguk mögött az ajtót, 32 másodperc múlva összeomlik a teljes erőszakolt hatalmi struktúra. A 40. másodpercben a mostani terroristák kerülnek hatalomra, a 45. másodpercben már be lesznek zárva azok az iskolák.
majd egyszer sokára megértik, hogy az oktrojált rendszerek sehol nem tartósak.
-
bambano
titán
"A furcsa sokkal inkább az, hogy vannak elég sokan még itt a fórumban is, akik képtelenek elsajátítani az önálló gondolkodás tudományát.": ez az ultimate No1 érv szokott lenni, mint a Lola T az autóskártyában.
Aki nem a te gondolataidat sajátította el, az, *szerinted*, nem tud önállóan gondolkodni. Holott láthatóan nem önálló gondolkodást vársz el tőle te sem (mert abba belefér, hogy mást gondoljon dolgokról, mint te), hanem azt, hogy a te gondolataidat használja.
(#96) hoffman_: elég jól bevált az usa politikája Afganisztánban is. oh wait, vagy mégse? a nagy hadseregek ellen, frontális háborúra alkalmas nagy haderőjével már sokadszorra esik pofára az usa, hogyhogy nem tanultak belőle, érthetetlen. lásd: vietnám, afganisztán, stb.
-
bambano
titán
usa művészet? hogy mi?
lehet, hogy neked megfelel a pereljünk be mindig mindenkit minden apróságért meg hozzunk idiótábbnál idiótább törvényeket meg butítsunk le mindenkit a nematodák szintjére stílusú usa, de engem a hideg ráz a gondolattól is, hogy át kelljen venni azt a kultúrkört. ezzel semmi olyasmit nem mondtam, hogy a tálibok jobbak.
és akkor még nem beszéltünk a kapitalizmus vadhajtásairól, meg az egész világgazdasági kócerájról, amit az usa kavar, hogy minden rendesebb szakértő sírógörcsöt kap, ha belegondol.
nem hiszem, hogy az usákok egy centivel is jobbak lennének, mint pl. az oroszok. sőt. inkább valami rendesebb európai stílust választanék, ha lehet választani.
hiányzik még annak a bizonyítása, hogy te tudsz valamit a világról...
(#135) SLYM: sorold fel azokat a tényeket, melyek bizonyítják, hogy rendet tettek irakban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux Mint
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest