- Gyertek a 11. BRSZK-ra! Lesz DFI UV alatt, és mart szilícium tapi!
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
Csak azt nem tudom, hogy ezt miért nem olvastam!!??
Mondod ezt úgy, hogy már elolvastad.

-
Geri Bátyó
addikt
-
Vakegérke
félisten
-
Geri Bátyó
addikt
Részben egyet értek! Nem szabad szigorúan venni a szabályokat!

Ugyanakkor vannak olyan kritériumok, amik egy írást verssé minősítenek!
Persze minden egyéni megítélés kérdése, de vannak dolgok, amiket nem lehet elkerülni. Én például nem szeretem Janus Pannonius, Berzsenyi Dániel, József Attila és Ady Endre verseit (csak hogy néhány népszerűt említsek), ugyanakkor nagyra tartom Banos Jánost.Banos János: Vers
Kiköszörülheted magad
elvesztett utak szíjai vágnak
Mit mondanál apádnak
mikor sírni sose láttadCsak elmentél
meg se köszönted
most pedig szétesik
a világ körülöttedKihült lábnyomok gyöngysora
a fagy lángoló kertjeiben
Úgy méred ki útjaid
mintha nem is volna VégtelenA fogad is kiverhették
te csak hagytad magad
Mit teszel majd
ha barátod is rád mutatAz ember pedig szeret segít
vagy gyűlöl istentelen átkoz
s egyszer csak észre veszi
fogy fönőtt a világhozEz sem felel meg a szabályoknak, mégis azt mondom, hogy egy igen jó vers!

-
Huma
addikt
Nincs azzal gond, ha egy vers csak a szerzőnek szól, de - szerintem - akkor kár közzé tenni. Más kérdés, hogy ha az adott vers verstanilag megfelelő, mert akkor legalább ezen része élvezhető a közönség számára!
Esetedben viszont erről nem lehet beszélni.
Szerk: Nekem is van olyan versem, amit nem tettem közzé. Nem is egy!
Nem tagadom, igazad van!
Viszont egy versnek nem valók szerintem a szabályok. Legalábbis nem mindig. Csak korlátok közé szorítják a kreativitást. -
Geri Bátyó
addikt
Nem is azért írtam, hogy népszerű legyen. A mondanivalóját pedig felesleges keresni. Én tudom, hogy mi miért van a versben. Más max csak kilométerekről lövöldözhet rá, de eltalálni úgysem fogja.

Ez egy olyan vers ami kizárólag csak a szerzőnek szól.ui:
Írtam már pár verset, de azokat nem osztom meg veletek mert sokkal rosszabbak mint ez.
Nincs azzal gond, ha egy vers csak a szerzőnek szól, de - szerintem - akkor kár közzé tenni. Más kérdés, hogy ha az adott vers verstanilag megfelelő, mert akkor legalább ezen része élvezhető a közönség számára!
Esetedben viszont erről nem lehet beszélni.
Szerk: Nekem is van olyan versem, amit nem tettem közzé. Nem is egy!
-
Huma
addikt
Úgy látom, nem lett népszerű a versed és ezt részben meg is értem, mivel a mondanivalója valóban nem jön át! Többször is elolvastam, de számomra értelmezhetetlen. Ötletem sincs, hogy miről van szó és ez nagy hiba!

Mindezek mellett való igaz, hogy formailag is kusza. Se a szótagszám, se a rím, se a ritmus nem egységes.
Lehet jó verset írni ezek nélkül (illetve részben ezek nélkül) is, ha a mondanivaló értelmezhető! Jó példa erre PowerBuldog verses munkássága!
Nem is azért írtam, hogy népszerű legyen. A mondanivalóját pedig felesleges keresni. Én tudom, hogy mi miért van a versben. Más max csak kilométerekről lövöldözhet rá, de eltalálni úgysem fogja.

Ez egy olyan vers ami kizárólag csak a szerzőnek szól.ui:
Írtam már pár verset, de azokat nem osztom meg veletek mert sokkal rosszabbak mint ez.
-
Geri Bátyó
addikt
Úgy látom, nem lett népszerű a versed és ezt részben meg is értem, mivel a mondanivalója valóban nem jön át! Többször is elolvastam, de számomra értelmezhetetlen. Ötletem sincs, hogy miről van szó és ez nagy hiba!

Mindezek mellett való igaz, hogy formailag is kusza. Se a szótagszám, se a rím, se a ritmus nem egységes.
Lehet jó verset írni ezek nélkül (illetve részben ezek nélkül) is, ha a mondanivaló értelmezhető! Jó példa erre PowerBuldog verses munkássága!
-
Dr. Romano
veterán
-
Huma
addikt
Ahogy látom pattanásokra cserélted azokat.
A túlzott mértékű intelligencia pattanást okoz?

-
Dr. Romano
veterán
-
Huma
addikt
-
Mister_X
nagyúr
Én már csak ilyen régivágású vagyok.
Óbazz, megvan a vers értelme!

-
Gergő_
őstag
lehet kétszáz éve így volt, de a költészet nem a rendről szól.
a rímek és szótagok szart sem érnek ha nincs kép, ami persze nem unalmas.
vagy ha egyáltalán nincs kép akkor legalább nagyon száraz és józan.Huma
az első két szakaszt minek írtad oda? jó az anélkül is. -
Dr. Romano
veterán
-
Huma
addikt
Értem... Nos, ez újabb kérdéseket vet fel, de akkor azokat megtartom magamnak!

Nem.
MostanábanLSD-t sem használtam.
-
nincsisbéla
aktív tag
-
Huma
addikt
Mennyire voltál betépve?
Mi ez? Kihallgatás?

Amúgy nem élek a fűvel. Meghagyom a kecskéknek.

(#10) Dr. Romano:
EZO TV? Ne már. Ez sértő rám nézve.
-
Dr. Romano
veterán
2. lehetőség:
Nincs semmi értelme és mindenki azt magyaráz bele amit látni akar és ezáltal "hú de mennyire tud", mert azt képzel bele, amit saját maga gondol és tetszik neki.
Tipikus EZO tv-s megvalósítás ez a változat.
-
nincsisbéla
aktív tag
Mennyire voltál betépve?
-
Huma
addikt
Én nem értem a mondanivalóját (komolyan). Miről is szól ez?
Erre mindenkinek magának kell rájönnie. Ha elmagyarázom akkor az egész nem ér semmit. Olyan mint a megvilágosodás. Egyfajta felismerés.
Aki nem jön rá a a vers jelentésére az valószínűleg túl éretlen, vagy egyenesen alkalmatlan arra, hogy befogadja a szellemiségét. -
Mister_X
nagyúr
Én nem értem a mondanivalóját (komolyan). Miről is szól ez?
Én már látom: Huma prezentálja, hogy mennyire nem tud verset írni.
@Hé, te ott!: Ettől függetlenül se füle, se farka, se értelme, se mondanivalója. Egy jó költő rendet tart a művében.
-
Dr. Romano
veterán
-
Huma
addikt
Látszik, hogy még fiatal vagy.

Nem kell stimmelnie a rímeknek és a szótagszámoknak. Egy versben nem ez a lényeg.
Ha nem érted a vers mondanivalóját akkor minek fikázod? -
Mister_X
nagyúr
Ez szar. Sem a szótagszám, sem a rímek nem stimmelnek, de még csak hexametert és pentametert sem tartalmaz az előbbiek helyett. Még mondanivalója, témája sincs. Egy szóval egy semmi, de a semmi nem lehet szar, a szar meg nem semmi. Ez egy paradox trágya.
-
Huma
addikt
-
Vakegérke
félisten
-
Huma
addikt
Virágot az öltözőmbe. Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Visszatérés az aranykorba: Heroes of Might and Magic: Olden Era Early Access
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- VGA kibeszélő offtopik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- 27% - Corsair RMx Series RM1000x 1000W 80 PLUS Gold (CP-9020271-EU) Tápegység!
- White AM4 félkonfig! ASUS ROG B550-A + Ryzen 9 5950X BOX + 32GB DDR4 3600Mhz CL17
- Asus tuf gaming radeon rx 6800 16gb
- Lenovo ThinkBook 14"/i5-1035G4/8GB/240GB/magyar bill.
- www.olcsogamerpc.hu - ÚJ GamerPC 55 - Intel i5-14400F - RTX 5060 - 16GB DDR4 - 1TB NVMe - GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest