Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz danih #57 üzenetére

Nem erre gondoltam. Nyilván ha elsőre azt se tudod mi fán terem a teszt, akkor rosszabb pontokat eredményez, mintha tisztában lennél vele, hogy nem pontokat kell összekötni vonallal.
    De az alap IQ-dat ez nem fogja befolyásolni. Tehát a logikai képességedet nem fogja növelni. Csupán már tudni fogod mit kell csinálni.

Ezért sem tetszik a Mensa oldalán lévő próbateszt. Ugyanis a rendes IQ tesztekre előre meghatározott idő van. Ami idő alatt kedvedre ugrálhatsz a kérdések között.
    Itt a pórba teszten meg adott feladatra amiről azt se tudod még mit kell csinálni, van 20 másodperced. Ilyen esetben igen, segíthet az ha már másodszorra töltöd ki úgy, hogy tudod mit kell majd csinálni.
    De egy rendes IQ teszten van időd elolvasni a kérdést, és ha nem tiszta azokat megcsinálni először ami gyorsan megy. Szóval ezzel a logikád nem fog fejlődni csak reálisabb pontszámot fogsz elérni.

Ha az IQ olyan "egyszerűen" idősebb korban is fejleszthető lenne, akkor jóval több lenne a "zseni" 140-es IQ-val. Pedig nem így van. Az IQ egy bizonyos kor után már nem fejleszthető, nem egy tanulható valami.

Érdemes kipróbálni, hogy megírsz most 4-5 IQ tesztet. Veszed az eredmények átlagát. Majd ráállsz a fejlesztésre egyéb módon és 1 év múlva megírsz megint 4-5 tesztet és veszed annak az átlagát. Szinte biztos vagyok benne, hogy 5-6 pontnál nagyobb különbséget nem fogsz tudni elérni.

Btw egyelőre D1rect kollega is pont annyira bizonyította álláspontját, mint én. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés