- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A napsütés nem jött össze annyira, mert már ment le a Nap, mire végeztem a munkával, de majd holnap, ha nem kezd esni
Shingen: Ilyen hétköznapi használatot nem biztos, hogy tudok vele produkálni, mert leginkább állandóan bekapcsolt kijelzővel használjuk, szinte egész nap megy. Illetve nincs hozzá SIM kártyám sem, mivel nem saját készülék. De azért majd megpróbálok valami kijelzőidővel szolgálni, amit lehet referenciaként venni.
-
Shingen
addikt
válasz
#16820480 #188 üzenetére
Szia!
Engem is érdekelne nagyon a telo.
Majd ha használtad egy kicsit, légyszi írj ide egy részletesebb leírást.Ami nekem a fényerő mellett nagyon érdekelne az az aksi.
Kb. mennyi ideig bírja egy feltöltéssel?
Általános dolgokat csinálja az ember, netezés (nem egész nap csak módjával), kicsi beszélgetés rajta.
köszi -
törölt tag
Megpróbálom majd, de a sima P8-at nem tudom kivinni szerintem az irodából, ez ilyen lezárt modell, csak tesztre. De a Lite-ot szerintem haza tudom vinni magammal, majd megnézem napfényben is. Egyébként ha a színhőmérsékletet elhúzod kicsit a hideg irányba, akkor szerintem jobb lesz a képe.
-
törölt tag
Kaptam tesztelésre egy ilyen telefont, eddig egészen tetszik élőben. Kellemes méret, nem rossz anyagminőség (nagyjából az Honor 6-hoz hasonló), bár az odlalán a csík lehetne fémből, úgy kicsit minőségibb hatása lenne. A szoftver jó gyors, ilyen téren nem marad el a P8-tól (oké, nem játékok alatt néztem, csak úgy használat közben). A képernyő kicsit sárgásabb árnyalatú a P8-nál, és fényerőben egy hajszálnyival gyengébb talán, de nem rossz egyáltalán. Így is megsüti maximumon a szemem.
-
pulguinha
aktív tag
Sziasztok, végül belevágtam a htc-be, remélem szép hosszú életünk lesz együtt
A p8 lite régi és gazdáinak is sok boldogságot kívánok!
-
thebeegee
tag
válasz
desrosiers #177 üzenetére
Ha Androidot akarsz, és a telefon fotózási minősége fontosabb neked, mint az üzemidő és a kijelző olvashatósága erős napfényben, akkor megéri szerintem
Bár pár hónap, és lemegy bőven 70 alá...
-
thebeegee
tag
Igen, ez igaz, de a profitot a prémium termékek hozzák a gyártóknak, így azokat csinálják meg közel tökéletesre, a 100 ezer alatti kategóriában kompromisszumot kell kötni. Ez persze direkt van így, hogy duplájáért is el lehessen adni telefonokat. Itt az akksi és a kijelző fényereje a gyenge, most jött ki a Sony M4 Aqua hasonló árban, ott pedig marad 1,5 GB alatti szabad helyed a szűz rendszeren, illetve a kamera is jóval gyengébb, mint a P8 Lite-é, de a fényerő és az akksi erősebb. Kinek mi a fontos...
-
desrosiers
újonc
Sziasztok,
megéri ez a telefon a 80000 ft-os árat?
Köszi előre is a válaszotokat -
athomi
veterán
válasz
thebeegee #175 üzenetére
"Persze telnek az évek, vannak 500 feletti értékek is, de egy kettővel ezelőtti zászlóshajónak sincs nagyobb fényereje, akkor az meg nem zavart senkit sem."
Hát pont ez az, hogy telnek a hónapok, évek, manapság pedig had legyen már olyan igényünk egy 80 ezres telefonnal szemben, hogy napsütésben is olvasható marad a kijelző.
Ma megnéztem a telefont és akárhogy is, a mai igények mellett gyenge a fényereje. Pedig ez a telefon az igényeimet tökéletesen kielégítené, ha nem lenne ez a bakija.
(Pedig otthon plazmatévém van, szóval idegesít ha valaminek a fényereje kiveri a szemem, csak a TV-t nem szoktam elővenni az utcán...)
-
thebeegee
tag
Kövezzetek meg, de emlékeim szerint a Samsung Galaxy S4-nek 300 nit alatti a fehér fényereje, itt meg a 330 körüli értékre mondjuk, hogy gyenge. Persze telnek az évek, vannak 500 feletti értékek is, de egy kettővel ezelőtti zászlóshajónak sincs nagyobb fényereje, akkor az meg nem zavart senkit sem. Egyébként szerintem ne várjatok nagyobb fényerőt a P8 Lite-hoz később sem (egy esetleges szoftverjavítással), mert most sem az akksi a legerősebb része a telefonnak, a fényerő megemelése pedig tovább rontana a helyzeten. De szerintem ez a fényerő mizéria tényleg csak annyi, hogy kössünk bele a telefonba valahol. Eltakarom a másik kezemmel a fényt, ha nem látok valamit, nagy cucc...
-
Attti73
tag
Én is ezek miatt tartottam, de pozitívan csalódtam. A fényerő ugyan napfényben tényleg gyengusz, de együtt lehet élni vele. Az akksi viszont meglepően jól bírja. Szerintem egy napot még erőteljes használat mellet is kibír. Egy átlagos felhasználó szerintem akár két napig is tudja használni egy töltéssel.
-
thomech
tag
Napfényben tényleg nagyon nehezen látható a kijelző? Szoftveresen ezen lehet segíteni?
-
Shingen
addikt
Hali!
Tetszik ez a P8 lite csak az aksi meg a fényerő tart vissza.
Ha csak netezne az ember a telon, 1 töltéssel mennyi ideig menne? -
pulguinha
aktív tag
válasz
#42308056 #166 üzenetére
Naná hogy kérdeztem, válasza: Nem tudja, de a kijelző fénye úgy vette észre erősebb lett.
Éjszakai képet pedig sajnos még nem csinált, de mondtam neki jó lenne, mert az is gyengus. Illetve kérdeztem a led ennyire gyenge vagy kalibracios hiba, és ha utóbbi javítható e, erre sem tudott biztos választ adniMondta, lehet hogy sofwaresen megoldható, de passz.
Direkt vakuval lőttem képet az üzletben es gyengének tűnt az ereje, ennek fényében pedig nem tudom ha kalibracion javítanak az mire lesz elég. -
pulguinha
aktív tag
válasz
Viktor0610 #167 üzenetére
Nem így értettem
Hanem, hogy esetleg
- Van e vmi ami a vakuzashoz erősítené a villanot pl program (a fentebb írt program azt hittem erre jó, mert ajánlották). A zseblampa led úgy jött csak szóba, hogy ha akkent használva is gyenge a led, akkor gondolom tárgytalan a vakukent erősebb villantas. En sajnos ezt nem néztem az üzletben.
- Ha van benne potenciál, tudják e javítani softwaresen a villanast. -
törölt tag
válasz
Viktor0610 #167 üzenetére
Úgy értettem próbálja ki boltban a vakuzást
-
-
törölt tag
-
pulguinha
aktív tag
válasz
Viktor0610 #164 üzenetére
Lehet... Akkor viszont adott a kérdés, hogy elemlampakent mennyire erős és ha az, lehet vhogy ezt kamatoztatni a képek esetében?
-
-
peestike
senior tag
sziasztok!
nem tudom, hogy más is járt e hasonlóképp:
az a kín, hogy a rendszer az időjárás+óra widget alkalmazást szerintem feszt leállítja.
abból gondolom, hogy az óra a windgeten késik a rendszer órához képest.
jól gondolom, hogy ez a kínja? lehet ezt orvosolni valahogy? elő lehet kaparni valami mód a telónak a "whitelist"-ét?köszönöm!
(több ki lett próbálva, egy idő után mind késik.) -
pulguinha
aktív tag
válasz
#42308056 #158 üzenetére
WestEnd - MediaM.
Nagyon pofás. A vaku igen gyengének tűnik viszont. A jó hír: volt egy huawei polos srác, akitol lehetett kérdezni. Neki is p8 lite-ja van, volt rá egy frissites, es mutatta hogy az ő telefonján a 100%-os fényerő már erősebb mint a kiállitotton. Sajnos esti, vakus teszt képe nem volt a telefonjan. -
törölt tag
Valaki aki rendelkezik ilyen telefonnal, feltenné a Manual Camera Compability appot és megmondaná az eredményeket?
Egyébként ez mennyire megbízható alkalmazás? Ha azt írja lehet záridőt állítani akkor tuti hogy lehet?
-
-
törölt tag
-
Szilvus_
újonc
Látott már valaki valahol esetleg kiállított tesztpéldányt? Köszi
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#42308056 #151 üzenetére
Bizonyára 3.1 alatt is megmaradt ez a funkció, szóval menni fog. 3.0 és 2.3 alatt is lehetett.
Illetve van egy nagyon jó program, amihez szintén nem kell ROOT, és saját fejlesztése a Huawei -nek. Úgy hívják, hogy PM Plus. Indítás- és hozzáférés korlátozható a programoknál. Kicsit még mélyebben.
Azt viszont nem tudom, hogy 3.1 -en menni fog -e, illetve belekerült -e. Utóbbi szerintem nem. A mi országunkból nem elérhető, de könnyen meg lehet ezt is oldani.
HA valaki ki akarja próbálni, akkor fel tudom tölteni. A gyári backup app -ból lehet feltenni. Azt viszont nem garantálom, hogy működni is fog. P7 -en készült a mentés, de ha nem működik, akkor nem ezért lesz, hanem a főverziós különbség miatt (szerintem).
-
törölt tag
válasz
#86973952 #150 üzenetére
Olyat lehet hogy csak a háttérban futást korlátozom? Facebook appot pl. szeretnék majd, de nem kellenek az értesítések és nem akarom hogy zabálja a RAM-ot. Ilyenekhez mindenképp root szükséges? Jár ez garanciavesztéssel?
Google szolgáltatások közül kb. a Hangouts és a Maps kell majd, meg a YouTube ha nincs jó 3rd party app.
-
thebeegee
tag
válasz
Zsolty20 #147 üzenetére
Nem volt még Huawei-em, de minden Androidban a Beállítások/Alkalmazások menüben (Letöltött, Futó, Összes) le lehet tiltani a felesleges alkalmazásokat. Így eltűnik a parancsikonja is, nem fog futni a háttérben, nem fog frissülni stb. A Google Play Újságos, Könyvek, Zene, stb. nálam mindig erre a sorsra jut, meg a szoláltató által telepített sz.rságok is
-
Zsolty20
senior tag
Próbáltam rákeresni XDA-n, de semmi használhatót nem találtam. Akkor egy ideig még ott lesznek a felesleges programok, számomra kicsit irritálóak, már a tudat is, hogy ott vannak. :/
-
Zsolty20
senior tag
A 2. módszer volt a nyerő, azonban eddig semmilyen rootolási lehetőséggel nem találkoztam. Talán csak idő kérdése és megoldódik a dolog.
-
Zsolty20
senior tag
Köszönöm a segítséget. Sikeresen lezajlott a művelet, és sajnos(bár várható volt) zárva van a Bootloader.
-
törölt tag
válasz
Zsolty20 #141 üzenetére
Valamelyik a két módszerből szerintem működni fog. A második módszer szinte biztos, az első lehet, hogy nem.
I.
Kikapcsolt állapotból a hangerő le és a power gomb együttes gombnyomása addig, amíg be nem jön a bootloader mód. Ott írja, hogy zárt vagy nyitott. Ez viszont több Huawei -en nem működik.HA ez nem megy, akkor jön a másik módszer:
II.
1. Letöltöd a Huawei oldaláról a HiSuite desktop programot, és feltelepíted a gépre. HA nem találnád a linket szólj.
2. A Beállításokban a Telefonról menüpontban a build-számot addig nyomogatod, amíg ki nem írja, hogy fejlesztő vagy.
3. Ezután a Beállítások alján lesz egy új menüpont Fejlesztői lehetőségek névvel. Ide lépj be.
4. Tegyél pipát az USB-hibakeresés mellé.
5. Kösd össze a számítógépet a telefonnal, kapcsolati módnak válaszd a telefonon az MTP -t.
6. Megvárod amíg felismeri, a telefonon engedélyezed a kapcsolatot a géppel. Ezzel feltelepíti a szükséges driver -eket a számítógépre, és elvileg lesz egy HiSuite mód is.
7. Töltsd le EZT, és csomagold ki. Az adb mappát másold a számítógépen a c:/ meghajtóra a benne lévő fájlokkal együtt.
8. Nyisd meg a számítógépen a Start menüt
9. Írd be a futtatás részbe, hogy: cmd
Nyomj egy entert. Ezután megjelenik egy újabb abblak, ebben dolgozz tovább.
10. Írd be, hogy: cd c:/adb
11. Írd be, hogy: adb devices
Ezzel a paranccal látod, hogy a rendben van -e a kapcsolat a gép és a telefon között.
Kiírja az azonosítót: Pl. 1131221321312 device
12. Írd be, hogy: adb reboot bootloader
Itt láthatod, hogy nyitott vagy zárt:
- Locked = zárt
- Unlocked = nyitott
13. Kilépni 2 módon tudsz a bootloader módból:
13.1. Írd be, hogy: fastboot reboot
VAGY
13.2. Power gombot nyomd hosszan (kb. 10-12 másodpercig) és újraindul a telefon.HA valami eltérés lenne, vagy elakadnál, akkor szólj és megpróbálok segíteni.
-
Zsolty20
senior tag
Egyébként hogy tudom megnézni, hogy egy BL zárt-e?
Illetve lehet már egyáltalán egy Lollipopot rootolni? -
xcsaba1975
tag
Ezt a csengőhang dolgot más is tapasztalta?
-
tripi2
csendes tag
Üdv Mindenki!
1 hete nyüstölöm a kicsikèt, meg vagyok vele elègedve. (Előtte G300 volt majnem 3 évig). Viszont néhány dologban segítsèget szeretnék kèrni:
Nagyon bosszant, hogy a beállított csengőhangot csak egyszer játssza le, utána csak rezeg. Nekem pl a digital ringtone van beállítva, ha hívás jön egyszer csörög, utána csak rezgés, amit nem biztos, hogy észlelek. A másik, hogy a névjegyek rendezési elvét nem tudom megváltoztatni, a menüben felajánlja, de hiába bökök rá, nem változik semmi. Ez mondjuk viselhető, de szokatlan nekem, hogy a keresztnevek vannak elöl. Az előzményekben jól jeleníti meg. A 3.: 3D Watchdogot használok, a Vodás napi 50mb roaming internetet eddig gond nélkül tiltotta 95%-nál a régi telón/rendszeren. Itt viszont inaktiv a tiltás lehetősége. Ha tudtok, kérlek segítsetek, hogyan tudnám orvosolni ezeket!
Köszi
tripi2 -
törölt tag
válasz
Zsolty20 #137 üzenetére
BL nyitó kóddal, amihez több módon is hozzá lehet jutni. Elsőként mail -ben lehet kérni. DE van, hogy valamelyik egyszerű ROOT -oló program is felnyitja. Pl. Root Genius. Esetenként vannak olyan fél- (vagy nem-) hivatlos FW -k is, amik nyitnak BL -t.
HA meg van a kód, utána már pofon egyszerű nyitni.
-
Zsolty20
senior tag
Feltéve, hogy igen(amire kb. 99,9% van), akkor hogy a viharba tudnám kinyitni. Tisztában vagyok mindenféle következménnyel, s nem azonnal csinálnám meg csupán érdekel, hogy van-e lehetőség rá.
-
Zsolty20
senior tag
Üdv srácok! Nem rég lettem tulajdonosa eme remek telefonnak és szeretnék érdeklődni, hogy root esetleg létezik-e rá?
-
GSPLR
senior tag
válasz
thebeegee #128 üzenetére
Egy koncertre a sima P8 is édeskevés (és úgy általában az összes mobil), mondhatni lószart se ér. Persze az sem mindegy, hogy milyen koncert. Amilyenre én jártam még anno a húszas éveimben (trance-techno), oda aztán vihetsz bármilyen telefont, mind összefossa magát...
-
törölt tag
válasz
thebeegee #130 üzenetére
ÉS más egy rock koncert egy szuterénben, meg más egy komolyzenei koncert a Zeneakadémián. Hangtechnikailag, meg zeneileg sem mindegy.
Meg ha üvöltöznek az úgy betorzít a legjobb telefonon is, hogy öröm hallgatni.
Bár lehet ez már mondhatni szakmai betegség, de engem zavar. Főleg, ha nem jól van hangosítva, ami (sajnos) szintén nem ritka.
Tehát ha ott üvöltöznek körülötted, akkor ugyanúgy torz lesz.
-
thebeegee
tag
Igen, de más az, amikor úgy torzít, hogy gyakorlatilag nem kivehető semmi, az egész egy nagy recsegés, vagy pedig ki van szűrve a mélyhang, és felismerhető lesz a zene. https://www.youtube.com/watch?v=_vUOTXIwmPU
-
Szilvus_
újonc
Tudni valamit esetleg a videó hangminőségéről? Mert pl. a P6-osom nem nagyon bírta feldolgozni a koncerteken/bulikon felvett hangokat, végig torzította a videó hangminőségét..
-
thebeegee
tag
válasz
#42308056 #124 üzenetére
Hát igazából csak átszaladtam a teszteken, de vmi olyasmiket írtak, hogy a lollipop által hozott újítások nem elérhetőek benne (fogalmam sincs hogy ezek mik, most nem vagyok ezzel képben), és hogy az UI néha csinál érdekes dolgokat, amihez hozzátették, hogy ez lehet a megjelenés előtti szoftver miatt is, amit később még javíthatnak...
-
thebeegee
tag
Ez érdekes, mert külföldi tesztekben is a kameráját emelik ki pozitívumként, inkább az UI-t és az akksiját osztják. Persze nem a csúcsmobilok kamerájához kell hasonlítani, hanem a középkategóriához.
-
jambizoli
csendes tag
megosztottam két képet, amit ezzel a telóval lőttem. szerintem elfogadható.
[link] -
khron78
őstag
A képek minősége... A hüvely támogatta a tesztet biztos.
-
bteebi
veterán
válasz
Mr.Silkó #112 üzenetére
Kicsit tényleg félreérthető volt, mert hosszas volt a felsorolás. Tudom, hogy melyik milyen, a családban van egy G2 mini, az asszonynak tegnap vettünk egy (32 gigás) G2-t (a G2/G3 mini pont a kevés RAM/ROM miatt volt felejtős), G3-at pedig majd magamnak szeretnék venni - ráadásul a 32 gigásat (abban 2 GB helyett már 3 GB RAM van, és abból már az FM rádiót se spórolták ki).
-
jambizoli
csendes tag
Ma vettem ilyen telót és az 5ghz wifivel nem boldogul.
-
Mr.Silkó
veterán
Ez akkor ütne, ha maradt volna a nagytestvér fém borítása.
bteebi (#106) 》
Azért a G3-nak olvass utána előbb, mielőtt nyilatkozol róla..
-
törölt tag
Nem írok én sem mást. Ez egy középső kategóriás telefon, középső kategóriás SoC -val. Nálam a felső kategória valahol Snapdragon 800 -tól kezdődik, nem az aktuális csúcsnál.
Így azért van már pár 2 giga RAM, 8/16 giga belső tárhelyes telefon. A középső kategória alsó szegmensében is 40+ ezerért öregecske MTK 6582 -vel Honor 3C néven.
-
bteebi
veterán
válasz
#86973952 #99 üzenetére
Minden bizonnyal mást nevezünk középkategóriának, legalábbis nálam a felső kategória nem csak az aktuális csúcs. Az LG G2, Galaxy S5 (talán még az S4 is, bár az már azért egy kicsit necces) szerintem még felső kategória, még ha nem is aktuális csúcs. Középkategória mondjuk az LG G2/G3/Galaxy S4/S5 mini, azt hiszem mindegyikben 1 GB RAM és 8 GB ROM van. Valószínűleg túl konzervatív vagyok
.
-
pulguinha
aktív tag
válasz
#86973952 #104 üzenetére
Köszi
Legyen igazad
Az akku szempontjából szomorú vagyok (folyamatos 3G, FB messenger, 15 percenként e-mail frissítés). Ez esetleg később valamiféle módon se megoldható? Más rendszert rárakva, mondjuk kisebb energia igényű android vagy hasonló (nem röhög!, sosem gondolkodtam ilyesmiben és nem is ismerek a szakzsargont)
Makro fotók milyenek? Valakinek van tapasztalata?
-
pulguinha
aktív tag
Sziasztok,
Benne van a cikkben, hogy sanszos a vakuhoz képest nem jókor exponál a kamera (már ha tényleg így van). Szerintetek ez javítható szoftveresen és ha igen fogják? A hosszabb záridővel és manuális ISO állítással nem macerálnék ...
Illetve valahogy feltornázható az egy napos üzemidő?
Sorry, de ezekhez nem értek -
Obyboy
addikt
Nekem Xperia P van. Már több mint 2 éves de még nem kellett szervizbe vinni. Ennek ellenére a következő mobil nekem sem Sony lesz, nekem a szoftver (nem)frissítési stratégiájuk nem szimpatikus. A jelenleg kapható készülékek közül a Honor6, Honor6+ és a OnePlusOne a befutó. Az idén megjelenő készülékek közül pedig a Nexus a OnePlusTwo és egy esetleges új Honor lehet a favorit.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest