Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Garry84: Sumák aprós?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
Silenzio #4920 üzenetére
Kamerán belül beállítások, ott rámész a felbontásra és lesz egy képformátum kapcsoló alul. Ott tudod beállítani a raw formátumot. Innentől válik érdekesség a készülék tudása két dolog miatt is:
- a raw fájlok több infót tartalmaznak a jpeg-hez képest és ráadásul azt rögzítik, amit a szenzor "lát", tehát teljes mértékben mentes a készülék saját képfeldolgozó algoritmusától, nincs jpeg feldolgozás és tömörítés. Ha videózol komolyan, akkor ismerős lehet ez a videós világból is. A raw videó nem más, mint raw fájlok mozgóképpé történő fűzése, mondanom se kell, hogy milyen előnyökkel (és sajnos fájlmérettel)
- a raw természetesen csak pro módban érhető el. Ilyenkor ha 10MP-re állítod a felbontást (és a raw mentés be van kapcsolva) egy jóval emészthetőbb, kevésbé feldolgozott jpeg-et kapsz eredményül, kevesebb zajszűréssel és szinte 0 élesítéssel. P30 Pro-n sajnos kevésbé jó az eredmény itt. (Minőségi) Sorrendben P20 Pro, Mate 20 Pro és végül P30 Pro volt a tapasztalataim szerint. P30 Pro már nagyon zöldbe hajlik és tényleg eléggé soft a végeredmény. Majd linkelek képeket a különbségről.
Azokat amiket említettél olyan szinten rétegigény, hogy egy átlaguser számára ezeket felhozni puszta erő és tudásfitogtatás, gyakorlati haszon nélkül. Meg kell nézni mit hoz egy Note 9 videóban (4k 60fps-ről ne is beszéljünk) és mit egy P30 Pro. Aki ezek után vitába mer szálni a különbségekről....hát nem tudom.
Amúgy gyakorlati tapasztalatod is van, pl. forgattál is valamit mostanság, vagy csak olvasol, cserélgetsz és próbálgatsz, mint én évekig?
Mert szerintem ha így hirtelen felvetném, hogy MILYEN VALÓDI ELŐNYÖKET AD A NOTE 9-NEK A CAMERA 2 API? (amiket ne tudna kompenzálni egy összehasonlíthatatlanul jobb minőségű szenzor) - szerintem meg lennél lőve.
Támadni, hangnemet váltani nem kell, semmi szükség rá. Én eddig mindig normálisan álltam hozzád, privátba is azt hiszem. A camera2 api vitathatatlan előnyei a zajszűrés és az élesítés állításának lehetősége (számomra). Meg kell nézni, hogy mit hoz egy Samsung a gyári kamerával és mit ezeknek a szűrőknek a kiiktatásával. 1-2 WB séma hiányzik? Úgy ahogy van hiányzik a mWB. Átállítod és zöldben úszik a kép, hiába akarod a hőmérsékletet állítani, semmi nem történik. Mindig ezekről a forgatásokról beszélsz, de azóta sem értem, hogy miért mobillal akarsz filmezni, ha ezt komolyan gondolod. Még egy fényképező is leginkább alkalmatlan erre a célra (tisztelet a kivételnek) nemhogy egy mobil. Értem én, hogy amatőr filmezés, meg iPhone-nal filmet forgattak, és el is ismerem a mobilok érdemeit e téren, de őrült módon keresed a megfelelő készüléket az elvárásaidnak, és nem találd. Nem kéne más eszköz felé fordulnod? Pl. fényévekkel jobb eredményt tudnál elérni egy Black Magic-kel. Adott esetben vannak tök jó videós MILC-ek, vagy akár egy RX100 Mark IV-gyel is hiperugrást érnél el a mobilokhoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus 12 (512 GB/16 GB RAM)
- Galaxy S25FE 256Gb - pár napot használt, 3 év garancia
- iPhone 16 128GB fekete 1 hónapos! Makulátlan! KÁRTYAFÜGGETLEN! 2026 szeptember 4-ig Apple garancia!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Sony MHC-V43D Aktív hangfal, party hangszóró
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest