Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• hito

nagyúr

válasz Silenzio #4920 üzenetére

Kamerán belül beállítások, ott rámész a felbontásra és lesz egy képformátum kapcsoló alul. Ott tudod beállítani a raw formátumot. Innentől válik érdekesség a készülék tudása két dolog miatt is:

- a raw fájlok több infót tartalmaznak a jpeg-hez képest és ráadásul azt rögzítik, amit a szenzor "lát", tehát teljes mértékben mentes a készülék saját képfeldolgozó algoritmusától, nincs jpeg feldolgozás és tömörítés. Ha videózol komolyan, akkor ismerős lehet ez a videós világból is. A raw videó nem más, mint raw fájlok mozgóképpé történő fűzése, mondanom se kell, hogy milyen előnyökkel (és sajnos fájlmérettel)

- a raw természetesen csak pro módban érhető el. Ilyenkor ha 10MP-re állítod a felbontást (és a raw mentés be van kapcsolva) egy jóval emészthetőbb, kevésbé feldolgozott jpeg-et kapsz eredményül, kevesebb zajszűréssel és szinte 0 élesítéssel. P30 Pro-n sajnos kevésbé jó az eredmény itt. (Minőségi) Sorrendben P20 Pro, Mate 20 Pro és végül P30 Pro volt a tapasztalataim szerint. P30 Pro már nagyon zöldbe hajlik és tényleg eléggé soft a végeredmény. Majd linkelek képeket a különbségről.

Azokat amiket említettél olyan szinten rétegigény, hogy egy átlaguser számára ezeket felhozni puszta erő és tudásfitogtatás, gyakorlati haszon nélkül. Meg kell nézni mit hoz egy Note 9 videóban (4k 60fps-ről ne is beszéljünk) és mit egy P30 Pro. Aki ezek után vitába mer szálni a különbségekről....hát nem tudom.

Amúgy gyakorlati tapasztalatod is van, pl. forgattál is valamit mostanság, vagy csak olvasol, cserélgetsz és próbálgatsz, mint én évekig? :U Mert szerintem ha így hirtelen felvetném, hogy MILYEN VALÓDI ELŐNYÖKET AD A NOTE 9-NEK A CAMERA 2 API? (amiket ne tudna kompenzálni egy összehasonlíthatatlanul jobb minőségű szenzor) - szerintem meg lennél lőve.

Támadni, hangnemet váltani nem kell, semmi szükség rá. Én eddig mindig normálisan álltam hozzád, privátba is azt hiszem. A camera2 api vitathatatlan előnyei a zajszűrés és az élesítés állításának lehetősége (számomra). Meg kell nézni, hogy mit hoz egy Samsung a gyári kamerával és mit ezeknek a szűrőknek a kiiktatásával. 1-2 WB séma hiányzik? Úgy ahogy van hiányzik a mWB. Átállítod és zöldben úszik a kép, hiába akarod a hőmérsékletet állítani, semmi nem történik. Mindig ezekről a forgatásokról beszélsz, de azóta sem értem, hogy miért mobillal akarsz filmezni, ha ezt komolyan gondolod. Még egy fényképező is leginkább alkalmatlan erre a célra (tisztelet a kivételnek) nemhogy egy mobil. Értem én, hogy amatőr filmezés, meg iPhone-nal filmet forgattak, és el is ismerem a mobilok érdemeit e téren, de őrült módon keresed a megfelelő készüléket az elvárásaidnak, és nem találd. Nem kéne más eszköz felé fordulnod? Pl. fényévekkel jobb eredményt tudnál elérni egy Black Magic-kel. Adott esetben vannak tök jó videós MILC-ek, vagy akár egy RX100 Mark IV-gyel is hiperugrást érnél el a mobilokhoz képest.

• Aryon87

félisten

válasz Silenzio #4920 üzenetére

Menj Pro módra, és onnan lépj a beállaításokhoz a felbontáshoz. Ott már akkor bekapcsolható a RAW mentés

Új hozzászólás Aktív témák