Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

válasz tibcsi0407 #4605 üzenetére

Még ha transzparens is lenne, mit miért és hogy mérnek, és ezáltal hitelesebb, akkor sem lehet összehasonlítani a két kamerát. Kicsit utána néztem, kicsit számolgattam. A Note 10 szenzorának területe valószínűleg 24 négyzetmilliméter körül van. A P30 próé 43.30 négyzetmilliméter, azaz kb. 70%-kal nagyobb. Ez nem csak alacsonyabb mélységélességet jelent (még 1.5-ös apertúrával nézve is), de jóval több fényt, amihez, ha hozzávesszük, hogy 30%-kal több fényt fog a sima RGB szenzoroknál, bőven kihozza, hogy össze sem lehet hasonlítani a két kamerát. Ha algoritmusokkal elemzik is ki az abszolút képminőséget, adott közeli témánál vagy este a Huawei egész mást hoz, mint a Samsung, innentől a hajadra is kenheted a képminőséget mérő módszereidet, mert nincs mit összehasonlítani.

A 2x zoom filmezésnél, közeli portréknél hasznos, az 5x (10x) már egész másra való, portrékra kevésbé szerencsés, viszont sokkal plasztikusabb, alacsonyabb mélységélességű. Lehet, hogy nevetséges, hogy a páromtól kb. 10 méterre állok, mikor lefotózom a háttérben a Balaton északi parti hegyekkel, de így kapok értékelhető portrét.

A bokeh-t a DXOmark tesztben pont lesz@rom, optikai megoldás-párti vagyok, a HW egyszerűen több megoldást kínál portréfotókhoz.

Új hozzászólás Aktív témák