Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:39

LOGOUT.hu

>> Légy szives kérdezés előtt olvasd el! <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12551) Imilenni válasza .zSoLTi. (#12547) üzenetére


Imilenni
addikt

Aksi időről tudnátok majd írni?
A legutolsó frissítés óta kb 30%-ot gyengült nálam az aksi :(

Press "F" to pay respects.

(#12552) Sumptuous válasza akyyy (#12506) üzenetére


Sumptuous
senior tag

MI Mester felimseri a tüzijátékot. Szilveszterkor ilyen képeket sikerült vele lőnnöm. Nem érdekelt túlságosan, csak előkaptam és lőttem 10 képet kb. Ezek lettek a legjobbak. Nem kiemelkedően jó fótók, de látszik rajta, mire képes a készülék..Ha normális helyen állsz meg, és jól időzítesz, akkor elég frappáns képeket is készíthetsz. :D
Nem a telefon lesz az akadály.

[kép] [kép] [kép]

(Google Fotók szinkronizált képek, valamivel gagyibb a minősége, mint az eredeti képeké.)

(#12553) knox83 válasza Sumptuous (#12552) üzenetére


knox83
senior tag

Aurel lehet hülyeséget kérdezek de most használok egy általad csinált témát, ha megjön a 9.1 akkor az nem fog működni ugye? Akkor már csak a 9.1es témáid mennek?

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#12554) Sumptuous válasza knox83 (#12553) üzenetére


Sumptuous
senior tag

Sajnos igen, bármennyire is próbálom, nagyon nehéz úgy megcsinálni, hogy a 9.1-el is és a 9.0-val is kompatibilis legyen(/maradjon). Rengeteg dolog (string) változott a 9.1-ben, hiába csak egy tizednyi a számozásbeli különbség :(

Hamarosan lesz még több 9.1-es témám, illetve nemsokára az eredeti Huawei "Témák" alkalmazásban is elérhetőek lesznek.

(#12555) knox83 válasza Sumptuous (#12554) üzenetére


knox83
senior tag

Nem baj:) az új témák között is vannak szépek:)

[ Szerkesztve ]

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#12556) -Maci-


-Maci-
őstag

Sziasztok,

Zenét hallgatok (OGYoutube-ot épp) és mikor jön egy üzenet elhalkul a zene és bejön az értesítési hang. Ez után visszaáll ahngerő oda, ahol volt.
Ezt hogy lehetne kikapcsolni? Hogy mikor zenét hallgatok,ne legyenek értesítés hangok (vagy legalább ne szakítsa meg a zenét).

Tudom, ne zavrj üzemmód és/vagy Erobot... De nem tudja ezt magától is a telefon? :F

If you don't know where you are going, any road will get you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]

(#12557) Richee11


Richee11
senior tag

Sziasztok!
Rengeteg telefont néztem már, amely leváltja a mostani OP3-amat, és mindig olyan kompromisszumokat kellett volna kötni, amelyek miatt kihátráltam a cseréből. A Xiaomi mi 9t elég jó telefonnak tűnt, de sok olyan dolgot olvastam a fórumban, amely miatt kihúztam a listáról. A zenfone 6 nekem drága.
Viszont a mate 20 proról eddig csak jókat hallottam, így azt gondoltam a telekomnál érdemes lecsapni rá. Az univerzum és a bolygók együtt állása azonban nyilván nem akarta így, Nincs és valószínűleg nem is lesz..

Szóval....
Nemvagyok fotós, de olyan telefont keresek amely a következő 2-3 évben nagyon szép képeket csinál.
Fontos lenne, hogy ne kelljen folyamatosan töltőre dugni, meg külső akksikkal szaladgálni.
Nem vagyok az a nagy játékos, szóval leginkább fényképezés, böngészés, gps, zene, youtube, és social média pörög a telefonon, így nyilván írhatjátok, hogy akkor erre minek ilyen telefon, de én egy készülékekkel minimum 2, de leginkább 3 évig számolok.
Szerintetek megfelelő társ a mate 20 pro helyett a P20 pro is, illetve több hét/hónap használat után ajánljátok nekem?

U.i.: azon kívül, hogy tudom mennyire jó telefonokat készít a Huawei, érdekelne, hogy meddig frissíti a gyártó a korábbi zászlóshajóit?

(#12558) knox83 válasza Richee11 (#12557) üzenetére


knox83
senior tag

Én újra p20 prot vennék, a jelenlegi piaci helyzet mellett is. Nekem 15 hónapja van meg és sose volt vele bajom. Az akku sem csökkent még. Ameddig nem állnak át az 5nm-es socra meg a kamerában sem történik nagyobb előre lépés én biztosan nem váltok. Elvileg az android 10 emui 10 meg lesz nekünk is, utána feltehetően ennyi.

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#12559) sirokipatrik válasza Richee11 (#12557) üzenetére


sirokipatrik
aktív tag

Ha csak a kamera a fontos, akkor nyugodtan megbizhatsz ebben a telefonban, az általános minősége bőven jó (nappali fotózáshoz vannak azért erősebb mobilok erre a célra), este viszont nagyon kevés készülék tudja hozni ezt a szintet. A zoom képességek nagyon jók, 5x felé nem szabad menni, mert ott már gyakorlatilag csak festmény az egész. 2-3 évig biztosan jó lesz ez a telefon neked, elnézve azt, hogy szinte inkább vissza fejlődik néha a minőség a mostani telefonoknál.
Ha egész nap fényképezel, navigálsz, meg amiket írtál, nincs olyan telefon amit nem kell aznap tölteni. Szép meg jó hogy tud 8 órát bekapcsolt kijelzővel (nekem is, van hogy a 9be bele nyaldos), de ezt alacsony-közepes fényerőn és wifin. Odakint ahol maximum kell, ott mobilnet, GPS, kamera max 4 és fél óra kijelző idővel számolj.
2 főverzió meg szokott lenni a Huawei-nél is, de az utolsó ami majd jön (jelen esetben android q) az nagyon sokára. Ha ez fontos, akkor a mate 20 pro még megkapja a Q utáni rendszert (a Q-t is elsők között), azt válaszd. A Mate 20 pro párja nem a p20 pro, hanem a p30 pro. A p20 párja a mate 10 pro. Nem jársz rosszul ezzel sem.
Videózni viszont ezzel ne, csak ha nagyon nincs más (sokan megvannak elégedve itt vele, pedig elég értékelhetetlen ebbe a kategóriába, 1080p 30 fps mellett megy a kikapcsolhatatlan elektronikus stabilizálás, mosott, szaggatott és gyenge részletességű videót eredményezve, a 60 fps jó lenne minden téren, de ott nincs semmi stabilizálás és ez nagyon latszik, a 4k meg jó minőségű tényleg, de ott sincs stabilizálás). Illetve ha az abszolút csúcs képminőség is fontos, akkor azért van alternatíva.
Nem tudom mennyiért adja a Telekom a P20-at de a mate 20 pro a hivatalos eladóknál verhetetlen áron van most akciósan.
Lényegében elégedett leszel vele, mert jó telefon. Friss szoftvert még 1 évig kap, 2-3 évre azért ezt vedd figyelembe (nem mintha olyan sok újdonság érkezne, sőt).

(#12560) philoxenia válasza sirokipatrik (#12559) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nappali fotózásnál mit értesz erősebb mobilon? Miben jobb és melyik? Természetesen hozzáértő által használva gondolom. A zoomnál amúgy a 3x a max amit érdemes használni, videóban tényleg gyenge.
Mondjuk a mono kamera nagy vonzerő annak aki tényleg fotózni akar, nem kattintgatni.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#12561) knox83 válasza sirokipatrik (#12559) üzenetére


knox83
senior tag

Való igaz nincs stabilizálás a jobb minőségű videó módoknál, de megoldható az is, állvány, osmo stb..illetve az még egy szempont lehet, hogy a mate 20 pro notch sokkal nagyobb és edge kijelző. Mert pl engem a víz kiver a hajlitott kijelzőtől és sajnos ez az irány...

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#12562) sirokipatrik válasza philoxenia (#12560) üzenetére


sirokipatrik
aktív tag

Mondjuk az U11. A színek, az élesség, a kontraszt, dinamika amik rögtön feltűnnek, hogy sokkal jobbak automata módban. A P20 Pro ezekben nem erős, a színek, kontraszt nagyon túl vannak tolva, csak jól néznek ki (AI-val meg végképp), de egyáltalán nem olyan, mint amit élőben látsz legtöbb esetben. De van olyan téma, amikor jól áll a túltolt minden. És akkor ott van az is hogy tartsd stabilan még pár másodpercig a telefont felirat: miért nem dolgozza fel közben a dolgokat, hogy mire én kattintok, már kész legyen? De a Pixel telefonokat érdemes megnézni a fotós topikba 😉 Viszont sok embernek nem tetszik, ha valami természetes, mert rögtön rávágja hogy ez sokkal fakóbb, nem éles (mert nincs túlélesítve).

Egyébként igen, a hajlított kijelző már eltántoríthat, valamint ami biztosan rosszabb az az ujjlenyomat olvasó. Használtam S10-nél, lassú és körülményes (a tulajok azért teljesen el vannak ájulva tőle). A Mate 20 sem hiszem, hogy gyorsabb mint ami ebbe van. Remélem nem tűnik túl fekete-fehernek, ez egy teljesen objektív vélemény. Főleg hogy az U11-ről ez az egy jó véleményem van.

(#12563) philoxenia válasza sirokipatrik (#12562) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem tesztje két készüléknek, mikor különböző körülmények között készült képeket hasonlítanak össze.

Azt hozzátettem, hogy természetesen hozzáértő kézben. Automata módban akkor használok bármilyen fotomasinát, ha sietős, vagy nem számít a kép minősége. Fotózásra alkalmas a P20 Pro mert nagyon sok a beállítási lehetőség. Ráadásul utómunka nélkül komoly fotós nem tervez képet.
Emlékképek készítésére automata módban lehet, hogy alkalmasabb az U11, vagy a Pixelek, nem tudom.
Azt viszont merem állítani, hogy a P20 Pro-ból sokkal többet ki tud hozni a jó fotós, a felépítése miatt.
Akciófotózásra talán jobbak lehetnek az említett készülékek, pláne utómunka nélkül.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#12564) janosibaja válasza philoxenia (#12560) üzenetére


janosibaja
őstag

A "hozzáértő kéz" is elég tág határok között értelmezhető fogalom...

Azt tapasztalom, hogy ha nappal a feleségem mellettem áll mondjuk egy kiránduláson a Samsungjával, akkor többnyire valamivel szebb (kiegyenlítettebb színű, élesebb) képeket kattint automata üzemmódban ugyanarról, mint én, este viszont jobb elő sem venni a Samsungját.

Én így tudom értelmezni a nappali fotózást, s így egyet is értek vele.

[ Szerkesztve ]

(#12565) philoxenia válasza janosibaja (#12564) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Hozzáértőn azt értem, hogy valaki nem telefonnal fotózott először és legalább az alapokkal tisztában van.
Vannak át nem léphető törvények, aminek minden fotózásra alkalmas eszköz alá van rendelve. :K

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#12566) kory24 válasza kory24 (#12264) üzenetére


kory24
őstag

Visszajött a telóm szervízből.

Fődarab cserét csináltak.

Azonban szerintem valami gond lehet a 4G antennával, mert akármit csinálok csak E betű (edge) sikerül előhozni, amivel élvezhetetlenül lassú a net....

Beállításokban mindent átnéztem, van itthon másik huawei teló is és ugyanolyan beállítással mégse 4G.

Sim kártya másik telóban persze 4g-n megy.

A 4g (3g) antenna a fődarabon van?
Vagy csak ahhoz csatlakozik és elfelejtették hozzákötni? :s

TMX végezte javítást.

Gondolom küldhetem nekik vissza :(

(#12567) atosan


atosan
addikt

Sziasztok,
Átvettem a pick pack ponton a telót. Még 8.1 159 szoftver van rajta. Most komoly, hogy minden frissítést le kell tölteni? Nem ugrik automatikusan a legfrisebbre?

Maine coon

(#12568) Sungoo válasza atosan (#12567) üzenetére


Sungoo
addikt

Ez sajnos olyan, mint a falépítés. Jó lenne a legfelsővel kezdeni az alap után, de valahogy mindig kell alá a többi. :)

(#12569) atosan válasza Sungoo (#12568) üzenetére


atosan
addikt

Ok, értem. FF-el menne azonnal?

Maine coon

(#12570) st3v3np3t3r válasza atosan (#12569) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

Nekem eddig OTA-s csomagot sose sikerült feltennem, azt mindig visszadobta az erecovery, egyedül a fullota-s csomagokat sikerült eddig csak feltenni...

FF-fel persze gyorsabb lenne, csak jó verziót kell kiválasztani, mert ha rossz verziót teszel fel, nem biztos,hogy utána megkapod az aktuálisan kiadott verziót...

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#12571) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
veterán

német o2-es p20 pro-ra már kijött a 9.1 és a .311-es verzió,most olvastam xda-n

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#12572) tesz-vesz123 válasza atosan (#12567) üzenetére


tesz-vesz123
aktív tag

Bizony... Anno, amikor megvettem az S7 Edge-et vagy 1.5 órát nem tudtam használni a telefont, annyit updatelt. 🤦🏻‍♂️

(#12573) st3v3np3t3r válasza tesz-vesz123 (#12572) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

odin+csc legfrissebb kiadás=gyorsabb frissítés :DDD és nem kellett volna 1.5órát várnod :DDD

a huawei-jel az a baj, hogy hiába kerül fel a szerverre,amit ugye a teammt publikál az FF-ben, meg kell várni még engedélyezett lesz...

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#12574) Sumptuous válasza atosan (#12567) üzenetére


Sumptuous
senior tag

Ha tőltőre rakod és eRecovery-ben indítod, majd a legfrissebb csomag letöltésére nyomsz, akkor szerintem egyből a legújabbat rakja fel. De nem próbáltam még. :)

(#12575) atosan


atosan
addikt

Köszi mindenkinek! :)

Maine coon

(#12576) bghistvan


bghistvan
senior tag

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, vajon miért néznek ki máshogy a képernyőn lévő menü ikonok ugyanazon verziószám ellenére is a telefonomon?
Az első kép a párom telefonjánról screenshot....... a másik pedig az enyémről....

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#12577) gegekutas válasza bghistvan (#12576) üzenetére


gegekutas
aktív tag

Témák, testreszabás menüben ez van beállítva.Ha nem tetszik változtasd meg.

[ Szerkesztve ]

(#12578) bghistvan válasza gegekutas (#12577) üzenetére


bghistvan
senior tag

Köszi szépen, egy darabig eltartott volna mire rájövök 😂

(#12579) gegekutas válasza bghistvan (#12578) üzenetére


gegekutas
aktív tag

Örülök hogy segíthettem. :DD

(#12580) jenco73


jenco73
csendes tag

Sziasztok!
Iphone 7-röl szeretnék váltani Mate 20 pro-ra főleg az akkumulátor miatt. Csak egy dolog aggaszt hogy az ívelt kijelző nagyon sérülékeny. Mostani telefonomon a teljes kijelzőt edzett üveg védi és a tok is picit magasabban van mint az üveg. Még így is előfordult hogy a garázsban kiesett a zsebemből a telefon amikor lehajoltam fél méterről és törött a kijelzővédő üveg. Nem volt probléma megvédte a kijelzőt. Kell félnem az ívelt kijelző sérülékenysége miatt? Melyik a legjobb megoldás a kijelző védelmére?

(#12581) st3v3np3t3r válasza jenco73 (#12580) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

szia,rossz helyen tetted fel a kérdést... ez a p20/pro topik, a mate 20 pro topikot itt találod:)

de véleményem szerint, egy jó toknál és egy uv-s ívelt kijelzővédő üveg-nél már csak az övtáskában tartás adhat nagyobb biztonságot...

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#12582) bghistvan


bghistvan
senior tag

Milyen védelmet ajánlanátok tengervizes környezetben való fotózásra-videozásra?
(víz alá nem lesz merítve)
Illetve milyen szilikontokot ajánlanátok, ami a kitüremkedő kamerát is védi asztalra való helyezéskor?
(páromnak x-protectort vettem, van - e attól jobb esetleg gyors beszerzéssel itthonról?)
Köszi!

(#12583) tesz-vesz123 válasza st3v3np3t3r (#12581) üzenetére


tesz-vesz123
aktív tag

De jó volt olvasni, hogy nem "üvegfóliát" írtál! Ráz attól a szótól a hideg. :S

(#12584) st3v3np3t3r válasza tesz-vesz123 (#12583) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

néha becsúszik,hogy azt írom...de amúgy ami 0.1-0.2mm-nél vastagabb az már nem mondható fóliának... a plexi vagy üveg 0.3mm vastag,tehát fóliának nem igen lehet nevezni... meg a fólia nem törik meg reped

tegnap bent voltunk a plázaban, kirakodóvásáron volt egy csoda wowfixit folyadék kijelzővédő... 12ezerért akarták ránksózni,holott a weboldalon csak 6ezer... meg ennyiért inkább rendelek 10-15db kijelzővédő üveget:DDD

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#12585) jenco73 válasza bghistvan (#12582) üzenetére


jenco73
csendes tag

Köszönöm.
Ezt benéztem😊

(#12586) janosibaja válasza bghistvan (#12582) üzenetére


janosibaja
őstag

Én ezt használom vízparton. Csúnya, de elöl-hátul körbeveszi a telót, ha víz megy rá, kutya baja, de mivel átlátszó a gagyi műanyag, mindenre ugyaúgy lehet használni:

(#12587) st3v3np3t3r válasza janosibaja (#12586) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

a p20 pro alapból ip67-es védettségű(azaz por ellen teljesen tömített, de édesvízben max.30percet bír max.1m-es mélységig... A legtöbb vízállósági tesztet laboratóriumi körülmények között végzik, jellemzően édesvízben. Hacsak a gyártó fel nem tünteti a csomagolásán vagy leírásban az ellenkezőjét, a sós víztől érdemes távol tartani a készülékeket, ez ugyanis kikezdheti a szigetelést, vagy más módon károsíthatja a telefont.

sósvízhez amúgy kapható gyári tok link,bár ez mate 20 pro-hoz van

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#12588) janosibaja válasza st3v3np3t3r (#12587) üzenetére


janosibaja
őstag

Elhiszem. Mindazonáltal én a kérdezőnek válaszoltam, hogy én vízparton ezzel védem. (Olcsó, de működik. Víz alá nem viszem.) Lehet, hogy túlzott óvatosság, de mégis🤐

[ Szerkesztve ]

(#12589) bghistvan válasza janosibaja (#12586) üzenetére


bghistvan
senior tag

Végeredményben ez még is felelne, de ugye ahogy írtam is, sajnos külföldi rendelés már nem fér bele az időbe........ Itthon lenne jó valahonnan találni.

(#12590) Krisz0418 válasza janosibaja (#12588) üzenetére


Krisz0418
őstag

Első napon mikor megvettem kadba raktam 😂 gondoltam ha mae vizallo akkor nézzük meg. Es tényleg. Nem olyan rég horvát nyaralason napi szinten a medenceben volt fotok es videók miatt, készültek vizalattiak is. Usztam a telefonnal, frocskoltek stb. Kutyabaja, sőt, melohelyen nap végére tiszta emuzio lesz ezért csap alá rakom es tisztara mosom, lehet csak en vagyok ekkora vadállat🙄

AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||

(#12591) atosan


atosan
addikt

A beállításokban nincs olyan opció, hogy a kijelző ne kapcsoljon ki amíg nézem?

Maine coon

(#12592) tesz-vesz123 válasza atosan (#12591) üzenetére


tesz-vesz123
aktív tag

Hú, ez nekem is nagyon hiányzik... nincs sajnos. :(

(#12593) janosibaja válasza atosan (#12591) üzenetére


janosibaja
őstag

Nincs. Sőt, nekem más mobilon működő, hasonló appok, mint a Keep Screen On, azok sem működnek a Huawei-en. Pontosabban egy darabig úgy néz ki, hogy mennek, aztán döglődnek.

(#12594) Bruce1967


Bruce1967
tag

A recovery nem kinálja fel az uj rendszer telepitését :(

"Ave"

(#12595) Sumptuous válasza Bruce1967 (#12594) üzenetére


Sumptuous
senior tag

.

[ Szerkesztve ]

(#12596) atosan


atosan
addikt

Sziasztok,
Tegnap este belefutottam egy kis furcsaságba. Letettem az asztalra a telefont, megnéztem egy filmet, megyek a telóért és [ez] fogad. Nem szoktam fóliát/üveget használni, ezért nincs ilyenben tapasztalatom. Mitől csinálhat ilyet a gyári fólia? A kép minőségért elnézést, nem tudtam a másik telót rávenni, hogy oda fókuszáljon ahová én akarom.

Maine coon

(#12597) bghistvan


bghistvan
senior tag

Sziasztok!

Végeredményben tudtok ajánlani olyan tokot ami a kitüremkedő kamerát védi, ami nem egy síkban van a tokkal hanem a kamera kicsit süllyesztett pozícióban van?

Köszi!

(#12598) kory24 válasza bghistvan (#12597) üzenetére


kory24
őstag

Szia!

Spigen Case Slim Armor tok használok és bőven védi, nemcsak a kamerát, hanem mindenhol. Fogásra is kellemes. Csak sajnos megvastagítja/elcsúnyítja szép "kecses" telefont... :(

[ Szerkesztve ]

(#12599) Simon Dávid


Simon Dávid
csendes újonc

Sziasztok! Egy kérdésem lenne: mitől függ, hogy a mobilhálózati jel sárga vagy zöld? Mobilnet végig ki volt kapcsolva.

[ Szerkesztve ]

(#12600) V-I-D-A válasza Simon Dávid (#12599) üzenetére


V-I-D-A
aktív tag

Nyilván a vételi erősséget jelzi színnel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.