Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz LouiS22 #33000 üzenetére
Ezt nekem szántad? Mi köze az én írásomnak a tiédhez? Szó sem volt a One-ról. Na, mindegy.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szunyi777
őstag
Van köztetek Szegedi fórumozó? Aki netán rendelkezik egy dokkoló val?! Megoldás lenne a fentebb említett problémáira..
Boccs, nem jó helyre ment..
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
Heroldg18
tag
Szükségem lenne egy kis segítségre
Csináltam egy visszaállítást a telefonon és nem magyar a telefon. Leszedtem a More locale 2-t de azzal sem tudom átrakni magyarra(régen sikerült). Találtam itt a fórumon egy leírást ezt de sajnos nem tiszta ez a dolog.
leszedtem a htc sync managert. meg az android sdk-t.
De nem tudom hogy ezt a rar fájlt hova tömörítsem ki. És a parancssoros dolog sem teljesen tiszta.
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!
Előre is köszönöm -
szunyi777
őstag
Van ez a XM-Kernel.. Próbálta bárki is?
A leirás szerint nem sokkal tér el Alex kerneltől..
Van értelme kipróbálni, vagy Alex-é az jobb?!Kössz
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
zuzo28
tag
Sziasztok!
Kutakodtam neten de semmilyen effektív megoldást nem találtam azért fordultam hozzátok!
Szóval a probléma végtelenül egyszerű:
A HTC One X-em beszédhangszorója maximum hangerő mellett is halk, próbáltam szoftverrel(audiomanager) javítani rajta, de sajnos nem sikerült, majd nekiestem sűrített levegővel, de sajnos nincs változás.
Válaszokat előre is köszi!
-
lcee79
őstag
A szinte újra cserélt telefonom, szerintem holnap megy vissza a szervizbe
A kijelző sárgasága miatt gondolkodtam először rajta hogy vissza kellene vinni, de a hangszóróm rosszabb, azóta mindenki szóvá teszi mióta visszakaptam, és azt mondják hogy dobozhangom van, és én is furcsán hallom a másik felet (van aki azt mondta olyan mintha benn ülnék a telefonomban egy dobozban )
Én is furcsán hallom a másik felet (van aki mintha pösze lenne a telefonban, úgy hogy a valóságban nem az )
Remélem visszaveszik ezekkel a hibákkal...(a hátlap az egyetlen ami jó, hogy cseréltek az akksit is cserélhették volna, lehet hogy most azt is hozzámondom... )
(#33010) zuzo28: Az enyém sem volt túl hangos... szerintem másé sem lehet túl hangos, inkább csendes helyen optimális, hangos környezetben már necces... Szerintem fogkefe sem fog segíteni...
De most jobban zavar a dobozhang,[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
kirkri
addikt
válasz zuzo28 #33010 üzenetére
Általában a hangszóró furatok vannak eltömődve, de nem kizárt a hangszóró hibája sem.
Így látatlanban nem igazán lehet meghatározni. Ha nem tartasz tőle, hogy szétszedd a telefont, akkor vedd le a burkolatot és próbáld ki úgy is és rögtön kiderül, hogy a rések tömődtek el, vagy a hangszóró hibás.(#33012) lcee79: A te problémád azért érdekesebb, mert a hangszóró és a mikrofon nem ugyanazon a panelen van. Ha a munkalapon nem szerepel, hogy flex kábelt cseréltek volna (azon a kábelen van a mikrofon, amelyen a hangerő gomb), akkor annak nem lett volna szabad változnia. Illetve a hangszórót sem szokták indokolatlanul cserélni. Szóval, ha ezeket nem cserélték a szervizben és most mégsem megy, akkor ott valami alaplapi gond lesz.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
lcee79
őstag
válasz kirkri #33013 üzenetére
Hi!
Kijelzőt készülékházat hangszórót és fülhallgatót (mármint így írták, de gondolom a bemenetet ...) cseréltek
ezek voltak a szervizpapíron
A telefon hangja az biztosan teljesen más volt, mert ugye a feleségemnek meg a főnökömnek is egyből feltünt... akikkel minden nap szoktam beszélni, nem csak én hallom úgy...
Szóval valamit elkutyultak de mindenesetre holnap visszaviszem (ma nincsenek itt a papírok...) és remélhetőleg megcsinálják most jobban... És főleg nem 2 hétig, és remélhetőleg nem azt a szar cserekészüléket kapom
mert hülyét kapoku.i.: Szerintem akku is túl gyorsan merül...
Komolyan mondom hogy legközelebb egy 20.000 ft-os telefon fogok venni...
[ Szerkesztve ]
-
szunyi777
őstag
Szerinted a készülékünk, és egyéb készülékek Usb aljzat mennyi csatlakozást bir KB?!
A sűrű töltések, Pc-csatlakoztatás, stb. miatt kérdezem..Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
kirkri
addikt
válasz lcee79 #33014 üzenetére
Ebben az esetben egy dolgot tudok elképzelni, (és valószínüleg ez lesz a hiba) hogy a mikrofon egy kis fekete gumi kamrába ül bele, ami a környezeti zajokat hivatott kiszűrni. (A képen a réz színű hasáb forma a mikrofon, a lentebb lévő fekete gumi a hangcsillapító) Ha ezt a gumi kamrát elfelejtették rátenni a mikrofonra amikor cserélték a kijelzőt, és a mikrofon úgy lett betéve a helyére, akkor a körülötte lévő tér okozhatja ezt a doboz hangot.
Viszont a hangszóró problémát ez nem okozhatja.
Az talán abból adódik, hogy a kicserélt hangszóró hibás.[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
dwelablack
tag
Ha már hangszóró probléma merült fel. Nekem pont ellenkező a problémám. Olyan hangos, hogy muszáj eltartanom a fülemtől (már úgy veszem fel a telefont, hogy egyből nyomom a hangerőgombot lefelé). Ilyen amikor jól működik?
nem a részvétel a győzelem, hanem a fontos.
-
zuzo28
tag
válasz dwelablack #33017 üzenetére
érdekes, most kikapcsoltam a fastboot-ot és jobb lett, de még nem tökéletes
az a fura, hogy volt egy olyan időszak amikor nekem is üvöltött és halkítani kellett, de valami megváltozott, vagy eltömődtek a kis lyukak vagy a 4.2.2
megnézem a fogkefére mit reagál
-
lcee79
őstag
válasz kirkri #33016 üzenetére
Hát igen ez lehetséges
Viszont most bonyolódott egyet számomra az ügy mert felhívtam egy ismerőst, hogy vele is ugyanez-e a helyzet, DE NEM! teljesen jó volt a hang nálam is és nála is szinte kristálytisztának mondanám
Ez megint hogy lehet, azt nem tudom...
Többieknél $z@r[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
A sense 5.5 megjeleneserol, portolasarol hox-ra tud valaki, valamit?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
VipJoco
tag
Átlagossan kb mennyit töltött nektek Telemaxon keresztűl a készülék szervízben? Nekem már több mint 2 hete ott van és kezdem már hiányólni a telefonom!
-
Steve1207
veterán
válasz HUTCHDB #33020 üzenetére
Negatív. A híreket visszavonták, portolni tegrára alapból nem lehet semmit (mindig megkellett várni a hivatalos verziót, hogy legyen valami). Szóval, ha jönne One mini-re akkor sincs esély a portra. Llabtooferr is azt mondja, hogy nem lesz rá semmi (főként igaz lehet, mivel minden rom tőle jön ki).
Engem ezért esz a fene, mert csak a gyári rendszer tud normálisabban (nem normálisan!) menni. Hiába, hogy alig fogyaszt RAM-ot és alig tartalmaz valamit ezen egy AOSP is akár, a régi Desire-em folyamatosabb működést produkált....
-
WinnerB0Y
senior tag
Hali.
Menühátteret lehet valahogy varázsolni?EUNE: iNeeko
-
ferob
őstag
válasz -=Starwing=- #33009 üzenetére
Egy Kickstarter projekthez adományoztam, annak az eredménye.
(#33023) WinnerB0Y: Sense-nél nem, de másik launcher-rel lehet.
-
kirkri
addikt
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Steve1207 #33026 üzenetére
Az a bajom, hogy alapjaba veve egyes programok futtatasa, es pl. a bongeszo is gyorsabb az uj rendszerrel.
Viszont egy ido utan jelentkezik egy altalanos akadozas, gondolkodas.
Ezt egyebkent a beallitasok menuben valo le-fel scrollozasban azonnal eszre lehet venni.
Szoval nem tudom ez mitol lehet, raadasul, a cache-ek torlese sem oldja ezt meg..... DE egyik pillanatrol a masikra meg elmulik, aztan megint jo egy darabig....[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Steve1207
veterán
válasz HUTCHDB #33029 üzenetére
Akadozás gyári kernelnél nincs fel-le görgetésnél, de ezt említettem párszor, Alex kernelnél viszont van bőven, mivel eléggé tákolmány azért források nélkül...
Az átlagos lag a TRIM hiánya miatt van, ami Tegránál szembetűnő, Snapdragonoknál szinte észrevehetetlen. Sőt, ha alkalmazzuk, még akkor se hozza azt a szintet gördülékenységben, mint a Snapik..
-
szunyi777
őstag
válasz Steve1207 #33030 üzenetére
Szia
Most használom Viper rom, Alex kernel.
Be van állitva frankón a rom, és ki van pucolva a felesleges appoktól.Őssze hasonlitás képen szeretném kipróbálni a következőt:
Az lenne a kérdésem, hogy állomány kernelre miként tudom visszatenni, vagy a Viper kernelére?
Elég annyi, hogy vissza flashelem a kivánt kernelt és kész?
Nem zavarnak be Alex moduljai?Vagy újra kell tenni az rendszert?!
Más:
Trickster MOD -ot használja valaki?
Nem egyértelmű nekem, hogy van letiltva a GPU 3d skálázás.
A letiltásra mire gondol, ha nincs BE kapcsolva? gondolom....
Ha bekapcsolom, akkor gondolom ezek alapján vezérli..
Még annyi, hogy a GPU max frekit levettem 416-ra mert 520-on volt...
Gondolom, igy több energia takaritható meg..[ Szerkesztve ]
-
lcee79
őstag
válasz kirkri #33016 üzenetére
Na leadtam megint a telefont...
mikrofon, hangszóró, kijelző sárgaság és mondtam cseréljék ki az akksit is
Kérésünkre az is rá lett írva, hogy a készülék cseréjét is javasolja a szerviz... (bár a szervizes szerint ezt nem feltétlen veszik figyelembe.)
És most legalább androidos telefont kaptam helyette (kis samsung galaxy young-ot )https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
-
Steve1207
veterán
válasz szunyi777 #33031 üzenetére
Értelemszerűen, ha kernelt cserélsz a modulokat is cserélni kell az ahhoz tartozóra, mert nem biztos hogy lesz hálózatod (sim, bluetooth, wifi, minden függ ettől).
Trickster: ha ki van kapcsolva akkor nem megy, ha be van kapcsolva akkor aktív
Érdemes visszavenni a GPU-t, főleg ha nem játszik az ember nincs sok értelme. Viszont nem tudom, hogy optimálisabb, mert ez azért is lett emelve és pont erre belőve, hogy szinkronban legyenek a frekik. Alacsonyabb kategóriában nem tudom melyik az optimális.(#33032) lcee79: szerintem én is beviszem ma, aztán meglátjuk mi lesz.
Kirkri, Te jobban vágod a gyári rendszereket. Most mi a legnormálisabb megoldás a visszaállításra Sense5-nél? Szerintem a hbootom is ugyanaz, mint mikor megvettem 1,5 éve.
[ Szerkesztve ]
.
-
szunyi777
őstag
válasz Steve1207 #33035 üzenetére
Köszi
Csak ugyebár az a gondom, hogy a viper rom-hoz csak kernelem van, és modult nem találok..
A gyári val is ez a helyzet, az csak nandroidból való kernelem...
Van megoldás valahogy romcsere nélkül megoldanom?
Esetleg egy link, hol tralálom ha van ilyen..Trickster:Tehát hadjam bekapcsolva, és hadjam 416mhz-en..?
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz szunyi777 #33036 üzenetére
Hát meg kell próbálni, a viper is belenyúl mindenbe, ha jól emlékszem. Max annyi lesz, hogy elindul, de hálózatok nélkül. A legegyszerűbb az lenne egyébként, ha rátolnád wipe nélkül a gyárit és visszaraknád a gyári kerenelét a vipernek, viszont ott kis packokban jön a frissítés, így megint nem járható út, hisz azokat is sorban kellene felrakni. Így már biztos bekavarna, így fölösleges.
Ha nagyon kerneleket cserélget az ember a full wipe és dalvik cache törlés se segít, már próbáltam párszor és nem csatlakozott utána a hálózathoz (gyári modul pack plusz gyári kernel), csak ha újra felraktam az egész rom-ot. Ezt azóta se értem és nem egyszer próbáltam.Ezért érdemes egy backupot nyomni mindig a rendszerről, és csak utána cserélgetni, mert olyankor elég az img-t visszaflashelni és megy minden pikpak.
(#33037) kirkri: én meg csak a rom felépítését vágom, na de akkor megoldom valahogy (ha végül nem kapcsol be lehet nagyobb sikerem lenne a szervizben)
[ Szerkesztve ]
.
-
szunyi777
őstag
válasz Steve1207 #33038 üzenetére
Igen, Amit leirtál, arra gondoltam én is....
Végül is egy járható utat találtam, ami szerintem jó lesz !!!
Csináltam TB-vel komplett rendszermentést a jelenlegi kipucolt rendszerről, egy TBViper mappába...
Újraflashelem az egész romot, OTA-al eggyütt, majd megint kipucolom...
TB-vel szépen mindent visszateszek,Felhasználói appok, az egész rendszeradatok visszaállitásával eggyűtt..
Vagy csak egyszerűen, csinálok TB-ben egy "update.zip"-et, és pikk pakk visszateszi...
És erről csinálok egy nandroidot!
Ez fog lenniKitakaritottam először is a ROM Cleaner v4.0 (Lehet szerkeszteni a ROMCleaner.txt-ben, hogy mit takaritson ki.), majd manuálisan a fennmaradó egyéb szeméttől, Az összes külföldi billentyűzet, stb...
Szinte alig van benne valamiTesztelem, és ha nem tettszik, akkor mehet rá az alex kernel..
Mentésem van mindig 2, a telón és a pc-is
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz lcee79 #33040 üzenetére
Biztos, ami biztos visszaállítok egy gyárit és relockolom (még megpróbálok valamit, hátha bejön, ha sikerül gari után beszámolok róla ). A látottakból nem sűrűn érdekli őket, ha nyitva van a telefon. Sokak úgy veszik használtan, hogy már nyitott és gond nélkül gariztatják, ha baja van. Idehaza is talán még a X. kerületi szervizben kötekedtek ilyesmivel max.
.
-
lcee79
őstag
válasz Steve1207 #33041 üzenetére
Én a biztonság kedvéért nem nyitottam ...
Most már örülök is neki hogy nem, legalább ezen nem kell izgulnom
Most 2 hetente új telefonom van, igaz hogy mind alsó kategóriás.
Még a végén úgy hozzászokom ezekhez a kis telókhoz hogy ilyet veszek legközelebb, aztán nincs gond
(nap nagy részét PC előtt töltöm munkahelyemen, otthon is mindig bekapcsolva... telefon sok funkcióját, emiatt nem is használom ki normálisan, hiába van minden beállítva, minden szinkronizálva... nem 1 dolog pittyeg hanem 2-3 is )https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Steve1207 #33030 üzenetére
értem.
alex kernel van fent, de azt nem értem, hogy miért van az, hogy hébe hóba jó, egyébként, meg akadozik.
visszateszem a gyári kernelt...mondjuk a "2 x tapp" kijelző ébresztést nagyon szeretem.
erre nincs véletlenül valami tweak?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Atmo
senior tag
Sziasztok! Járna valami hátránnyal, ha frissíteném a hboot-ot 1.39-ről 1.72-re vagy 1.73-ra?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb: mindenből beérem a legjobbal ;)
-
szunyi777
őstag
válasz HUTCHDB #33043 üzenetére
Én éppen most fejeztem be a szerencsétlenkedést a kernel csereberével...
Arra jutottam, hogy marad Alex-é!
Több a beállitás a Trickster módban is, stb..A TB Update.zip flashelése az besült...
Ment egy darabig a felhasználói filok visszaállitása, és hirtelen reboot..
Kezdhettem mindent előrőlMás.:
Kipucoltam a rendszerből minden fölös sz@rt, de vele eggyütt a kisfiam kedven golyós játékét is
És TB mentésem sincs sajna...
És a neve sem jut eszembe...Mi a neve, mert itt sir nekem, hogy azzal szeretne játszani.
-
-
VipJoco
tag
Megérkezett a telefonom több mint 2 hét után szervízből, hát mit is mondjak, a wifi hiba ami miatt szervízbe küldtem, a telemax megtalálta a hibát a csehek nem, így visszajött és a munkalapon annyi szerepel, hogy softwer update... Itt ülök a router melett 20cm-re és fel le ugrál a wifi jel hát csak gratulálni tudok nekik. Most nélkülözzem ismét 2hétig ezt a fost vagy adjam el a picsába és más márka? Nem vagyok valami elégedett ezzel a szervízzel.
-
Steve1207
veterán
válasz VipJoco #33049 üzenetére
Mivel most vetted át vidd vissza egyből és add le megint, ha következőleg is ennyi lesz akkor reklamálhatsz, hogy 1,5 hónapig nélkülöznöd kellett és még most se jó.
(#33046) szunyi777: egyszerűen másold vissza egy teljes rom system/app mappájából a teetert a telóra, ugyanoda
[ Szerkesztve ]
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest