Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Azért az egypengéssel újra kell tanulni borotválkozni
-
-
Cyberneko
tag
Miben mas... igazabol, irhatnam, hogy kozvetlenebb erzes, csak te, meg a hideg fem ele...
De valojaban egeszen egyszeruen, egypenges biztonsagi borotvaval nem lehet futtaban borotvalkozni, mert osszekaszabolod vele magad. Olyannal borotvalkozni, egy relaxacios gyakorlat.
Komolyan. Arra kell fokuszalni, es a mostanaban divatos, mindenre egyszerre figyelo, kapkodos korban, ez egy egyedi elmeny.
Tehat, nem mondom, hogy biztosan hatekonyabb, mint a mostani dupla-tripla pengek, egeszen egyszeruen hangulatosabb.Borotvalkozokessel is lehet egyenileg borotvalkozni. Hallottam olyan emberrol, aki latott mar olyat, aki allitolag kepes ra. De a atlagos halandonak boven eleg a retro egypenges ^_^
-
-
petipetya
nagyúr
Köszi mindenkinek.
-
Cyberneko
tag
Hasonlo egypengest hasznalok, apam apjarol maradt ram
Valoszinuleg lenyegesen olcsobb amugy mint ez a nem tul olcso ize - de amugy csak nem ennyire csillogo, de ennyi.
Elonye, hogy barmit elvisz, es nagyon alaposan lehet vele borotvalkozni.
Hatranya, hogy azert kell hozza egy pici gyakorlat. Es persze borotvalkozopamacs, szappan.Egy tanacs-otlet: ha ki akarod probalni az ilyen "retro" egypenges borotvalkozas elmenyt, vegyel egy dm-be egypenges muanyag vacakot. Jonak nem jo, de arra eleg, hogy kiprobald, milyen erzes.
Megjegyzes: Nem minden penge egyforma minosegu. A boltban is kaphatok kozul a wilkinson ami mar kezd elfogadhato lenni. Ha sikerul gillette-t venned akkor mar jo vagy. A lord-ot messze keruld el. -
beleszólok
senior tag
Hiányérzetem van: a borotvakés, amivel igazán alaposan össze tudja vagdosni magát az ember, valamiért kimaradt.
-
joysefke
veterán
A kaparós borotva olcsóbb (legalábbis vannak olcsón jók), de a borotvahab egy konstans +kiadás, pepecselni kell, vizes lesz az ember arca, a víz lefolyik a mellkasomon, amikor még volt pattanásom akkor rémálom volt azokat kerülgetni. Stb...
Ezt a többpengésekre írtam, egypengéssel még soha nem borotválkoztam..
J.
-
Honkydoo
őstag
Hűű, köszönöm a sok hsz-t!
Igen, a villanyborotva kimaradt.
Még nem próbáltam, nincs vele tapasztalat, de jah, az is egy lehetőség.
Talán a leglogikusabb választás számomra.
Érdekes volt olvasni, hogy nem túl divatos az egypengés borotva, azt gondoltam többen használják, mivel ahogy jobban megnéztem elég sok helyen kapni. Igazából az lenne a jó, ha kockázat nélkül ki tudnám próbálni a borotvát. (vagyis ha nem tetszik visszakapom a pénzt) Jelenleg 4 pengéssel borotválkozom, nincs vele bajom igazából.
Érdekes volt még látni, hogy a többpengések az elterjedtek úgy általában. Vajon azért mert ezzel van tele a tv + a boltok, vagy tényleg ezek a legjobbak? Ha nagyon spekulálni akarnék, lehet a gonosz borotvanagyhatalmak nem akarják elterjeszteni az olcsó egypengés borotvákat? Valszeg ez hülyeség.. De akkor miért kapni még egypengés borotvát?? Ha már a technológia túlhaladt rajta?? És ami főleg meglepett, ennyiért?? Rejtély számmora.
Szerintem megkérdezem a boltba, hogy mitől ilyen drága ez?
Csak félek a sok marketing bullshit-től. Én a kompúterhez értek nem a borotvákhoz.. Nehogy megvezessenek, aztán meg csalódjak.
Szerk.:
Összeírom melyiknek mi az előnye, hátránya. (A teljesség igénye nélkül)Egypengés borotva
Előny:
- vannak olcsón jók
- olcsóbb fenntartani mint a többpengés borotvákatHátrány:
- az arc "kiálló részeit" is levágja (értsd pattanás)
- nem lehet vele szárazon borotválkozniTöbbpengés borotvák:
Előny:
- Talán kijelenthető, hogy a legelterjedtebb borotva
- kényelmes borotválkozásHátrány:
- nem lehet vele szárazon borotválkozniElektromos borotva:
Előny:
- száraz borotválkozás
- sokak szerint kényelmes, gyorsHátrány:
- Ha javíttatni kell, karbantartani kell, drága
- a hosszabb szakállat nem viszi -
joysefke
veterán
Mach 3-al nyomom, kb. hetente. Van villanyborotvám, de azt naponta kéne használni. Ha három napos a borostám, akkor letépi az arcom, oké hogy tizenpárezer forint volt, de a drágák sem sokkal jobbak.
De, jobbak...
Az bőven igaz, hogy villannyal gyakrabban kell borotválkozni, mert az erős egyenes szőrt szereti, ami szépen be tud szúrni a szita lyukain, hogy aztán a rezgő vagy körkések levágják. Hosszabb, gyengébb szálú borosta már inkább lefekszik a szita alatt ahelyett, hogy a lyukain beszúrna, így problémás lesz a borotválkozás.
De ezen részben segít a Braun szitákon lévő a két párhuzamos szita közötti trimmelő, amely a hosszú borostából csinál rövidebbet, amivel jobban megbírkoznak a sziták alatt lévő rezgőkések.
De ja, 15+ évnyi borotválkozás után én is azt mondom: jó megoldás nincs.
a villanynál drága a borotva, drága a szitacsere, a borotva is el tud romlani, Egyhetes borostával már nehezebben birkózik meg, ahhoz hogy igazán jól menjen, 230V kell neki (legalábbis az enyém erősebb volt 230-ról mint akksiról)
A kaparós borotva olcsóbb (legalábbis vannak olcsón jók), de a borotvahab egy konstans +kiadás, pepecselni kell, vizes lesz az ember arca, a víz lefolyik a mellkasomon, amikor még volt pattanásom akkor rémálom volt azokat kerülgetni. Stb...
J.
-
dr.zsírvágó
csendes tag
Gillette Blue 3 (eldobható vagy cserélhető fejes) vagy a Wilkinson Xtreme 3. Kb. 5-6 alkalmat bírnak, utána már durván húz.
-
Simi87
senior tag
Mach 3-al nyomom, kb. hetente. Van villanyborotvám, de azt naponta kéne használni. Ha három napos a borostám, akkor letépi az arcom, oké hogy tizenpárezer forint volt, de a drágák sem sokkal jobbak.
-
joysefke
veterán
Nem a pengék számán múlik, hanem egyszerűen a hosszú szőr, főleg ha kunkorodik eltömíti a pengék közötti részt és 1-2 hózás után nem vág a borotva (mert totál el van tömődve). Az én Aldis vagy Lidlis 3 pengés borotvám (nem tudom melyik) nálam még a 1,5 hetes szőrrel is szépen elbánik. Kaparosból senkinek nem ajánlanék ezeknél drágábbat...
J.
-
Szoszo94
őstag
válasz
petipetya #20 üzenetére
Philips körkés már egy éve bírja nekem, de még ugyanolyan jól vág, mint az elején. Viszont ha merül az akksija, akkor kezd kicsit tépni, de ez nagyjából a 4-5. borotválkozásnál jelentkezik, ergo a harmadik után töltőre rakom
joysefke: (nekem max 1,5 hetes borostához, nagyon erős arcszőröm van) <- nekem már az egy heteshez is kellett a nullásgép, hogy utána az ötpengéssel le tudjam szedni a szőrt -
BoB
veterán
Elektromos borotvát nem próbáltál? Már 10+ éve csak azt használok, nem leszel vizes, nem kened össze magad, és jobban is levágja a szőröm (elég erős)
petipetya: nekem 18 hónap van ráírva. De én ennél ritkábban cserélek.
-
marositech
senior tag
Pedig a kimutatasok szerint a nok imadjak a minimalisan szakallas ferfiakat...
-
petipetya
nagyúr
Kérdés a Philips körkéseshez és a Braun rezgőkéseshez. A késeket milyen időközönként kell bennük cserélni?
-
joysefke
veterán
kaparósból:
Lidlis vagy Aldis cserélhető 3 pengés (nekem max 1,5 hetes borostához, nagyon erős arcszőröm van)elektromosból:
Braun rezgőkéses -
beleszólok
senior tag
Ha valaki ellenőrzi (csajod combja?
) akkor célszerű naponta borotválkozni. Erre jó a sokpengés is általában vagy valami jobbfajta, körkéses villany (ebből én a Philips-re esküszöm, de már rég nincs meg a villany
)
Ha nem baj, hogy meglátszik a borosta, de néha meg akarsz szabadulni tőle, akkor tapasztalataim szerint jobb az akármilyen egypengés, mert már a kétpengésnek is problémát okoz a hosszabb szőr.
Viszont míg a sokpengések viszonylag ártalmatlanok, nekem az egypengés még a láthatatlan pattanásaimat, egyéb egyenetlen felületeimet is legyalulja, véres nyomokat hagyva maga után. -
petipetya
nagyúr
Régebben ilyen hiperszuper százpengés Gillette borotvát használtam. Aztán a drága penge miatt meguntam és azóta ezeket az egyszerű eldobható vackokat használom. Heti kétszer borotválkozom és van hogy csak a hajnyíróval gyorsan letolom nullásra - persze ilyenkor van borosta, de nem érdekel. Annyira nem sűrű az arcszőrzetem, hogy gondot okozzon.
Éppen úton van a netről egy hasonló egypengés régi borotva és a hozzávaló pengék. Kíváncsi leszek milyen, de a kedvemet ez sem fogja meghozni a sűrűbb borotválkozáshoz, ám a mindössze 1800 Ft-os árért cserébe kíváncsi vagyok rá.
A hajamat is utálom, amikor meg kell fésülni mert éppen nyírás előtt vagyok és jön egy társasági összeröffenés. A legjobb, amikor le van vágva felül 9-el, oldalt+hátul 3-al és csomó ideig nem kell foglalkozni vele, mert csak úgy van.
Az arcszőr is nőhetne lassabban.
-
samfishR
senior tag
én gillette fusion proglide-al nyomulok, lehet kapni hozzá 8 db-os cserélhető pengéket, zuhany után szoktam 3-4 naponta lehúzni, mint az álom, úgy viszi
ezeket az egypengéseket nem próbáltam sose, azokkal még anno nagyapám borotválkozott, neki bejött.
-
Nekem 1 hét után ezek a borotvák már semmit nem érnek. Elakadnak az leső cm-ben. Ergo nem szabad ennyit kihagyni.
-
merkucyo
aktív tag
Pár éve szakállvágót használok , szeretem mert gyors , kényelmes nem kell hab meg arcvíz , tehát 14-15 ezres ára ellenére szerintem takarékos is . Aki nem szereti a borostát annak nyílván nem ez lesz a kedvence , de nekem nagyon bejött .
-
XharX
aktív tag
Ez elég szubjektív kérdés, kire mire esküszik. Én a gillette palettájáról próbáltam már két pengés szuperdobdeltől a fusion power csodáig(ezt de utáltam) szinte mindent, egy nagyobb villanycsodát is vettem, de a legtöbbnél az egypengéset jobban szerettem, bár végül hármas mellett ragadtam le(blue 3).
-
Szoszo94
őstag
Van egy DM-es ötpengés, egy elektromos és egy nullásgépem is. Az ötpengéset letettem, mert nem volt kedvem két-három naponta arra időt fordítani, hogy megborotválkozzak, így váltottam elektromosra, ami jóval gyorsabb, mivel nem kell a habbal szórakozni. Aztán váltottam erre, így szükségessé vált egy nullásgép is
Melóztam olyan helyen, ahol egy pengés borotvát használtunk egy munkadarab sorjátlanításához, nem rossz dolog az sem, de szerintem egy 4-5 pengés tartósabb
-
Zoli0726
aktív tag
Én éveken keresztül mach3-at használtam.
Most váltottam wilkinson quattro titaniumra, és amellett hogy olcsóbb bele a fej, sokkal alaposabb és kényelmesebb. Mindenképp előrelépés.
Réges-rég használtam egypengés borotvát gilette pengével, én nem szerettem. -
Én a kétpengés változatoknál felejtettem el követni a divatot. Azt találtam a legkényelmesebbnek.
Aztán kaptam ajándékba egy villanyborotvát. Mivel nem túl erős a szőröm, számomra tökéletes megoldás.A penge minőségén fog múlni az elégedettséged illetve szőr erősségén.
Nagyapám használt ilyen borotvát. Neki volt pengeélező gépe is hozzá. Legalább egyszer után élezte a pengéket. -
2 hét? 3 nap?
nekem minden nap kell, érezzétek magatokat szerencsésnek
-
andrisbandi
őstag
Két- három naponta nullás géppel letolom, oszt jónapot. :-)
Elötte Gilette Mach 3- al, és zselés habbal szépítkeztem, de a nyakamnál nem bírta a bőröm. Hiába csak lefelé húztam, és többfajta arcszeszt is próbáltam.Most picit borostás vagyok mindíg, de a bőröm nem sebes, pattanásos. Ha megunom a nullás gépet, lehet veszek egy frankóbb elektromos borotvát. Nagyon jó árban árul itt egy tag márkás gépeket.
-
Honkydoo
őstag
Várom a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ma voltam bevásárolni, és megakadt a szemem ezen a borotván. Főként az ára miatt. Kicsit drágának találom a ~25k-t...
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Honda topik
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900XTX 24GB / 64GB DDR5 RAM / 1TB SSD konfig eladó normális áron
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i5-1240P 16GB 512GB magyarított vbill ujjlolv IR kam gar
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Asus rog strix scar17 (2023) RTX4080 gamer laptop + laptop hűtő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest