Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
garaizs
csendes tag
elkészült az anyag frissítése: [link]
-
garaizs
csendes tag
Az eredetiség viszgálat az átíráshoz kell. Azaz a Te érdeked, hogy meglegyen. Az eladó eladhatja enélkül is az autót, de maga az adásvételi szerződés enélkül is aláírható. Az eredetiség vizsga eredményét az okmányirodában(!) fogják csak kérni.
Mivel nincs törvényi előírás, hogy ki csináltatja ezért 3 lehetőség van.
- megyegyztek, hogy feleziktek a költégeket
- az eladó fizeti, hiszen neki "kell" bizonyítani, hogy tiszta az autó.
- Te fizeted, hiszen az átírás miatt neked lesz szükséged rá.Illetve van egy visszásság.
Nem érdemes alárni az adásvételit a viszgálat előtt, mert mi van, ha kiderül, hogy az autó nem "tiszta". Másrészről az eredetviszgán kérdezték Tőlem, hogy megvan-e az adásvételi.
Én amikor minden rendben volt, akkor az eredetiségvizsgáló várójában írtam csak alá a szerződést.Bele is került a foglaló és adávételi mintába, hogy a vevő elállhat az adásvételtől ill. a foglaló visszajár, ha az eredetiségvizsaga "negatív hatású".
Szóval a lényeg, hogy nincs szabályozva, hogy ki csináltatja, és mikor kell megcsináltatni. Az okmányirodában az átíráskor nem lehet 60 napnál régebbi a dokumentum.
Javaslatom, hogy az eladó csináltassa meg, vagy fifti-fifti közösen.
-
garaizs
csendes tag
2010. július 1-én történt némi módosítás. Szinte biztos, hogy a Te nyomtatványod még ezelőtt készült, néhány adat hiányzik belőle.
lásd ezt a cikket:
http://biztositaskotelezo.hu/gepjarmu-adasveteli-szerzodesÉn anno még belejavíthattam, azaz utólag írtam rá a hiányzó részeket. De én júnuis 30-án vettem az autót, talán ezért volt némi rugalmasság.
A honlapról letölthető viszont már a frissített okiratminta.
-
garaizs
csendes tag
Azért rejtettem el, mert ha közvetlenül a böngészőböl nyitod meg, akkor már a címsor, a fülek, és az acrobat eszköztár is rengeteg helyet elfoglal függőlegesen. A megnyitáskor egy teljes oldal látszódik (azaz a teljes címoldal) és tovább lapozva 800 pixel függőleges felbontásnál még ovasható a szöveg is. 800 pixelből (erre optimalizáltam a weblapot) túl sok menne el feleslegesen, és túl kevés maradna az érdemi résznek. Én 9.4 acrobattal teszteltem, ott az eszköztáron van kis lemez ikon a mentéshez. Nálad nincs ilyen?
Openoffice 2.1 alatt készült a szöveg, de a dokumentumon belüli kereszthivatkozásokhoz és könyvjezőkhöz más programokat is használtam a szerkesztéshez.
Valóban több hónap volt, mire elkészült.
-
garaizs
csendes tag
Amikor elkészült a weblap belinkeltem az index autósfórumokba, kb 20-30 helyre.
Pár órával később törölték a hozzászólásomat és a nickemet is. Ahhoz azért elég volt, hogy több százan nézték meg az oldalt pár óra alatt.Ezután írtam egy levelet az index és totalcar szerkesztőségnek is, ugyan nézzék már meg az oldalt. Ha tényleg nem passzol az autósfórumokba egy ilyen link, akkor hagyjuk az egészet. A levélben egy dedikált linkre irányítottam őket, hogy lássam megnézték-e az oldalt. Megnézték többen is, de nem válaszoltak. Ha valakinek van ismerőse a totalcarnál lehetne tenni még egy próbát.
Igazából azt szeretném, hogyha valaki autót szeretne venni megtalálja a weblapot.
Azaz a Google találatok között felhozni. Ennek egy módja lehetne, hogy beírjuk "hogyan vegyünk használt autót" vagy "hogyan vásároljunk használt autót". A találati listát felbővíteni 100-ra, rákeresni a weblapra és megnyitni elsőként (!), aztán pár percig az oldalon maradni és kicsit klikkelgetni. -
garaizs
csendes tag
válasz
BloodyEddie #40 üzenetére
Nem tudom hányan vannak. Nyilván van több más olyan helyzet is amikor autó kell.
Semleges azért, mert nem javasolja, de nem is tart senkit vissza a hitelektől. Megemlíti a hitelek veszélyét, de ad némi támpotot a hitelfelvételhez is.
A készpénzes vásárlásról tényleg nincs benne szó. De ezt nem is nagyon lehet/akarnám részletezni. -
garaizs
csendes tag
válasz
BloodyEddie #29 üzenetére
Vannak akiknek azonnal kell az autó és nem tudnak várni. pl. munkához, beteg családtag folyamatos szállításához. Ilyen esetekben lehet, hogy az illető csak hitelből tud vásárolni. Ha már így van, akkor gondolja át a javaslatokat, ugyanakkor az írás szerintem semleges marad ebben a témában.
-
garaizs
csendes tag
Több ezer hirdetést nézetm át az elmúlt egy éveben:
A pontos típusnál gyakran pontatlan információk vannak az adatlapon. Más az autó felszereltsége (a fényképek alapján) mint, aminek lennie kellene.
A fényviszonyokból adódóan a fényképezésnél egész más néha egy autó színe, mint valójában, ezért érdemes ezt is pontosítani.A másik két kérdés nagyobb kereskedések esetén lehet gyakorlatias, ahol lehet több hasonló autó is.
-
garaizs
csendes tag
Köszönöm az észrevételeket.
Kinek kell a 4. adásvételi (1-3: eladó, vevő, okmányiroda)?
Fóliázott üveg:
Magyarországon az EGB 43. előírásának és a 2005/84-es kormányrendelet értelmében autófólia a következő korlátozásokkal helyezhető el a gépjárművek üvegfelületein:Hátsó szélvédő és két hátsó oldalsó üveg: tetszőleges sötétségű, ám AF - engedéllyel (figyelem 2008 – tól nem H - engedélyt ad ki a hatóság) rendelkező autófólia telepíthető.
Első oldalsó ablakok: min. 70% látható fényáteresztéssel és AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető. A műszaki vizsga alkalmával az üveggel együtt kell megfelelnie a 70%-os kritériumnak.
Első szélvédő: min. 75% látható fényáteresztéssel és AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető. A műszaki vizsga alkalmával az üveggel együtt kell megfelelnie a 75%-os kritériumnak. A szélvédőre a napellenző vonaláig fényvédő csík tetszőleges sötétségben telepíthető.A gyári sötétítés már gyakran eléri a 70%-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A rémtörténetek miatt eddig csak új autóban gondolkodtál?
- Elite: Dangerous
- Napelem
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest