- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Samsung Galaxy S24 FE - tapasztalatok
- Argos: PH!arckép
- weiss: Pant* rant
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
Nekem nemrég aszonták, hogy a bruttó + 33% még a cég költsége.
Tehát induljunk ki 400e bruttóból, mer az kerek.
Ebből ugye a szerencsétlen dolgozó megkap kb 55%-ot : 220e ftot (most ne fillérezzünk) A maradékot (180e) odaadja a Kedves Magyar Államnak. (KMÁ)
400e bruttó után a cég még befizet 132e ft-ot a KMÁ-nak. Összesen tehát a cégnek 532ezer ft-jába kerül a szerencsétlen dolgozó.
Na számoljunk.
Szerenscétlen dolgozó bevétele (vért izzadt érte): 220e
KMÁ bevétele (semmit nem csinált érte): 180+132= 312e
Cég valós költsége: 532e
Ki jár itt jól? Ugye nem kell válaszolnom.
Namost. Ha a cég ezt megunja (és a munkavállaló is), akkor átmegy vállakozósdiba.
Ugyanigy kiszámláz 532+áfát, hisz a cégnek ez 532e ft költséget fog jelenteni, hisz az áfát visszaigényli, leirja, stb.
Mennyit kap a dolgozó? -> 532 - adók, tb, stb, ami EVÁnál kb 100e mindösszesen, könyvelőstől, stb, tehát marad nagyon dúrván számolva 400e ft-ja (régi bruttója!!!!)
Mennyit kap a KMÁ? Az ÁFÁt, 106e ft-ot, és amit az Evás befizetett neki, kb 60-70e-t. Tehát 176e-t
Mennyibe kerül a cégnek mindez? Ugyanannyiba, mint régen. De bármikor elküldheti az alkalmazottat, nem fáj a feje, nem lesz terhes, katona, stb (ill lesz, csak nem gond), nincs 13. havi gond, nincs szakszervezet, sztrájk, stb. De ha mindez nemelég, sztem a vállallkozó is örömmel elenged 50-100e ft-ot, még mindig mindenki jóljár.
Thats all folks. Ez most nem államellenes lázitás akar lenni, mindenki vonja le a következtetést... -
sbazsi
veterán
az OEM DVD író is olcsóbb mint a dobozos.
ugyanúgy az OEM munkavállaló is.
viccet félre sztm ha egy munkavállaló azt mondja, hogy ő márpedig bejelentve kéri a pénzt, szerintem azt fogják mondani neki, hogy semmi akadálya.
de a keret nem fog nőni, több lesz a bejelentett (vagy számlázás helyett bejelentik), emberünk pedig kevesebbet visz haza...
/persze nem mindnehol/ -
Gordi0
csendes tag
Amit te írsz, az tényleg kényszervállalkozás. De nyílván nem százezrekről volt szó, ugye?
Ha most egy cég plusz egy fejlesztőt keres, azt nem elsősorban az érdekli, hogy az ember mennyit visz haza, hanem hogy neki mennyibe kerül. És nem ő választja a formát, hanem a dolgozó. Ne felejtsük el, hogy ma fejlesztőből jelentős hiány van. -
Andie
őstag
Próbáltam.
2 akadálya van:
- nem lehetek azonnal evás. 1 teljes év kell. Tehát ha most decemberben kiváltottam volna, akkor jövö januárban (2007) lehetnék evás. Addig meg ugrik a pénz fele, ugyanott vagyok, mint most.
- nem támogatja a cég az ugrálást. az elején aszontam, hogy alkalmazott, akkor maradjak is az. Nade ha kivételt is tennének, mert olyan jósrác vagyok, akkor sem ugyanannyit számlázhatnék, mint a haver, hanem valami köztes, mindenkinekjó pénzecskét, azaz kb 550 +fát...
Thats all folks.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen videókártyát?
- Futás, futópályák
- Nintendo Switch 2
- Projektor topic
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Western Digital GOLD 12TB SATA3 (WD121KRYZ) HDD
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- ALIENWARE Area-51 R5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest