Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
válasz FіkuszKukіsz #11 üzenetére
Ünneprontó vagy...
535 oldal b+ Szóval azt mondod, hogy jó ha mindenki nekiáll megtanulni az egészet? Alapműveltség része?
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
arnyekxxx
veterán
válasz FіkuszKukіsz #51 üzenetére
elolvastam az eula-t (a magyart), abban az szerepel, hogy hány Apple készülékre telepítheti a juzer a letöltött oprendszert. Egyetlen szó sem esik benne nem Apple hardverről, arról meg föleg nem, hogy ezekre tilos lenne feltenni és ami nem tilos...
OFF de kimondottan vicces, hogy az osx eula szerint ha eladsz egy Apple gépet akkor le kell gyalulni minden frissített oprendszerverziót, kizárólag úgy és azzal a gyárilag telepített verzióval adhatod el ahogy te megvásároltad az Apple-töl
-
arnyekxxx
veterán
válasz FіkuszKukіsz #56 üzenetére
ezen azért nálam képzettebb jogászok is elvitatkozgatnak.
(#61) k.feri80
továbbra se látom, hogy sikerülne levezetned, hogy egy EULA megsértése az lopás. Pedig segítettem is, ott van a btk idézet.
[ Szerkesztve ]
-
karoli9
csendes tag
válasz FіkuszKukіsz #51 üzenetére
Jepp, erre gondoltam, Snow Leopard még megvásárolható (6 990 Ft talán) és utána upgradelhető. Nem tudom, hogy annak idején a SL EULA-ban szerepelt-e a kitétel, hogy licensz csupán.
Az EULA elfogadása (gondolom) szerződésnek minősül, ha azt megszeged, a Polgári Törvénykönyv erre vonatkozó szakaszai az irányadók. Szándékos szerződésszegés esetén a jogosult teljes kárát meg kell téríteni. Ebben az esetben vajon mi lehet az, esetleg a szoftverrel együtt járó hardverelem utáni haszon elmaradása (másrészt a szoftver és a szolgáltatás úgy "ingyenes", hogy az előállítás költségeit beépítik a hardver árába)?
Csak kérdezem, mert nem a polgári jog a területem
Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.
-
Steven
addikt
válasz FіkuszKukіsz #71 üzenetére
Egyet értek
Szerintem ez inkább reklám mint bármi más... de trollok mindig lesznek...
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
karoli9
csendes tag
válasz FіkuszKukіsz #71 üzenetére
Izgalmas téma, szó se róla
Jó öreg Psystar...amúgy van magyar vonal "hivatalos" hackintoshra, csodálkozom, hogy üzemel az Apple üzletpolitikája mellett.
Ha sokat szív hackintoshsal, el tudom képzelni, hogy előbb-utóbb az eredeti felé fordul a felhasználó. Másrészt szerintem kevesebben hackintoshoznak, mint ahányan linux disztróznak. Nekem az iPhone felé az Android adta meg a lökést, bár előbbit nehéz emulálni mással
Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.
-
válasz FіkuszKukіsz #100 üzenetére
Nem hiába, hogy a külföldi szakmai oldalak is azt írják, hogy ha nincs jogtiszta macOS vagy OSX telepítőd, akkor először vedd meg az OSX egy régebbi verzióját.
Már ebben a cikkben is ez szerepel:
Ezután szerezzük be magát a macOS-t legális forrásból.Van még valami konkrét probléma a cikkel?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz FіkuszKukіsz #131 üzenetére
Fel lehet rá rakni. Hivatalosan nem, viszont van egy oldal ahol le van írva hogy hogyan is kell. Mondjuk ehhez szükséged lesz egy macOS-t futtató eszközre.
-
nagy.adam198
csendes tag
válasz FіkuszKukіsz #131 üzenetére
Azt tudom, az El Capitan-t próbáltam feltenni.
Bocsi hogy ezt nem említettem.Viszont a kérdésemre még most sem kaptam választ!? :/
-
electrodoki
aktív tag
válasz FіkuszKukіsz #11 üzenetére
Te nagyon etikus emberke lehetsz. De lehet, előbb valaki kipróbálná, mielőtt kidob potom pár száz ezret egy mac-ért nem? Még ilyen cikkhez is, csak a kötekedés megy... Grat 42
"A lét határozza meg a tudatot! Ha megiszom a lét, elszáll a tudat!" /Hofi Géza/
-
Plasticbomb
addikt
válasz FіkuszKukіsz #100 üzenetére
Két éve én még snow leo-t vettem...
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest