Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: A kérdés...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- gerner1
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
loszerafin
senior tag
Jó gondolat, megnéztem a hibernate forrást, semmilyen latin1-re való utalást nem találtam.
Sőt, semmit, ami explicite beállítaná a charset-et.Tehát NEM a Hibernate készíti a táblát latin1-ben, a Hibernate csak nem ad rá módot, hogy megváltoztassam a a tábla charset-jét, így az az adatbázis default character set-je lesz.
-
loszerafin
senior tag
Teljesen igazad van.
De - nem tudom, mennyire ismered a Hibernate-et - a Hibernate saját maga "dönti el", hogy hozza létre a táblát, milyen típusokkal.
Tehát nem adok ki ilyen utasításokat, hogy pl.: "create table ...".A Hibernate pedig beírta a default charset-et latin1-nek. Ezen kellett változtatni.
-
loszerafin
senior tag
Nem segített volna, mert attól még a tábla latin1-es kódolású marad.
Az, hogy milyen kódolással kommunikáljon a szerver a klienssel, azt a hibernate "magától"
eldönti, gondolom elég jól. Persze én rásegítettem<property name="connection.useUnicode">true</property>
<property name="connection.characterEncoding">utf8</property>
<property name="connection.charSet">utf-8</property>Ezekkel a beállításokkal, sőt még a mysql connection url-be beírtam ilyesmiket, de a hibernate folyton latin1-gyel hozta létre a táblákat.
Ha én kézzel csináltam a táblákat utf8-ra, akkor jók voltak az ékezetek, szóval ez volt az egyetlen baj.
Gondolom, azért futnak bele ebbe a hibába ritkán az emberek, mert a táblákat általában egyszer hozzák létre, és nem java-ból.
A kis programom viszont, ha nem volt semmilyen tábla az adatbázisban, létrehozatta a hibernate-tel. Ekkor jött elő a hiba, hogy nem tudtam rávenni a hibernate-et, hogy utf8-as character set-tel hozza létre a táblákat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okos Otthon / Smart Home
- Assetto Corsa Rally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő