Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
redbull86
aktív tag
Nah igen,. a memória sávszélességet nem szabad lebecsülni ugye a gtx 285 nek 512 bites az eléggé ütős,.. ha nem nagyon bírt valamivel volt nyers erő amivel megoldotta,.
igen anno én is sokat kinlódtam az AGP port sima 2-4X vagy 8X asszem az volt a negnagyobb de lehet volt 16 os is,.. erre már nem emlékszem,..
De régi szép idők,..Asrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2
-
cyklon
csendes tag
válasz redbull86 #335 üzenetére
Én egy TNT2 M64-gyel kezdtem, azt tuningoltam, amennyire csak lehetett. Aktív hűtést tettem rá (csak borda volt rajta alapból) ami nem akart megragadni rajta, folyton leesett. Így aztán az egész számítógépházat fordítottam meg, hogy a borda felfelé nézzen
Borzasztóan gyenge eredményt produkált a 3dMark 2000-ben. 1354 pont tuningolva egy MVP3C2 alaplapban. Aztán amikor beraktam egy VH6II-be 2XAGP-n egyből 2200 pontot kaptam. 4XAGP-n meg 2400 pontot. Tuning nélkül. Úgyhogy kiderült, hogy 1,5 éven át a semmiért nyúztam szegény kártyát. Aztán egy nagy sóhajjal kivettem és betettem a helyére egy Geforce 256 SD-t. Az meg (ha jól emlékszem) 4800 pontot kapott. Vagyis a 128 bites memória is sokat számított volna. -
-
cyklon
csendes tag
ÁRGH.... Nem jó a link
-
cyklon
csendes tag
válasz redbull86 #332 üzenetére
A Gef. 256-ból nem emlékszem tuningverziókra. Legalábbis a magyar piacon. Egyrészt akkoriban a tuning az ördögtől való dolognak számított, hivatalosan nem támogatták (persze volt tuninglehetőség, de ha használtad, akkor nagyon szúrós szemmel néztek rád a gyártók - stikában meg örültek a jó reklámnak). Másrészt a 6 hónapos termékciklus miatt nem volt idő a gyárban maszatolni: amire kiismerted volna a technológiát, már jött a másik. A TNT2-nél ha több erő kellett, akkor vagy tuningoltál vagy vettél Pro-t esetleg Ultrát
Épp most vettem elő egy régi tesztet a Geforce-ról (1999 november), abban írják, hogy a DDR verziót (300 MHz) már 1999 decemberében elkezdik kiszállítani.
Lehet, hogy később inkább toltak picit a RAM sebességen...[ Szerkesztve ]
-
redbull86
aktív tag
márkátol is szokott függeni,. leadtech vagy asus vagy gainward stb,. tuti elirtam őket,..
nekem is volt PL egy GTX 285 ritkaság mert 2gb os verzió de a remek hűtés ellenére,. nem tudom miért de csak a wow ban csíkozott,..Asrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2
-
cyklon
csendes tag
Érdekes, hogy a Gef 256 DDR memóriaórajele csak 300 MHz. Ha jól emlékszem, az én 64 megás verzióm 333-ról indult. A Gef SDR 152/199 MHz-en éppen pariban volt az alapórajeles DDR-rel 3DMark 2000-ben.
-
eclipse92
tag
Nagyon szép gyűjtemény!
Nekem anno ASUS 8800GTX 768MB volt.. imádtam azt a kártyát -
-
djculture
félisten
Az ati-s dolgokat már átolvastam szép munka. De már frissitésre szorul amugy mert az "Egy szinttel lejjebb, az olcsó, ám még nem használhatatlanul gyenge játékos kártyák kategóriájába a 7750 és 7770-es modelleket nevezték, melyek szintén szép számban fogytak. Ennél lassabb kártyák nem készültek a 7000-es szériában." kijelentés már nem állja meg a helyét , egy ideje kapható a 7730 is már...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Xpredator01 #326 üzenetére
Neked is azt tudom javasolni, hogy olvasd el a legfrissebb cikkemet mert abban benne vannak a frissebb szériák is, ráadásul nem csak a csúcskártyák, hanem az összes modell + az összes ATI is!
-
Xpredator01
csendes tag
]Sziasztok!
Gratulalok az irashoz,es vegigolvasva eszembe jut eletem elso komolyabb vga-ja, ami egy 7600 gs volt anno.Tudom, hogy szorszalhasogatas, de szivesen olvastam volna sz aktualis sorozatok csucskartyairol, az 5, 6 es 7-rol.Igaz, h a prohardveren fenn van minden, de ebben a cikkben sokkal jobban ossze van foglalva es egyszerubb, kozerthetobb meg a laikusoknak is.
En most ezt a szornyeteget nyuzom:geforce gtx 560 ti 2 Win.Egy kep a kicsikerol:[ Szerkesztve ]
We ride together.... We die together...bad boys for Life!
-
djculture
félisten
válasz Stalker-2572 #322 üzenetére
Ja mondjuk elég kemény hogy a 8800-akkal még ma is el lehet játszogatni...
-
válasz Firestormhun #323 üzenetére
köszi! azóta már kijött 2 nagyobb cikkem is a témában, nézd meg azokat is
-
Firestormhun
senior tag
Nagyszerű cikk GAI! Ez egy olyan írás volt, amiért még fizetnék is.
...
-
Stalker-2572
veterán
Bizony emlékeszem mennyivel jobb volt a 6800 az előtte lévőhőz képest, utána pedig a 8800....
Utóbbinál érződött, hogy az NV kicsit mintha túl is lőtt a célon: messze meghaladta a korát
All Black...
-
aktív tag
óriási!
van mit olvasgatnomtökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
gerlaip
addikt
Jó volt olvasni az átfogó írást!
A tőled vett Inno3D FX 5800-am még mindig vígan működik!
Üdv![ Szerkesztve ]
lámavakond
-
Restless19
tag
érdekes iromány nem tudok róla épitő kritikát írni és még mielőtt nekem esnének fikázni sem szoktam semmit és senkit nekem egy XFX GTX 280 -asom lett most nemrég egy i3-540-essel hajtom nekem mindent visz akadás nélkül a BF-3 mat nem próbáltam meg szerintem az nem is vinnél el maxon de az meg annyira nem érdekel talán a bf legelső részével ha játszottam de nem túlzottan mozgatott meg
utólag is köszi a hasznos időtöltést : ) eme cikkel
Mentally sick, I'm meant to be rich But I'm the opposite, I pop the 5th and empty the clip No smile and the fucked up grin Profile with the scuffed up timbs Past the point of no return Blast the joint, ignore the burns Lost contact with reality Psychosis who the fuck wanna battle me!
-
iejgt4
csendes tag
Fantasztikus munka...köszönöm szépen!!!
-
Destructo
senior tag
Up a cikknek ,nagyon minőségi lett ez is!
-
hakkan
tag
Hatalmas gratula a cikkhez és a gyűjteményhez is! Színvonalas és igényes írás. Köszönjük szépen!
Amiből befőttet, abból pálinkát is!
-
Robert07
aktív tag
Esetleg a gyűjteménybe még betehetnéd ezeket a ritkaságokat is, feltéve ha találsz:
Evga gtx275 co-op
Ageia PhysX kártya (ez volt az egyetlen fizikai gyorsító, mivel a céget felvásárolta az Nvidia).
-
-
bongeszo
aktív tag
Én még újonnan vettem egy tnt2 ultrát, pár hónapja dobtam ki a dobozát, ha előbb olvasom akkor neked adtam volna. Hibátlan állapotban volt minden tartozékkal, lemezekkel együtt... A szemüveg még lehet, hogy megvan ha gondolod körülnézhetek... (100k-s monitort kellett hozzá vennem, hogy használni tudjam de jó fejtájdító volt hosszútávon)
-
Baryka007
őstag
Ehhez a gyűjteményhez csak gratulálni tudok ! Nem semmi dolog ennyi videó kártyát össze szedni... + ki is fizetni... grt
-
redbull86
aktív tag
Az egy dolog hogy durva meg jól is néz ki! De teljesítményben is ott van !
Átlagos felhasználásra,.. nem 10000X10000 es felbontáson hanem egy 17-19" os monitoron minden mostani gammához elegendő feltéve ha van elegendő erőforrás hogy ki hajtsa a kártyát!Asrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2
-
Crucio
aktív tag
Remek írás! Egy 8800 ultra-t én is szeretnék vásárolni, csak úgy poénból, mert amikor megláttam róla a képeket, a teszteket, akkor teljesen elolvadtam
-
tesopapa
aktív tag
Köszi a fáradozásod, maximális tiszetelet a melóért. Nagyon jó lett.
Feltörtek az emlékek az akkortájt megjelenő "embertelen" grafikájú játékok (DOOM, Wolf, Duke Nukem.... ) fps-ének megnöveléséért folytatott harcról.[ Szerkesztve ]
-
ch003067
addikt
Gratula az íráshoz, tényleg elég színvonalas
-
DJ WOKKY
addikt
Gratulálok előre is. Holnapra meg lesz az olvasni valóm
-
NeroDante
csendes tag
Hát gratulálok ez nem semmi gyönyörű!
Szeretem a tiszta és igazságos üzletet.
-
Weißturul
senior tag
Gratulálok a kártyákhoz!
Hass, alkoss, gyarapíts és a Logout fényre derül! | 3dfx rulez | "... úgy szórtad a hedshátokat, mint S3 VGA a hardveresen gyorsított kékhalált" - bacsis | http://bit.ly/tBBPzG <--- Dreamcast topik
-
Ricardo128
senior tag
Eszméletlen szép gyűjtemény, gratula hozzá.
gölmétcsül ©
-
Zolee.Ha
tag
Nagyon tetszett az írásod, gart hozzá! Jó volt látni azt a sok régi "kacatot" amiért borsos összegeket fizettünk ki anno...akár egy gef2 -ért is
Zoli
-
-
redbull86
aktív tag
Jó bizony
Én még be is könyvjelzöztem is magamnak!
Ha esetleg nosztalgiázni akarnékAsrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2
-
asdf2
tag
Nagyon jó írás...
-
creation
senior tag
Köszönöm az írást, jó volt végigolvasni
Főleg így kártya vásárlás elött
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
kpal
nagyúr
egy ilyennek is a gyűjteményben a helye Asus Mars 2
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Verrion
tag
A szokásos minőségi cikkek!
A Voodoo 5 6000-es projekted teljesen kifújt? -
geprombolo
őstag
És igen, végigrágtam magam az íráson! Hatalmas grat! Nem semmi írás, minden elismerésem! Nincs kedved ugyanígy letesztelni 15 ATI kártyát is? Aztán meg összevetni az eredményeket. Na jó, ez csak költői kérdés volt, de biztosan tanulságos lenne.
Számomra a legfontosabb, hogy végre tudok valamit az Nvidia karikról is, tudom, melyiket hova kell tenni, ha találkozom vele valahol. Köszi[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
-
válasz Dr. Romano #285 üzenetére
Ezen a Gigabyte lapon nem teljes értékű a pcie, mert csak 4x-es, ezért nem felelt volna meg a teszthez...
-
Iceman9305
csendes tag
Nálam az nvidia 6800 ultra a favorit!
-
-
BeLucZ
addikt
Azért a hab a tortán egy GTX 580-as lett volna, mint a gyűjtemény utolsó darabja
-
csib41
aktív tag
nekem régebben volt egy fx5500-am 128mb
örültem mint majom a farkának mikor szaggatás nélkül futott az underground 2 -
addikt
Ha lesz időm átolvasom!
Jó anyagnak néz ki.
Így látatlanban is KÖSZI ÉRTE!Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
addikt
Szép!Köszönöm.
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
shteer
titán
köszi
én nem írom le mik voltak, de 8800GT után most van újra nV-m
szerintem jónak tűnik..
-
Midway
senior tag
Nagyon jó kis cikk.
Talán tényleg az év logout írása lesz.Én is nvidia párti vagyok csak az 5-ös sorozatnál volt ATI9600xt-m ami a cikkből kiderül ,hogy miért.. Akkoriban magasan verte az nvidia hasonló árú kártyáit.
sorrend:
GeForce4 Ti4200
...ATI9600XT
6600GT
6800Ultra (agp!)
7600GT
7300GT(gép csere)
9800GTX+
9800GT green (válság van )Köszönöm a munkád.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Kolondrum #273 üzenetére
Én jó sokra erre vettem GTX-et 65be. Kirakatból vették ki és közölték, hogy ha elromlik ennyi volt utolsó darab, csoda, hogy kapható volt még. Hát nem bántam meg! Tesómnál megyeget én meg Ultrát használok de azt is csak azért mert kihagyhatatlan na meg elvagyok vele. Érik a csere mert nem akarom megölni. Nem hiszem, hogy lesz még egy ilyen széria amit ennyire lehet emlegetni.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Levin01
őstag
Nagyon jó cikk lett. Sok évig nvidia párti voltam, ezekből is a következők voltak nálam:
- Tnt M64
- Tnt Pro
- Geforce MX 400
- Geforce 4 MX 440
- Geforce 4 Ti4200
- Geforce FX 5900XT
- Geforce 6600GT
- Geforce 7300GT DDR3
- Geforce 7600GS DDR3Innentől meg ATI párti vagyok egy ideje már
-
-
Sogron
tag
Szomorú vagyok, hogy nincs TnT2 Vanta a gyűjteményedben!
-
Ez így elsőre ütött, pedig még csak a képeket meg grafikonokat néztem meg, majd holnap elolvasom, király!
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
proci985
MODERÁTOR
köszönet! nagyon jó cikk, remek tartalommal.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nandon
tag
Korrekt írás lett! Sok dolgot tudtam meg belőle, köszönet érte!
RISC86 Power
-
Nemsemmi cikk Grat! Már a 3Dfx gyűjteményed is nagyon tetszett
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Qru
MODERÁTOR
6800 Ultra leírásánál van egy elírás: "visszazserezzék "
Amúgy nagyon jó cikk lett, végig olvasva sok szép nosztalgikus percet szereztél. Köszönet érte.
#nincsbennetarcsi
-
Lord_KROK
csendes tag
Fantasztikusan jó írás!!!
Ahogy Anett is mondaná: RESPECT!
-
Skeleton01
aktív tag
Gratula, nagyon jó írás lett!
Már csak egy hasonló kellene Radeon oldalról is! -
Bull Boss
őstag
Érdekelne egy ilyen teszt a kronológiai sorrendben a széria leg gyengébb kártyáiból is.
-
Angel1981
veterán
"Van egy vitrinem tele csúcskártyákkal, melyekre öröm ránézni, és kiváló díszei a szobának. Ugyanakkor egy letűnőfélben lévő kor emlékei..."
Mennyire igaz!
Sokunk fiatalsága telt el (persze csak részben) az új generációs VGA-k tűkön ülve várásával...[ Szerkesztve ]
-
parkasz
senior tag
Grat a gyűjteményhez és a teszthez is!
-
válasz Kalandor #253 üzenetére
Szerintem azért, mert 20 oldalas, és az összstatisztikában minden oldalletöltés benne van. Ha megnézed a nyitóoldalt, azt 5972x húzták le, szóval valószínű ennyien olvasták a cikket (mert nem valószínű hogy a nyitóoldalt többször is lehúzza valaki)... Mindenesetre azért örülök, hogy ennyi embert érdekel az írásom
-
válasz Murphistic #252 üzenetére
Valószínűleg azért, mert a szimulátorokat úgy szokták megírni hogy a régi géppel rendelkezők is el tudják indítani, ugyanis azokkal nem a hardcore játékosok játszanak általában. De azért így is szép eredmény az M64-től
-
-
Murphistic
aktív tag
Nagyon jó cikk. Amúgy mennyire gáz, hogy ezt a cikket egy Manli TNT2 M64-es kártya jeleníti meg a monitoromon? Viszont pont ezért irány a könyvjelzők közé.
Egyébként a kártya gond nélkül vitte alapbeállításokon a Flight Simulator X demoját is, ha valaki felfedné ennek az okát megköszönném, mert szinte hihetetlen volt számomra, hogy egy ilyen új játék elindult egy ilyen idős kártyán.
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
priti
addikt
Az első említésre érdemes VGA-m egy fél megás Trident volt egy 386 DX40-ben.
128.000Ft volt a konfig monitorral 1992-ben.
Azzal szarták el az életem a szüleim, hogy azt a gépet megkaptam 10 évesen. Mindegy, nekem attól a Voodoo VGA-tól dobban meg a szívem egyedül, amit hátul kellett összekötni egy +kábellel. Egy egész nyarat melóztam érte, a sorrendre már nem emlékszem, de a 486 DX100 szintén egy teljes nyár meló gyümölcse volt. Ezekre elkúrni a nyaraimat, áhh, szánalmas, de akkor fél karomat odaadtam volna egy jó hardverért.Hardverlesen
-
pmheros
őstag
AsRock azt is meghegesztette,
ki más is csinált volna ilyet ?nekem mondjuk a inkább az EVGA 8800ultra tetszett. Bennem a 8800 -asok összekapcsolódnak a Crysis -el. Mikor a játék megjelent az akkor 2hetes 7950GT -mel kipróbáltam és azonnal tudtam váltanom kell. Később láttam egy videót amin a Crysis -t 8800GTX -en mutattak be, akkor elhatároztam hogy 8800GTX -et veszek. (Mikor tudomást szereztem az ultráról akkor már arról álmodtam.) Végül is az anyagi lehetőségeim a 8800GT -ig engedtek, azonban azóta is megdobban a szívem egy 8800GTX és Ultra hallatán, pedig több erősebb vga -m is volt azóta. De az én fejemben ez az igazi "izomkártya".
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
beteg
őstag
Csak futni kell!
-
Oti86
tag
Nagyon - nagyon jó cikk lett gratulálok hozzá, élmény volt olvasni. Főleg az elejét, de ezt csak azért mondom, mert elfogult vagyok a retro VGA-kkal kapcsolatban.
Amúgy meg most októberben lesz 15 éve, hogy megjelent az első 3D-s kártya, (ami tömegesen el is terjedt) a 3Dfx Voodoo1-ese. ((Hátha erről is kapunk egy cikket))http://3dfx.oti86.fotoalbum.hu/
-
arty
veterán
respekt
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
well done, orom volt olvasni. kicsit lemaradva, jelenleg a '09-es csucskartya boldog tulajdonosa vagyok .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
adamka16
őstag
Azért ez a 295 GTX-en még mindig elképedek... mekkora dög
-
Gyalo94
tag
válasz RyanCooper #1 üzenetére
Nagyon jó a cikk.
Legjobban az alaplap tetszik amin van agp és pci-e is. -
veterán
Nagyon jó cikk, köszi. Igazi történelmi regény.
-
Fórum tag
csendes tag
Minden elismerésem a részletes íráshoz!
Számítógép, laptop, tablet és mobil új és használt, adás-vétel, szerviz.
-
leonejoci2
tag
Ez igen!Ritka, hogy ilyen összeszedett írást olvas az ember bárhol ezen a fránya neten!
Adnék egy hatalmas piros pontot és egy UP-ot a kollégának!
Csak így tovább!Ne verj át, mert én sem teszem!Előreutalás ill. előre postázás csak annak akivel már bizniszeltem!
-
Armor72
csendes tag
Brutál az a szekrény, és a lány is hozzá a végén, grat....a játékok grafikai fejlődésének hiánya tényleg látható és elszomorító---integrált VGA (Core i second gen) elég lesz egy kis játékhoz? sajnálnám ha az Nvidia és az AMD becsukná a boltot..talán ha többen megvennék a játékokat...hát ez van..
üdv
-
baleee89
aktív tag
grat!
VESZEK rossz, javíthatatlan, fizikai sérült (6fele tört), alkatrész hiányos pc cuccokat http://www.eh-pc.eu/
-
Dinomano
senior tag
Nagyon színvonalas írás, csak érintőlegesen vagyok otthon VGA témában (is); mégis végigolvastam.. Tanítani is lehetne ebböl az írásból! +Nosztalgiának is jó volt...
GF2-öm volt anno sokáig (alsó-középkat.-ok késöbb ... 6200..)m/(^_^)____7=--- - - >|
-
japy
őstag
Grat! Nem semmi írás!
-
-
-
-
Na igen, az újabb szériákban már annyiféle variáns létezett, hogy ha mindet megemlítem, unalmas felsorolás lett volna az egész. A 7950GT lényegében egy 7900GT volt 512 MB RAM-al, a 7900 GTO meg egy visszahívott (selejtes) majd csökkentett RAM órajellel újra kiadott 7900 GTX. A 7100-7200-7300 vonulat meg játékos szemmel nem túl értékelhető fejlesztés
-
-
3dfx-el összehasonlítás volt már a régebbi tesztemben
-
-
SLYM
veterán
minden tiszteletem a cikkért
-
hejesírásó
senior tag
tetszik!
a lila nyák a gef 4xxx-en igenis szépen passzol a bordához, de csak a borda miatt
-
Solten
őstag
Szép munka!
Saor Alba
-
Franklin
addikt
Jó lenne tudni a kártyák megjelenéskori árát és hozzá valami viszonyítási alapot, pl. minimálbér, vagy ilyesmi. Érdekes lenne látni, hogy mennyi pénzt is kellett anno fizetni azért, hogy kockákat és pixeleket lásson az ember :-)))
Egyébként szuper cikk, nálam erősen esélyes az év logout írása címre.
-
adalbert1
veterán
Szép gyűjtemény! Nekem csak TNT, Ti4200, 7600 GST és 210valami fordult meg a gépeimben az elmúlt 12 évben ezekből.
-
KAMELOT
titán
Szuper leírás!
Emlékszem amikor haverom megvette a VOODOO 1-es kártyát. Annó került 100 000ft-be.
Beszarás volt! Abban az időben rengeteg pénz volt kb. annyi mint most 1 milla!!!!De kifelejtetted a GTX590-et!! Olyat nem veszel??
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Hatvan9
senior tag
Grat az írónak, felkeltette bennem az nV feelinget.
Asszem nemsokára megy apróra az 5850. -
őstag
Mint ahogy kimaradt a teljes 7950-széria említése is (7950GT, 7950GS), de a 7900GTO is, a 7100GS, a 7200GS, és sok egyéb 7300-as (LE, GS) variáns mellett (és ez csak a 7-es széria volt). Gondolom, nem lehet minden egyes kártyát külön megemlíteni, így a 'mérföldkövek' felsorolása mellett tette le az író a voksát.
-
Bull Boss
őstag
Jól összeszerkesztett irás tetszik ! A ASUS V3800 Ultra Deluxe-t asszem még tőlem vetted pár éve vaterán ( engineering sample ?)
-
jobesz
tag
nagyon szép írás.
kiváncsi leszek 1x lesz e olyan írás ami az ezeket pontosan megelőző grafikus kártyákat tartalmazza.
cga, ega,elsa és tseng vga,és a sok matrox mga,azért azok is megérték a maguk árát akkoriban, emlékszem az első woodoo kártya előtt is voltak a 3d megjelenítésben történő korabeli jelek a kártyákon,noha ezek csak az első lépések voltak a3 dimenziós megjelenítés alapkövének letételében..
Sony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Male
nagyúr
Gratulálok én is a cikkhez! ( kicsit sokára, de most értem a végére ..ha elolvasni ennyi idő volt, akkor megírni... )
Volt pár régi ismerős, pl a Viper 330... az első komoly VGA-m ilyen volt (pontosabban sima, mert a ZX megjelenése előtt vettem), a V3800 meg pont olyan volt... vagyis van, mert van belőle 3 db (egy sima, egy Ultra, és egy Pro-ként árult, de Ultra chipes )
-
menalcas
őstag
Hatalmas respect az írónak
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
Sanchez638
addikt
köszönöm, kellemes órát szereztél, eme teljes és nagyon jó leírással, nekem személy szerint a gf4 és a gf8 széria a kedvencem(gf 8600gt van most és kb. 4 db gf 4200ti volt 4 év alatt, nem azért mert rosszak lettek hanem nagyobb lett helyettük). gratulálok és irj még több ilyen cikket
Számom az adatlapomon.
-
bbrain
tag
Szép írás, grat!
Everything you read on the internet is true - Albert Einstein
-
Pikari
addikt
Elég jól megkostruált cikk, szerzett egy kellemes órát. Bár ha már ekkora terjedelemre szántad el magadat, igazán belerakhattál volna néhány ATi és 3dfx kártyát is a tesztbe, hogy legyen az azonos generációk között némi összehasonlítási alap. Hiányolom továbbá a mérésekből az OpenGL alapú játékokat és szoftvereket. Megnézhettél volna néhány nem AAA-s mai nagy gépigényű 3d-s gamet és szoftvert is rajtuk. Igaz, hogy ezek a kártyák nem erre vannak szánva, de ez az évtized már nem a robosztus AAA játékok kora, teljesen más jellegű szoftverek és játékok jönnek már, új kor köszöntött be.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
VW
aktív tag
GAI: végigolvastam a cikket. gratulálok a fantasztikus írásodhoz,és a hatalmas tudásmennyiséghez. igazi fanatikus vagy
20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
sagit
veterán
Csak egy szó jutott eszembe : Respect!
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
zazahoho
őstag
Nagy köszönet ,aki ismer tudja az én gépem csak NV.kártyával indul riva tnt volt a kezdet,onnantól kezdve az itt felsorolt kártyák majd mindegyike volt már nálam,időutazásban volt részem ,köszönöm
[ Szerkesztve ]
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
dkface
aktív tag
Gratulálok a teszthez minden elismerésem a tiéd a cikk minőségét és a gyűjtemény nagyságát tekintve is!
[ Szerkesztve ]
-
Genji
őstag
Nekem is meg kell emelnem a kapom! Minden elismerésem a tied!
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
BioNiCMaN
addikt
Én csak annyit mondanék, hogy: Köszönöm!
Pedig most ATI-m van.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
bteebi
veterán
Ez tényleg egy rettentően komoly, alapos írás! Riszpekt!
Nem semmi, milyen sokat fejlődött a technológia az elmúlt 15 évben . Hihetetlen, hogy a kártyák számítási teljesítménye mennyit fejlődött. Meglepő számok, remek kártyák, és némi nosztalgia . Hatalmas köszönet érte még egyszer!
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Joachim21
őstag
Rég kötött le ennyire írás a Logouton! Nagy gratuláció és köszönet érte!
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest