Hirdetés

2023. február 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) rgqjx


rgqjx
tag

Érdekes kis szerkezet és a videót elnézve szerintem teljesen rendben van.

A mögöttem jövőnek meg illendő féktávolságot tartania. ;]

Az oroszoknál már nagy divat, tele is a net hihetetlen felvételekkel. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2) danih


danih
addikt

Én is szeretnék venni ilyet, láttam ezt a típust is, de még nem vettem, és egyelőre nem is fogok.
Egyrészt 720p alatt semmi értelme felvenni, mert nem olvasható a rendszám. Ott sem mindegyik gép bír felvenni olyan élességgel, hogy az látszódjon - e nélkül pedig nem sok értelme van (amelyik meg tud, az nem ennyibe kerül, mint ez).
A másik, hogy ezeknél, amikor loop-ol a felvétel (minden 2-5 perceben), kihagy néhány másodpercet - ez fontos lehet. Illetve nagyon háklisak az sd-kártyára (gyártó/class), gyakran megeshet, hogy veszel egy nagyméretűt jó pénzért, aztán szívsz.
Ha ezeket a problémákat megoldják, én is vásárolni fogok hasonló szerkezetet. Addig meg kirakok egy androidos telót, ami a háttérben ugyanezt csinálja.

[ Szerkesztve ]

(#3) X Factor


X Factor
addikt

Ennyi pénzért, ez tökéletes, sokaknak ajánlott akik szívták már meg.

Make things work

(#4) mr_ricsi


mr_ricsi
veterán

"-1280x720 felbontáson, 30fps-sel 2 percnyi videó anyag 82Mb.
-640x480 felbontáson, 30fps-sel 2 percnyi videó 72 Mb."

Itt az EU-ban 25fps a szabvány, miért nem úgy használod? Még a memória igény is csökkenne 1/6-dal.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#5) DarknessHope


DarknessHope
senior tag

Jó kis kütyü.. a videón nekem is feltünt az ugrálás.. de amire kiváncsi voltam hogy tudja e: Nos a végén nagyon helyesen szemben is mentél a nappal, így részben választ kaptam: és jó volt látni hogy a sötétebb útra összpontosít nem a világos égre...
A kérdés hogy extrémebb esetben.. amikor a nap tényleg totál szembe süt nem igy felülről oldalról.. akkor mit lép a ketyere...

Illetve éjszakai képminőség tompított fénynél némi köddel :)

720p-s felvételt teszel fel?

[ Szerkesztve ]

Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!

(#6) SWiNEBoY válasza mr_ricsi (#4) üzenetére


SWiNEBoY
tag

Ha figyelmesen elolvastad a blogot, kiderül, hogy csak 10, 20, 30 FPS áll rendelkezésre.

Egyébként jó lenne a cucc HA, élesebb képet készítene (auto fókusz hiánya), ill. nagyobb lenne a látószög. Ez így olyan mint egy olcsóbb fényképező egy univerzális tartóban a szélvédőn. :U

(#7) vwpolopg


vwpolopg
őstag

A rendőrség, ha úgy adódik, elfogadja az ilyesmit bizonyíték gyanánt?

(#8) Reaper04


Reaper04
aktív tag

Sziasztok! Sorban a válaszok: :)

rgqjx: Innen jött az "ihlet" :DDD

danih: De akkor miért van az, hogy 640x480-ban ugrál és az 1280x720-ban nem ? Ott nincs loop ? Amúgy nekem egy 8gb-os Kingston mikro SD van bent, adapterben.

mr_ricsi: 20 vagy 30 közül választhatok. Az a furcsa, hogy alacsonyabb fps-en több helyet foglal :F Ez normális ?

DarknessHope: Teszek fel igen új videót is. Tegnap voltam Ausztriában. Odafelé totál szembe sütött a nap, visszanézve a videót egész szépen teljesített így is (720-ban készült) A haza út meg már sötétben volt. Úgyhogy hamarosan frissítek, csak türelmetek kérem, mert 512-vel feltölteni .. pff :U

SWiNEBoY: Nekem is ez jutott először eszembe, hogy teló, vagy fényképező oda és felvétel. :) Amúgy a látószög elvileg 720ban sokkal nagyobb. Megpróbálom ezt is szemléltetni valahogy (talán képpel)

vwpolopg: Én úgy tudom igen. Ha azt nézed, hogy van egy dátum,idő kijelzős kamerád ami fel is vette a balesetet, koccanást. Kijön a hatóság. Leveszed a kamerát, megmutatod... Szerintem elég nyomós bizonyíték.

Még egy kis infó:
Ha a kamerát kötjük össze a Pc-vel, mondván leszedjük róla a videókat... órákba telik az a pár Gb lemásolása. Nekem 0,7 mb-tal húzta...
Kivettem a kártyát, bele a kártya olvasóba, mindjárt 16 lett, vagy mennyi is.

[ Szerkesztve ]

(#9) danih válasza Reaper04 (#8) üzenetére


danih
addikt

Ez azért van (lassúság) mer USB 1.1-es host-ra dugtad, dugjad 2.0-ásba.
A többi nekem szegezett kérdésre (ugrálás) nem tudom a választ. Néztem sok videót, figyeltem a minőséget, azt hogy hogyan kezeli a sötétséget/napsütést, és arra jutottam, hogy még nem veszek, majd akkor, ha a jelenlegi drágább chipek olcsóbbak lesznek.

Rendőrség elfogadja-e itt: nem tudom, nekem is eszembe jutott. Akadályát nem látom. Oroszoknál azért dívik, mert ott leírtan elfogadják, már a helyszínen, ha megmutatod a rendőrnek.

(#10) Reaper04 válasza danih (#9) üzenetére


Reaper04
aktív tag

A kamerát is ugyan abba a portba dugtam mint a kártyaolvasót.

(#11) SWiNEBoY válasza Reaper04 (#10) üzenetére


SWiNEBoY
tag

Szerintem maga az eszközön van 1.1 USB. Kínaiak szeretnek ilyeneken spórolni. ;]

(#12) Tubica


Tubica
senior tag

Tetszik a leírás :) Ha lesz saját autóm, lehet beruházok egyre, mivel most csak robogóm van, nem áll szándékomba ilyet venni :)

Most látom a videó alapján, hogy Szombathelyi vagy :D Üdv. "lakótárs" ;) :D

Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.

(#13) rainmen


rainmen
aktív tag

Hasonlóban gondolkozok én is, de inkább a kamerás szemüveg vonalon gondolkodok. Mivel az onnan vesz, ahonnan nézek. És sajnos kétszer is jártam úgy, hogy STOP táblánál várva a soromra a főúton jövő autó kirakott irányjelzővel elment előttem. Ha kihajtok (szabályosan) és belémjön akkor tuti rajtam verik el a port, senki nem kérdez semmit. És ezt a szitut a fix telepítésű kamera sem képes megoldani.
Számomra a folyamatos rögzítés az ésszerűbb megoldás az érzékelős bekapcsolással szemben.

(#14) Reaper04 válasza Tubica (#12) üzenetére


Reaper04
aktív tag

Köszi!
Üdv, neked is :R
SWiNEBoY: Lehetséges :DDD
rainmen: Ez folyamatos rögzítésű (is). Mondjuk oldalra valóban nem lát. Velem is nem egyszer fordult már elő, hogy indexelt és ment tovább és fordítva is. :(

Frissítve a cikk! 2 videó és pár kép! :R
Ha szeretnétek még valamit, írjatok és készítem amint tudom!
Holnap megyünk Olaszországba egy hétre, ott is készítek párat :K

[ Szerkesztve ]

(#15) LaCeeN


LaCeeN
tag

Nem lehet, hogy azért akad be 13 másodpercenként mert akkor telik be a puffer és írja ki a kártyára a videót?

(#16) csibe1


csibe1
addikt

Nem biztos,hogy ennek a kamerának a felvételét elfogadják bizonyítékként.
Erről jó lenne pontosabban is tájékozódni.
Ezeket a kamerákat
a weblap szerint független igazságügyi szakértő vizsgálta meg,és véleménye szerint a kamera által rögzített anyag egy bizonyítási eljárásban felhasználható.

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#17) rainmen válasza csibe1 (#16) üzenetére


rainmen
aktív tag

Nem kell feltétlenül felhasználni a felvételt -szerintem-, hanem vitás helyzetben van valami a kezedben arról, hogy nem Te vagy a hibás. Pl. kétes szitu, Te egyedül, a másikban ketten. Ők állítanak valamit meg Te is valamit. Ott 2, itt 1. Na ilyenkor jöhet jól a felvétel. Közlöd, hogy elismeri a hibát (ha tényleg ott a gond) vagy jöhetnek a zsaruk. Ami alapból szabálysértéses cucc lesz, ahol már van felvételed. És mivel ezek az esetek általában a rendőrre vannak bízva, így kedvezőtlen elbírálás esetén mehetsz magasabb fórumra, mert van képi bizonyítékod.

(#18) csibe1 válasza rainmen (#17) üzenetére


csibe1
addikt

Szerintem meg lényeges,hogy elfogadják-e ennek a kamerának a felvételeit,mint bizonyítékot,akár felhasználod-akár nem.Később esetleg meglepetés érhet hiába szeretnéd a saját igazad bizonyítani vele,ha mégsem veszik figyelembe bizonyos okok miatt.
"mert van képi bizonyítékod"
Amit linkeltem kamerát annak a felvételét amiatt fogadják el,mint bizonyítékot,mert
"Informatikai témában tevékenykedő, független igazságügyi szakértő vizsgálta meg a Smarty kamerát, és az alábbi megállapítást tette:
A kamera által rögzített file utólag nem manipulálható. A rögzített GPS-adatok pontosak, a valóságnak megfelelnek. Ezen információk birtokában kijelenthető, hogy a S***** kamera által rögzített anyag egy bizonyítási eljárásban felhasználható. "

Ugyanez igaz erre a kamerára is? A semminél persze több,de jó lenne egy hozzáértő vagy szakértő ember véleménye erről a kameráról is.

[ Szerkesztve ]

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#19) devast válasza csibe1 (#16) üzenetére


devast
addikt

Nézd, amikor a rendőrség a cég biztonsági kameráinak a felvételét kéri! mert a szomszédban elloptak egy autót, és ez a konkrét felvétel éjszakai, az utcából talán egy picit mutat csak, és 352x240 -es felbontású, kőkemény 6fps-el....
Akkor szerintem 720p 30fps-el nem lesz problémájuk :DDD

(#20) gabe_


gabe_
őstag

Hali!
Elolvastam a cikket, csak annyi hozzáfűznivalóm van, hogy én egy ilyet használtam, a belső visszapillantóra egy befőttesgumival rögzítve, teljesen jó volt. Annyi, hogy ezt nekem kellett bekapcsolni, és csak max. 1 órát tudott egyszerre rögzíteni a beépített akksija miatt. Meg persze ezen kijelző nem lévén, nem tudod visszanézni a felvételt(persze ezért kisebb is). Ezzel el is mondtam a hátrányait, de van egy előnye is: kb. 3000 forintért már megkaphatod. :)

Sovány szakácsban sose bízz!

(#21) Rival


Rival
aktív tag

Bocs a kis offért:

Én lassan ott tartok, hogy tényleg célszerszámot mindenre, mert tökéletes all-in-one nem létezik. Azonban ha valakinek akad amúgy is autóban használt Androidos telefonja, és amúgy is a tartóban és töltőn van, akkor össze lehet kötni a kellemeset a hasznossal: AutoGuard BlackBox app (Marketről letölthető), ami kb. 400 forintnyi dollár (hülyének is megéri). Videózik akár HD-ban, GPS és sebesség adatokat rögzít, térképre helyez, stb. Nekem bevált, és folyamatosan fejlesztik.

(#22) b0rZ


b0rZ
aktív tag

Szia!
Ez is motionJPEG formatumban rogzit?
Vettem egy kijelzo nelkuli, valamivel egyszerubb tipust, 720x480ba rogzit, egyetlen nyomogomb van rajta es hat sajnos nem tul stabil... :D Igaz csak 6k HUF volt..

(#23) b0rZ


b0rZ
aktív tag

Ja, erdekes videok hasonlo eszkozokkel, ha valaki nem ismerne:

http://www.streetwar.ru/

(#24) mr_ricsi válasza SWiNEBoY (#6) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Ha figyelmesen elolvastad a blogot, kiderül, hogy csak 10, 20, 30 FPS áll rendelkezésre."

Akkor ez mire való: "Utolsó előtti pontunk a frekvencia, itt 50 és 60 Hz közül választhatunk." :F

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#25) mr_ricsi válasza Reaper04 (#8) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"20 vagy 30 közül választhatok. Az a furcsa, hogy alacsonyabb fps-en több helyet foglal :F Ez normális ?"

Nem normális, de a 20 fps sem az. Rakták volna 15 fps-re, az szabványos valamennyire.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#26) bul07


bul07
nagyúr

Amúgy elég jó képet csinál , én is licitáltam már ilyenre de nem vagyok hajlandó 25$ többet fizetni érte és általában 40$ felé szoktak menni a licittel, fix áron meg nem akarom meg venni mert nem sürgős
Most hogy láttam hogy mit tud lehet hogy mégiscsak keresek egyet, bár plusz költségnek még ott van min 16Gb memóriakártya
Amúgy van ebből még ez a változat is , igaz hogy gagyibbnak néz ki(sokkal nagyobbak a rések a műanyagok között) de van beépített akkumulátora is

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A70 / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#27) glacious


glacious
addikt

Ha jól látom, akkor az érzékelő 640*480-at tud és amikor 1280*720-at készít, egyszerűen levágja az alsó 120 pixelt, majd megnégyszerezi a felbontást. Ezért, mivel kevesebb képponttal dolgozik, eltűnik a szaggatás jelensége.

[ Szerkesztve ]

(#28) gabe_ válasza glacious (#27) üzenetére


gabe_
őstag

Ez az interpolált felbontás. A minősége hagy egy kis kívánnivalót maga után...

Sovány szakácsban sose bízz!

(#29) syC


syC
addikt

Szhely a gigapolisz :D Ismerős képek :)

(#30) Fancy-boy


Fancy-boy
addikt

Ez valami kínai cuccnak tűnik. Persze attól még lehet jó.

(#31) nincsisbéla


nincsisbéla
aktív tag

Király cucc ennyiért!
Gondolkoztam hasonlón már én is, de valahogy sosem vettem, mert sajnáltam rá a pénzt...

UP az első generációs fehér Suzuki Swiftnek :DDD

Mentalita'

(#32) effendi2


effendi2
tag

Ennek majd akkor lesz értelme, ha natívan tudja a 720p-t, esetleg valami autofókusz sem ártana.
Ez az interpolált 720p nem sokat ér, a rendszám nem látszik, és a 30 fps sem annyi, ahogy elnézem.
Nagy szerencse, és jó fényviszonyok kellenek ahhoz, hogy ezt a mozit bizonyító erejű felvételként bárhol elfogadják...

Örökké akarok élni! Eddig sikerült...

(#33) Reaper04


Reaper04
aktív tag

Sziasztok!
Hazaértünk a nyaralásból :) 38° ... vááá :D
Frissítettem a cikket, készítettem egy rövid összevágást a hazafeléről. Alagútból kifelé + napsütés = best :)

nincsisbéla: Legjobb. :) Megy mint a mérgezett egér, bár dombon kicsit lomha, de szeretem és az enyém :K

Fancy-boy: Azt hiszem az is, bár UK ból jött :)

syC: :D :R

glacious: Pontosan így van. Legalábbis szerintem is.

bul07: Én is nézegettem ezt, olcsóbb is volt, meg az is, de valahogy még sem olyan jó.
43-45 $ környékén vannak ezek tényleg :)

b0rZ: Őőő ... JPEG. "Motion"-t nem találok, vagy hol keressem ?

Rival: Hát igen ... kinek a pap kinek a pappné :) De tény és való, hogy olcsóbb és praktikusabb. Nem kell 2 dolgot cipelni ...stb. Nekem WM van rajt ... majd egyszer ha lesz androidos telóm kipróbálom :)

rainmen és csibe1: Hivatalosan nem tudom. "Gyakorlatban" szerintem lehet valami döntő szerepe is.
Most Olaszországban volt egy szituáció:
Körforgalom előtt állok, várom hogy elfogyjanak az autók és bemehessek. Minden oké, belső sávban egy fekete zafira, behajtok a külső sávba, de közben végig a kocsit lestem, jön felém ... mondom belém jön, nagy fékcsikorgás duda meg minden ami a csövön kifér, befarol elém és integet kiabál hogy ő ki akart volna menni, de én bevágtam elé. Hát bekap****ja, egy laza indexet elereszthetett volna.... Végig néztem ...nem indexelt.
Nos ilyen helyzetben, a kamera nem vett volna semmit, max. hogy belém jön. De hogy kinek van igaza azt nem (tehát hogy index volt, vagy sem). Sajna erre nem jó, oldalra is kellene valami ilyen esetre. :N

[ Szerkesztve ]

(#34) bul07 válasza Reaper04 (#33) üzenetére


bul07
nagyúr

Azóta sokat nézegetem és találtam eladót aki fix 30$ áron már eladja , a licitálós ajánlata meg olyan 22-24$ között szokott elmenni (garanciája hát lehet érdekes helyzet lehet belőle ha hibás a termék)
Viszont ami jobban visszatart hogy nekem kellene vennem egy memóriakártyát is, ami 16GB nézve 7000Ft körül van így együtt már 10e Ft felet járnék (és már nem is autózok annyit mint régen)
Ha találok jó áron memóriakártyát akkor lehet rendelek egyet (mondjuk az se ártana ha normalizálódna a valuta árfolyam is )

Amúgy találtam a youtube-n egy alapos tesztet ezt a készüléket tesztelik egy másik típushoz képest
Part 1 , Part 2

Amúgy néztem az Olasz-os filmet direkt használtad a "akadós" felbontást

Meg azt szeretném megkérdezni hogy van rá mód hogy a felvet anyagból 2-5-15 perces darabol egyeseket ne írja felül , azok megmaradjanak(mondjuk átnevezés útján vagy védetté tenni)

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A70 / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#35) Reaper04 válasza bul07 (#34) üzenetére


Reaper04
aktív tag

Jah igen, én UK ból rendeltem, usából olcsóbb, csak vigyázni kell a plusz költségekkel :)

"postai rendeléskor a 150 eurónál olcsóbb, de 22 eurónál drágább eszközökre vámot ugyan nem, de a hazai áfát meg kell fizetni. Ha ennél drágább eszközt hozunk be vámot és áfát is kell fizetni "

22 EUR az durván 30 USD
Az még talán belefér, licitálós meg bőven.

Az olaszos videót direkt csináltam alacsony felbontáson, hogy minél többet fel tudjak venni. De sajna így sem lett elég a 8 gb.

Hogy mit ír felül és mit nem azt nem tudom, de felkeltette az érdeklődésemet. Legközelebb letesztelem. Átírok egy fájlt más névre, megnézem törli-e ha betelik a memória.

(#36) bul07 válasza Reaper04 (#35) üzenetére


bul07
nagyúr

Hong Kong-ból jönne de nagyon kérdőjeles
Amúgy én így tudom:
Magán személytől 45EUR-ig áfa és vámmentes, de cégtől 22EUR-tól már áfa köteles.

Kíváncsian várom hogy lehet e védeni valahogy ne írja felül , mert elég lenne csak az a részt(5-10percet) megtartani amin történik is valami

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A70 / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#37) ezmivolt válasza Rival (#21) üzenetére


ezmivolt
tag

És milyen módon tudtad rögzíteni az androidos telefonod az autó műszerfalára vagy szélvédőjére?
Nem nagyon találok olyan tartozékot ugyanis, amelyik alkalmas lenne erre.

(#38) Rival válasza ezmivolt (#37) üzenetére


Rival
aktív tag

Én a szélvédőre rögzítettem a visszapillantó tükör alá. Egy egyszerű, rövid, univerzális tartó (tudod, az a két szivacspofás), kissé elforgatva, hogy a tartó ne lógjon a képbe. [link] Nem pont ez a modell, mert nem is került ennyibe, de kb. ilyen rövid, és nagyjából így néz ki. Így elég magasan van ahhoz, hogy ne a motorháztetőt vegye, és még látom is.

(#39) Turbomann válasza Reaper04 (#8) üzenetére


Turbomann
tag

Nekem egy androidos gépen volt egy esettem és rendőrnek mutatni és meg kérni, hogy Vegye fel a fényképezőre az esetett. Kérdezd meg hol adhatja át rendőrségnek kiírt DVD lemezre a felvételt. Inenntől hivatalosan is rendőrség biróság elfogadja.

(#40) Turbomann válasza rainmen (#13) üzenetére


Turbomann
tag

Ez a magyar jogszabály szar és ha még bizonyítod is, akkor is max 50-50% -os kártérítésed lessz.

(#41) Vyndree


Vyndree
őstag

$18-ért (4200Ft) hozzá lehet jutni olyan kamerához, ami ilyen felvételt készít.
Tegnap jött meg, ha érdekel valakit majd töltök fel videót róla.

(#42) Austin F.


Austin F.
tag

Köszönjük a cikket, nagyon érdekes.

Sajnos úgy látom, hogy jelentkezik a készüléknél az olcsó autós kamerákra jellemző tünet: hogy nem valódi HD-t rögzít, hanem "kamu-HD-t", azaz a kisméretű videót "csalással", szoftveresen interpolálja fel - amitől természetesen a minősége nem lesz jobb, azaz ez a vásárló átverésére szolgál csak.

Készítettem egy képet, ahol látszik ez a "kamu-HD" jelenség:

[/L]

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ “Voyager is my collective” ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

(#43) ferencakiss


ferencakiss
csendes tag

Üdv!

Tab-ot használok navigációnak. Mivel az ablakban van, így őt is tudnám fekete doboznak használni.
Milyen programok vannak amikkel ezt megtudnám csinálni? Lehetőleg olyan amit már ki is próbáltatok.
Előre is köszi.

Fecó
ferencakiss@gmail.com

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.