Hirdetés

2020. február 27., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) D1Rect


D1Rect
(félisten)

Ecet, mindenhova. Olcsó, jó, szuperbioorganikustermészeteslebomló.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#2) Shinjike87 válasza D1Rect (#1) üzenetére


Shinjike87
(tag)

Csak kár, hogy pont ez is benne foglaltatik a beszámolóban, 20%-os ecet is roncsolhatja a krómot. Értő olvasás hiánya, vagy szimplán letojod?

(#3) berek21


berek21
(senior tag)

Igényes, és hasznos írás. Gratula. Esetleg egy ilyen mosógép elé köthető adagolót hol lehet beszerezni?

Mate9 + Honor8, csere Mi Mix 2s,vagy 3-as ra!

(#4) D1Rect válasza Shinjike87 (#2) üzenetére


D1Rect
(félisten)

10 év alatt semminek nem lett baja, szóval ja, "leszarom".

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#5) DeFranco válasza D1Rect (#4) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

mi az a "semmi" aminek nem lett baja? mire használjátok?

mi is használjuk, pár példa az alkalmazási bugokból:

a fugán megjelenő penészre jó, de oldja a fuga anyagát, szépen lassan kikopik
a csaptelepen levő krómot szép lassan évek alatt lemarja
a mosógépbe beleöntöm, de minek, amikor szivattyúzással indít, tehát ki is viszi egy-az-egyben. a mosószeradagolóba két deci se fér, utólagos beleöntésre nincs lehetőség

(#6) D1Rect válasza DeFranco (#5) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Penészre szavó jó, a kék jobban bevált.

Alapvetően vízkő vagy szag ellen(pár százalékos oldat formájában).
Mosógépben a "rongyokat"(takarítós, szerelős, cipőpucolós, stb.) ecet(1L) és mosógél(1dl) kombóval kimosom és mindkettő tiszta lesz.

MOD: mondjuk ha rongyok nélkül akarod kimosni a gépet, akkor indíts egy hosszabb programot és 10p után állítsd meg, 2 perc után ki tudod nyitni és betölthetsz amit csak akarsz.

[ Szerkesztve ]

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#7) DeFranco válasza D1Rect (#6) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

remod: a miénknél ilyet nem lehet, ha megállítom, akkor kiszivattyúzza ami benne van, és csak utána enged nyitni, aztán pedig megint szivatóval indul.

(#8) dugynok


dugynok
(senior tag)

+1 a ecetnek a mosógépbe. Minden mosáshoz használunk, ne közvetlenül bele, hanem az öblítő helyére tegyétek. Pár csepp aromát szoktunk hozzáadni és hibátlan. Máshova meg az ecet büdössége miatt inkább citromsav. Hozzáteszem, olcsóbb is.

[ Szerkesztve ]

(#9) D1Rect válasza DeFranco (#7) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Akkor meg kell fúrni valami 20-as körüli fúróval az oldalát, aztán ha nem kell csak bedugod egy boros-pezsgős dugóval. :)

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#10) DeFranco válasza D1Rect (#9) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

jó ötlet, kipróbálom :)

[ Szerkesztve ]

(#11) Csabroncka válasza berek21 (#3) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

Szaniter boltokban 100%, hogy van, 2-3 ezer forint!

"in medias res"

(#12) #90933760 válasza DeFranco (#7) üzenetére


#90933760
(törölt tag)

Mikor indításnál szivattyúz akkor dobot forgat? Mert ha nem akkor valamibe be lehetne tenni a liter ecetet, aztán mikor elindul akkor kiborítja magának. Persze műanyag kancsó az kopogni fog a gépbe, lazán bekötött zacskóval meg az a baj hátha eltűnik a dobon kívülre.

Na én ezért szeretem a régi mosógépeket. Legjobb a tárcsás.

(#13) Flashback


Flashback
(addikt)

Hiánypótló! :R

[ Szerkesztve ] Everything begins with an idea...

(#14) DeFranco


DeFranco
(nagyúr)

Három kérdésem lenne:

1) a vasalóban desztillált (pontosabban ioncserélt) vizet használunk. a vasalás végén marad benne víz, amit kiöntünk, mert a vasalás során zavarossá válik, nem merjük eltenni és újra hasznosítani a következő vasaláskor, pedig mivel nagyobb fajta tartálya van a vasalónak, ez viszonylag nagy mennyiség. Mitől válik zavarossá és befolyásolja-e az újrahasznosítást?

2) a kocsiban tartok ioncserélt vizet vész esetére (hűtővíz pótlás, kézöblítés). ez végszükség esetén emberi fogyasztásra alkalmas? tudom, hogy hosszú távon nem tanácsos iszogatni, de kiszáradás veszélye esetén vagy bármilyen egyéb okból esetileg fogyasztható? mennyiben befolyásolja ezt, ha a palack pár hete vagy pár hónapja bontott?

3) van-e információd vagy véleményed a lifestraw termékekről? [link] és [link]. elképzelhető-e hogy ezek hozzák a hirdetett víztisztítási jellemzőket és szinte "bármiből" ivóvizet csináljanak gyakorlatilag időbeli megkötés nélkül? amennyiben igen, mi lehet a magyarázata annak, hogy a family modell már a vírusok ellen is védelmet ígér, míg a sima "szívószál" nem, pedig elvileg a működési elv ugyanaz?

ígéretes termék, rengeteg helyen beszámoltak róla, nem találtam hírt arról, hogy ez átverés lenne, viszont annak ellenére hogy világszinten ismert, nincs akkora por körülötte, amekkora problémát meg tud oldani gyakorlatilag fillérekből. valami nem stimmel.

(#15) Csabroncka válasza DeFranco (#14) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

1, Elvileg rendes ioncserélt vízből nem szabadna kiválni semminek, biztos nem a vasalóból jön valami retek? Alumínium kazán érdekes dolgokra képes :))

2, lehetőleg ne igyál ioncserélt vizet, az nem arra való! Rendszeres fogyasztása betegséget okoz, na persze nem egy pohár kiszáradás esetére.

3, Nem találkoztam vele. Bizonyos mikrométer alatt szűrhetőek a bacik, ezzel nincs is gond, kérdés minek használnád. A hegyi patakok nagy része kiváló (még csak fosni sem fogsz tőle), a Balaton is simán iható, és lassan a Duna is az lesz Kb 10-15 év.

Nem olyan rossz ám a helyzet, na persze az útszéli latrina vagy pocsolya az más kérdés.

Ha a Walking Dead-re készülsz, akkor jó ötlet, de akkor még kell mellé egy feszítő vas is ;] !

"in medias res"

(#16) DeFranco válasza Csabroncka (#15) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

1: Nem tudom, lehetséges, végül is nem akkora kár érte, inkább az a része zavaró, hogy mivel kisgyerek van a családban, ezért egyrészt sokat kell vasalni, másrészt sok rövid részletben lehet ezt megtenni, így sok desztvíz fogy. Nem egy ökör ára, csak épp fogy, és jelentős készletet kell belőle tartani így, amit meg tárolni sem annyira van lehetőség, mert kicsi a lakás. De értem akkor, világos.

2: Végszükség esetére gondolok, úton a puszta közepén, ha csak az van a csomagtartóban.

3: Elvi a kérdés, tegyük fel, hogy érdekelnek az ilyen szörvájvör meg prepper dolgok, érdeklődés szintjén. Nem vagyok bekattanva, nem kisbaltával és tábori sátorral járok a közértbe, csak én erről tájékozódok szívesen más meg az empiriokriticizmusról. Tehát itt inkább az a kérdés, hogy elvi szinten tud-e működni a dolog, lehetséges-e hogy teljesíti a vállalt paramétereket. Ha igen, akkor van-e értelme abból a szempontból, hogy a vállalt paraméterek egy pocsolya esetén is egészséges vizet biztosítanak-e ténylegesen, vagy marad olyan komponens amit ez nem képes kezelni, és ha igen, akkor az kezelhető-e máshogyan, pl. forralással. Ha működik, akkor a működési elv alapján hihető-e, hogy az elhasználódás csak az átfolyási mennyiség függvénye, és használat után akár évekig is tárolható a következő használatig, miközben nem szaporodnak fel benne a kiszűrt biológiai komponensek, mint ahogy pl. a vízszűrő kancsók esetében érveltél.

(#17) Csabroncka válasza DeFranco (#16) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

3. nem itt más a helyzet, szó szerint egy szűrőt képzelj el, amin minden baci fennakad gyakorlatilag azzal a szűrővel egyenértékű amivel a laborban vizsgálják a víz telepszámát (baktérium..stb mennyiségét! Amíg nem bontod ki addig semmi baja, de ha már kibontottad és használtad, rövid időn belül fel kell használni. Olyan nincsen, hogy kibontod, 1 pohár vizet átszűrsz rajta, majd egy évvel később megint, mármint ha az tényleg szennyezett és retkes mint állat, de ha valóban le lehet mosni róla(ahogy írja és kiszárad akkor nincs gond! A kancsókkal az a baj, hogy a töltet szinte állandóan nedves, vagy vízben áll.

Forralással a bacik jelentős része elpusztítható.

"in medias res"

(#18) DeFranco


DeFranco
(nagyúr)

Vettünk Polly mosógép tisztítót. Az lenne a kérdésem, hogy te ezt hogyan szoktad alkalmazni? Az előírás szerint beleöntve a teljes flakont 2-3 liter vízzel, majd egy éjszakát benne hagyva, vagy valami alternatív módon?

Utána a szűrőt szoktad-e tisztítani? (gondolom itt az idegentárgy-szűrőre gondolnak ami a gép alján kicsavarozható...)

(#19) Csabroncka válasza DeFranco (#18) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

Gondolom nem kell attól félni, hogy kalapáccsal kell a vízkövet verni a gépből. Én a 9 éves Mielembe beleöntöttem a mosószer adagolóba aztán, elindítottam 70 fokon a leghosszabb 3 órás programmal, nem vártam éjszaka, a mosószeres-vízköves lerakódás a szivattyúnál teljesen lejött, a külső dob belseje pedig folyamatosan tisztul (kopik) - használtan vettük a szerelő végül rá sem ismert.
Ha feltételezed, hogy a fűtőszál vastagon vízköves, akkor valóban érdemes egy éjszakát hagyni "hatni".

Mielőtt megcsinálod előtte nézz rá a szűrőre (eleve látod ha retkes mennyire) utána a végeredményt is láthatod!

A lényeg, hogy eddig két gépen próbáltuk, mind a kettőnél használt és NEM BÁNTJA A DOBOT!

megj: remélhetőleg nem szivattyúzással kezd a géped, mert az szívás!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#20) DeFranco válasza Csabroncka (#19) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

de, szivattyúzással kezd. (szinte mindegyik most már)

(#21) Csabroncka válasza DeFranco (#20) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

Tudsz olyat csinálni, hogy Pause és kinyitod az ajtót, mert az a lényeg nyilván, hogy ne szivattyúzta ki a löttyöt hanem azzal mossa végig a programot.

"in medias res"

(#22) DeFranco válasza Csabroncka (#21) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

nincs pause sajnos, csak stop van, amikor szivattyúz (whirlpool 7109)

ha indítod, dobot teker, majd szivattyúz, aztán adja a vizet, ha megállítod, akkor megáll, szivattyúz, majd nyitja az ajtót.

(#23) Csabroncka válasza DeFranco (#22) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

Nem tudom ebben az esetben hogyan lehetne kivitelezni a dolgot :F

"in medias res"

(#24) Flashback


Flashback
(addikt)

Volt egy mosógép hibánk. Megakadt a szivattyú valamitől. A víz megállt benne, leengedtük, megjavították. De elég büdös maradt. Vettünk kifejezett mosógép tisztító port (vízkő és szag eltávolítósat). Egy dobozban két por tasak van, két tisztításhoz. Mind a kettőt felhasználtuk... A vízkőről nem tudok nyilatkozni de a szag maradt :(
Most 20% ecettel próbálkoznék. Gondoltam beleöntök egy litert és berakom 60°C szokásos programot... Vagy legyen inkább 90°? Találkozott valaki ilyesmivel?

[ Szerkesztve ] Everything begins with an idea...

(#25) Csabroncka válasza Flashback (#24) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

A büdösség oka a beszappanosodott retkes öblítő és folyékonymosószer-maradék a gumiperemek és rések mentén!

Ecet helyett inkább trisót vegyél 90 fokon kell kimosni, de előtte a gumiperemeket ki kell pucolni.

Ezután még egy kör a polly-val 70 fokon és nem fog büdösödni, az ecet akkor jó, ha sok vízkődarabka marad a dobon mosás után.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#26) Csabroncka


Csabroncka
(addikt)

Kis kiegészítésre került a cikk, remélem hasznos!

"in medias res"

(#27) kridli válasza Csabroncka (#19) üzenetére


kridli
(tag)

És mennyit szoktál beleönteni? Ha a mosószeradagolóba öntöd, akkor nyilván nem a teljes flakont :)

(#28) Csabroncka válasza kridli (#27) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

A mosószer adagolóba azért töltöm, mert így végigfolyik az adagolócsövön is és azt is kitakarítja a lerakódástól. Egyébként a teljes flakont kell beleönteni!

"in medias res"

(#29) kridli válasza Csabroncka (#28) üzenetére


kridli
(tag)

Akkor azért nem két fillér egy ilyen tisztítás.
A trisó egyébként nem oldja a vízkövet, csak a büdös ellen jó? Eddig mi azt használtuk pár havonta 90 fokos mosással, én úgy tudtam az vízkőmentesítésre is jó.

(#30) Csabroncka válasza kridli (#29) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

Nem a kialakult vízkőre nem jó a trisó (egyébként vízlágyító hatású, de nem jó sem a környezetnek sem a ruháknak)

Alapvetően félévente, de legalább évente kell egy polly-s tisztítás (1600 Ft)

"in medias res"

(#31) DeFranco válasza Csabroncka (#30) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

itt van ez a fránya pollys flakon de még nem találtam ki hogy hogy fogom használni... :(((

(#32) Csabroncka válasza DeFranco (#31) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

Kitaláltam: öntsd be egy vékony falú zacskóba és tedd be a gépbe. Valószínüleg nem az első fordulat után fog szétszakadni a zacskó hanem mondjuk a 10-15.-re :N fingom nincs komolyan (mikor először mondtad le sem esett teljesen)

Közben még egy dolog: a mosószer adagolódat menet közben nem lehet kihúzni? egyszerűen csak bele öntenéd, miután szivattyúzott.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#34) st6969


st6969
(senior tag)

Hello, a mosógéphez vettem trisót, ill. citromsavat. A trisóval átmostam a leírás alapján 3-3 púpozott evőkanállal az előmosás ill. mosószer adagolóba.
A citromsavat hogyan használjam (mennyit, hova, milyen hőfokon indítsam el a gépet)?
Thx

(#35) Csabroncka válasza st6969 (#34) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

A gumiperemeket át tudtad törölni? Főleg akkor nézd meg őket ha a dob így csatlakozik a külső házhoz!!
Trisós ronggyal vagy vagy trisóba mártott fogkefével dörzsöld ki!

Citromsav: 2 púpozott evőkanál elég és 40 fokon. Ha erősen vízköves a rendszer akkor többször ismételd meg, centizésnél ne lepődj meg ha jön le szürke vizkő/mosószermaradék darabka a dob faláról, ezek 1-2 mosás után lekopnak (amik fellazultak).

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#36) st6969 válasza Csabroncka (#35) üzenetére


st6969
(senior tag)

A gép kb. 3 éves (Samsung). Ránézésre tiszta volt, nem vízköves. A tisztítási leírásodra is úgy találtam rá, hogy az okát és a megoldását kerestem a büdösre száradó ruháknak. A gép maga egyáltalán nem volt és most sem büdös. De a száradó ruhák egy része igen (nem mindegyik, csak érdekes módon néhány darab, de mindig ugyanazok), és azok is csak őszi-téli időben. Mivel úgyis beruháztunk egy szárítógépre, gondoltam majd az megoldja. Hát nem. Talán nem annyira büdösek már ezek a ruhák, viszont mindig (előtte nem minden mosásnál lettek azok, gondolom attól függött milyen gyorsan és egyenletesen tudtak száradni). Talán a ruha anyagával lehet valami, elég régiek...
Szóval így jutottam el a trisós tisztításig (Rossmanban lehet kapni 500g 600Ft körül), de ezután sem változott a helyzet. A gumiperemet megnéztem, olyan tiszta, mintha most jött volna ki a gyárból, de azért este ellenőrzöm tüzetesebben.
A 2 evőkanál citromsavat hová tegyem? Közvetlenül a dobba, vagy a mosószeradagolóba? Vagy ide is-oda is?

(#37) Csabroncka válasza st6969 (#36) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

A citromsavat a mosószer adagolóba tedd!

Büdös a ruha száradás után: válts öblítőt és/vagy mosószert

"in medias res"

(#38) mzso válasza Shinjike87 (#2) üzenetére


mzso
(addikt)

Nekem erős kétségeim vannak felőle. Nekem úgy rémlik, hogy az ecetsav és a citrom sav egyszerűen nem elég erős hozzá hogy marja őket. Minthogy a sósav sem, hogy marja az üvegedényt. (egy szupersav pl az üvegedényt is elmarja)

(#39) Csabroncka válasza mzso (#38) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

Minden idő kérdése, a fémek felületét az összes sav erodálja csak a Hidrogén ion koncentrációtól, nyomástól és hőmérséklettől függ a gyorsaság.

Az inhibitort kifejezetten azért rakják ezekbe a készítményekbe, hogy a kezelés alatt - végeztével a tiszta fémfelületen nagyon vékony filmet képezzen a saverózió megakadályozására, e kezelést követően a felület vízlepergetővé válik ami tovább fokozza a lerakódásmentességet.

Nyugodtan próbáld ki, 3 napra rakd be 20%-os ecetbe a krómcsap végét, garantálom neked, hogy 48 óra után már a vörös réz felület fog kikandikálni ;]

Más: az üveg marásához nem kell szuper sav, egyszerűen elég rá a Hidrogén fluorid. Az általad említett durva löttyök a király víz és a kénsav finomságok.
Az igazi buli ott kezdődik, amikor mikrohullámú roncsolóban királyvízzel talajt roncsolnak (fémek meghatározására) és a végeredmény egy enyhén sárgás víztiszta oldat. Természetesen mindezt nagynyomású teflon bombában.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#40) st6969 válasza Csabroncka (#37) üzenetére


st6969
(senior tag)

"válts öblítőt és/vagy mosószert"

Hm, érdekes, bejött :K
Furcsa, eddig is márkás öblítő volt (coccolino <--> lenor)
:R

(#41) 3shae


3shae
(aktív tag)

Sziasztok!

Van egy Orion kávéfőzőnk, ami mostanában azt csinálja, hogy nem adja le az egész kávét, csak kb egyharmadát. Ez így nem ok, mert -bár szeretem az erős kávét- ihatatlan méreg az egész. Asszony már citromsavazta, de akkor úgy látszik ennyit ért. Tömítések rendben, szűrőn szépen átlátni, nincs eltömődve. Gondolom akkor szét kell szedni.. Vagy még egy vízkőtlenítés?

A 2shae már foglalt volt..

(#42) Csabroncka válasza 3shae (#41) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

Hol marad a víz? Ha a forralótartályban akkor vagy vízkő vagy a fűtőbetét rossz. Ha nem marad víz akkor gőz formájában valamelyik tömítés mentén elszáll!

"in medias res"

(#43) st6969


st6969
(senior tag)

Üdv, mosogatógép felső része nem igazán mosogat. Valamiféle eltömődésre gyanakszunk, de nem biztos. Mi a tippetek, mit ellenőrizzünk, mit próbáljunk meg?

(#44) Csabroncka válasza st6969 (#43) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

A felső lapát nem akad be valamibe? Pl illatosító, vagy a kis lyukak nincsenek eldugulva? Egy tisztító program futott már rajta? A leeresztő tálca és szelep tiszta?

"in medias res"

(#45) st6969 válasza Csabroncka (#44) üzenetére


st6969
(senior tag)

Nem akad be, volt tisztítva, bár nem a Somattal, hanem Lidl-ben kapható zacskós mosogatógép tisztítóval, a tálca is tiszta szokott lenni. A bemenő víz csatlakozás eltömődésére gondoltunk először, de az nem lehet, mert akkor az alsó részben sem lennének tiszták az edények, meg gondolom vissza is jelezné a gép (a létező legalsó kategória, Beko). Olyan, mintha az edényeken lerakódás maradna (érdes a felület), étel és/vagy mosogatószer maradvány lehet. Többféle mosogatószert próbáltunk. De csak a felső részen produkálja ezt a hibát. A felső rész karja le lett szerelve, áttisztítva, de semmi javulás :(

(#46) dbius válasza st6969 (#36) üzenetére


dbius
(veterán)

Nem tudom másoknak mi a tapasztalata, de pár hónapja olvastam egy cikkben, hogy a sütőport remekül lehet használni száradás után büdös ruhák kezelésére, felfrissítésére.

Kipróbáltam, működik, mosás előtt a dobba öntök egy csomag sütőport, és valóban nincs a ruhának "szaga" utána. Azóta pár csomag sütőpor ott van a mosópor/gél mellett a polcon :)

Szerk: A cikkírónak: Köszönöm, számomra nagyon hasznos volt a cikk. Be is ruháztam egy poli foszfát adagolóra, de rendesen megszenvedtem vele, mire normálisan be tudtam rakni.

Ugyanis, ez valahogy úgy van megcsinálva, hogy nem zár légmentesen, hanem kívülről "szív" levegőt, amikor a gép engedi be a vizet és folyamatosan csöpögött belőle a víz.

Aztán észrevettem, hogy a feltöltő csap, amire csatlakoztattam, nem függőleges állásban tartja ezt a tartályt. Megszenvedtem vele, de most úgy tűnik, hogy függőlegesen áll az adagoló és talán - kop - kop - megszűnt a vízszivárgás is belőle.

Nem tudom hány fajta van ezekből az adagolókból - ránézésre én olyat kaptam, amilyen a cikkben van linkelve - de vagy 3 órámba telt, mire remélhetőleg cseppmentesen működik a cucc. Azért a dobozára ráírhatták volna, vagy akár a neten megemlíthették volna, hogy csak akkor működik rendesen, szivárgásmentesen, ha tök vízszintesen áll az adagoló, máskülönben kifolyik belőle a víz, akármit csinál az egységsugarú user...

Erre tehát nem árt figyelni azoknak akik utánam, hozzám hasonlóan akarnak egy ilyen cuccra beruházni.

[ Szerkesztve ]

(#47) dbius válasza dbius (#46) üzenetére


dbius
(veterán)

*ha tök vízszintesen függőlegesen áll az adagoló...

(#48) Csabroncka válasza dbius (#46) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

Az adagolót egyszerű felszerelni, csak azért nem árt érteni hozzá! Tehát maga az adagoló amire fel tudod szerelni egy úgynevezett mosógépcsapra csatlakoztatható (egyenes és széles a menet alsó pereme):

Érdemes venni másik tömítést hozzá, mert amit adnak hozzá az általában egy rakás kuka!

Vizes boltban mindent kapsz, és ha nem értesz hozzá a későbbi áradások elkerülése érdekében tényleg jobb ha szakembert hívsz :B

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#49) dbius válasza Csabroncka (#48) üzenetére


dbius
(veterán)

Ilyen csapra raktam rá, maga a csap nem volt függőleges helyzetben, tekerni kellett rajta (nyugi, ellenőriztem, maga a csap a kis mozgatás után nem ereszti a vizet :) )

Hogy mondjam, valóban nem ez a szakmám, de azért rengeteg dolgot megcsinálok a ház körül (mosógépet is én javítottam, szedtem szét, ill. raktam össze), egy ilyen dolog felrakásához sem látom értelmét szakembert hívni, viszont azért egy teljeskörű tájékoztatás lehetne a cuccról, ha már beszélnek róla.

Többek között - nem sértésként - a Te leírásodban sincs benne, hogy bizony ezt a cuccot tök függőleges helyzetben kell berakni, mert különben folyni fog belőle a víz, a képekről pedig nem látszik, hogy ez a cucc bizony nem úgy van összerakva, hogy levegő is kell neki működés közben.

(#50) Csabroncka válasza dbius (#49) üzenetére


Csabroncka
(addikt)

Tökre nem értelek! Az adagolóból még ferde állapotban sem tud kifolyni a víz. Ha rendesen felteszed a két végét, normálisan csatlakoztatod, akkor miért folyna ki? Ha kinyitod a csapot akkor nyomás alá kerül, ekkor sem spriccel - és levegő sincs benne mert az az első használat alkalmával kiengedi a mosógép. Egy totál zárt rendszer az egész.

"in medias res"

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.