Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• junkpod

veterán

válasz #00137984 #254 üzenetére

igen ilyenről van szó, de nem hasonlítottam. Mindössze annyit mondtam, hogy saját tapasztalatom, hogy a freki intervallum az nem árul el mindent ami szükséges a pontos beállításhoz. Igen, nehéz hozzájutni ilyen mérési görbékhez, nekem is sok időbe tellett mire találtam egyet.
    Azért hívtam fel erre a figyelmedet, mert feltételezem, hogy ha nálam az "egymáshoz gyártott" hangszórók esetében is komoly lyukak vannak a freki átvitelben, akkor (legyen az bárhány forintos hifi szintű hangszóró) különböző gyártók különbözű típusú eleminek egymáshoz illesztésénél ezek szerintem hatványozottan fenn állnak.
    És persze én most elégedett vagyok ezzel (Pioneer erősítővel) és nem szándékozom cserélni. (egyébként szerintem lakásnak és nem mozinak használt helyiségbe ez elegendő bárki kezdő házimozisnak, főleg az "amerikai-konyhának" nevezett elrendezéssel sújtva az akusztikát:) )

törölt tag

válasz #00137984 #254 üzenetére

rendben van hogy táblázatok, meg hogy megadják az értéket eniy meg enyi frekvenciaátvitel, impedancia.... de: ha 0 dB-re adnák meg semmi probléma nem lenne de amikor -3, -6 (itt már nem hallod!) magnat meg -9-re mérve adja meg és eszerint az érzékenységet is.. na itt van gubanc, másik ott hogy egyikek szerint 2 Voltra másikak szerint (helyesen!) 2.83 Voltra adják meg az értékeket... ezeket senki se veszi figyelembe pedig itt van a blöki elásva...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés