Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #09634560 #256 üzenetére

Ez igy is van, de én ezt jelleztem is már valamelyik fórumon... de egyre több áthallás van egészen más cikkhez tartozó fórumokról, és már ne várja el tölem senki, hogy hónapokkal ezelőtti HSZ-eket nézegessek át, hogy ott kinek milyen témára miként válaszoltam. Én a frekvenciaátvitelnél például jelleztem a sajátosságokat elég nagy rendszerességgel, de ezt úgy vettem észre egyeseknek meghalladta a képességeit, hogy azt a HSZ-t egész egységnek értelmezze és ne szimplán mondatrészeket ragadjanak ki. Ez utobbi kijelentés nem ide vonatkozott, mert teljesen egyetértek ezzel, hogy nem egységes szabványok alapján minősitenek bizonyos termékeket, ami félrevezető lehet vásárlás szempontjából. Viszont a termék leírásában vagy honlapján a magára valamit adó gyártó ezeket megadja, ezt bárki megnézheti vásárlás előtt. Ezeket a jellemzőket mindenki egyénenként eldöntheti mennyire tartja számszerűen korrektnek vagy megkérdőjelezheti valódiságát. Ha nem fogadod el ezeket az számértékeket, magával a termékkel szemben vagy teljesen bizalmatlan. A márkás termékek is valamikor csábitanak mindenféle hangzatos nevekkel felvértezett magas minőséget jellemző tulajdonsággal. Némelyiket igényled, mert jó ha meg van a készülékedben, de lehet mégsem használod, pedig fizettél érte (4K és egyebek). Valamelyiket viszont csak egy adott kategóriához kapod meg (bemérőmikrofon és minőségibb műszaki tartalom), de ha mégsincs rá szükséged megveheted jóval olcsóbban, de egy alacsonyabb kategóriában. Mindegyik fontos szempont alapján TE hozod meg a döntést. :)

• HalasKYO

aktív tag

válasz #09634560 #256 üzenetére

A 2v kontra 2,83 nem hibás csak 4 illetve 8ohmra van megadva úgy hogy 1w legyen a hangszórón ne keverd! Fizika tessék utánaszamolni
    8ohn esetén 2,83V mivel magasabb az impedancia, nehezebb meghajtású. 4Ohm esetén szigorúan 2V ha valaki 2,83V az méri máris duplázott a teljesítményt ami 3dB+ t jelent.
    Egyébként aki mérésbél csalni akár az a térnegyedek felezésével teszi. HIFI nél szinte soha nem látod de pl B&C termékeknél igen.
    Jöhet a megkövezés és a fujj mocskos PA...

Ezt a 0 decibels dolgot igazán kifejthetnéd.
    A-3 db es pont az ahol az érzékenység a nomináltól (azon a szakaszon ahol nagyjából egyenes) 3dB t esik
    Néha ezt simítják az egyszerűbb méréshez illetve kapuzzák zárt térben.
    0dB és mérés Nincs elvi hülyeség még a megfogalmazás is.
    Vagy úgy érted hogy létezik olyan hangszóró ami tud 0dB és ingadozás azaz tökéletesen lineáris átviteli görbét produkálni?
    2-t kérek de most azonnal.
    Az írásokban néha keversz szezont a fazonnal, nagyon alap akusztikai megfogalmazásokat.

Rohadjon meg Swift keyboard on ezt legépelni...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés