- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
walakii
tag
Sziasztok, nem tudom mennyire keresgélek jó helyen, de szeretnék egy 100-150 ezer körüli költségvetésű hangrendszert összedobni. Ebben tudnátok nekem tippeket adni? Sajnos nem vagyok otthon a témában, így azt is megköszönném ha valakinek van valami tippje, ahol kiokosíthatnám magam, mert érdekel a téma, csak nem nagyon találok hozzá "tananyagot" sem. Ami eddig megvan, és ahova a rendszer menne: Samsung UE42D5000 TV, Xbox 360. Jelenleg egy "kis" Logitech 50 wattos 2.1 van, de ez számítógép hangfal. Jó lenne minél nagyobb teljesítményűt összepakolni, ha esetleg tudtok segíteni
-
paperboy
senior tag
válasz
eclipse006 #113 üzenetére
Hát igen újonnan majdnem 10e métere, én még anno jó 5 éve vettem 2x2 métert használtan 26e-ért, annyit megért nekem, ezt úgy se igen cserélem már.
-
Duracell1988
csendes tag
válasz
eclipse006 #90 üzenetére
Rendben, köszi a tippet!
-
paperboy
senior tag
válasz
eclipse006 #111 üzenetére
ĺgy van, én is most a számomra max megfizethető árú hangfalkábelt használok, Van den Hul D 352 személyében, amit nagy valószínűséggel az életben nem fogok jobbra lecserélni.
-
eclipse006
őstag
Én is így vagyok ezzel, van egy határ ameddig hajlandó vagyok kiadni bizonyos összeget kábelért. Vannak még annál is drágább kábelek, de tényleg felesleges nézegetni is ezeket.
Interkonnekt (rca) kábelt érdemes csináltatni. Nekem Neutrik rca-csatik vannak+ mikrofon kábel. Egy helyi boltban csináltattam. -
Hunyus
senior tag
válasz
eclipse006 #109 üzenetére
Hát igen
De amúgy már csak a kíváncsiság végett is hajt a dolog.Aztán lehet majd nagy csalódás ér.Ahogy számolgattam,másik hangfalkábel(10m),banán dugó 4db,rca kábel,a hangkártyát most nem is számolom bele,mert azt tudom hogy jelentős fejlődést hoz majd a rendszerbe.Szóval ezek a sallangok is lesznek kb 15-20ezer.Mondjuk nem sírok,mert nézegettem 1m-es kábelt aminek az ára ilyen 30ezer körül mozgott.
Bár én ezeket már nagyon túlzásnak gondolom,1m kábelért 30k kiadni,és szerintem biztos,hogy azt a különbséget már nem lehet hallani-észre venni...
-
Hunyus
senior tag
válasz
eclipse006 #107 üzenetére
Jah tényleg igazad van,de láma vagyok,azt se tudom mi van a cuccomon
Jó hogy mondod,de hülye vagyok
-
Hunyus
senior tag
válasz
eclipse006 #105 üzenetére
Én meg úgy,gondoltam,hogy az erősítőn kicserélni az ajzatot,ilyen banán dugósra,és akkor a hangfalkábelre is,banán dugót tenni.De ez nagy meló lenne,én inkább az erősítőnek nem állok neki forrasztgatni
-
Hunyus
senior tag
Ez mondjuk nem ide vág.De nem tudjátok,honnan lehetne ehez az erősítőhőz távirányítót rendelni? (Yamaha DSP-A780) Már googliztam össze vissza de eddig még nem találtam.Előre is köszönöm
-
eclipse006
őstag
Őőő, igen,lehetséges.
todie: Ennyiből elég nehéz összeállítani rendszert, viszont ehhez képest a Panasonic-odhoz képest a minőségugrás lehetséges.
Itt van egy Denon PMA-250-es erősítő 13000Ft-ért, ennyiért jó vétel. Ehhez mondjuk, egy Arcus TS15 hangfalpár. Ezzel együtt 33000-nál jársz,+még hozzá kábelek, amiket már írtam is itt korábban, egyelőre ennyi elég, később ha gépről hallgatsz zenét, érdemes valami jobb fajta hangkarit beszerezned.Hunyus: Szintén a Kácsa oldalán nézz szét hangfalaljzat ügyben, van rengeteg, én is onnan vettem.
-
Hunyus
senior tag
Az erősítőn,ha kiszeretném cserélni a hagszórókábel lefogatókat,mert most is tekerős van rajta.Azt honnan érdemes rendelni,illetve ott mire érdemes figyelni?Mert ebbe a putris városba 1értelmes bolt nincs...
-
todie
tag
Valóban nem a legrosszabb amit valaha hallgattam, de messze nem is a legjobb.
Filmnézésre, játékra tökéletes (nekem) még ma is, de a zene...(classic/alternative rock és blues nem az erőssége sajnos)
Én 76 ezerért vettem/kaptam amúgy szülinapomra
Az 50 az első terv (ugye ettől mindig felfele térünk el általában), azért lőttem be ennyire mert az előzőekben volt itt szó kiváló használt stereo erősítőről 25-ért (meg nem is szívesen adnék ki többet így hirtelen) -
-
todie
tag
Udv!
Eloszor is gratula a cikkhez!
Fel off: Nekem egy ilyen szolgaltatja a hangot mar tobb mint 10 eve. A hangjaval igazabol sosem voltam megelegedve, mert nekem tul sok benne a magas, barhogy is allitgattam az evek soran. Ugy nez ki, hogy itt tenyleg sok a vajtfulu, ugyhogy megkerdem, hogy ha nem kivanok ra sokat szanni (50 max, de inkabb kevesebb) akkor mit ajanlanatok (hangkartya, hangfal, erosito, kabel) ha en a penzert a leheto legjobb (meg nektek is tetszo) kombinaciot szeretnem?
A felhasznalas 50-50 szazalekban oszlik meg film es zene kozott. Viszont hangzas teren a zenen lenne a hangsuly, mert a jelenlegi hifi (nem megsertodni, de ez van rairva
) ilyen teru teljesitmenyevel meg vagyok elegedve, a hangzasbeli nemtetszesem a zenehallgataskor jelentkezik, szoval lehet hogy megsem vagyok teljesen botfulu...
Elore is koszi!
-
psyho85
aktív tag
válasz
Gál István #96 üzenetére
Sajna még nem volt alkalmam összevetni, de van egy sanda gyanúm, hogy azért nem fele olyan rossz a kácsás, mert fele annyiba kerül. Ha gondolod, írj privátot, megbeszélhetjük, hogy kipróbáld, ami nálam van, de ezek ugye csak 1,5m darabja.
-
Gál István
senior tag
Szia,
Ezt a hangfalkábelt QED Silver Anniversary XT kábellel esetleg összevetetted már? Nekem olyan volt és most ismét venni akarok mert újrakezdtem a dolgot de ha a kácsás is jó akkor azt venném, fél áron van ha jól látom.
Üdv,
István
-
Hunyus
senior tag
Szerintetek hogyan lenne érdemesebb megoldani?Számítógépről megy a zene nekem.De a szgép a hangfalakkal szembe van a másik "falon".CSinálhatom úgy,hogy az erősítőt a hangfalakhoz teszem,és akkor rövid hangfalkábelt kell vennem,de hosszú rca kábelt amivel össze kötöm a gépet a szgép hangkártyával.Vagy azt csinálom,hogy az erősítőt teszem a géphez,a hangfal ugye marad ugyan ott,és akkor hosszú hangfalkábel,és rövid rca kábel.Remélem érthető,nem lett túl nyakatekert
-
psyho85
aktív tag
Az ezüst vezetőképessége a legjobb, utána ha jól emlékszem az arany majd a (vörös)réz következik. Tehát elvileg az ezüst hangátvitele a legtisztább, legjobb, ezen van a legkevesebb veszteség hosszabb kábel esetében is. Nekem nem kellett olyan sok kábel, mert minimalizáltam minden kábelhosszt, amennyire csak lehetett. Így én "csak" 3 méter ilyen kábelt vettem, de a jó kábelt egyébként is csak egyszer kell megvenni.
Hangkártyában az E-Mu 1212m-et pedig melegen ajánlom, használtan már 25 körül beszerezhető, és nagyon jó hangja van. Élmény volt az alaplapi nyekergő után
!
-
Telefunen
őstag
Pedig ha aktív mély az irány, akkor felesleges elosztóra meg hangfalkábelre költeni. Ami ebben a tekintetben "előrelépést" jelenthetne, az egy másik erősítő.
Mellesleg elosztó tekintetében kár is túlragozni a dolgot. Minden beépített áramkör csak ronthat, se kapcsoló, se zajszűrés, csak egészséges rézsínek
-
Lewzke
őstag
válasz
eclipse006 #83 üzenetére
Placebo bácsi ...
-
eclipse006
őstag
válasz
Duracell1988 #86 üzenetére
Köszönöm szépen, teljes mértékben egyetérek!
Szerintem próbáld meg itt a PH. aprójában, vagy AVX-en meghirdetni, nagyobb esély lesz rá, hogy elvigyék.psyho85: Nálam meg pont fordítva áll a helyzet.
A korábbi kábelemmel nagyon magasba húzó volt a hang, ezért is váltottam le.
Hunyus: Lehet, hogy ha az elrendezésen variálnál, több mélyet kapnál, nem feltétlenül kell a sub, illetve általában nem is szoktak használni stereo rendszernél.
Hangkártyáknál: Asus valamelyik Xonarja, illetve ESI-Maya, Audiotrak Prodigy. Ezek amik a jobbak közé tartoznak. -
Hunyus
senior tag
válasz
eclipse006 #85 üzenetére
Hát hangfalkábelt,és 1elosztót beszerzek én is.Az erősítő cserével még várok azt hiszem.Inkább 1aktív mélyet kellene kerítenem.Mondjuk zene téren mindent hallgatok,de leginkább disco-trance.És bár szépen szól ez a marantz,de a mélye az számomra kevés,a magassal nincsen gondom.Meg ami még fontos egy pci.s hangkártya,mert én számítógépről zenélek
.Azt már érzékeltem is saját rendszeren,hogy iszonyat nagy különbség van egy integrált alaplapi hangkártya,és egy pci.s komolyabb kártya között.Csak annyi féle hangkártya van,hogy elég tanácstalan vagyok e téren (creative) márka az nem rossz,csak hát már van millió más féle is
-
psyho85
aktív tag
Én ezt használom, nekem tetszik, de persze nem mindenkinek kell a magas, amit ad.
-
Duracell1988
csendes tag
Kedvelem az ilyen rendszereket. Nem 100 ezer wattról szól a dolog, meg a szekrény méretű sub-okról... Tiszta hangzást mindenkinek. Grat a rendszerhez.
Nekem is hasonló rendszerem volt, Pioneer A-119-es erősítő és egy pár Siemens zárt hangfal 30Cm es méllyel. (Eredeti)
Igaz is, nem tudom illik e ilyen környezetben, de nem érdekel valakit az A-119 es? Új, gondoskodó gazdát keres! -
eclipse006
őstag
Na ez az, most már teljes a zavar.
Persze itt is van, én olcsóbban jutottam hozzá az Extreme digital-nál, 2600 Ft-ért.
Szerintem érdemes, rosszat nem teszel a rendszerednek az tuti.
Hangfalkábelből szerintem, amit a bemutatómban is írtam: Kácsa 2,5mm OFC rézvezeték. -
Hunyus
senior tag
válasz
eclipse006 #83 üzenetére
Na ezt akartam kérdezni,hogy van e változás.De nem hiszek neked,biztos csak bebeszélted már magadnak
Milyen elosztót vettél,betudod linkelni?Még a végén én is veszek 1et
Amúgy hangfal zsinorba milyet lenne érdemes venni?
-
eclipse006
őstag
Na, kipróbáltam az új elosztót, kicsit szkeptikusan viszonyultam hozzá, majd elképedtem, hogy most halucinálok-e hogy jobban szól, vagy nem.
Valamiért jobbnak érzem, nyugodtabbnak a hangot. De lehet, hogy csak bebeszélem magamnak.. -
Hunyus
senior tag
válasz
eclipse006 #80 üzenetére
Sokat nem
max 40ig
-
eclipse006
őstag
Még egy apró kérdés, mennyit szánnál rá?
vtechun: Az úgy tényleg jó, így ha megfeledkezel a többi komponensről, az sem gáz.
Én eddig kihúzogattam estére, illetve ha nem használtam, de ezzel simán kikapcsolhatom, nem beszélve arról, ha netán áramingadozás van, ami előfordul, az ellen is véd, egyszóval hasznos, csak idáig nem foglalkoztam ezzel. -
vtechun
veterán
válasz
eclipse006 #77 üzenetére
Nekem aktiv-passziv tulfeszvedos elosztom van, ami ugy mukodik, hogy a fo resze minidg aramt kap - erre van dugva a tv, aztan ha bekapcsolom a tvt, akkor a tobbi aljzat is aramot kap, ezekbe van dugva az erosito, meg a melynyomo, es igy tv-t elalvasidozitessel kapcsolom ki, es nincs gond a tobbi cuccra. Szerintem jo dolog.
-
Hunyus
senior tag
válasz
eclipse006 #77 üzenetére
Jelenleg egy yamaha rx-v390rds hm erősítővel használom.De nem vagyok vele annyira megelégedve.Előtte pedig szintén egy yamaha erősítővel használtam annak a tipusa pedig dsp-a780 volt.Igaz ez egy régebbi tipus volt,de viszont sokkal szebben dinamikusabban szólt vele.Ezért is akarom lecserélni a jelenlegi erősítőt,mert tudom hogy lenne több is ezekbe a hangszorókba.
-
eclipse006
őstag
Szerintem valami régebbi Marantzot, Philipset. Ha kell nézhetek valami konkrét típust. Jelenleg mivel használod?
Más: Beleírtam egyébként a cikkbe is, de azóta vettem egy jobb fajta Belkin márkájú elosztót, nagyon nem próbáltam még ki, de szerintem úgysem hallok különbséget, viszont a rendszerre való tekintettel érdemes volt tényleg megvenni.
-
Hunyus
senior tag
Látom van itt sok hozzá értő ember.Akkor had kérdezzem már meg.Ehez a hangfal párhoz milyen erősítőt ajánlanátok?
MARANTZ HD 440 -
eclipse006
őstag
Nos látom megy az ész osztás. big-J én elhiszem neked hogy jó a cuccod, szerintem itt ne erőltessük tovább a témát.
schawo egyébként jól írta, semmi oltás nem lenne itt ha nem olyan hangnemben írtad volna az első hozzászólásod...Lalikiraly:
Állvány:
Mint írtam korábban itt, én kreáltam, szeretek barkácsolni, úgy voltam vele, ha kitöltöm rendesen az üreget, gond nem lehet. Sajnos nincs igazi állványom amivel összevethetném. Egyébként ilyen padlólapból van, belül merevítésekkel, homokkal, üveggyapottal.A hangfal:
Telefunken TL500, nagyon régi típus. Zárt rendszerű doboz, Seas selyem dóm magassugárzóval, illetve nem rég tudtam meg hogy a mély sugárzó Isophon márkájú. A mély egyébként 20 cm-es. Belül üveggyapot kockákkal van kitöltve, a hangváltó is márkás alkatrészekből van. Nagyon szeretem ezt a doboz. Összevetettem már egy pár Usher V602-el, nem nagyon nyűgözött le az Usher.
Remélem ezekre az infókra voltál kíváncsi, nyugodzan kérdezz! -
Big Dzsí! Te mekkora egy rigó vagy!
-
psyho85
aktív tag
-
big-J
őstag
válasz
Gál István #60 üzenetére
gratulálok a vásárlásodhoz ! biztos nagyon meghallatszik rajt .
szerintem két szájkaratéd szünetében pötyögd be gugilba "porsche premium sound package", nézz szét, aztán guglizd be szépen "ferrari bose", ott is nézz szét, aztán ha elég kommerszet láttál, nézz szét egy komolyabb diszkaúba, (nem olyanba ahol ahol a rendszert a helyi cnc mühelybe hegesztették össze) és meglátod melyikünk a kommersz
ja, hogy te mind ezeknél az embereknél jobb szakember vagy ? az a baj hogy itt mindenki az (legalábbis saját elképzelése szerint)
-
big-J
őstag
válasz
Gál István #53 üzenetére
$1k tápkábel ... éreztem amikor beirom az első hszt jó dolgok fognak kiderülni
nem is vallot szégyent a dologbarátom , megsúgom neked , mind otthoni
-
big-J
őstag
válasz
Gál István #44 üzenetére
Acoustimass otthoni , kiegészitve még 2 nagyobbal
a 630 a hátuljára van írva , aljzatból vesz fel annyitszándékosan nem írtam típust mert valószinűleg többet ér mint a nappalid, de jómagyar mentalitásból eredően úgyis leszólod
-
válasz
Gál István #44 üzenetére
Múltkor láttam egy 2400W-os A4Tech "hangfalat". Az még jobban lenyomja a boset.
-
Gál István
senior tag
Én nagyon jól tudom tudom milyen a bose, az általad említettek - bár pontos típusukat nem írtad csak a wattokkal dobálóztál - valószínűleg ugyanazok a kommersz szarok amikre én gondolok.
Érdemes elmenni isten háta mögé és nem bevásárolni a sarki médiamárktban ilyen bóze bögrékből.
630wattos pio erősítő? Pontosan melyik az? Írd már meg a típusát mert már nagyon érdekel... A bózékat is részletezhetnéd, hátha nevetségesebb lesz mint gondoltam.
-
Lalikiraly
addikt
Huhh dejó ilyen írásokat látni. Na énis egy hasonlón gondolkozok itthon...
Az erősítő számomra a Marantz az atyaúristen netovábbja
Már nagyon sokan nekem is őt ajánlották. főleg mert imádja az elektronikus zenét és szószerint "gyomorszaggató" dinamikája van. Szóval az erősítőre egy szavam sincs. A két kis hangfal viszont felépítését tekintve is jobban érdekel. Az állványt telljesen én sem értem. Az elosztó nekem is szemet szúrt, de látom sokan már rég egymás torkána estek. Azért egy túlfeszvédős elosztóval én már rég rendelkezem. Annyit megér. Csak gratulálni tudok a cucchoz és az elrendezéshez. Nálam is totál ez a terv a nyáron.
-
big-J
őstag
válasz
Gál István #34 üzenetére
na meglestem ezt a dalit hát ien isten háta mögötti dobozok ha fizetnének se kellenének szerintem azt se tudod mi az a bose
-
big-J
őstag
válasz
Gál István #34 üzenetére
na mesélj mid van
paperboy : dubstep-re lounge-ra jó
-
kerelo
aktív tag
válasz
eclipse006 #6 üzenetére
+1.Amúgy köszi az írást.én is szeretem a Marantz minőséget.A Denon mellett a kedvenc márkám
-
big-J
őstag
enyém megfingatná , pedig ingyen kaptam , 630w pio erősítő , 2x100w bose , 50w bose magas , 200w bose mély
-
ceia
őstag
Kellemes hangrendszernek tűnik, a komponenseket bevállalnám én is
Az elosztó aljzat szerintem a célnak megfelel, de kicsit hosszabb kábellel vettem volna, hogy beérjen a szekrényke mögé, hogy ne látsszon -
válasz
eclipse006 #28 üzenetére
Kösz az írást.
-
eclipse006
őstag
válasz
Blindmouse #27 üzenetére
Nagyon vadul néz ki. Annyira nem vagyok jártas ilyen téren, de laikus szemmel is komoly darab, nem egy olcsó mulatság.
-
Blindmouse
senior tag
válasz
eclipse006 #26 üzenetére
Ha mást nem, megvédi a rendszert ha jön a villám. Ezért szerintem önmagában megéri.
[link] engem ebbe az irányba húz a szivem, de még csak 200-al kevesebbem van (200.000-el kevesebbért)
-
eclipse006
őstag
válasz
Blindmouse #25 üzenetére
Köszönöm! A jövőt vázoltad fel nekem.
Nem egyébként, most egy jó darabig így lesz, ha pedig lesz rá keret, jöhet egy újabb fejlesztés.
Viszont hamarosan venni fogok tüskét a hangfal alá, jelenleg hungarocell kocka van alatta, illetve kölcsönkérek egy jobb elosztót, potyára nem akarok venni, ha nem is érzek különbséget. -
Blindmouse
senior tag
válasz
eclipse006 #24 üzenetére
Csinos. Még mehetne plüsshenger a sarkakba, tüske a hangfalak alá, meg egy jó hálózati zavarszűrős elostó. Persze csak ésszel. Ja ezután jön ugye egy jobb bakelit lejátszó, meg egy DAC, akkor ugye kellene már egy jobb hangfal, de annak egy nagyobb szoba is, amit ki kell rakni a falait tüskeszivaccsal... Persze közbe kell egy A osztájú erősítő, és bár ne hallgattam volna azt az SE 300B csövest, annak megint egy másik hangfal, nagyobb érzékenységgel. Hú az a tölcséres mennyire jól hangzott, csak nem illik bele a rendszerbe, de megoldja az ember egy jó keresztváltóval...
kihagytam az SACD-t.
-
eclipse006
őstag
rep3at, ch003067: köszi!
-
rep3at
őstag
Gratulálok a rendszerhez!
-
tome.jr
addikt
Elvezeti a rezgéseket. De ez már elég szubjektív kategória, hogy pl. márvánnyal vagy anélkül tetszik valakinek a saját rendszerének hangzása. Én pl. kifejezetten a hifi-hez terveztem meg a nappalit (a helyiség adottságaihoz képest a legoptimálisabban). Minden szőnyeget kidobtam mert nagyon tompították a hangzást, követ nem akartam mert attól meg nagyon éles lett volna az összkép, maradt a kemény parketta. Bútorokat is elég minimalista mennyiségben raktam csak a szobába.
-
tome.jr
addikt
Nálam is újra lett húzva a villanyórától a hifinek a vezeték és kapott egy 16A-es kismegszakítót. Egyébként a hifiben minden apró nüansz számít, persze fül is kell hozzá
Ja az erősítőt én is a földön tartom, a legjobb megoldás talán az ha egy kőlapot (márvány) tesz alá az ember.
-
ch003067
addikt
Tetszik
Az erősítő is jó... Nekem se ártana venni valami nagyobbat...
-
Gál István
senior tag
Szerintem ennél a rendszernél még teljesen mindegy hogy milyen drótról jön az áram, nem kell ezt feszegetni hogy lehetne-e hallani különbséget mert nem.
Szerk: hangfalkábel cserével többet lehetne foglalkozni.
-
psyho85
aktív tag
Fene, a legfontosabbat elfelejtettem: köszi a cikket, és jó sok zenehallgatást!
-
shaft72
tag
A civilizáltabb országokban azért lehet csak egyféleképpen bedugni az elosztót, mert eleve fázis helyesen építik ki a hálózatot (nem cserélik fel a fázist és a nullát). Persze itthon ez nem szempont... A zajszűrő nagyon hasznos, persze egy jobb minőségű 200E nél kezdődik de nem ritka a milliós sem
-
Graphics
Jómunkásember
Na szerintem kivitelezés rendben, hisz nem üreges hangfalak van ,szóval aki trollkodni akart nem jött be
Ja és persze, jöhetne a villanyórától az áram, de ha mondjuk alapból nem a trafó mellett van , akkor amúgyis gyengébb áramot fog kapni.
Szóval kínai elosztó maradhat. -
psyho85
aktív tag
@Agyzuzó: mint a hozzászólásom elején írtam, nem a biztonsági szempontot nem értem meg, persze, hogy a leggyengébb láncszem határozza meg a láncot. A kérdésemre shaft72 kolléga adta meg a választ. Az már megint más kérdés, hogy ki tud közvetlen a villanyórától hozni vezetéket direkt erre a célra, de a legjobbra való törekvés érthető. Egyébként több értelmét látom egy jóféle zajszűrőt iktatni az erősítő elé, de ez már magánvélemény. Persze vannak országok, ahol csak egyféleképpen lehet elvileg bedugni magát a csatlakozót is, nem is beszélve az olyan készülékekről, amik nem hajlandóak működni nem megfelelően bedugva.
-
shaft72
tag
Még az is számít hogy fázis helyesen dugod-e be a tápkábelt! Amúgy majd mérd meg, hogy a 230V mennyire stabil azon az elosztón! Jobb helyeken a villanyórától húznak külön kábelt...
Mellesleg oszcilloszkóppal mérhető torzulást okoz a gyenge minőségű kábel (digitálisnál is!), ami nyilvánvalóan kihatással van a hangra is. (Ugyanez a helyzet a hangfalkábellel!) -
eclipse006
őstag
Szia.
Nem haragszom. Azokat a hangfal állványokat én csináltam, homokkal 3/4ben, 1/4ben üveggyapottal van kitöltve, amiatt hogy mégse legyen 60 kiló az állvány. Nem konganak, stabilak.
Ha leraknám a földre több rezgést venne fel, mint így, négy kis gumitalpon van a hifi állvány, stabil ez is.
Nem hiszek ezekben a tápkábeles dolgokban, én hibám lehet, nekem megfelel ez a kínai vacak, minek legyen jobb fajta, ha magába a falban nincs olyan jó minőségű kábel?
Igen, van egy nagyobb rongyszőnyeg.Agyzuzo:Na látod ebben különbözünk, én rá mernék. Amíg nem taposom, illetve csavargatom a kábelt, szerintem semmi gond nem lesz, és ahogy írtad is, felesleges jobb elosztó ide.
-
Agyzuzo
addikt
Mit nem lehet ezen érteni? Rontja az összképet... Én egy kávédarálót se dugnék rá ilyen elosztóra. Amúgy a rendszer szűk keresztmetszete mindig a leggyengébb komponens, hát ez elég gyenge. Ezen a szinten én se hiszem hogy sokat számítana, de attól még célszerű, már csak a rendszer védelmében is minőségibb elosztót használni.
-
psyho85
aktív tag
"A 300 Ft-os fehér kínai elosztót nem ártana kicserélni egy minőségire!"
Biztonsági szempontból oké, de hang szempontjából mit számít? Jön az áram x kilométert mindenféle vezetéken, a házakon belüli hol alu hol réz hol telefonzsinór vezetékekről ne is beszéljünk, és akkor a kínai elosztó számít. Meg van aki vesz több tízezer forintért sodort full réz tápkábelt, mert az számít. No offense, nem trollkodni vagy támadni akarok, csak nem értem.
-
shaft72
tag
Szia!
Ne haragudj, de ezt a hangfal állványt nem tudom mire vélni! Miből van ez? Belül van benne valamilyen kitöltő anyag? Nem kong?
Az erősítő + CD játszó állványát is átgondolnám, próbáld ki, mennyiben változtatja a hangzást, ha a cuccokat lerakod a földre!
A 300 Ft-os fehér kínai elosztót nem ártana kicserélni egy minőségire!
Szőnyeg van a hangfalak előtt? -
Gratulalok! Apro lepesekkel elindultal a lejton, mar nincs megallas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Autós topik
- PlayStation 5
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia