- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
De mint látjuk az ebül vett extraprofit extrán jobb termékpalettához vezetett. Mint a kapitalizmusban...
Ma már nincs vita azon, hogy PC-s gépekbe melyik gyártó készít jobb CPU-kat.
Persze lehet érzelmi alapon is dönteni.... vásárlóként büntetjük a csúnya kéket és magunkat is. -
fsb1000
nagyúr
válasz
ericssonfan2
üzenetére
Nekem is voltak szigorú elveim, amíg a szűk volt a pénztárcám.
Pl nem jártam (gyors)étterembe. De akkoriban a párizsis zsömle is finomabbnak tűnt, mint most a fácánsült. -
ericssonfan2
tag
Intelt elvből soha.
-
kromatika
veterán
Huh.nem semmi.
-
VaniliásRönk
nagyúr
"tobb alkalmazas egyuttes hasznalata eseten a HT-s Pentium konfig hasznalhatobb volt barmelyik AMD-s gepezetnel."
De akkor azt is tegyük hozzá, hogy a Netburst olyan laggolást nyomott játékokban, hogy öröm volt nézni (persze erről a tesztekben mélyen hallgattak, min. fps-t csak a Core 2 megjelenése után kezdtek mérni
), a HT pedig csak rontott a helyzeten.
Még emlékszem amikor a szobatársam örült, hogy a Northwood P4-e magasabb átlag-fps-t ér el, mint a Thoroughbred B-m, csak azt nem tudta kideríteni, hogy mitől vannak az ordas nagy negatív tüskék, 6600GT, 6800GT, X800XT, mindegy volt.
-
Penge_4
veterán
"amennyiben egy amerikai állampolgár (kivéve Illinois állam lakóit) 2000. november 20. és 2001. december 31. között olyan PC-t vásárolt, melyben a Pentium 4 dolgozott, jogosult a 15 dollárra."
Na persze, hogy minden csak az usákoknak jár! Pedig akár még blokkot is tudtam volna róla szerezni...

-
rauschie
senior tag
Az ki van zárva. KIVÉTEL NÉLKÜL az ÖSSZES northwood és prescott proci leégette az alaplapot, amibe belerakták, csak az Intel lefizetett mindenkit, ahogy a hírben le van írva. Ha még a 6600GT-det sem sikerült leolvasztani, akkor az tuti selejtes volt, de a biztosítékot akkor is le kellett hogy vágja. A HT-t meg csak azért találta ki Chipzilla, mert miután az AMD kifejlesztette a 64 bites architektúrát és kijöttek a kétmagos procikkal, kénytelenek voltak lefizetni a M$-t hogy a Winfos az ő procijukat is kétmagosnak mutassa, mert különben nem tudták volna rámelegíteni a népekre a p4-es hulladékukat dupla pénzért az Athlon64-ek helyett.
-
shteer
titán
Erdekes velemeny. Remelem nem lett belole lakastuz.
P4-gyel kezdtem, volt mindenfele belole, 6600GT mellett is, sot tuningolt D805 7600GT SLI-vel de semmi se olvadt le.. Valamit biztosan rosszul csinaltam.
Azt az allitasom meg mindig fenntartom, hogy tobb alkalmazas egyuttes hasznalata eseten a HT-s Pentium konfig hasznalhatobb volt barmelyik AMD-s gepezetnel.
-
rauschie
senior tag
Vicces idők voltak pedig. A Cedar Mill előtti Netburstös Intelekhez még fűteni sem kellett télire, de ha 6600as Geforceot raktál mellé, akkor valami garantáltan leolvadt. Az ati meg az x800gto-t nyomatta, amiből eleinte egy forrasztópákával, később sima bios-frissítéssel lehetett +25% teljesítményt kihozni, nem érezték úgy, hogy a felsőközép kategóriába új magot kéne fejleszteni.
-
bullseye
addikt
Én meg ebből is kimaradtam!

-
VaniliásRönk
nagyúr
Á, az Intel ilyet sose tenne.

-
joysefke
veterán
Ez volt az az időszak, amikor a tesztoldalak méregdrága RD (Rambus) RAM-mal tesztelték a P4-eket, a jóemberek meg SD-RAM-mal vették őket, utánna annyit változott a helyzet, hogy megjelentek a Northwood Celeronok, aztán már leginkább azt vették a userek, természetesen szintén SD-RAM-mal.

J.
-
bitblueduck
senior tag
Akkor lenne igazság, ha évi 20 milliárd dollárt adna az intel az AMD-nek 5 évig (intel r&d büdzsé fele annyi időre, ami alatt egy architektúrát kb kifejlesztenek). Ez nyilván csak álom, és az is marad, és csak kesereg a fan tovább, hogy egyszer volt az AMD is első, csak nem tudta kihasználni, mert ahol érték szivatták.
-
Minden napra kell vmi baromság

-
br.rak
őstag
Javítsatok ki, de nekem úgy rémlik, hogy az intelnek volt egy olyan bonus rendszere, ami alapján, ha egy cég szinte csak intel cpu-s gépeket árult, akkor komoly visszatérítést kapott. Ezt kellett volna vizsgálni, mert azt hogy csaltak egy tesztben az nem újdonság ( teszem hozzá, nem csak az intel és nem csak ebben az iparágban)
-
.mf
veterán
Mozi nekünk nem jut, csak pattogatott kukorica. Induljon a flém

-
kriszpontaz
veterán
Ez nagyobb poén mint reméltem a cím alapján
.
Mondjuk az tény hogy az AMD procik akkoriban odavertek a P4-nek rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 512GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- 27% - HEIGAOLA MiniPC - / 10.1" Érintőképernyő! Intel J4125 / 8GB RAM /128GB SSD
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 82 akkuciklus - 27% ÁFA- Garancia - 0373BE
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), a HT pedig csak rontott a helyzeten.