- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tordaitibi: Chatcontrol
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
sghc_toma
senior tag
eredeti jelentesebe belefert az, hogy ha valami a szabad informacioaramlas utjaban volt, akkor azt megkeruljek.. egy idezet RMS-tol:
"Hackers typically had little respect for the silly rules that administrators like to impose, so they looked for ways around. For instance, when computers at MIT started to have "security" (that is, restrictions on what users could do), some hackers found clever ways to bypass the security, partly so they could use the computers freely, and partly just for the sake of cleverness (hacking does not need to be useful)."
erdemes elolvasni Steven Levy Hackers cimu konyvet, es az abban felsorolt forrasokat is.. -
sghc_toma
senior tag
Mindenkinek nagy hasznára válna, ha a zsurnaliszta hülyeségeket kikukáznák végre.
mint mar egyszer leirtam itt a topicban, a cracker ugyanugy egy mestersegesen letrehozott szo, mint a white/gray/blackhat hacker (raadasul a celja is ugyanaz: szandek alapjan megkulonboztetni a hackereket).. kukazzuk azt is, es hasznaljuk a hacker szot az eredeti jelenteseben.. szerintem.. -
sghc_toma
senior tag
azt tegyuk hozza, hogy ez a hacker/cracker megkulonboztetes "mestersegesen" lett bevezetve.. a kezdetekben arra mondtak azt, hogy hacker, aki egy problemara okos, hatekony, lelemenyes megoldast talalt.. es igen, ebbe beletartozott az egyetem lezart teruleteire valo bejutas, az egyetemi gepek biztonsagi rendszerenek megkerulese, es uj szamitogepek, operacios rendszerek letrehozasa is.. nem az volt a lenyeg, hogy mit csinaltal, hanem az, hogy hogyan..
aztan mikor a media a hacker szot szinte kizarolag a "gonosz" celbol elkovetett hack-ekre kezdte hasznalni, akkor probaltak tobb-kevesebb sikerrel bevezetni a cracker szot..
en jobb szeretem a hacker szot az eredeti ertelmeben hasznalni, es nem erdekel, hogy valaki milyen celbol csinal valamit, ha szep, ugyes megoldas, azt hack-nek nevezem..
Új hozzászólás Aktív témák
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Acer Nitro V ANV15-51-554Z SZÁMLA , GARANCIA
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD SZÁMLA GARANCIA
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 Ultra 5 135U , 16GB , 512GB , Win11 SZÁMLA GARANCIA
- Anker 737 powerbank - PowerCore 24K - 24000 mAh 140W
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest