Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luser2000
addikt
A WP részesedés kapcsán:
Az OK, hogy a többi op.rendszerhez képest kicsi szelet (marginális) a tortából, de a Waze szempontjából értelmezhető elvi piacokon (értsd: ahol van jó úthálózat, a családoknak van pénzük autóra, stb), ha vizsgáljuk a működő / aktív okostelefonok számát, akkor szerintem szép szám jönne ki. (Nemértek hozzá, meg kedvem sincs ilyen számokat túrni, de ha az előző hozzászólásban linkelt statisztikát nézem, ott azt írják, hogy az utolsó negyedévben 336millió készülék fogyott. Szerintem egy év alatt 1 milliárd elmegy, ebből azt gondolom, hogy pár milliárd okosteló működhet. Ha csak 2milliárd okostelefon lehet, akkor annak a 2,5%-a 50millió készülék.
Felteszem, hogy WP-s készüléket főként a "fejlettebb" (ebből a szempontból értsd: úttal, infrastruktúrával, mobilitással rendelkező) országokban használhatnak. (Sőt, szerintem a platform tipikus céges-flottás bevetésre is alkalmas, amihez viszonylag kedvező ár társul).
Ezek után szerintem van potenciál benne (mármint a WP fejlesztésben / de nyilván nem összehasonlítható az iOS/Android potenciállal).
Ha még azt is hozzá veszem, hogy a WP-s alkalmazások nagyságrendileg kisebb alternatívákat kínálnak a felhasználóknak, mint az iOS/Android platform, akkor ez további indok lehet (számomra), hogy foglalkozni érdemes vele.
Inkább az a (nekem meglepő és) szomorú, hogy milyen kevés usere van a Waze-nak az egyes (európai) országokban.
A nálunk dolgozó térképes/térinformatikus/informatikus kollégák azt mondják, hogy ma már annyira jó fejlesztő eszközök léteznek, hogy nem túl erőforrásigényes egy-egy alkalmazást elkészíteni több platformra. (Ehhez persze az kell, hogy már az alapok is ennek megfelelően épüljenek fel. Ez pedig a "régebbi" szoftverek esetén sajnos még nem így van).
---
Na mind1, nem akarok én is ezen FELESLEGESEN picsogni, csak elmondtam én hogyan látom. Én is sajnálom, hogy olyan, amilyen a WP-s szoftver, mert szívesen használom a (céges) Lumiámat navigálásra is. (Persze elvagyok az Androidossal is).
---
SZERK:
No, míg ezt kiírtam magamból, addig lett pár újabb hozzászólás.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest