- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
-
NandoXXL
senior tag
Erdekes ennyi ido utan ilyen butasagokat olvasni, egy linkelt ajanlasban. TUNINGRA SEMMI GARANCIA NINCS. A tuningolt alkatreszek is elhasznalodnak, es csokkenhet a tuning potencial. A lehetseges gyorsabb amortizacio meg gratisz. Nem tartom etikusnak a dolgot, mert nagy csalodast okozhat, radasul a tesztprogramok nem mutatnak ki minden instabilitast. A leharcolt hardvereket meg eladjak a hardverapron sok esetben korrekt info nelkul.
-
boratsagdiy
tag
Jó teszt lett Nagyon megbízhatóak az Msi kártyák és ez egy tényleg jó darab.
-
fsb1000
nagyúr
A "Milyen videokártyát?" fórumban ma egy 7850-et ajánlottam egy NV karival szemben: [link] Erről eszembe jutott ez a cikk és fórum..
Egyébként pár hónapig volt 7850-em, meg 2db 7870-em is.
Címlapos írásokat nem szoktam olvasni, nyugodtan telnek a napok.
Azért érdekes volt visszaolvasni, hogy is volt és miért.... -
norbert1998
nagyúr
nekem 7850 1gb van, zafír, birja,birja, de nem bestbuy volt anno. meg hiányzik a physx, igaz helyette van az ultraritka terssfx(amit nagyon simán vett), de azért milyen jó lehet egy physx-es karival játszadozni! már ha másért nem is, mert nvidián van trfx, de amd-n nincs physx. nem hiába catzilla benchmark átlag (nem tudom pontosan)60-70-80 fps, jött a physx teszt, 15-10-7-5-3-1 fps, komolyan meglepődtem. jó kis kari ez is, csak jöjjön a mantle!!!
-
r00r1
aktív tag
Matroxom van, mindenkit utálok
-
ChrisG
tag
Jó kis teszt! S segített is a döntésemben... (köszi
)Tényleg gtx 660 2 gb lesz a kártyám!
-
Maxxy10
addikt
Akkor egy HD ready felbontasra eleg egy 7850/1GB vagy ha hibatlanul szeretnek jatszani akkor legyen 2GB verzio? Vagy 7870?
-
proci985
MODERÁTOR
nem, a játékmotorok tényleg annyit esznek, amennyit tudnak.
egyébként stalker CoP benchmark 5760x1080as felbontában mindent maxra tolva AAval már nem indult el ("nincs elég erőforrás, biztos megüti a gép a minimum gépigényt?"), AA nélkül viszont ment szépen, mindezt egy 6950 2GBvel. Far Cry 2-3 tudta magát multimonitorral szintén kienni 2giga vramból is még bőven játszható fpsek mellett egy kártyával is.
Bioshock 3 1080p ultra/dof beállításokkal 3640ig ment (tehát 1820 kártyánként), viszont 5760x1080ban kapásból felugrott 4gigáig (tehát 2 gigáig a CF miatt) a terhelés bench közben is.
-
aleister
veterán
Igen, én is ebben a hitben voltam, de a mai főoldali cikk szerint nem. Persze lehet, hogy itt már a gpu fogyott el, de szvsz nem.
Az FHD feletti felbontás szerintem még nem annyira elterjedt, hogy számolni kelljen vele, de tény, hogy ott már biztos el fog fogyni a vram. Egyébként az eltérő memóriakezelés miatt a radeonok kevésbé érzékenyek erre.(#195) ShellKretor
Bizony. Sőt engem a PhysicX is állatira vonz. radeonosként mindig irigykedve figyeltem a zöld oldalt. Sajna amikor a vga csere időszakába érek, mindig a Radeon a jobb ár/értékben azon a szinten, ahol nézelődöm.
A mostani vásárlásnál voltam a legközelebb az átcsábuláshoz egy GTX660 személyében. -
gyuszaa
őstag
Élsimítás nélkül, magas textúra beállítások mellett is megkíván magának 1gb-nál több vramot (ha van miből gazdálkodni) 1080p esetén mostani játékok egy részénél. Így lehet a memória hiánya szűk keresztmetszet a gpu helyett, főleg magasabb órajelen, jövőben ez a tendencia csak nőhet.
-
lowzor
veterán
Én is azt mondom, hogy Full HD-ban is kevés lehet néhány helyen az 1 giga, főleg ha tuningolva van a kártya.
-
Sondi1986
addikt
Én is úgy tudom hogy a ramot az elsimítás eszi meg.
-
speed471
aktív tag
Sose értetem ezeket az fps szar meg egyéb programokat.
Nem értem mit hisznek valósnak x tesztekből 7 éve építek gépeket.. ahány gép annyi megoszló vélemény de egy mindegyikbe közös.Csak a adott konfigal derül ki igazán mit tud egy kari. Másrészt meg sok helyen van Nvidia meg Ati vita feleslegesen. nem vagyok elfogult volt 2 féle Amd-s gépem és utánuk csak intelt használtam.
Ok.: simán stabilabb jobban működik.
Szintén a Atinál és az Nvidiánál ugyan ez a helyzet.
Volt több féle vga a kezembe de valamiért a Nvidia jobban teljesített és nem fps béli meg egyéb tulajdonságokra gondolok. Betöltési sebesség/hiba arány.Volt nekem olyan gépem is ahol a hibát nem tudták megállapítani és azt mondták szar a tápegység... csak azért vittem szervizbe mert garis gépemmel szenvedjenek ők
Végül rá jöttem hogy az alaplap a hibás.
( mai napig ugyan az a tápegységem van 550+50W Thermaltake.Mindig ki nyírta a ramokat a gép ezért is feltételezték a tápot. A lényeg hogy tesztek ide vagy oda... Egy valami terhel igazán. A játék.
És nagyon nem mindegy hogy egy gép milyen alkatrészből van összerakva.Mint írtam korábban és lehet minuszolni nekem egy GTX 570 vgm van és nem akad egy game se.
Korábban 2db gtx 460 1gb volt bent de az kevés volt. Vehettem volna annyi pénzért GTX 660ti...
De tudjátok a bit nem minden de még is sokat számít, és nem feltétlen csak az a bizonyos ram. -
ricsiii01
tag
Grat, jó kis teszt!
-
proci985
MODERÁTOR
[link] azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a 660 csak 192bites, a hatból két 32bites csatornán 2Gbs lapka ül. tehát ilyen szempontból a 2gigás 7850 és 2gigás 660 nem teljesen egyezik meg.
jelenleg a játékmotorok pedig úgy vannak megírva, hogy ha van rá lehetőségük, akkor több memóriát használnak.
kieg: láttam már olyat, hogy kevés volt a 2GB Vram és emiatt volt CTD, viszont a Far Cry 2 / 3 5760x1080 ultra/very high beállítás semmiképp nem átlagos terhelés szempontjából.
-
ricshard444
veterán
válasz
#98593280 #207 üzenetére
Mint mondtam, nincs értelme a méregetésnek, ez alapján a nálam járt 1GB-s 6870-n szaggatnia kellett volna illetve eltünedező textúraknak kellett volna lennie ilyen beállítások mellett 1920-ban, de nem volt, miért? Mert nem fogyott el a memória. Csak a vicc kedvéért megemlítem, hogy mennyit írt: 897MB
Reális? Nem...
Amikor GTX-el majd Radeonnal nézem a játékok igényét, akkor a 3GB-s kártyán 1900MB-t ír vmi a 2GB-s GTX-n pedig 1650-t...
De nem bizonyítgatom az igazam, ha ti hisztek ebben akkor áldásom rá. -
törölt tag
Itt lehet látni hogyan alakulnak a vRAM használatok különböző beállítások esetén.
-
ricshard444
veterán
Programból sehonnan, ha ráadod a + beállítást és drasztikusan esik az fps ( 2-3GB-s kártyákhoz képest) vagy random elkezd szaggatni/tölteni akkor elfogyott a Vram. Ha kicsi a felár akkor kell venni a 2GB-sat, de nem soktól esik el az ember ha a kicsit választja az erejéből kifolyólag.
-
ST05
őstag
-
marcusa
addikt
válasz
ricshard444 #202 üzenetére
És akkor honnan lehet megtudni a valós vram használatot, ha nem a programokból?
-
marcusa
addikt
válasz
ricshard444 #200 üzenetére
Hitman AB - minden max, 2xmsaa - kb 50fps átlag, szinte folyamatos 1400+ vram használat.
BF3 - minden max 4xmsaa - 1300 felett van a vram használat
Crysis 3 Fxaa+High 1200+ vram használat
Bioshock Infinite - minden max 2000Mb vram használat.Én is 50 fps átlagtól érzem jól játszhatónak a játékot, és az élsimítást szoktam ilyenkor lejjebb venni, de nem teljesen kikapcsolni, és az új játékokban szinte sehol sem elég az 1GB.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteDesk 800 G6 i5-10500T 4GB 128GB 1 év garancia
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest