Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- potyautas: Idővándor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyakorlatból tudom állítani, hogy írhatóba felcsatolt állapotban is nyugodtan kilehet adni a naplózásállító parancsokat, nem fog reklamálni és megcsinálja (mind normál számítógépen, mind Androiddal telón). Nálam így néz ki az fstab hozzáírva a nodiratime-t és a writebackot, biztos ami biztos:
/dev/block/mmcblk1p21 /system ext3 ro,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
/dev/block/mmcblk1p25 /data ext3 rw,nosuid,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
/dev/block/mmcblk1p24 /cache ext3 rw,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
/dev/block/mmcblk1p7 /pds ext3 ro,nosuid,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
/dev/block/mmcblk0p2 /sd-ext ext3 rw,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0Meg terminálba is beszoktam írogatni azért:
su
tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p21
tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p25
tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p24
tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p7Az fstab cseréjéhez a /systemet újra kell persze csatolni:
mount -o remount,rw /system
Majd TotalCommanderrel szoktam átírni, de a memóriakártyára mentem, mert nem tudja írni a jogosultságok miatt. Aztán terminálban szoktam átírni az eredetit (a jogosultságok megtartása miatt így):
cat /mnt/sdcard/fstab >/system/etc/fstab
Ennyi, nem kell hozzá külön számítógép.
-
Mondjuk a naplózás ilyen módú kikapcsolásához nem kell feltétlen leválasztva lennie a fájlrendszernek (csak root jogosultság kell). Ha ki nem is szoktam én teljesen kapcsolni, de egy writebacket beszoktam állítani, ahhoz még sosem kellett leválasztani. Illetve mondjuk az fstab szerkesztéséhez sem kell leválasztani, maximum írhatóra újracsatolni a kérdéses partíciót (nekem Defyn legalábbis az az fstab amit használ, az csak olvashatónak van felcsatolva alapból).
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Kuponkunyeráló
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Küszöbön az androidos PC-k
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" WQHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 16GB I 240SSD I mDP I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest