Új hozzászólás Aktív témák

• T1B3R1U5

csendes tag

Üdv Mindenkinek!

Én is eljutottam oda, hogy a 3 éves (gamer) laptopomat kicsit "modernizáljam"...
    Acer Aspire V3 - 772G
    Intel Core i7
    8 GB DDR3
    Nvidia Geforce GT 750M (4GB)
    17,3 FHD LCD
    1 TB HDD
    + most kerülne bele egy Samsung 860 EVO - 250 GB SSD.

A tervem a következő:
    Az SSD lenne az oprendszerek "melegágya" - Windows10 és Linux Mint is telepítésre kerülne (Linux egyelőre kíváncsiság/tesztelés miatt - Windows10 meg a speciális programok és játékok miatt)

Szerintetek milyen stratégiát kövessek?
    Arra gondoltam, hogy először a Linuxot telepíteném az SSD-re, aztán a legfontosabb SZEMÉLYES mappámat is átmásolnám a HDD-ről, aztán formáznám is a vinyót, az lenne utána a tárhely és végül jöhetne a Windows telepítése szintén SSD-re..

Rengeteget olvastam arról itt nálatok is, hogy hogyan kellene bánni az SSD-vel, de egyre több ellentmondásos infót találok a cikkekben. Nem is értem, hogy mi értelme akkor SSD-t használni, ha kímélni kell, nem szabad állandóan fájlokat másolgatni rá - mert hogy az megöli a cuccot. Akkor tulajdonképpen minek találták ki ezt a fajta háttértárat? Másik oldalakon meg azt olvasom, hogy szuper lehet szerverként üzemeltetni, tök jó tárhely lehet, mert gyors az adatmozgás csak arra figyeljünk, hogy 75% fölé ne töltsük adattal... Persze olyat is olvastam, hogy a fejlesztők erre is figyeltek és van erre is "titkos" tárhely, hogy a felhasználó ne tudja "csurig" tölteni. A legtöbb cikk, amit nem kétlem, hogy hasznos infó, már 2010-ben íródott. Azóta nem fejlődött annyit az SSD technológia, hogy ne kelljen ennyire kímélni a drive-ot?

Szóval megvan Gaabbaa 13 parancsolata az SSD beüzemelésével kapcsolatban és nyilván ha azt mondjátok, a minél hosszabb élettartam megőrzése érdekében, meg fogom tenni a lépéseket, de attól függetlenül érdekel a szakértők véleménye, az új rendszer felállításának optimális lépéseiről! :)

Segítségeteket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák