- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GAI: Poor Volta...
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
futo001
senior tag
Igen, mindnek ugyanaz az SSID-je. Mukodik Omada Cloud Controller nelkul is a roaming, csak akkor alacsonyabb jelszintnel valtanak a kliensek.
A controllerrel hamarabb kapnak informaciot a halozatrol a valtashoz, elore be tudnak jelentkezni a kovetkezo AP-ra emiatt gyorsabb a folyamat. De csak ha a kliens tamogatja ezt a szabvanyt ES akar is valtani, ugyanis alapesetben tovabbra is a kliens dont.Igy csomagban 3500Ft-tal volt dragabb az AP, a switch es a controller, mintha kulon megvettem volna csak az AP-t es a switchet, csak ezert van Omada controllerem. Ha a rendes arat kellett volna kifizetnem nem hiszem, hogy megvettem volna, anelkul is jol mukodik a roaming, kiprobaltam.
Az Omada controller masik elonye, hogy 1 eszkoznek latszanak az AP-k, nem kell minden AP-t kulon beallitani, tovabba ha akarnek Mesht a jovoben, ahhoz mindenkeppen kellene. De ha valaki nem akarja megvenni es van egy PC-je ami amugy is 0-24-ben fut, akkor eleg arra feltelepiteni az ingyenes Omada szoftvert, nem kell kulon hardveres controller. -
futo001
senior tag
Nem tudom mi a jó módszer ezt nézni. Pl a Wifiman appal látod mire vagy csatlakozva, az AP-k jelszintjét és hogy mikor csatlakozik át. Jobb nem jut eszembe. (a kontroller ezt is logolja.
). A WiFiman csak Androiddal adja meg ezeket az infókat, az iPhone verzió nem tudja ezeket megjeleníteni.
Alapvetően működik a roaming a kliensekben kontroller nélkül, egy bizonyos jelerősség alatt körbenéznek, megkérdezik az AP-kat mizu és átmennek a jobbra. A gond abból adódik néha, hogy ez az előre megadott jelszint nagyon alacsony, akkor már alig van kapcsolat.
A Seamless Roaming majdnem ugyanez, de már magasabb jelszintnél is le tudják az elérhető AP-któl kérni a riportokat, bejelentkezni már a váltás előtt és váltást kezdeményezni, ezért gyorsabb. Ez amúgy eszközfüggő, nem minden kliens támogatja de a kontroller ezt is megoldja, simán kihajítja a klienst hogy nézzen másik AP után ha az valami régebbi eszköz Seamless Raoming támogatás nélkül.
Amúgy bőven elég az AP kontroller nélkül otthonra szerintem, főleg ha modern eszközök csatlakoznak rájuk. Én el akartam kerülni a további gondokat és így csomagban egészen olcsóra jött ki a kontroller. Meg persze a kíváncsiság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- iPhone topik
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest