Hirdetés

2022. június 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2) futo001 válasza tthom (#1) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Nem tudom mi a jó módszer ezt nézni. Pl a Wifiman appal látod mire vagy csatlakozva, az AP-k jelszintjét és hogy mikor csatlakozik át. Jobb nem jut eszembe. (a kontroller ezt is logolja. :D ). A WiFiman csak Androiddal adja meg ezeket az infókat, az iPhone verzió nem tudja ezeket megjeleníteni.

Alapvetően működik a roaming a kliensekben kontroller nélkül, egy bizonyos jelerősség alatt körbenéznek, megkérdezik az AP-kat mizu és átmennek a jobbra. A gond abból adódik néha, hogy ez az előre megadott jelszint nagyon alacsony, akkor már alig van kapcsolat.
A Seamless Roaming majdnem ugyanez, de már magasabb jelszintnél is le tudják az elérhető AP-któl kérni a riportokat, bejelentkezni már a váltás előtt és váltást kezdeményezni, ezért gyorsabb. Ez amúgy eszközfüggő, nem minden kliens támogatja de a kontroller ezt is megoldja, simán kihajítja a klienst hogy nézzen másik AP után ha az valami régebbi eszköz Seamless Raoming támogatás nélkül. :D
Amúgy bőven elég az AP kontroller nélkül otthonra szerintem, főleg ha modern eszközök csatlakoznak rájuk. Én el akartam kerülni a további gondokat és így csomagban egészen olcsóra jött ki a kontroller. Meg persze a kíváncsiság. :)

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.