Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
snake1977
üzenetére
Az, hogy kedvenc nem jelenti azt, hogy jól sikerült. Inkább azt modnanám, hogy tanulságos. Tömören a két eset:
1. A TED-nél Tramiel egy olcsó gépet akart a C64 alá. A cél az volt, hogy a Spectrumnak állítsanak konkurenciát a $100 alatti szegmensben, amit a 116 $50 körüli árral hozott volna. Miután a főnököt kirúgták, kiutálták a cégtől lett az olcsó gépből a +4 project, ami már minden volt csak olcsó nem. Meg is bukott.
2. A C128 3 módban futott, de az emberek 95-98%-ban C64 módban használták. Nem volt egy gyorsabb C64-gyel legalább 90%-ban kompatibilis módja, de legalább volt lassú CP/M. Z80-at belehákolták, de alig használta valaki. Mennyivel értelmesebb lett volna akár a VIC II mellé 2MHz-es CPU-t, több memóriát rakni. Olcsóbban kijött volna és a programok egyszerűen ki tudták volna használni ezt az előrelépést. Az már csak a bónusz volt, hogy a C128 miatt kinyírták az LCD projectet ami tényleg előremutató volt. -
snake1977
őstag
Nekem ez volt a spectrum 128k után az első normális számítógépem, szerettem annak ellenére hogy ehhez a módhoz mindössze egy cp/m lemezem volt, amiről azt sem tudtam eszik vagy isszák, vagy mire is használható. TED széria, egyszer volt nálam kölcsön egy plus/4-es, nem igazán voltam érte oda, pedig design szempontból mutatósabb volt mint az ismerősöm c64-es gépe.
-
-
snake1977
őstag
95% inkább, próbálkoztam basic-ben programozgatni, még egy kis szerencsekerék szerü valamit is összedobtam, ha a beütött betű megvolt a feladatban akkor megjelent a kijelzőn, bár roppant fakerekes megoldással készült az egész, de sosem tanultam programozni, csak a hozzá kapott könyvekből okoskodtam ki a dolgokat.

-
-
snake1977
őstag
Annak a C128D-nek tudnék örülni, sokáig egy olyan géppel csapattuk gyerekkoromban az öcsémmel.

-
-
hege8888
aktív tag
Hello!
Na, még ami kimaradt:
Bal vitrin: bal felső sarokban egy 1541/II-es floppy meghajtó, bögötte VIC20 vagy gen 1-es c64. középen c116? élőben még nem láttam. Jobb oldalt , egy 1541-es, mögötte élében a C128.Alatta az Apple II-es-t ,meg a Plus/4-et bírom beazonosítani, mögötte élében 3. gen c64
Alsó polc: Balról a Sinclair ZX, mellettük Apple II floppy meghajtók, jobb sarok Enterprise.
Jobb vitrin:
felső sor: passz.
Középső sor nagyon 486-386.286-os érából való alaplapok, előttük vinyók.
Alsó sor valami 486-P1 korabeli Toshiba vagy Siemens-Nixdorf laptop melette HT 1080Zui: Kedden megy a csomag, lesz benne bonus

-
-
-
bambano
titán
ht-d emlékeim szerint van, commodore-ok és spectrum is, vic-20-ra nem emlékszem, de az nem annyira izgalmas a többi commodore között.
a ht elé lerakott kis fehéres gyöszt hoznád el, ha lehetne

-
-
gabyka
senior tag
"...tantusz..." ez jó

a fülkés telefonok egy részével találkoztam és használtam is anno, ZX spectrum, commodore, enterprise széria megvolt... -
bambano
titán
Puskás Tivadar távközlési technikum?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Star Wars rajongók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Proxmox VE
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Diablo IV
- Milyen TV-t vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- Újszerű Oled Steam Deck 512Gb ( Garancia 2028 decemberig )
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB kék / 12 hónap jótállás
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- BESZÁMÍTÁS! Lian Li Galahad II 360ARGB white bontattlan vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest