Új hozzászólás Aktív témák

• föccer

nagyúr

No jelentem ma volt a "pihenő napom"...

Ennek örömére dolgozgattam egy kicsit.

Kiástam egy jó darabot a kertben a vízcsőnek, majd felszedtem az útban lévő beton placcot és járdát. Sajnáltam őket, de muszáj kicserélni a jelenlegi vízcsövet. Már erősen rozsdás.

A sittet szépen kidobáltam, de az alapig nem ástam ki a gödröt, már a belső oldalról ki van bontva. Remélem hétfőn meg tudom venni a KPE csövet és be tudom húzni a helyére. Nem akarom, hogy sokáig nyitva legyen az alap mellett. Ha bent van a KPE, akkor összeszorított foggal lepüfölöm mellé a szondát. Nem szép dolog, de lesz a kettő között 40-50 cm. Így lent lesz kb 3 méteren a földszonda, az már biztosan okés lesz.Így egy kicsit hosszabb zöld-sárga kell majd, de sok melót megspórolok.

Kibontottam a hátsó szobának a leendő ajtaját. Sajnos a nagyflex nem bírta a falvágás porát és úgy néz ki eltávozott az örök vadászmezőkre, így az ajtó mellett megmaradó parapet sarka "letört". Falazhatom majd vissza. :(

Pihenésképpen kiszedtem egy marék villanyvezetéket. Hát, voltak azok a 60-as évek... Páncélcső, tömör alu vezeték, néhol a réz rácsavarva.

Amikor a hátsó ablak felett szedegettem a csövet, lecsaptam a vakolatot, mert nem volt berabicolva az HA áthidaló. Az egyik oldalán kellemes meglepetés fogadott. :( Ezt is szépen ki kell majd javítani. (a lépték kedvéért betettem az ácskalapácsot a résbe).

A középső ablak felett még volt, félig lógva egy sor tégla. Az ablak tetejére volt "felvalazva" és amikor kiszedtem az ablakot fenn maradt. Mivel eddig magától csak nem akart leesni, így ma ezt is lecsaptam. Tiszta móka és kacagás volt amit alatta találtam:

Ezen kívül kiszedtem a jelenlegi lefolyócsövek nagy részét. Hát csoda, hogy nem dugult el. Mondanom sem kell tök szarul volt ez is megépítve.

Köv héten be kellene rakni az új szennyvízcsöveket meg a víz beállást, hét végén jön a konténer. 8 vagy 10 köbös, még nem tudom, de sanszos a 10-es. Az is meg fog telni, csak győzzem hordani.

Üdv, FG

Új hozzászólás Aktív témák