Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Иван
őstag
A miracle dayben kicsit néhol nekem is sok volt a jenkiség, jobban bejött volna az angolosabb előadásmód, de így is jobb, mint a semmi.
A sorozatban meg pont az a jó, hogy bemutatja egy ilyen változás következményeit, ami szinte csak negatív. A halhatatlanság jól hangzik, de valójában...
A Blink és a Midnight tényleg jó részek, de pl szerintem a Waters of Mars is egy átlagon felüli epizód. Nem maga a sztori ami lényeges, hanem az utolsó 10-15 perc. A megoldás drámaisága.
Mondjuk ezek jórészt csak szórakoztatnak, de írtam én rendes sci-fiket is
-
bullseye
addikt
Speaking of sci-fi, we need more spaces in your writing
Bocsi, csak ángliusul jött ki...
-
Fkris
őstag
Úgy voltam vele, hogy mivel láthatóan kevest tudok a Hard Sci-fi ről, ezért nem kontárkodok bele.Megemlíteni megemlíthettem volna őket, ez tény, de akkor sem éreztem szükségét, lévén ez elsősorban a vizuális médiumokra(TV/Mozi/V.játék) fókuszáló cikk akart lenni, nem pedig a könyv-fajta.
Star-Trek ről pedig esett utalás, a H.Scifi résznél.(amilyen irányba ugye hiányosak az ismereteim, próbálom majd fejleszteni magam)(#3) Иван
Értem mire gondolsz, és kiemelném a Doctor Who-s/Torchwood-os példáidat.
Az általad említett epizódok talán a legjobban sikerült epizódok az összes közül(talán a Miracle Day-el tudnék vitatkozni, mert az nem tetszett(szerintem a többi TW éved jobb volt,márcsak az eredeti stáb jelenléte miatt is), de az alapötlet egy olyan dolgot képzel el, ami sokak fejében megfordul, és nemcsak a pozitív, hanem (nagyon helyesen!) a NEGATÍV dolgokra is fókuszál, pl: túlnépesedés, fertőzések, az emberek viselkedésének elkorcsosulása.A Blink pedig szerintem minden idők egyik legjobb DW része, márcsak azért is, mert egy mindennapi dologot ruház fel olyan képességekkel, ami jórész reális is lenne, ha nem lenne irreális(ezt meg jól megaszontam').
-
Raucher
tag
Olyan nevek megemlítése nélkül, mint Arthur C. Clarke és Isaac Asimov nem lehet a sci-fi világáról írni. Az Ő nevük mellett érdemes megemlíteni a Star Trek univerzumot.
Olyan dolgokat álmodtak meg, amik mára már az életünk szerves részét képezik. -
Иван
őstag
Számomra a sci-fik mindig is novellák vagy rövid elbeszélések maradnak, egy hülye ötlettel.
Lásd:
50-ik/200-ik gyűjtemények a Galaktikától. 200-ikban a kedvencem amikor az emberek mechanikai szerkezetek és a légnyomás miatt élnek, meg amikor a rovot templomba jár.
Doctor Who: Midnight, esetleg Blink.
Clarke: a gyerekkor vége.
Torchwood: Miracle Day (bár ez akciósabb).Mind-mind egy-egy abszurd alapötlettel operálnak, valamelyik csak pusztán szórakoztatásra van (DW, TW), valamelyik meg komoly kérdéseket vet fel.
Hajrá
-
Crystalheart
őstag
válasz
Thunderzolee #1 üzenetére
+1
-
Egy Réz András veszett el benned.
Új hozzászólás Aktív témák
lo BevezetőAmikor a Sci-firől beszélgetünk a barátokkal, sokszor oda lyukad ki a beszélgetés, hogy ki mekkora pisztolyt,...
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tudományos Pandémia Klub
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest