- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én is látom a különbséget, de mivel a kicsi Nikon 1-et is már nyűg volt cipelni hamar eldőlt a kérdés, hogy miért nem lesz többet fényképezőgépem. Teló meg ott van zsebben és pijú-pijú már meg is van a kép ami kifejezetten jó attól még, hogy érezhető a különbség.
Inkább az az idegesítő, hogy ha akarsz kamerában egy felső szintet meg kell venned hozzá a sose használt többi csúcshardvert is a telefonban, szóval egy rohadt 400 ezres flagship mobilt.
Ráadásul rá vagy erőszakolva a gyártók cseppenként adagolt fejlesztéseire, hogy mindig legyen valami ami miatt ne legyen elég jó a régebbi olcsóbb használtan. -
philoxenia
MODERÁTOR
Rethymnoban anno felkeltem reggel fotózni a kikötőben és odajött egy görög srác, gratulálni, hogy milyen okos vagyok, hiszen ott akkor voltak a legjobbak a fények. [kép]
Volt pár hely, ahol páratlan látvány tárult elém és sajnáltam volna, ha nem tudom megörökíteni. [kép]
Hangulat kérdése. Mióta nem tükrössel fotózom, a súly is igen kicsi. -
qnadam
veterán
-
qnadam
veterán
engem legfeljebb a fényképező hurcolása zavar (sokszor ezért nem is viszem magammal, és ezért vettem olyan telefont, amiben jó kamera van), de telefonnal is komponálok, fényképezőgéppel se igazán tart tovább, és mindez nem tör el semmit.
néha van olyan, hogy valaminek a meglövéséhez megállok kicsit hosszabban, de élőben is szoktam ilyet, nem csak végigrohanok a mindenen.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Végül is nyaralni indulsz és nem viszel magaddal semmi értéket. Íriszszkenner van minden faluban, vagy ujjlenyomat-olvasó, így mindenütt tudsz fizetni. Legfeljebb levágják az ujjad....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pár deka egy fényképezőgép és van mikor elő sem veszem. Szombaton jöttünk haza egy nyaralásról például, volt olyan nap, mikor egy kép sem készült és volt mikor harminc. -
hcl
titán
Igen, de akkoriban nem is volt ezen meglepődés, hogy videót kézzel kell, hiszen amit addig filmesek használtak, az is általában kézi fókusszal ment.
", a fázisalapú af csak leengedett tükörrel ment. örökség a filmes korszakból
"
Mivel alapvetően fényképezőgép... azért nem meglepő
"az összes fókusszal kapcsolatos nyavaja, front- és backfocus, kalibrálás objektívenként és gyújtótávonként stb "'
De az AF kalibráció is jó dolog magában; van egy vázad, ami nem tudja, meg egy olyan obid, ami Sigma
izé kicsit félrevisz... és szívás.
Amúgy ja, sokat gondolkodtam rajta, csak akkor kéne obikat is meg... eh
Tényleg akkor már Sanyi vagy 7DmkII. Meg jó a 750D, nem a vázzal van macera, sokkal inkább szabadidővel meg obikkal." Nekem meg kell egy jelzésértékű kép, "
Áh, erre mindegy, mit.
Én viszont ha már ott vagyok valahol, akkor azért szeretem úgy megoldani ezeket, hogy nézzen is ki valahogy, meg ha van ott valami olyan cucc, ami tényleg üt, akkor felkelek akár hajnalban, és kimegyek meglőni egy rendes géppel.@philoxenia : És az elsőn mindjárt rossz helyen is van a fókusz + szétkente az egészet
-
RandomName
senior tag
Az ok, de megint ott vagy a fotózni indulsz <-> nyaralni indulsz között. Mindig eltöröd az eseményt azzal, hogy komponálsz egy képet? Cipeled a fényképezőt, és azért a tenger mellett 3 méterrel sétálsz a tenger helyett, nehogy baja legyen a technikának? Nem mersz kiülni egy teraszra, mert valami Vespás lenyúlja a gépet? Én ezt az utóbbi kb 10 évben már kicsit túltolásnak érzem, igaz volt a baráti körben olyan is, aki fotóst is vitt magával a nyaralásra, hogy jó képek legyenek.... Nekem meg kell egy jelzésértékű kép, amit ha 5-20 év múlva előveszel, akkor is tudsz róla beszélni.... Engem jobban érdekel egy esemény, mint az, hogy honnan, hogyan tudnám jól lefnyképezni....
-
qnadam
veterán
mindenki videózott, kézi fókusszal.
amíg nem jött be a dual pixel af, addig a dslr-ek live view (és így videó) módban csak kontraszt alapján tudtak élességet állítani, rettentő lassan, a fázisalapú af csak leengedett tükörrel ment. örökség a filmes korszakból
az összes fókusszal kapcsolatos nyavaja, front- és backfocus, kalibrálás objektívenként és gyújtótávonként stb mind abból eredt, hogy az élességet nem a tényleges kép alapján állította a gép.vegyél egy 5d2-t, a képminőségéhez képest fillérekért lehet venni. ha nem mozgó témára lősz vele, meg nem kell rengeteg fókuszpont, akkor azért működik

-
philoxenia
MODERÁTOR
Mivel a telefon mindig kéznél van...

-
hcl
titán
Ja, ez a nagyzoomos TZ sorozat nem is volt rossz (TZ3 javítottam is), de amúgy egy idő után rájön az ember, hogy a "látom a házunkat" képek nem annyira érdekesek, ha a beltér meg lehetetlen
Amúgy jó induló fényerővel semmi gond nem lenne ezekkel, de az ritka madár, aminek az is van, meg egy 10x zoom is. (Az is már egy 300-as tele megfelelője szokott lenni...)
Ja, meg látószög. Sokkal többet fotózol közelre, mint messzire, mondjuk az ekv. 24mm szerencsére elég gyakori nagylátó oldalon.@Pikari : Általában fényképezőgépből nem a félmilliós, hanem az olcsóbbak is simán jobbak bármilyen telefonnál

-
szabonagyur
félisten
Na de pl. Te már extrém usernek számítasz szerintem. Hiszen lásd a telefon esetében is elkezded használni az extra funkciókat, sőt hiányolsz is olyat amit a fényképezőnél használsz.
Pl. egy Pro szériás iPhone (helyettesítsd be a sajátodat) modellnél is hányan fotóznak raw-ban? Kb. senki.
De ahogy írtam sokan még az alap dolgokat sem tudják a telefonból kihozni, nincs fókusz, vakuznak ha kell ha nem, rángatják a telefont, földet fotózza stb. -
szabonagyur
félisten
Inkább arra utaltam, hogy a köztes kategória mint felhasználás, mind eszköz oldalról olyan, hogy nehéz megtalálni az egyensúlyt.
Hiába lenne igényem jobb képekre, meg lenne pénzem jobb eszközre ha igazából éves pár kép ha lenne vele.
Én még mindig hiszem, hogy a mai jobb képességű telefonok mellett napi használatnál nem igazán van létjogosultsága a fényképezőknek.
-
HThomas
őstag
Saját tapasztalataim: a telefon ugyan mindig nálam van, ezért dokumentáláshoz (gyorsan lekapni valamit), illetve pillanatképek készítéséhez (nincs nálam más) elengedhetetlen. Viszont használni utálom, point and clicknek jó, de bármit komolyan beállítani agyrém (Samsung S23U, gyári kamera). Legutóbb pl subject tracking kellett volna és a menüből kellett kitúrni. Expo-korrekció, fókuszpont normális kiválasztása szintén kényelmetlen, ha tudatosan akarod ezeket állítani (a valamire ráböksz és jó lesz legtöbbször működik, de pl utána újrakomponáláskor más sokszor megint önálló életet él). Ha ezt megszokod és megtanulod, akkor persze egy hatékony eszköz, és sok esetben nincs szükség jobbra. De pl rosszabb fényviszonyoknál már elvérzik, olyankor vagy agyonszűrt takony van, vagy bemozdul (vagy a Samsungnál gyakran mindkettő). Ezen segít a Pro / manuális mód, vagy az AI borzalom valamennyire, illetve lehet pl RAW + Lightroommal próbálkozni, de nekem általában nincs türelmem, pont annyira bonyolítja meg a dolgokat, hogy már ne érje meg. Viszont ha csak mobillal fotóznék, akkor szerintem megkerülhetetlen lenne, a fentiek miatt.
Aztán ott van a nagy szett, Nikon D500 3-4 objektívvel. Kreatívkodni, érdekesebb utazásokhoz ezt viszem. Élvezet használni, MINDEN fontos beállítás kézreáll, rengeteg a gomb és tárcsa. Egy profi DSLR / MILC kereső egy külön világ. Komolyabb szinten én nem adnám alább, és pl események, sport fotózásához megkerülhetetlen. Gyenge fényviszonyok mellett dettó (fényerős objektív kell). Árban 1-1 objektív maga lehet kb annyi, mint egy jobb telefon, ráadásul a teljes szett nagy és nehéz. Ha komolyan érdekel a téma, érdemes elindulni egy alapabb nagy szenzoros ILC szettel, vagy használtan nézni valamit. RAW + Lightroom (vagy egyéb feldolgozó szoftver) szinte kötelező, ha ki akarod hozni a maximumot (szerintem nem is éri meg máshogy, egy alap batch processing is jobb már mint a gyári default, hacsak kell extrém sorozat mód).
Köztes megoldás lehet egy nagyszenzoros kompakt, pl Pana LX 100 II, Canon G1X III, Fuji X100. Jobb mint a telefon, minőségre és kezelőszervek tekintetében is. Én tipikusan akkor viszek ilyet, ha tudom, hogy lesz időm fotózni, de nincs lehetőségem, macerás lenne a nagy gépet vinni. Használhatóságában azért erősen kompromisszumos (pl sportra sok sikert...), de a fent említett gépeken legalább vannak normális dedikált kezelőszervek, kereső, bár több dolgot már a menüben kell túrni, legalábbis a D500-hoz képest. Workflow tekintetében a RAW + LR-t használom itt is, emiatt sokszor előfordul, hogy 1-1 kevésbé fontos képet inkább mobillal lövök meg, még akkor is, ha nálam van a dedikált gép (általában igyekszem mindenhova a célnak leginkább megfelelő gépe(ke)t vinni). Ennek ellenére egy ilyen gép is jó továbblépési irány lehet, a kisebb mérete miatt szívesebben fogod magaddal vinni, viszont, csak point and shoot módban használva egyre kevésbé lesz előnye a telókhoz képest.
Ha érdekel a fotózás és belefér a keretbe, akár használtan ILC szett, vagy esetleg egy nagyszenzoros kompakt, akkor érdemes beleugrani és kipróbálni. Ha nem érdekel maga a fotózás mélyebben, akkor is érdemes lehet egy próba a dedikált géppel, bár akkor egy csúcs kamerás telefon jobb irány lehet. Illetve mobilon kipróbálni egy jobb kamera szoftvert, vagy RAW képeket minimálisan utófeldolgozni, hogy egyáltalán mennyire lenne kedved ilyesmivel pepecselni.
-
hcl
titán
"Kettő között nehéz jó eszközt találni "
Régebbi tükrös vagy MILC, esetleg überkompaktok. RX100 és utódai?A Canon S100 kategória hiányzik, ami RAW képes, jó fényerejű legalább nagylátón, és kicsi.
-
szabonagyur
félisten
De itt nem is erről volt szó. Egy jó géppel nem is fogja felvenni a versenyt a telefon, nem is cél.
De aki mondjuk "koca" fotós annál bizony egy telefon is lőhet jó képet ha tudja használni.
Legjobb példa erre a sok önjelölt esküvői (karácsonyi stb) fotós. Megvesz egy rakat eszközt, obi stb, aztán nézed a képeket és egy vicc, mivel nem találja el a célt jól, rossz helyre fókuszál stb.
A fő mondanivaló, hogy vagy jó minőségű telefon vagy egy nagy ugrással a profi cuccok. Kettő között nehéz jó eszközt találni vagy a felhasználás nem lesz meg.
-
hcl
titán
Közepes is jobb
De ha ügyes vagy, akkor a tökéletlenséget használod ki. (Én nem vagyok ügyes
) Egy fényképezőgépet tudni kell használni, mert annak az a lényege, hogy a kép minden tulajdonságára hatással lehetsz.
Amúgy igen, a kompaktokat a gyártók rontották el, mert lehet jó kompaktot csinálni (Canon S100-S105? Ricoh cuccok? Canon G sorozat?) csak hát nem szoktak. Aztán csodálkoznak, hogy nem veszik a népek.
-
szabonagyur
félisten
-
hcl
titán
Én sima városban mászkáláskor zsebkompaktot dobok a táskába, bár ami most van az annyira gagyi, hogy kb. mindegy
-
szabonagyur
félisten
-
Alg
veterán
Én vettem egy OM system OM-5-öt, mint nagy tudású túrázós fényképező, mert:
- Elég kicsi és könnyű ahhoz hogy mindig kéznél legyen - jellemzően a hátizsák két mellkaspántjára rögzített tartóban, szinte hamarabb fotókész mint a telefon. 14-150-el kb egy kiló, de egy nagylátóval, pótakksival, táskával, minden szirszaral is benne van max. 2 kilóban.
- Elég okos ahhoz hogy ne kelljen sokat tökölni ha éppen nem egyedül túrázok, baromi jó az AF, kézből meglő szinte bármit, van beépített ND filter, csillagfotós módok, HDR, ezer automata beállítás (egyedül a focus bracketing hiányzik)
- Olyan pillanatokat tudok megörökíteni ami telefonnal esélytelen lenne (kempingezés közben kíváncsiskosó vörösbegy, horgászás közben tőlünk 40m-re megjelenő őzike, jó részletességű és dinamikájú nagylátós tájképek...)
- Túrázás közben sokszor egyszerűen nem akarom elővenni sem a telefont
- Egyébként sem szeretek millió képet csinálni mindenről is - egy egész napos túrán is elég az a napi 10-20, amiből aztán lesz talán 3-4 ami igazán jól sikerült, tetszik és szívesen visszanézem később is (flickr link) - a napi többszáz telefonos kép jórészt csak digitális szemét, amire a lagtöbben rá sem néznek később. -
hcl
titán
Attól függ.
A telefon dokumentálásra jó.
Még egy családi rendezvényen vagy céges csapatépítőn sem egyértelmű, hogy előveszed a fényképezőgépet, pláne ha nem azért vagy ott (pl. esküvőn van fotós).
Magam részéről akkor viszek fényképezőgépet, amikor azért megyek valahova, hogy képeket készítsek. Tehát fotóséta jelleggel hajnalban a városban/erdőben/akárhol, vagy kimegy az ember makrózni, vagy éjszakai képeket csinálni. (Ezek mennek mindenféle fotós oldalakra meg pályázatokra, ahol nem nyernek semmit.) Amikor láttam valami érdekeset/vicceset és csak meg akarom mutatni haveroknak, az 99%-ban telefon.Szóval tényleg az a kérdés, hogy mit szeretnél. Dokumentálni, vagy képeket alkotni. utóbbi nem olyan egyszerű, mint egy telefonnal
-
norbert1998
nagyúr
Az biztos, hogy szeretem magamat ebben a tudatban ringatni
-
szabonagyur
félisten
Persze, teljesen jogos

Telefon fronton is könnyen el lehet érni egy szintet most ahol újabb modellre nem éri meg váltani, és igen akkor a felárból kijöhet valami fényképező amivel lehet szórakozni

-
norbert1998
nagyúr
Igen-igen, ebben teljesen igazad van
Ha valami eseményre vagy fotogén környezetbe megyek, akkor viszem a gépet, egy kicsit gép egy kicsi táskában befér bárhová. Nyílván nem opció emiatt kukázni a jó kamerájú telefon ötletét, de ha egyébként elég lenne az illetőnek egy (gyártómon belül maradok) Xiaomi 14T, akkor csak a kamera miatt már nem kell a 15 Ultrát megvenni, mert a különbözetből kijön az a5100 (meg nem erősített tipp), és alapvetően a 14T is egy tök jó kamerával rendelkező telefon, nyílván a 15 Ultra meg kiemelkedően Ultra.Ettől függetlenül, én lehet hogy sima 16 helyett majd a 16 Ultra + Photography Kit-et vásárolom, de mind különbözőek vagyunk.
-
szabonagyur
félisten
Csak ott van mindig a DE része a dolognak, mi is pont azt tapasztaltuk, hogy hiába veszünk bármilyen jó gépet ha nincs épp nálunk.
Kint vagyunk a szabadban, de elég ha csak otthon az udvaron. 99%, hogy nem viszed ki előre a gépet, de persze telefont mindenhova viszel.
Így mi pl. jobban preferáljuk, hogy legyen jó point and shootban a telefon, hiába lehetne valamivel jobbat lőni fényképezővel.
Fényképező előnyét inkább olyan helyzetekben látom ahol tudsz úgymond készülni rá.
Pl. mondjuk egy ballagás, születésnap, esetleg egy nyaralás
-
norbert1998
nagyúr
+1 az a5100 szintű belépő használt MILC-ekre. Én is ezt vettem, kanyarban nincs hozzá képest - még a szar gyári objektívvel sem - semmilyen telefon. Ha egy kicsit belenyúl az ember az objektívek világába - nem kell messzire menni, csodálatos éveket élünk, hogy fillérekért elképesztő minőségű kínai AF obikat dobnak hozzánk - akkor meg csak ámulni és bámulni kell, hogy mennyi mindent ki lehet hozni egy fotógépből. A nyaralásra S23 Ultra, i15 Pro és 14 Pro Max jött velünk, meg az én Xiaomi 12-esem - de ez nem igazán rúg labdába a többi mellett, amúgyis csak azért maradt, mert úgymond ezzel "dzsásztifikáltam" a fotógép vásárlását, 100 pénz volt, a kiszemelt mobil meg a Xiaomi 15 lett volna, így ha 3 heylett 4 évig használom a telefont, akkor durván ugyanott vagyok anyagilag, csak van egy gépem
Aztán ez egy 14 éves belépő gép.
Ha a kérdezőt érdeklik a kínai obik, akkor maradnék a Sony vonalon, mert kb. az egyetlen bajonett, amire minden kínai gyártó gyárt. Hol a Nikon, hol a Canon, hol a Fuji hol az akármi marad le. Működhet akár az NEX széria is, bár annyival nem olcsóbb egy 5000-es szériánál.
Esetleg még MFT-t nézhet meg, de ott megint közeledünk a mobilokhoz optikai oldalról a kisebb szenzor miatt, bár előny a gyakorlatilag elkerülhetetlenül "ajándék" IBIS a gépvázban. -
eldiablo
addikt
Vettem a gyerek születése előtt egy Sony α5100-at. Bekapcsol, ráirányít a témára, kattint. Ennyi.
Rég nem komponálok, csak, fotózok.
Nem igazán tudok megosztani képeket, mert szinte kizárólag a gereket vagy a páromat fotózom vele.
Ezeket találtam:
Mindegyik "P" módban készült. Kijelzőre bökve lehet váltani a fókoszpontok között. SD kártya sem marad a laptopban, mert WiFi directen szinkronizálom a telefonnal.
Ilyen egy 11 éves, elavult "vacak" gép.
Telefon ilyet nem fog tudni. Egyetlen hátránya, hogy vinni kell. -
Aweriot
aktív tag
Ez nagyjából így néz majd ki a gyakorlatban. Megveszel egy gépet. Amit aztán nagyon lelkesen elviszel magaddal nyaralni. És ott fogsz állni, hogy "mire előveszem, mire leveszem a lencsevédőt, belövöm mit akarok lefotózni, kattintok, ment stb" Majd jönnek a bónuszok. A "laptopban felejtettem az SD kártyát" "elfelejtettem feltölteni az aksit és ez nem tölt USB C-ről", ésatöbbi. Ha nem ez a hobbid, ha évente pár napon kívül nem foglalkoztat, akkor mocsok mód fog frusztrálni, mert egy körülményes tehernek fogod megélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Autós topik
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- EA Sports WRC '23
- Dell notebook topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 1000GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ráadásul rá vagy erőszakolva a gyártók cseppenként adagolt fejlesztéseire, hogy mindig legyen valami ami miatt ne legyen elég jó a régebbi olcsóbb használtan.
és egy mostani evf mellett az optikai kereső se hiányzik már.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"
izé kicsit félrevisz... és szívás.

Mindegyik "P" módban készült. Kijelzőre bökve lehet váltani a fókoszpontok között.