Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz Vision #87 üzenetére

Igen, de itt van a bökkenő, hogy nekik nem is lett volna szükségük a személyi kölcsönre, sőt, így még rosszabbul jártak a türelmetlenségük vagy a helytelen gazdálkodásuk (nem tettek félre) miatt.

Ha mondjuk 5 év alatt kifizetek 5 millát, mert felvettem mondjuk 2,5 milla hitelt egy autóra, akkor feleannyi idő alatt képes lettem volna azt a 2,5 millát összegyűjteni, amiből egy-összegben kifizetem az idő másik fele alatt pedig képeztem volna magamnak 2,5 milla tartalékot.

Erre az emberek többsége nem képes, főleg azok, akikre hatással vannak a reklámok és a marketing. Lehet mondani, hogy hülyék, de innentől már egy hajszál választ el minket attól, hogy embereket raboljunk ki, majd levonjuk ugyanezt a konklúziót.

Persze ezt egy közgazdász soha nem fogja megérteni, ha pedig egyszer mégis eljut a tudatáig akkor mélyen hallgat róla, mivel anélkül is be van b**va a rendszernek, hogy ő a szakmájával fémjelzett monológjával tovább vágná alatta a fát, bőven elegen vannak, akik már elkezdték felnyitni az emberiségnek a szemét.

ps: Végül egy magas labda: Hogyan várhatjuk el Bözsi nénitől, hogy ne verje magát akkora adósságba, amit akkor sem tud kifizetni, ha 300 évig él és leüli a sitten, illetve milyen alapon állapíthatjuk meg, hogy Bözsi néni hülye, amikor országunk jól képzett, diplomás közgazdászai ugyanezt tették, tovább megyek, az USA szintén jól képzett, diplomás közgazdászai ugyancsak ugyanezt tették.

Új hozzászólás Aktív témák