- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Persze, a fehér kenyérnél jobb a zab is.
Mivel hormonális probléma áll a pocakosodás és az ilyen típusú elhízás mögött, a leghatékonyabb visszafordítás is az ezt célzó táplálkozás. Az én javaslatom:
– Annyi hagyományos, egészséges zsír fogyasztása, ami belefér.
– Napi 70-90 g fehérje bevitele, lehetőleg teljes, természetes kaják formájában. Még nagyobb hatékonyság hoz a vörös húst és a tejsavót is lehet korlátozni.
– A nem zöldség és gyümölcs eredetű szénhidrát teljes mellőzése a célzott súly megközelítéséig. Nulla kenyér, semmi tészta, krumpli, rizs, uéró cukor. Személy szerint a diétás üdítőket is messzire kerülném.
Pár nap elvonási tünet után a cukor és a liszt nem nagyon fog hiányozni, a zsír alapú metabolizmushoz pedig max. 3 hét alatt kiválóan alkalmazkodik a szervezet. Ezáltal az étvágy lecsökken, napi 1-2 kajálással simán elvan az ember, hiszen ott a nagy zsírraktár. Nem szabad szociális alapon erőltetni még a 3 étkezést sem, a sok kicsi pedig kifejezetten káros ebben a stádiumban. Én egy év után sem eszek soha háromnál többször egy nap, de kettővel még most, számottevő túlsúly nélkül (101 kilósan) is kényelmesen elvagyok. Tényleg csak családi vagy társasági okokból szoktam háromszor enni.Mindezt összerakva néhány példa, hogy mit egyen:
Csülökpörkölt vagy más zsíros hús zöldségekkel, savanyúságokkal. Vajat, olívaolajat nyugodtan lehet mellé pakolni. Zsíros tengeri halak, pl. szardínia, makréla, lazac. Kacsacomb, libacomb.
Vaj, kókuszzsír mindenhez, bármilyen mennyiségben. Tepertő, disznósajt, kocsonya erősen ajánlott. Bármilyen állati zsiradék. Belső szervek, különösen a máj és a velők. Napraforgó-, kukorica- és repceolaj szigorúan nem.
Diófelék, lenmag, tökmag és hasonlók.
Tejtermékek közül szinte minden, különösen a magas zsírtartalmú joghurtok, élőflórás (min. 20 %-os) tejföl, érlelt sajtok, akár a lágy, akár a kemény kategóriából. Habtejszín a kávéba cukor helyett, mascarpone sajtra némi aszalt gyümölcs desszert gyanánt.
Zöldség bármi, ami nem magas szénhidrát tartalmú. Brokkolit kifejezetten ajánlom.
Táplálékkiegészítőnek ősztől tavaszig minden felnőttnek napi 4-5000 NE/IU D vitamint, némi (100-120 mikrogramm?) K2 vitamint és 1000-2000 omega-3 halolajat javaslok. Kevés zöldség mellett némi kálium pótlásra is szükség lehet. Kevesebb konyhasó, alacsonyabb kálium igény...Tapasztalatom szerint az első 2 hét alatt leugrik úgy 5-6 kiló, de ennek jó része víz. Utána heti 1 kiló zsír megvan átlagban hónapokon át, lehet valamivel több és kevesebb is, ami a szigoron és a kiinduló állapotok múlik. Az "ideális" súly megközelítése után visszajön némi izom, bár nem jelentős a veszteség. Sőt, gyakran a zsírtalan testtömeg még nő is a folyamat közben! (Én most felszedtem 3-4 kiló izmot nyár közepe óta, pedig nem igazán gyúrok, heti 30-40 perc.)
Ha teljesen visszafordítható a hormonális zavar, akkor hosszú távon rizst és krumplit lehet fogyasztani, a gabonát és cukrot csak piros betűs alkalmakra tartogatnám.Namost ez az egész nyilván drasztikus váltást jelent, mindazonáltal nem mizmüzökre és zabra-korpára kell átállni, hanem laktató és finom ételekre. Kérdés, mennyire tudja magáévá tenni ezt a szemléletváltást.
Ami még fontos: megfelel mennyiségű és minőségű alvás, kevés stressz. Az alvás minőség általában magától javul, én magam kb. napi egy órával többet is igénylek, mióta helyrepofoztam a hormonjaimat.Szerk: Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy a koleszterin és hasonlók miatt egy percig sem kell aggódni, a lipoprotein profil jelentősen szokott javulni a zsírégetés beindulása után, ahogy a máj magához tér az inzulin rezisztenciából. Ha lesz időm, erről az aspektusról is írok majd egy bejegyzést.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
Új hozzászólás Aktív témák
lo Tényleg egészségtelen lenne a zsír? Vagy csak a telített zsírokban gazdag élelmiszereket kell kerülni? Mi újság a...
- OLED TV topic
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- LEGO klub
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Anime filmek és sorozatok
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
Állásajánlatok