Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• greenmaur

tag

válasz creation #30 üzenetére

Ebben igazad van ám, ismerős nélkül szinte lehetetlen külföldre menni. (Tisztelet a kivételnek) Csak hát mond ezt egy pályakezdőnek, akinek fogalma sincs az egészről. Azt hittem minden olyan lesz mint a mesében. Szállást biztosították volna, kiutazást is meg kezdésnek az az 1500-1600 EUR is kecsegtető volt. Csak ugye a két HR-es hölgy akik a helyzet magaslatán voltak kicsit félreértelmezték az álláshírdetést. És ők "vizsgáztattak" engem angol, németből. ;]
    A poén még, hogy 2 hónapra erre hívtak, hogy lenne egy nagyon fajin munka angliában. :D Szépen megköszönten a lehetőséget, de a szavuk nálam örökre hiteltelen marad.

A másik kedvencem még, amikor Pestre hívtak interjúra ilyen telefonos ügyfélszolgálatosnak. Kezdésnek mondom még elmegy. Ha adnának olyan 120-150 nettót még a felköltözéssel is oké lenne. (Karcsú, de kezdetnek oké. Nyugodtan kereshetnék mellette rendes munkát)
    Mikor odamentem közölték, hogy a HR-es aki interjúztatott volna beteg és a valamilyen külföldi nagyfőnök fog engem angolul interjúztatni. Viszont ne aggódjak de adnak mellém egy korombeli (~25) tolmácsot, aki majd segít. Mondom fasza, megint felkészülés nélkül kell mindent kivágnom angolul. Nem baj, essünk neki.
    Mindent megbeszéltünk térjünk a bérre. Mennyit gondolok? Mondtam egy 130 nettót hátha. Ők: 120 bruttó + teljesítmény arányos jutalék. Az fasza mondom, mert nincs tapasztalatom ilyen munkatéren, hogy adjak el bármit is. Hát lesz 2 hét tréning...Aha, köszi. :D
    Este hívtak, hogy: "Kiválasztottuk magát a pozícióra, ismétlem kiválasztottuk magát"
    Megköszöntem, és elmondtam neki, hogy ebből a bérből még az albérletet sem tudnám kifizetni köszönöm nem. Ők azért még megpróbáltak rábeszélni hátha.

• greenmaur

tag

Személyes tapasztalatom:

Tavaly még javában munkát kerestem friss diplomásként. Ilyen 1 év Yodafonos technikusi tapasztalat volt a zsebemben, bár az egyenlő a nullával. Egyik nap kaptam egy telefont egy fejvadászcégtől, hogy van egy tök jó ajánlatuk: németbe lehetne menni telefonos üzembe telefonokat javítani. Önéletrajzom alapján megfelelek a pozícióra.
    Mondom jöhet. Oké azonnal egy telefonos angol skill felmérés. Beszélek-e németül? 5 éve még beszéltem, most passzív. Nem baj a munkavégzés nyelve angol, de azért kell. 1 hét múlva hív készüljek fel az alapokból. Ok. Második telefonos interjú megvolt. Siker.
    Menjek fel személyesen is azért. Oké. Két HR-es hölgy. Angol, német skill felmérés újra, szakmai tapasztalat megvizsgálása. Mondom HARDVERESEN nem javítottam még életemben készüléket, csak szoftveresen, de tudjátok le van írva önéletrajzomban. Nem baj, SZOFTVERES tapasztalat a lényeg. Oké, minden faxa jöhet a Skype interjú a német úriemberrel.
    Két hétig semmi hír róluk, mondom ez elúszott. Ja nem mégsem csak szabin van mindenki....De ne keressek már munkát tovább, mert a skype interjú után tuti felvesznek, mert kellek. Oké.
    Még kis csúszás de jött a Skype interjú a német arccal. Lefutottuk a szokásos köröket jött a kérdés, hogy mennyi és milyen készüléket javítottam meg HARDVERESEN? Semmit mondom, nem az volt a dolgom SZOFTVERESEN értek hozzá. Meglepett arckifejezés mindenkinél. 1 hét múlva jött a sajnálkozó e-mail, hogy nem vesznek fel de ne csüggedjek stb.
    4 interjú, 1,5 hónap ment kárba.

Új hozzászólás Aktív témák