- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pazsi
csendes tag
Sziasztok ha valaki esetleg meg tudná nekem csinálni dsm 6.xxx telepitést azt meg köszönném persze a ráforditott idöt nem ingyen kérem pazsi8@ yahoo.hu ide kérnék egy értesitést pest megye.
-
netcore
tag
windows 10 alatt nektek hogy sikerült a vid/pid csere? nekem nem is látja a létrehozott partíciót
-
seger
addikt
-
VMikk
csendes tag
Üdv
Végig csináltam amit kellett. A VID/PID csere is összejött, de akkor is megáll a kernel betöltésnél.
Gondolom nekem is driver gondom van. Még Béka86 linkelt egy oldalt de az már nem jó.Valami megoldás esetleg?
Üdv
Mikk -
citkar
addikt
Valaki esetleg próbálta ezt a laodert AMD alapú gépen, van-e valami tapasztalat, vagy részletes leírás, hogy lehet működésre bírni AMD-n?
-
szasza_xp
senior tag
-
RockCNC
őstag
Szeretném a DiskStation eszközt külső neten, mobilnetten is elérni, de megakadtam.
Elindítottam Ez-internet varázslót, de a lenyíló ablakban nincs ilyen routerem.
Egy Xiaomi Mi wifi routert raktam be.
Vagy vmi csomagot is le kell tölteni? -
szasza_xp
senior tag
Ha kijön a DSM 6.2 frissítésben fel ne rakjátok, nekem azóta nem elérhető a NAS....
-
szasza_xp
senior tag
Na nekem sikerült felrakni, megy is a HáziNAS, csak ha leállítom, s újra akarom indítani, akkor nagy semmi, az usb-nek folyamatosan benne kéne lennie? Mert elvileg a telepítés közben felmásolta a rendszerre, de valamiért nem indul? Vagy a kötet első lemezét kellene beállítani a bios-ban mint elsődleges boot lemez ?
Köszi!
-
Czimby
addikt
Köszönöm a jó kis tutorialt, de sajnos nekem sem működik.
Már win(Win10 64bit) alatt sincs meg a grub mappa mert a 3 partícióból csak 1-et lát a win, illetve egy másikat formázni akar.
Osfmount-ban meg tudom nyitni és modosítottam a vid/pid értéket.
Viszont bootlni nem tudok róla, DHCP mellet forog a kurzor, és no boot device.
Gondolom nekem is a bővített driver packre lenne szükségem, megvan esetleg valakinek?
-
CRV
csendes tag
Olyan problémám lenne, hogy nem bootol be a gépem ezzel az imagel. Pedig eddig 5.1-et használtam és ott semmi gondom nem volt. Most az 5.1es HDD-t kivettem a regi usb vel es akartam egy új 6.1-es rendszert csinálni egy uj HDD-vel és uj USB-vel. A leírtak alapján meg is csináltam a USB -t, BIOS-ba minden be van állítva (USB 1st BOOT, BOOT MANAGER) - mar mindent próbáltam. A régi 5.1-el gond nélkűl bootol de ez több órányi próbálkozásal sem sikerült. Lenne valakinek valami őtlete? Előre is köszönöm..
-
depmod
aktív tag
Elég furcsán tudtam elérni a halózati share-eket, így a W10 mellett átnéztem a DSM-et is, felfrissítettem a jelenleg legújabbra, tökéletesen ment, no problem.
Viszont olyat tapasztalt valaki, hogy nem létező mappát ad ki a workgroupban? Anno már töröltem az adott elérést, áthelyeztem, a DSM alól nem is látható, de SMB-n keresztül látom, tallózni persze már nem sikerül.
Érdekes...
-
robika222
csendes tag
Sziasztok!
Nekem sincs meg a grub mappa viszont az ofsmount is hibát dob, ha a 0. particiót akarom megnyitni: a windows nem tudja ellenőrizni ezen fájl digitális aláírását.. valami ötlet?
Vagy mi lesz ha a vid/pid értéket nem módosítom?
-
Tökéletes leírás, lényegretörő, képekkel gazdagon megtűzdelt. Hatalmas pacsi!
Nekem AsRock H61M-VG3 + Intel® Core™ i3-2120 + 2GB DDR3 1600MHz + 2x2TB (3.5") + 1x1TB (3.5") + 1x500GB (2.5") duruzsol benne, 90W paneltáppal és 60W adapterrel. Idle módban 25W, terhelés alatt 58W a fogyasztás. Az egész ebbe a házba gyömöszölve. ImádomAnnyi, hogy PAT-nál én a jelenlegi legfrissebbet, a DSM 6.1.5-15254-t tettem fel, csont nélkül.
-
vtechun
veterán
Hello!
Felraktam. Egyelőre egy 320-as vinyóval. SHR-t ezzel nem lehet csinálni? Köszi!
Ill. 3 SATA, meg 1 e-sata van a gépben, e-sata is befogható erre?
-
Irvine
csendes tag
Hali.
A leírás nagyon szuper, de ennek ellenére nem sikerült telepíteni a rendszert.
Sajnos valamiért nem látja a diszkeket.
Írom ezt azok után, hogy kb. 1 éve az 5.x-es verziót már gond nélkül telepítettem.Van valakinek ötlete, miért nem talál meg az 5 diszkből 1-et sem?
Ervin -
depmod
aktív tag
Ezt a műveletet végrehajtva immár én is 6-os DSM ketyegek, nagyon jó a leírás!
Kérdés.
Most feljött egy frissítés, de a DSM 6.1.4-esre frissítene. Jól sejtem, hogy ez nem feltétlen lesz jó nekem? Minden frankón megy most is, Kontron i7 alaplapra váltottam, semmit nem kellett csinálnom a csere mellett, nem akarnám kiakasztani a rendszert eztán az update-el. -
Béka86
csendes tag
Megtaláltam a megoldást. OSFMout-ban látszik a három partíció. Ha csak a 0. partíciót mountolom, írási engedéllyel, akkor látom a Grub.cfg-t és át tudom írni.
A Booting the kernelnél meg azért állt meg mert nem támogatja az nForce chipsetet az alap kiadás (Asrock A330 ION). Szóval innen leszedtem a bővített driver csomagot és ugyancsak OSFMount-al módosítottam az img-t.
Szóval működik. Köszi a segítséget
-
Béka86
csendes tag
Hello, él még ez a téma? Van egy kis gondom. A win32diskimager-el kiírom pendrivera az img-t, viszont nincs grub mappám, se más. Csinál a pendriveon két partíciót. Az egyiken néhán linux-os fájl, a másik nem olvasható. Amúgy bootolni lehet róla, csak megáll a booting the kernelnél és nem találja sem az assistant, se a find.synology.com. Gondolom azért mert nem jó a PID és a VID.
-
wardemi
senior tag
ha jól értem SN és mac híján DSM5.2 felett már egyálltalán nem lehet Quickconnect szerválni. Ergo saját cloud szolgáltatása se fog akkor működni ?
-
c p
tag
Nagyon köszönöm!
Nekem olyan gondom volt, hogy a XPenology-val telepített 5.2-es DSM alatt a Cloud Sync nem tudta szinkronizálni a Dropbox-ot (egyik napról a másikra egyszercsak elkezdte eldobálni az autentikációt).A dolgom csak annyi volt, hogy a leírásodban szereplő helyekről letöltöttem az IMG-t, meg a PAT állományokat, az IMG-t kiírtam pendrive-ra, Synology Assistant használatával feltoltam rá a PAT-ot és kész.
És még annyira jó fej volt a DSM, hogy simán az akciót 5.2 -> 6.0.1 upgrade-nek vette és a korábbi verziójú DSM-ből, meg HDD_ről szépen bemigrálta az adatokat.
Köszönöm még1x!
-
Pubszon
veterán
Lehet tudni, hogy pontosan milyen gépre telepítetted?
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #7 üzenetére
Facepalm, benéztem
-
NAS-ra Windows 10? Végülis működik, de eléggé overkill
-
Imco
őstag
Hibátlan leírás! Kb. én is így csináltam!
-
gabyka
aktív tag
"...Háló kártyád saját MAC címe..."
Tisztázzuk... amivel a netre, vagy amivel a router-e csatlakozom...vagyis a router wan-mac-címe vagy a gép mac-címe?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Amire szükséged lesz:-Win32 Disk Imager program-4GB USB drive-Xpenology bootloader (DS3615sx - DS3615xs 6.1.2 Jun's Mod...
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest