Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
Az új Loader három partíciót hoz létre, amiből ha a fejed tetején is pörögsz a Windows az elsőt nem látja. Ergo nem tudja megnyitni a Grub mappát amiben a grub.cfg van. Ha ennek ellenére még is át tudtad írni, az valami elég nagy katyvasz lehet azon a PD-n és nem csoda ha elakadt. Vagy Linxot használsz, ami látja azt az adott partíciót, és persze szerkeszteni is tudja, bár a katyvasz akkor is fennáll, mert szintén leakadt.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Helyesbítek!
Az 5-ös és a 6-os pont között ott a jó megoldás, de ha valaki vakon követi a leírást az az ötös pont után azt tapasztalja, hogy nye rabotájet (nem működik) és lehet átsiklik a megoldáson.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Nos a probléma abból adódik, hogy te a leírást követted, az viszont teljesen hibás.
A 6.1-os verzió óta nem a kiírt PD-n szerkesztjük a grub.cfg-t, hanem még a bootloader.iso-t mountoljuk és abban szerkesztjük a grub.cfg-t, majd utána írjuk ki a PD-re. Ugyanis a kiírást követően a Grub mappa egy olyan partícióra kerül amit a Windows nem lát, ergo nem tudja megnyitni szerkesztésre a grub.cfg-t
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Úgy öt éve, 0 tapasztalattal, 0 angol tudással egy fél délután feltelepítettem erre a Gen 7-re az akkor még 5.2-es DSM-et. Azóta csak frissíttetem. Szóval nem kell hozzá agysebész diploma.
-
Mbazsika
tag
válasz valenteen12 #84 üzenetére
Arra próbáltam, de pillanatnyilag feladtam, akármilyen bootloaderrel próbálkoztam, nem volt elérhető a hálózaton a gép.
Tudom, hogy túllövés, de gyorsan kellett vmi megoldás, kapott egy 2016 servert. -
Essejó
veterán
válasz enginev3.0 #85 üzenetére
Az tény, hogy a Biosban le kell tiltani a C1e-t, és a sas vezérlőt ahci módra kell állítani, de módosított bios ezért még nem kell. A módosított Bios csak akkor kell ha az e-sata portot illetve a Dvd sata portját is hdd csatlakoztatására akarod használni.
-
Essejó
veterán
De, az egy Gen 7-es mikroszerver, nekem is azon fut, a DSM 6.1.7-15284 Update 3
-
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Essejó
veterán
Ha valakinek a bővített Driver csomagra lenne szüksége, aztán lehet imádkozni, hogy az éppen kellő benne legyen.
Driver extension jun 1.02b/DSM6.1.x for 3615xs / 3617xs / 916+Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
valenteen12
csendes tag
válasz enginev3.0 #80 üzenetére
Szia,
bocsánat nem írtam, az első bejegyzésem ez: 2019-03-26 22:25:50
Összefoglalva, szeretném 6.x-re frissíteni a bootloadert, így telepíthető lenne a magasabb verziószámú pat fájl is. Sajnos az újabb verzió telepítése hibára fut, csak az 5.2-vel tudom telepíteni a NAS-t.
Ha lenne kérdés nyugodtan tedd fel, teljesen megakadtam.
Üdv
A -
válasz valenteen12 #79 üzenetére
Mi a hiba? Csak mert nekem az a komment nem tiszta
-
valenteen12
csendes tag
válasz enginev3.0 #78 üzenetére
Sziasztok, csatlakozom, a teljes HDD-t formázni kell, minden partíciót törölni kell róla. Nálam okozott gondot az első telepítéseknél, hogy nem formáztam a HDD-ket.
A 2019-04-16 18:10:31 hozzászólásom esetében tud segíteni valaki? Merre keressem a hibát?
Üdv
A -
Ha van lehetőséged vedd ki a HDD-ket és formázd le őket valahol
Vagy írd újra a pendrive-ot, de szerintem a hdd-ket is formázni kell mivel már feltelepült rájuk a legújabb verzió, amivel viszont ez a pendrive nem fog menni
-
Zlcsi
senior tag
sziasztok!
telepítés során elkövettem egy hibát.
nem a .pat fájlt telepítettem hanem valamit letöltött magának és azzal futott végig a telepítő.miótán végig futott eldobta a kapcsolatot és nem látja a synology assistant
próbáltam újrakezdeni, a grub-ban kiválasztottam a reistall-t, ki is írja, hogy booting the kernell
de a syn assistant nem látja továbbra sempróbltam manuális az összes olyan ipvel amit a router ír és nem tudom hogy mi, de úgy sem ment
valami ötlet, hogy merre induljak?
-
bereczk70
újonc
Sziasztok!
Lehet buta kérdés, de ha az alaplap nem támogat RAID-et akkor mit fogok látni, ha berakok 3db 1TB HDD-t?
Szofveresen kezel raid-t? -
valenteen12
csendes tag
Szia!
Igen a vid, pid értékeket átírtam a leírások szerint. (Ezek át nem írása nem okozott problémát az AMD-s telepítéskor, ilyenkor a boot pendrive-ot külső tárolóként láttam a "synology nas" webes felületén a használatba vételkor.)
A BIOS-ban mit kell megnéznem? A pendrive, be van állítva boot 1-nek.
Attila -
seger
addikt
válasz valenteen12 #72 üzenetére
Biost nézd át. Uefi? Illetve vid pid atírva?
-
valenteen12
csendes tag
válasz valenteen12 #71 üzenetére
Sziasztok!
Megpróbáltam a telepítést két formázatlan lemezzel.
A pendrive-ról bootolt, de olyan, mintha nem futna végig a bootolás, mert csak ezt látom:Viszont a hálózaton megtalálom a NAS-t és kezdhetem a pat fájl telepítését.Kb. 46% körül, disktation manager telepítése?!? (valami ilyesmit írt ki egy pillanatra) résznél a telepítés megszakad és a következőt látom:
Mindegyik verziónál (6.02, 6.1x, stb) megpróbáltam és a képen látható hibaüzenetet írja ki. A fájl méret egyezik a wweboldalon találhatóval.
(AMD esetében a 6.02 működött)
Van ötlete valakinek?
Előre is köszi!
A -
somag
tag
válasz valenteen12 #69 üzenetére
Nem tudom, hogy mi köze van hozzá, de nekem is ez volt és csak akkor ment fel rendesen, ha 2 sata-s vinyó volt rádugva.
Amikor 1-el próbáltam, meghalt a pat telepítésénél. -
valenteen12
csendes tag
Sziasztok!
Van egy vasam, Asrock z270 Extreme4 lap, Intel G4600T, WD60EFRX HDD. Az 5.2-es loader és ds3615xs_5967.pat felment minden gond nélkül, de frissíteni a 6.x verzióra nem tudtam. Végigpróbáltam 6.2 - től visszafelé az összes lehetőséget. A gép bootolásakor a early consol in decompress_kernel
Decompressing Linux.. Parsing ELF… done. szöveg nem jelent meg, mint a teszt AMD gépem esetében.
Ettől függetlenül a Synology Assistant a gépet megtalálta a hálózaton és a webes felületen a pat fájlt kitallózhattam, a telepítést elindíthattam. A telepítés 46% körül hibára futott, hibás pat fájlra hivatkozva.
Kérném szépen a segítségeteket!
Üdv
A -
koko008
újonc
-
netcore
tag
ASUS E35M1-I DELUXE lappal működik a loader?vagy vmi spéci AMD-s cucc kell?
Üdv Laci
-
somag
tag
Válasz magamnak és annak aki szeretné használni pendrive nélkül.
Pendrive nélküli használat:
Ezt a leírást azért csináltam, mert másnál is működhet. Erre persze nincs garancia, amíg más nem teszteli.
A telepítéssel a leírás alapján mentem végig (részben).
Ott vannak a letölthető fájlok./Lehet, hogy egyéni sajátosság, de amikor 1 hdd volt ráduva a gépemre akkor a pat fájl telepítése minden esetben elszállt, így maradt a 2 HDD /
Win 10 laptopon csináltam az előkészületeket, usb pendriveokat.
Szóval, ami kell:
- 2 hdd (nálam ez egy hdd és egy 120-as ssd, mert, ha csak az egyiket tettem be elszállt a pat telepítés)
- 2 pendrive (ideiglenesen)(elég 1 is, de akkor 3-szor kell kiírni)
- usb-s külső hdd tok (ideiglenesen)
- balenaEtcher program a boot usb írásához.(nem kell utána mókolni.)
Az előkészületek:
Az első pendrivera bootolható gparted iso kiírása a balena progival.A 2. pendrivera mehet a loader kiírása a balena progival. (Ha befelyezte, nem kell semmit állítgatni, átírni. Bootol.)
Szerverben mindkét merevlemez. SATA 1-en a HDD és SATA 2. portban az SSD.
(Ha nem a HDD volt az 1. helyen akkor meghasalt a móka a végén)
Boot a gparted penrdiveról.
Mindkettő merevlemezen 1db elsődleges partíciót hoztam létre és formáztam. HDD ntfs-re, ssd fat32-re.
Leállítás.
Boot a loaderrel, telepítés a leírás szerint.
Ha kész, leállítás.
SSD ki és be a külső hdd tokba.
SSD-re mehet a loader kiírása a balena progival. (Ha befelyezte, nem kell semmit állítgatni, átírni.)
Lehet visszatenni a szerverbe. A másik HDD sata kábelt lehúzva (csak ez legyen a rendszeren) boot a gparteddel.
Jelzi a gparted, hogy vmi hiba és javítaná. Javítsa, majd az unallocated (nem használt terület formázása ext4-re.
Ha kész, akkor leállítás.
Mindkét merevlemezt bekötni, pendrive nincs a gépben irány a bios.
Be kell állítani, a boot sorrenet hogy arról a merevlemezről bootoljon először amelyikre a loadert tettük a külső hdd tokkal.
Boot, indul.
A webes felületen jelzi, hogy új hdd miatt hiba és javítja. Javítás után látja mindkét merevlemezt és mehetnek raidbe. Nálam az SSD-re ment a loader. A maradék, utólag formázott ext4-es területet látja a dsm, míg a boot rész láthatatlan lesz, így nem barmolhatjuk szét.
Teszt. Restart.[ Szerkesztve ]
-
somag
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek!
Minden felmegy szépen, de ha a pendrive nincs a gépben akkor ha restart van keresi a grubot. Ez normális? -
Z4
tag
sziasztok
Segítséget kérnék
Minden tökéletesen megy USB sikeres,telepítés sikeres majd a 10 perc újraindítás után semmi
(az usb el kel távolítani miután telepítés végzett és a 10 perc újraindítás következik) ?Amire telepítem az folyamatosan csak újraindul
Vajon hol hibáztam vagy mi a gondElőre is köszönöm
-
pazsi
csendes tag
Sziasztok ha valaki esetleg meg tudná nekem csinálni dsm 6.xxx telepitést azt meg köszönném persze a ráforditott idöt nem ingyen kérem pazsi8@ yahoo.hu ide kérnék egy értesitést pest megye.
[ Szerkesztve ]
-
netcore
tag
windows 10 alatt nektek hogy sikerült a vid/pid csere? nekem nem is látja a létrehozott partíciót
Üdv Laci
-
seger
addikt
Hogyhogy megáll a kernel betöltésnél?
Fotózd le!
Szerintem valamit félreértettél!
Ha bebootol, utána nem tudsz csinálni semmit. A gépen monitorra nincs szükség, max addig még a biost beállítod. Utána másik gép kell és assistant-al tudod folytatni hálózaton keresztül![ Szerkesztve ]
-
VMikk
csendes tag
Üdv
Végig csináltam amit kellett. A VID/PID csere is összejött, de akkor is megáll a kernel betöltésnél.
Gondolom nekem is driver gondom van. Még Béka86 linkelt egy oldalt de az már nem jó.Valami megoldás esetleg?
Üdv
Mikk -
citkar
addikt
Valaki esetleg próbálta ezt a laodert AMD alapú gépen, van-e valami tapasztalat, vagy részletes leírás, hogy lehet működésre bírni AMD-n?
-
szasza_xp
senior tag
Akkor magyarán rábaxtam ? Ha kiveszem a lemezeket gondolom az sem megoldás, max ha formázom őket egyenként ?
Update!:
Most néztem, ha csinálok új loadert leszedem a sata-t a lemezekről aztán azzal izzítom be, s felrakom a .pat fájlt újra, akkor elvileg működnie kéne...
[ Szerkesztve ]
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
RockCNC
senior tag
Szeretném a DiskStation eszközt külső neten, mobilnetten is elérni, de megakadtam.
Elindítottam Ez-internet varázslót, de a lenyíló ablakban nincs ilyen routerem.
Egy Xiaomi Mi wifi routert raktam be.
Vagy vmi csomagot is le kell tölteni? -
szasza_xp
senior tag
Ezek után, ha már települt, mit lehet csinálni, mert próbálom újra rakni a régi 6,1-el , azt mondja, az assistant, hogy talált egy synology eszközt és csak visszaállítás van... végig fut, aztán már nem is látszik a hálózaton...
-
szasza_xp
senior tag
Ha kijön a DSM 6.2 frissítésben fel ne rakjátok, nekem azóta nem elérhető a NAS....
-
szasza_xp
senior tag
Na nekem sikerült felrakni, megy is a HáziNAS, csak ha leállítom, s újra akarom indítani, akkor nagy semmi, az usb-nek folyamatosan benne kéne lennie? Mert elvileg a telepítés közben felmásolta a rendszerre, de valamiért nem indul? Vagy a kötet első lemezét kellene beállítani a bios-ban mint elsődleges boot lemez ?
Köszi!
-
Czimby
addikt
Köszönöm a jó kis tutorialt, de sajnos nekem sem működik.
Már win(Win10 64bit) alatt sincs meg a grub mappa mert a 3 partícióból csak 1-et lát a win, illetve egy másikat formázni akar.
Osfmount-ban meg tudom nyitni és modosítottam a vid/pid értéket.
Viszont bootlni nem tudok róla, DHCP mellet forog a kurzor, és no boot device.
Gondolom nekem is a bővített driver packre lenne szükségem, megvan esetleg valakinek?
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
CRV
csendes tag
Olyan problémám lenne, hogy nem bootol be a gépem ezzel az imagel. Pedig eddig 5.1-et használtam és ott semmi gondom nem volt. Most az 5.1es HDD-t kivettem a regi usb vel es akartam egy új 6.1-es rendszert csinálni egy uj HDD-vel és uj USB-vel. A leírtak alapján meg is csináltam a USB -t, BIOS-ba minden be van állítva (USB 1st BOOT, BOOT MANAGER) - mar mindent próbáltam. A régi 5.1-el gond nélkűl bootol de ez több órányi próbálkozásal sem sikerült. Lenne valakinek valami őtlete? Előre is köszönöm..
-
depmod
aktív tag
Elég furcsán tudtam elérni a halózati share-eket, így a W10 mellett átnéztem a DSM-et is, felfrissítettem a jelenleg legújabbra, tökéletesen ment, no problem.
Viszont olyat tapasztalt valaki, hogy nem létező mappát ad ki a workgroupban? Anno már töröltem az adott elérést, áthelyeztem, a DSM alól nem is látható, de SMB-n keresztül látom, tallózni persze már nem sikerül.
Érdekes...
[ Szerkesztve ]
..., akkor a nyuszi b***hatja!
-
robika222
csendes tag
Sziasztok!
Nekem sincs meg a grub mappa viszont az ofsmount is hibát dob, ha a 0. particiót akarom megnyitni: a windows nem tudja ellenőrizni ezen fájl digitális aláírását.. valami ötlet?
Vagy mi lesz ha a vid/pid értéket nem módosítom?
-
addikt
válasz morneo.it #24 üzenetére
Az a mATX lap belefér ebbe az ITX házba? Vagy csináltál neki saját hátlapot?
A 60W adapterre az 58W fogyasztás lehet sok lesz hosszú távon, mekkora a terhelés bekapcsoláskor? Nem melegszik az adapter?
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
senior tag
Tökéletes leírás, lényegretörő, képekkel gazdagon megtűzdelt. Hatalmas pacsi!
Nekem AsRock H61M-VG3 + Intel® Core™ i3-2120 + 2GB DDR3 1600MHz + 2x2TB (3.5") + 1x1TB (3.5") + 1x500GB (2.5") duruzsol benne, 90W paneltáppal és 60W adapterrel. Idle módban 25W, terhelés alatt 58W a fogyasztás. Az egész ebbe a házba gyömöszölve. ImádomAnnyi, hogy PAT-nál én a jelenlegi legfrissebbet, a DSM 6.1.5-15254-t tettem fel, csont nélkül.
[ Szerkesztve ]
“The only way to do great work is to love what you do.” /Steve Jobs/
-
vtechun
veterán
Hello!
Felraktam. Egyelőre egy 320-as vinyóval. SHR-t ezzel nem lehet csinálni? Köszi!
Ill. 3 SATA, meg 1 e-sata van a gépben, e-sata is befogható erre?
[ Szerkesztve ]
-
Irvine
csendes tag
Hali.
A leírás nagyon szuper, de ennek ellenére nem sikerült telepíteni a rendszert.
Sajnos valamiért nem látja a diszkeket.
Írom ezt azok után, hogy kb. 1 éve az 5.x-es verziót már gond nélkül telepítettem.Van valakinek ötlete, miért nem talál meg az 5 diszkből 1-et sem?
Ervin -
depmod
aktív tag
Ezt a műveletet végrehajtva immár én is 6-os DSM ketyegek, nagyon jó a leírás!
Kérdés.
Most feljött egy frissítés, de a DSM 6.1.4-esre frissítene. Jól sejtem, hogy ez nem feltétlen lesz jó nekem? Minden frankón megy most is, Kontron i7 alaplapra váltottam, semmit nem kellett csinálnom a csere mellett, nem akarnám kiakasztani a rendszert eztán az update-el...., akkor a nyuszi b***hatja!
-
Béka86
csendes tag
Megtaláltam a megoldást. OSFMout-ban látszik a három partíció. Ha csak a 0. partíciót mountolom, írási engedéllyel, akkor látom a Grub.cfg-t és át tudom írni.
A Booting the kernelnél meg azért állt meg mert nem támogatja az nForce chipsetet az alap kiadás (Asrock A330 ION). Szóval innen leszedtem a bővített driver csomagot és ugyancsak OSFMount-al módosítottam az img-t.
Szóval működik. Köszi a segítséget
-
Béka86
csendes tag
Hello, él még ez a téma? Van egy kis gondom. A win32diskimager-el kiírom pendrivera az img-t, viszont nincs grub mappám, se más. Csinál a pendriveon két partíciót. Az egyiken néhán linux-os fájl, a másik nem olvasható. Amúgy bootolni lehet róla, csak megáll a booting the kernelnél és nem találja sem az assistant, se a find.synology.com. Gondolom azért mert nem jó a PID és a VID.
-
wardemi
senior tag
ha jól értem SN és mac híján DSM5.2 felett már egyálltalán nem lehet Quickconnect szerválni. Ergo saját cloud szolgáltatása se fog akkor működni ?
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
-
c p
tag
Nagyon köszönöm!
Nekem olyan gondom volt, hogy a XPenology-val telepített 5.2-es DSM alatt a Cloud Sync nem tudta szinkronizálni a Dropbox-ot (egyik napról a másikra egyszercsak elkezdte eldobálni az autentikációt).A dolgom csak annyi volt, hogy a leírásodban szereplő helyekről letöltöttem az IMG-t, meg a PAT állományokat, az IMG-t kiírtam pendrive-ra, Synology Assistant használatával feltoltam rá a PAT-ot és kész.
És még annyira jó fej volt a DSM, hogy simán az akciót 5.2 -> 6.0.1 upgrade-nek vette és a korábbi verziójú DSM-ből, meg HDD_ről szépen bemigrálta az adatokat.
Köszönöm még1x!
... in blues we trust...
-
-
Pubszon
veterán
Lehet tudni, hogy pontosan milyen gépre telepítetted?
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #7 üzenetére
Facepalm, benéztem
-
-
NAS-ra Windows 10? Végülis működik, de eléggé overkill
-
Imco
őstag
Hibátlan leírás! Kb. én is így csináltam!
Üdv! Imco
-
-
gabyka
aktív tag
"...Háló kártyád saját MAC címe..."
Tisztázzuk... amivel a netre, vagy amivel a router-e csatlakozom...vagyis a router wan-mac-címe vagy a gép mac-címe?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla