Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bithunter

tag

válasz eziskamu #232 üzenetére

Két hiányossága volt a geoWrite-nak: csak alap DPI felbontással tudott nyomtatni, a magasabb felbontásokat akkor sem ismerte, ha a mátrix nyomtató egyébként támogatta volna, emiatt a nyomtatás minősége enyhén szólva puritán volt. (Volt ugyan meghajtó program lézer nyomtatókhoz is, ami orvosolta ezt a hiányosságot, de ez már nem a halandó emberek kategóriájának szólt, különösen nem idehaza.) Másodsorban csak az angol karaktereket ismerte, és noha volt karakter szerkesztő program hozzá, a kevés számú használható karakter miatt nehézkes volt elhelyezni az ékezetes karaktereket. Én ugyan készítettem hozzá jónéhány magyar karakterkészletet, de ezeket nehézkes volt használni, mivel a billentyűzeten szétszórtan, elrejtve helyezkedtek el, különböző kombinációkban.
    Ezek a hiányosságok a geoPublish kiadványszerkesztőre ugyanúgy érvényesek voltak. Pedig ez a C64 képességein jócskán túlmutató, igen impozáns, WYSIWYG kiadványszerkesztő program volt.
    Én személy szerint a GEOS leghatékonyabb felhasználását a geoCalc táblázatkezelőben találtam meg, amely szinte mindazt tudta, amit egy korai Excel.
    Végső soron a GEOS erejét az adta (az angol anyanyelvűek számára legalábbis), hogy szinte minden program képes volt adatot cserélni egy másikkal. Így C64-en is megvalósíthatóvá váltak olyan "professzionális" feladatok, melyekről korábban csak a PC tulajdonosok álmodhattak. Pl. ha adott volt az ügyfél nyilvántartásunk geoFile-ban, akkor szerkeszthettünk részükre körlevelet geoWrite-ban, melyet geoPaint-ban készült ábrákkal illusztráltunk, végül pedig a geoMerge programmal kinyomtattunk minden címzett részére.
    Egyébként meg: http://www.bithunter.eu/geos.htm :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés