- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
De igaz!
Nemrég raktam pár irodai gépet össze, és a hozzájuk használt alaplapokkal (mindegyikkel) volt pár probléma (legfontosabb: alaplap venti-szabályzása nem működött, sem automatikusan, sem külső szoftverrel; és egy teljes fordulatszámon pörgő venti irodai gépnél azért elég zavaró). Írtam Asus supportnak, azóta sem válaszoltak. Support fórumán utánakeresve kiderült, hogy a problémáról már közel két éve tudnak, és azóta sem javították ki.
A Gigabyte lapok egyből működtek; egyszer írtam a Supportnak egy tuning/bios-probléma miatt, és másnap már meg is érkezett a válasz a megoldással.
Ennyit erről.Ha az alaplap alkatrészeinek minőségéről alkotott véleményem kérdőjelezed meg, elárulom: a Gigabyte lap olcsóbb volt, ennek ellenére a proci környékén szilárdelektrolitos kondik és kocka-alakú szigetelt fojtótekercsek voltak. Az Asusokon nem csak, hogy nem voltak ilyen extrák, de még néhány kondi ferde is volt...
Továbbra is tartom a véleményem, az olcsó és alsó-középkategóriás lapokban a Gigabyte minőségében alaposan veri az Asus-t.
-
.mf
veterán
SktA-nál én is így csináltam, mert akkor kicsi volt a felület; a kupakos procikon viszont a gyártók ezt a módszer ajánlják: egy fél borsónyi középre (vagy a mag fölé MCM-es chipnél), rárakni a hűtőt, rányomni és ~30-30 fokkal mindkét irányba elforgatni úgy, hogy a közepe egyhelyben maradjon. Így jó esetben (ha nem homorú a kupak) szépen szétterül majdnem a teljes felületen.
-
.mf
veterán
>>"Az Asus-t felhívva azt a választ kaptam: „mi nem foglalkozunk az alaplapjaink támogatásával”!"
Szép... ezért sem veszek már Asust, hanem Gigabyte-ot. Inkább olcsóbb/középkategóriás lapokat veszek, és ott a Gigabyte alkatrészeinek és összeszerelésének a minősége sokkal jobb.
Most már megvetted, így neked késő, de másnak talán nem:
- Az E6750 helyett talán érdemesebb lett volna egy E7200 (Penryn)
- A P35-ös Asus P5K-n a második x16 slot valójában csak x4; helyette inkább GB P35-DS3-at vagy P43-DS3-at vennék, mert mindkettő jobb alkatrészekből, jobban van összerakva, és az utolsóban már PCIe 2.0-s a csatlakozó. Mindegyik kezeli a 45nm-eseket és a négymagosakat is.
- RAMból a sima olcsó Kingmax 800-as CL5 is elég, mert a drágábbak is csak 1.9-2.0V-tal szokták elérni a CL4-et, azt meg ez is tudja, olcsóbban; de az AMD-vel ellentétben itt alig számít a késleltetés, a tesztek szerint a játékokban észrevehetetlen a különbség, a szintetikus tesztekben is minimális, már-már hibahatáron belüli az eltérés.
- Winyó olyan olcsó, hogy nem érdemes egy régi elavultat tartogatni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sose gondoltam volna, hogy olyan gépet fogok venni aminek az egyik foglalatát Ali G szabadalmaztatta: a...
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest