Hirdetés
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
Kephamos
addikt
Nem szeretnék szőrszálhasogató lenni, de az nem "Priluki", hanem "Prilúccsi", tekintve, hogy egy neves olasz dohánytermékről van szó, ami a legnagyobb élményt, akkor nyújta, ha egy szintén sokak által rosszul ejtett nevű hellászi borkülönlegességgel fogyasztjuk, melyet a köznyelv "Koccintósként" ismer, holott az ejtésmódja görögösen "Kokintosz."
-
dudika10
veterán
-
Érdekes! Egyszer kipróbálom!
-
Day 'n' Nite
tag
Nekem egy gondom lenne, (mivel Budapesten lakom), például buszra váráskor legálisan nem gyújthatok rá... És hogy őszinte elgyek, ember legyen a talpán, aki elmagyarázza hatóságoknak, hogy ez nem is az aminek látszik, nem bocsát ki füstöt, stb...
Mondjuk egészségügyi szempontból biztos jobb... -
Ádyka
őstag
Faterom 55 éves, és 12 éves kora óta szívja. Esze leghalványabb ágában sincs leszokni róla. Az elmúlt 3 évben napi szinten b@asztatom emiatt, de rá sem hederít már.
Szerintem iszonyat nagy uninteligenciára és böszmeségre vall ez a hozzáállás. Soha nem voltam semminek a függője, tehát fogalmam sincs, hogy milyen lehet az.Hülyét kapok a látványtól amikor látom, hogy "lövi" magát. Én csak így hívom. Szobában nincs dohányzás, konyhában is csak jó időben, nyitott ablaknál. Ezért mindíg a klotyóra megy és kinyitja az ablakot. Szemből a fürdőszobából pont össze lehet nézni olyankor. Csak látom, hogy felfelé néz, szív, és közben hunyorog, mert gondolom csípi a szemét.
Ugye ott van a magas ára ennek a cuccozásnak. Jön nekem ilyenekkel, hogy milyen drága a benzin, meg az autópálya matrica. Minden drága, de a kurv@ cigi az sosem drága. A cigi itthonról sosem fogy el. Mindíg van 10-40 doboz a spejzban. Ez egyszerűen nem fogyhat el. Én akkor is sokallom, amikor "csak" 350 Ft körüli cigiről van szó. Napi 1 doboz. Ez éves szinten jóval több mint 100.000, 10 év alatt meg 1,5 millió.
Olyan ez neki mint más embernek a tiszta levegő, vagy mint szipusnak a ragasztós zacskó. Egyszer láttam egy riportban szipusokat akik összeverekedtek, estek-dőltek, de a zacskó még akkor is a kezükben volt, és úgy vigyáztak rá, mintha az lett volna az életük. Az is volt nekik. A cucc nélkül életképtelenek. Neki is ott kell lenni mindíg magánál, kistáskában, zsebben a cigisdoboz.
Aztán nem beszélve az egészségügyi hatásairól. Reggelente hurutos köhögés, majd az első szál után kisebb megnyugvás. Éjszakai horkolás, orrdugulás stb stb.... és a belső szervekre gyakorolt káros hatásai, már csak hab a tortán. Agysejtek pusztulása, ebből következő elbutulás, persze minden szál után egyre okosabbnak tartja magát. Nagyszerű.
Tüdőkapacitás csökkenés, ebből következik, hogy kondíció = 0. Már az első emeleten lihegés, zihálás.Mondom neki, hogy na mostantól én is rászokom, és amikor rágyújt akkor én is. Úgyis előbb fogok beledögleni, mert nem bírnám. Mondanom sem kell, hogy ez sem hozott semmilyen eredményt, tudja, hogy nem tenném meg.
A cigi olyan mint a többi kábítószer, csak ez legális. Legális mert jó adóbevétel van belőle, és LASSAN ÖL. A keményebb drogok nem láglisak, mert nagyon rövid idő alatt kipurcanhatsz. A halott adózó már nem jó semmire.
De ledolgozol egy életet legálisan, fizetsz minden járulékot, még dohányzol is mellette, pusztítod magadat, majd "élvezel" 1-2 évet nyugdíjasként, utána felfordulsz, na ez a jó ÜGYFÉL egy államnak.Na ettől van hányingerem. És drága édesapám támogatja ezt a koncepciót. Személyesen gartulálok neki ezért minden nap, és sorstársainak. Szerintem iszonyat magas szintű butaság - böszmeség aki ezt támogatja.
Ez van. Menthetetlen.
Attól még nyilván szeretem, mert jó ember, meg fater... és csak neki akarok jót.
Bocs, ha hosszú voltam, és megbántottm a szavaimmal bárkit is, nem ez volt a célom. De ha jobban belegondolsz, ez így van.
-
Silentfrog
veterán
Ez olyan nekem mint az alkoholmentes sör meg a guminő!
Vagy norálisat vagy semmit!
Egyébként is a cigi lassan ől,de én ráérek! -
z0d1AK
nagyúr
-
Cikkhez:
Köszi a tippet! Megy tovább a dohányos ismerőseim felé.
Esetleg erről magyar betiltósdiról valaki bővebben?re: (#34) z0d1AK
Ez az ANTSZ jelentés nekem eléggé mondvacsinált dolognak tűnik, ezek alapján a sima cigit is izomból be lehetne tiltani. Ezt is korhatárossá kell tenni azt jó napot. Ráadásul a patronba, nem kellene feltétlenül nikotint rakni, vagy lehetne leszoktató nikotin patron készletet csinálni hozzá. Kezd egy normál adaggal és egy év múlva műár elhanyagolható mennyiségű lenne benne, aztán szép lassan semmi. pár év alatt le is tenné az ember. Különben is, az ANTSZ-nek manapság eléggé nehezen lehet h1n(n)1
re: (#35) Eagl3
Az autó mekkora egy szarság. Láttam múltkor a YouTube-on ahogy pörgették a szarrá tuningolt polski-kat meg trabantokat. Ezzel az erővel lehetne minden szar, amit lehet rosszul csinálni. Láss tovább annál, hogy ki mit hogyan csinál. -
Eagl3
veterán
Ne haragudj, de ekkora marhaságot mint ez az E-Cigi...
Elég volt megnéznem a Youtube-on a sok ökröt amelyik keménykedve pöfékeli a monitor előtt a műanyag darabot. -
z0d1AK
nagyúr
-
mrhitoshi
veterán
Na ilyet még a legmerészebb álmomban sem gondoltam volna.
Rákötöm a cigit a gépre és hadd szóljon.
-
Vegadog
tag
Én egy ideje nem cigizek, de ha italfogyasztásban elérem a vétségi szintet, nem tudom megállni, hogy ne gyújtsak rá. Elképzelem magam ilyenkor, ahogy próbálom összeszerelni a cuccot...
-
ladlac
tag
A Red Bull íz durva lehet. Egy mesterséges cucc, ami egy mű ízt utánoz. Nyami.
-
fl1pside
csendes tag
én egy champix nevű gyógyszerrel szoktam le, aki le akarja tenni érdemes utánaolvasni. háziorvos írja fel és követi végig a leszokást.
-
tildy
nagyúr
Tevedsz.
Orvosok is ezt allitjak, es olyanok is , akik drogoztak is mar.
A nikotin igenis egy olyan szer, amelyhez hozzászokhat a szervezet, az így kialakult függőség pedig az egyik legerősebb valamennyi eddig ismert szer körül. Az egyszerre többféle drogot is használó dohányosok az elvonási tüneteket az alkoholénál erősebbnek, nagyjából a kokainéval egyenértékűnek érzékelték.
Mellesleg en is probaltam mar ezt azt, cigit is, tapasztalat is amit leirtam.
-
marcus14
tag
Hát nekem ez nem jön be, hiába káros de az igazi az igazi
Egyébként Jó az Írás !
-
hát nem tudom.ez a 20000 ft kissé túlzó számolás
valami konkrét klinikai teszt nem ártana,talán kiis próbállnám -
cimabue
tag
Elméletileg nálunk be van tiltva a cucc, ettől függetlenül bárhonnan megrendelhető. 2-3 éve próbáltam ki egy ilyet, mert tetszett az ötlet, gondoltam a gyengeségemet kompenzálni tudom vele, és sikerül lassan elhagynom ezt a sz*rt, amit cigarettának neveznek. Nem volt olcsó a szett, és mondanom sem kell, csalódást okozott. Az első szériás kínai vackok közül való volt (még nem integrált patronos), és kb 1 hónapig működött. Íze borzalmas, fullasztó, és talán még sűrűbb fogínyvérzést is okozott. Tulajdonképpen szerencse, hogy csak 1 hónapig működött, mert utólag olvastam, hogy a nikotinhoz oldószerként propilén-glikolt használnak, (meg még ki tudja mit adnak hozzá a kiskínaiak) - én valószínűleg allergiás vagyok erre. Lehet hogy más nem. Ez az adalék számos kozmetikai cuccban benne van, (borotvahab, krémek, fogkrém) - de kizártnak tartom, hogy a tűdőre jó hatással lenne. Illetve pont ez az: az E-cigit bevizsgálták, Tüv minősítés és társai, műszakilag tényleg rendben vannak az újabb fajták, de én még egy normális laborjelentést nem láttam arról, mi is van a patronokban. Majd ha ez megtörténik, lehet hogy újra megpróbálom, mivel azért az 1 hónap alat kapásból feleannyi cigaretta ment el a normál cigiből, mint előtte.
-
Marci79
senior tag
HUNNIA1920:
Köszi a személyes tapasztalatodat a lószerszámot illetően. Én maradok a ciginél.
Egyébként tényleg sok kis t*k*ny azért cigizik.BlooD eYe:
Majdnem leszokni sikerült már. Egy tüdőműtét után. Nem a cigi miatt volt, hanem egy búvártőr miatt. Pár nap után mikor már lehetett sétálni rengeteg illatot/szagot éreztem. Az ételek íze is jobban érződött. Sajnos gyenge voltam és elkezdtem tovább cigizni.
-
legiaap
félisten
Nagyon rég dohányoztam már és hallottam is erről a cigiről. Végre valaki leírta a tapasztalatait. Nagyon jó cikk lett.
Egy kérdésem viszont lenne:
Van hasonlóság e között és a vízipipa közt? -
BlooD eYe
csendes tag
10 évet dohányoztam elég fiatalon kezdtem és egy reggel arra ébredtem hogy leakarok szokni. Első nap nem bírtam ki elszívtam kb 5 szál cigit, amúgy napi 1,5 dobozzal szivtam (számolja ki az aki akarja menyi pénz ez 10 év alatt, én nemis merek belegondolni). Második, harmadik nap nagyon roszvolt rendesen elvonási tüneteim voltak (szerencse hogy nem vagyok drogos mer arról leszokni beszarás milyen rossz lehet) fájtak a végtagjaim stb. Negyedig naptól kezdet jobb lenni. Első nap óta nem gyújtottam rá nem is akarok, szerintem a leszokás csak az akarat kérdése, kb 3 kg híztam nemzavar vagy leadom vagy marad de cigizni biztos hogy nem akarok.
-
HUNNIA1920
őstag
Vagy a dohányosok is szívnák inkább a lóf*szt, az nem olyan ártalmas.
Szerencsére én nem élek vele, de a környezetembe elég sokan szívják és tudom bizonyítani, hogy leszokni egyik sem tud.
A legtöbben azért szoknak rá, hogy megmutassák milyen f*sza gyerekek a suliban. -
ló úr
őstag
Jó írás lett,gratula hozzá
És remélem teljesen le tudod majd tenni a cigit idővel
Én főként bulik,iszogatások alkalmával szívom,bár olyankor elmegy 1 doboz nekem is,am. normálisan olyan 2 hétig is kitart 1 doboz cigi nálam,pedig már olyan 13 éve cigarettázok,még ált. iskolában "szoktam" rá úgymond
-
F e Z o
veterán
Én 10 évig dohányoztam. Napi 1-1,5 doboz barna majd kék szofit nyomtam el, hétvégén, bulik, ivászatok alkalmával elment 2 is. 4 és fél éve tettem egy biorezonanciás kezelés után. (6k volt, de az egészségpénztár visszafizette nekem utólag) Az első pár napban furcsa volt, hogy nem hiányzott - sör mellett sem - a cigi, 1 hét múlva már nem is gondoltam rá. Persze több pénzem nem maradt, hogy nem kellett cigit venni, mert természetesen elmegy másra. A legjobb a dologban, hogy még jó pár munkatársamnak is sikerült ezzel a módszerrel letenni a cigit.
-
Marci79
senior tag
Ez nem olyan, mint a pl. festés. Ha nem akarok tovább festeni akkor leteszem az ecsetet.
Könnyebb mondani, mint leszokni. Pláne ha az ember nem is akar."Napi 1 doboz cigaretta elszívása kb. havi 20.000.- forint kiadással jár, ami évente 240.000.- forintot jelent."
Ez erős túlzás. De a cigi márkájától is függ. Itt nem a piaci szemétre gondolok. Pl. "Priluki" és társai. Én töltöm már a cigit saját magamnak. Kapható többféle hüvely és dohány a boltban.
Még a bolti kék színű ciginél is gyengébbet csinálok magamnak. Havonta kb. 5-7ezer Huf-ra jön ki az össz. költsége. Napi 20-30 szállal számítva. -
Djuree
félisten
inkább le kell szokni
-
Marci79
senior tag
Nekem úgy rémlik, hogy ezt a terméket betiltották mindenhol.
-
waccamár
senior tag
Aztán nehogy megszokásból véletlen elpöccintsd, vagy elnyomd
Utcán sem tanácsos szívni, mert ha odajön valami rosszarcú egyén hogy "aggyámáegycigit", nem mondhatod azt hogy nincs
Persze csak vicc, én is olvastam róla, de nekem nagyon mű.
Egészségesebb, olcsóbb, ezt aláírom, de nekem nem tetszik.
Aktív témák
Hirdetni és politizálni (az egész fórumon) tilos!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby rádiós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest