- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekk
addikt
válasz sebgutkopf #36 üzenetére
Arra gondolok, hogy a kalibráló szoftver, hogy ne egy napig kalibráljon, csak bizonyos színeket mér meg. Eléggé valószínűtlennek tartom, hogy a 40-50e-s kategóriában 0,15 dE ket mérek állandóan 6bites panelen, vmi közepesen vacak elektronikával, majd egy 8bites panel + tizenbites elektronika csak 0,2 körüli dE-t kap. Miközben egy gradienst rátéve a 6bites monitor egy vicc.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
sebgutkopf
őstag
Ezt most nem teljesen értem.
Mire alapozod a valósabb értéket, a műszeres mérésnek azért elég egzaktnak kéne lennie nem?
A koliriméterek ennyire megbízhatatlanok lennének, hogy egyik monitornál "valósabb értéket" mutatnak? Tudtommal ezeket a műszereket is kalibrálják és időnként hitelesíteni kell. Ha valaki ezt elmulasztja akkor lehet fals az eredmény.
Hiteles mérőeszköz esetén viszont nem látom a szubjektivitás helyét a színhelyesség értékelésében. -
Tikakukac
titán
Így igaz, jó lenne egy régi monitor. Amint megtalálod neki a helyet, meg is fogom tenni. Elég volt már abból a nézetből, hogy minden létező szutyok miatt vegyek külön dolgokat. 4-5 éve így toltam, a fél lakás tele volt szeméttel.
Hazavághatja, valóban. Sohasem vágott haza senki semmit. Mérünk, aztán dugdosunk. 10 év tapasztalat.
Valóban nem lehet kihajtani. Nem a kihajtásról volt szó eddig sem, így ez nem tudom honnan jött, biztosan valamit elírtam. Or not.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Kaiku
senior tag
válasz Tikakukac #33 üzenetére
Az általad leírt diagnosztikára, jó egy régi 10k-s 19"-es monitor is. Egy rosszúl működő VGA haza is vághatja a monitort! Erre miért kellene egy ilyen monitort használni?
A D-sub 15, analóg kombóval nem tudsz kihajtani egy ilyen monitort kár is beszélni erről.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Aztán minek is? Mi értelme lenne egy Adobe 99%-os lefedettségű panelt analóg jelbenetről hajtani?
Az elmúlt évből úgy 25-30 jó okom volt majdnem kidobálni a mostani EIZO-mat is. Vannak azok a diagnosztikák és helyzetek, amikor csak a VGA fog kidobni biost és egyéb nyalánkságok. Ugyanez igaz olyan esetekre amikor a vidkari hülyül meg egy régebbi karin és nem látod a képet míg drivert nem kap digitálisról.
Ezzel nem csak én vagyok így.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Kaiku
senior tag
Már mint analóg bemenet D-SUB 15-ös csatlakozóval?
Aztán minek is? Mi értelme lenne egy Adobe 99%-os lefedettségű panelt analóg jelbenetről hajtani?(#27) Aron1988
És ezt mire alapozod? Volt már életedben legalább egy kalibrált U2410-ed is? Csak mert ha azt mondanád, hogy azt nem cserélnéd le erre ennyiért, még meg is értem az ár/érték arány szemlélet miatt, de egy "filléres" monitorral egy lapon említeni...
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
ugyanez 27 colon, "2K"-ban mennyit kóstál? tetszetős darab!
-
deja vu
addikt
Azért ezt te sem gondoltad komolyan, azért ez egy profi cucc. Igaz ez a belépő ColorEdge hobbistáknak, de az 100%, hogy szinte bármilyen grafikus munkát el lehet ezzel végezni. Nyugaton ezt bármelyik kölyök megengedheti magának, nem mi vagyunk a célcsoport. Ha ez középszerű akkor ott van számodra ettől a márkától a CG sorozat féltől-1,5 milliós árig bezáróan. A legolcsóbb AdobeRGB monitor a dell u2413 ami 150 ezer körül van, és ez annál sokkal sokkal jobb, jobb elektronika, 16bit LUT, homogenitáskiegyenlítés, 5 év garancia, válogatott panelek, valószínű jobb anyagminőség, nem küzd green ghostingal mint az u2413 stb.....
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Aron1988
tag
Abszolút középszerű monitor, teljesen megrökönyödtem a 220ezres áron. Grafikus munkához nevetségesen vérszegény, otthoni photoshopolgatáshoz és játékhoz meg már bármelyik jobbfajta (értsd nem a legolcsóbb, hanem +20ezer ft) IPS monitor megtenné. Sikerült egy teljesen beazonosíthatatlan csoportot megcélzó, horrorisztikusan túlárazott terméket bemutatni.. ISMÉT
[ Szerkesztve ]
A budai elit nívóját nem szabad lentebb adni! Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!
-
deja vu
addikt
Sokkal rosszabb lett a válaszidő meg nincs overdrive.
"nem ritka egy CG monitornál a 6-700:1 kontrasztarány sem. Professzionális célokra ez alkalmasabb mint az 1200:1 kontraszt amit tudhat a panel."
Akkor mostanában miért 1500:1 kontrasztarányú panellel jönnek ki a CG(CG318, CG2420) monitorok? Nem hiszem, hogy ezeknek kalibrálás után csak 600:1 lenne a kontraszt.[ Szerkesztve ]
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Brekk
addikt
válasz sebgutkopf #9 üzenetére
Eddigi rendszeres meggyőződésem, hogy sokkal reálisabb egy profi EIZO 0,2 dE-je mint mikor kalibrálok egy 35e-s IPS monitort 0,17 dE-vel. MEggyőződésem, hogy sokkal inkább valós az EIZO eredménye.
-
Brekk
addikt
Semmilyen tulajdonságában nem lett rosszabb eza monitor a CS240nél. A professzionális sorozatban az EIZO rendre kis kontrasszal rendelkező monitorokat gyárt, nem ritka egy CG monitornál a 6-700:1 kontrasztarány sem. Professzionális célokra ez alkalmasabb mint az 1200:1 kontraszt amit tudhat a panel.
-
Brekk
addikt
válasz Neovenator #17 üzenetére
Köszönőviszonyban sincs az U2413 ehhez a monitorhoz. A mért értékek nem mutatnak meg mindent. A Dell remek ár/érték aránnyal rendelkezik, és ott van még az ASUS PA249Q is ugyanazokkal a tulajdonságokkal. De ez az EIZO minden apróságában precíz még ha meg is kell küzdeniük egy LG panellal.
Ha valaki betér hozzánk szívesen megmutatom miért kell kifizetni a +80e-t, és sokan inkább ki is fizetik.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Goldberg03
tag
+1
Hát ebben lehet valami. -
Geri Bátyó
addikt
Mindent összevetve, én örülök neki, hogy nekem még VA paneles monitorom van. Az árat leszámítva minden hiba az IPS panel miatt van.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
paperboy
senior tag
Maradok a jó kis ASUS PB248Q-mnál.
Bocsi nem válasz...
[ Szerkesztve ]
-
Bundyta
tag
Tök jó, h nincs rajta D-Sub 15.
A minap befrissült a Win10-em, azóta a DVI porton a monitor nem fogad jelet - a Win logó még megjelenik, aztán kakukk.
A VGA bemeneten viszont igen.
Csökkentett módban, kisfelbontásban a DVI is megy, de hiába telepítettem újra a videómeghajtó drivert - Intel 4400 -, DVI-n nem megy a nagyfelbontás...
A pénz nem boldogít. Pláne, ha nincs.
-
Neovenator
senior tag
Csak nekem fura, hogy ez tulajdonképp egy Dell U2413, csak 80K forinttal drágábban? Valószínű ugyanaz a panel (nem tülekednek a gyártók a 16:10-es, 24"-es panelek készítéséért), ugyanazok a fícsörök, csak míg a Dell 140K, addig ez 220K...persze a bűvös, japppán márkanevek sokak fejét elcsavarták már...
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
hemaka
nagyúr
Elfogadnám az egyszer biztos.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
deja vu
addikt
Olyan mintha lebutították volna a CS240-et. Valószínű túl jól fogyott és veszélyeztette a középkategóriás CX eladásokat. Mintha a CS240 jobb kalibrált színeket tudott volna, a válaszidő is sokkal jobb volt+overdrive. Meg a CS240 nehezebb is 1 kilóval. Tudom gagyi poén már, de a súly a megbízhatóság jele, főleg egy Eizónál. A régi monitorjait örök időkre tervezték mert olyan robosztusak voltak.
Mondjuk én a ColorEdge termékcsaládból csak a középkategóriás CX-et vennék a true black, no glow miatt. Bár mondjuk a CX241 Samsung PLS panelt használ azt inkább nem, hanem a CX271-et ami ugyan azt az LG panelt használja mint a CG277 és jóval olcsóbb annál, és tudásra nem sokkal kevesebb. CS minőségű tudású monitorok más gyártóknál is létezhetnek Eizo felár nélkül. Eizo-nál az izgalmas termékek CX vonaltól indulnak ahol már durván zsebbe kell nyúlni, a CG vonal az meg egyeduralkodó.
Amit jó volna ha tesztelnétek az az új CG2420 nagy kontrasztos új Panasonic [link] paneles modell ami végre már olyan feketét tud mint egy régi VA panel.
-
icp1970
senior tag
Nekem tetszik.
-
general
addikt
válasz sebgutkopf #9 üzenetére
ha dobozból vették ki, akkor valahol érthető, kell kb 2 hónap napi használat, hogy beálljon az elektronika, addig dobálni fogja a kalibrációs eredményeket.
-
Tikakukac
titán
Az az USB... enyémen is ilyen, de kérdésem kedves EIZO: mégis teljesen komolyan gondoljátok, hogy ez így bármilyen formában használható? Költői a dolog.
Okés, 2k-ból megvan a 2 toldó és akkor szintben van. De ez akkora ergonómiai fail, hogy a ház kidől.
-
Kiscickány
csendes tag
Ohh a gyorsolvasás meg s rohanó világ....
Köszönöm és sorry..."Nem a PH-ból élek, nem vagyok 0-24h gép előtt. "
-
sebgutkopf
őstag
Engem eléggé zavarnak a monitor kalibrálást követő delta E értékei. Most vagy a tesztelőknek nem sikerült rendesen behangolniuk ezt a monitort, vagy valóban ilyen gyengén muzsikál színhelyességben?
Mind az átlagos, mind a legnagyobb eltérés messze átlagon aluli (ugyan tolerancián belül), amitől egy átlagos minitorból is jobbat ki lehet hozni és akkor a feltűnően alacsony kontrasztról még nem is beszéltünk, ami a túl világos fekete miatt van.Ennyi pénzért ez nagyon halvány teljesítmény, pont egy olyan monitortól, ahol a szín és kép bőven a sebesség és minden más szempont felett áll. Az rények a 10 bites belsőben a wide gamut led-ben és a homogenitás korrekcióban kimerülnek.
-
Horbal
őstag
Igen teljesen igazad van, csak azért írtam, hogy áthidalható a probléma.
Volt nekem olyan monitorom amin a hub portjai a talpban voltak az kényelmesebb/szebb volt, viszont akkor nem bontható külön a panel meg a talp.
Most egy Dell-t használok amin még +ban le is vannak takarva a portok egy műanyag fedéllel + olyan közel vannak egymáshoz meg a monitor házához, hogy oda aztán be nem lehet semmit dugni kivezetés nélkül. Sajna ez van.
Kiscickány
Benne van az ár.[ Szerkesztve ]
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
Kiscickány
csendes tag
Én a cikkből csak az "árcédulát" hiányolom.
Tartalmazhatná a cikk néhány hasonló tudású monitor
és tesztalanyunk árát, hiszen a saját szegmensében az
eladhatóságát a versenytársak ára határozza meg legnagyobb mértékben. Monitorok esetében ritka az
"Eizo"-fan aki csak a gyártó neve miatt venné meg.A cikk amúgy remek, tudhatjuk belőle mire célszerű használni az Eizo eme típusát!
"Nem a PH-ból élek, nem vagyok 0-24h gép előtt. "
-
mikung
aktív tag
Nem rossz, de egy VGA elférhetett volna még rajta. USB meg előre.
-
törölt tag
Jó monitor, viszont egyvalami szemet szúrt. A frissítés 15ms az 66,6667Hz, az utánhúzás mérésénél a 15ms annál is több, a panelpedig elvileg 60Hz-es. Nem lehetne ezeket az értékeket összehangolni, és szinkronizálni is? Nem kell a mindenféle frekvenciaváltoztatás, fix 60Hz, sa VGA ahhoz igazítva tudjon jelet kiküldeni. Videó szerkesztésnél ez eléggé kényes lehet.
-
Feketelaszlo
senior tag
Csatlakozó a talpban -> Nem lehetne különválasztani a monitortól (gyártani is eggyütt kell vagy össze kell dugdosni)
Csatlaozó a kávában -> Nehéz kellően kis méretűre megcsinálni, plusz ha olyan a munkakörnyezet, könnyen kitörhető a foglalatból a behelyezett USB eszközJó helyen van az ott, én speciel ezeket a monitoron elhelyezett USB hubokat nem hot-swap (gyakran kihúz, bedug, mint pendrive) dolgokra használom, inkább olyan dolgokra, amik amúgyis PC hátába mennének, de így nem kell az íróasztal mögött is elvezetgetni őket.
-
atikó
őstag
Nem ertem hogy az usb csatlakozokat miert kell hatulra tenni, miert nem lehetne a talpba vagy oldalra, mert ott hatul nem lehet rendesen hasznalni, azert aljak fel mert beakarok dugni egy pendrive-ot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest