Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi
Az egyik amolyan magyar kormányos, kívülről szép, de belül még nem volt rá időm(+pénzem)
Szüleimet szerettek volna oda, de már nem akartak költözni..Télre beköltöznek az edényes növényeim:
Másik jobban rendben van, kisebbik fiam ott szokott a haverokkal gyűlni.
De 1x annak is neki kell állni, mert 3m mélyen a földben van, vizesedik/párás ki kell majd ásatnom és megtámfalaznom, de ahhoz szomszéd telek 2-3m-et is meg kell venni (elhanyagolt, üresen áll) -
-
Természetesen a polycarbonátnak nnics súlya, te a szélterhelés és a hóterhelés is jelentős lehet, úgy kell méretezni.
Próbáltam írni a legnagyobb aluforgalmazónak hogy melyik profiljuk felelne meg ennek 6m-es hosszban, sajna válaszra sem méltattak...Sok mindent megcsináltam már, de statikai számításokkal még nem foglalkoztam...de lehet meg is haladná a felkészültségemet, sajna a bonyolultabb matematika/fizikából már kiestem... (egyetemen csak biofizika volt, matek nálunk nem, ne meg régen is volt már)
-
-
Szia!
Köszönöm szépen.
Szeretjük a mediterrán stílust (ahogy én a mediterrán növényeket is)
Klíma már elég régi, előbb-utóbb cserélni kell, utána lehet hogy valami aluzsalus megoldással fogom lezárni.Jó lenne valami terasz fedés is, de 6 m-es a fesztáv (köztes oszlopokat nem szeretnék. Fedés csak polycarbonát lenne, hogy a terasz ne ázzon. (alá meg valami mozgatható árnyékolás. De fa gerendákkal már nem lehet megoldani, (talán alu gerenda/profil) A fiúk már BP-en vannak egyetemen, vettünk egy kis lakást azt kell gatyába rázni (szörnyű, de a 42m2-ese a kis lakás a 8-kerben drágább volt, mint a családi házunk) , szóval a családi házon egyelőre további fejlesztések tolódnak. tervek vannak a fejemben, de halasztódnak .
Szerettem volna 5m2 külső szeletet mosta szabi alatt felrakni a kis lakásba, de egyszerűen nem tudtam venni!
BP-en csak sárga volt elérhető. Lakhelyemen és Reziben is csak hetek-hónapok múlva lett volna piros külső szelet. Úgy hogy ismét bulgár kvarcit (gneisz) lett -pontosabban holnap fejezem be. -
-
-
-
Próbálok válaszolni.
Az xps-t jól meg kell dűbelezni. Olyat is ajánlottak, hogy ha kő megy rá érdemes az üvegszövet háló után is dűbelezni. Ott nem lesz gond ha emiatt kicsit kiáll a dűbel, a tégla majd úgy is eltakarja.
Nekem még sehol sem jött le, agyon stabil.Pedig van ahol 3m magasan van rakva, sőt a nyílászárók felett "plafonra" van ragasztvaHosszabb pisztolyt érdemes választani az nem fogy ki olyan hamar, írtam a 10 mm-es fuga keresztet, a fuga így 10-20mm széles. Mivel tégla jó nedvszívó, főleg ha süt a nap gyorsan szárad, fél órán belül le lehet húzni. Voltak napok amikor esőben csináltam, olyankor 2-3 óra is volt
Weber tec brick jó anyag falazáshoz és fugázáshiz is, nem drága, lehet ugyan kvarchomokból és cementből keverni, de ez kész van.
-
Szia!
Lépcső nem meredek és széles. Egyszer talán lesz korlát, de még nem jutottunk odáig: )
DE alig használjuk, mivel a garázson keresztül járunk be a házba.
Ismerősök is a ház melletti lépcsőn hátulról jönnek inkább (lehet mi szoktattuk őket ígyImpregnáló nem olyan nagyon vészes 5l-t 10 000Ft-ért szoktam venni, 80m2-re 2 kellett. Még most is jól működik. Ha lespriccelem lepereg róla a víz
-
Szia!
Köszönöm!
Fiam szokta mondani én vagyok az első orvos aki kőműves, hideg és meleg burkoló, informatikus, festő és mázoló, asztalos, kertész
Most azért nem voltam néhány napig gépnél mert a fiamnál felújítottuk kisszobát: fűrész poros tapéta levakarás, fal repedés megszüntetés, glettelés,csiszolás, festés, parkettázás volt.
Nagyon szép parkettát találtunk: BEFAG outlet hobby kategória emiatt laminált áron van, de egyáltalán nem feltűnőek a hibái
-
-
-
-
válasz
enginev3.0 #57 üzenetére
Nem, tömör 2cm-es tölgyfa. De 50%-os áron vettem a Mátraparkettől, raktáron maradt készlet volt. Béreltem egy utánfutót és elmentem érte
Lerakni is nehezebb: vagy szegelve van párnafára, de az előre meg kell tervezni, párnafákat berakni az aljzatba különben magas lesz, vagy PU ragasztó (jó nehéz vele dolgozni,), vagy egy speciális USA fólia a mi rugalmasan -úsztatott módon-rögzíti (Itt az utóbbit használtam) -
válasz
enginev3.0 #55 üzenetére
-
válasz
DoItYourself #52 üzenetére
köszönöm a tippet
(#53) enginev3.0
Színekben sokat segít a felségem, jó ízlése van. Bár ő is szereti látni (pl a bútorokat szereti tologattatni jobbra- balra
)
-
-
Régi bontott téglákon, külső szeleten gyakran vannak habarcs maradványok (esetleg ha olyan a fuga azzal is oda kerül) . A habarcs általában mészhidrát tartalmú (20 éve amikor először újítottam fel, még kézzel kevertük a habarcsot: homok, mészhidrát cement), mészhidrátot jól bontja a sósav.
Más:
Egy másik házikót 5cm-esre vágott sárga gneisz-szel raktam ki.
Előny nem kell fugázni, hátány legalább 3-4x annyi a m2 ára
(ragasztás ugyan az de nem kell fuga) -
Persze komolyan, ha valami téma érdekel rákeresek a googli-val.
Pl itt is írják:[link]
"A belső szeleteknél, ha a fugázás során nem mostuk le eléggé, vagy élénkebb-kontrasztosabb színeket akarunk, illetve külső szeleteknél mindenképpen ajánlott sósavval átmosni az egészet."(#46) ricsip
Azt nem ismertem
logout.hu és a palmatartok.hu ahol megfordulok rendszeresen -
Féltéglák jó részét nagyflex-szel vágtam, de a téglaszeleteket "készen" vettem. Egyébként több korongos vizes vágóval vágják. Így jön ki a 2 külső és 4-5 belső szelet. A díszként berakott "egész" címereseket szintén flex-szel vágtam
(#43) bobalazs
Interneten olvastam. De logikus is: a habarcsot -fugát-szépen marja a sósav, meg az égetett agyag színét is visszaadja.
Amint írtam mielőtt nekifogok valaminek előtte kutató munkát folytatok (általában télen, akkor van rá időm, meg esetleg akkor hackelek számítógépet)
Egy biztos nem az egyetemi orvosi tankönyveimből olvastam -
Köszönöm.
Igazából csak hozzáállás kitartás kell hozzá.
Mielőtt neki állok valaminek utána nézek, utána olvasok. Internet magyar vagy esetleg angol nyelven nagy segítség. Kihívás, hogy amit elképzeltem, meg tudom-e magam csinálni.
Ha sikerül jó érzés....(#33) Ed3r_X_
BP-et és is a családi ház vágy miatt hagytam el. (egyébként is vidéki vagyok) Ott reménytelen volt.
Vidéken -főleg 6-7 évvel ezelőtt - lakás áron mentek. Most a vírus járvány miatt felértékelődött a kertes ingatlan. (ott ki lehet mozdulni). De állandó munkával jár... -
Megnéztem fotók dátuma alapján
(mindent szabadidőmben -szabadság, hétvége, ügyelet utáni szabadnap- csináltam)
Melléképület 2016 augusztus elején álltam neki, beltéri vakolat leverés, majd szeptember elején a hőszigetelésnek (édes apám segített), első szeletelt téglás kép szept. 30, majd nova 6-7 lett a fugázás vége.
A lakóház szétszórtabb volt, mivel a hőszigetelét nem én készítettem (csak a lábazat egy részét, amit nem fejeztek be- vagy nem tudtam kivárni)
2018 május 10-n kezdtem körbefalazni a fehér oszlopokat , júliusban a szeletelt téglát és szeptember végére fejeztem be.
-
-
-
Mindenkinek köszönöm szépen a dicsérő szavakat.
Ahova sok kő kellett oda már nem tudtam lávakövet venni, sima folyami kavics és 3-15cm-es bazalt kő került.
(Volt ahova-térkő alapnak szánt- 0-70-es bazalból válogattam ki kézzel ill, rostáltam)Ha lesz időm majd a kert kialakításról is írok...(támfalak, lépcső, térkövezés, kerti utak, növények)
-
Ha erre gondolsz...
Alulról felfelé:
yucca treculeana, yucca gloriosa superba és yucca rostrata.
Csapadékvédelmet kapnak , azaz télen van felettük tető, mert ugyan mínusz 15 (talán 20) fokot is kibírnak, de ez csak záraz föld esetén igaz Sok téli nedvességtől megrothadhatnak.Alattuk a kő un. lávakő. .mulcs helyett, tartósabb, bár nem olcsó. Egy 20kg-os szák 1500-2000Ft
Talán itt a legolcsóbbIde - korábban- belinkelt képen meg musa basjoo ("télálló banán") és európai ciprusok vannak.
-
válasz
DoItYourself #12 üzenetére
Az a másik oldalon van, ott nincs légkondi. Ahol légkondi van ott nem lett befalazva. Az egyik a ház elején a bejárati ajtónál van (ott nincs oda került a légkondi) a másik a teraszra néz ott nincs ablak, ha egyszer lesz időm belülről majd lambériázom és esetleg kerül rá egy vas rács.
-
Inkább hajóablak
, de tény előtöltős mosógép ablaka is ekkora.
Tény inkább esztétikai célt szolgál. Jófogáson találtam 3 db-ot, gondoltam majd csak jó lesz valahova....3. a másik épület padlásteréhez került bevilágítónak.
Másikhoz meg nem kell nagyobb fény, mert projektor is van ott....
Bár itt már eléggé eltakarja a növényzet.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Szeletelt téglával szépen fel lehet csinosítani egy épület külső megjelenését, akár házi kivitelezésben is.
- Samsung Galaxy Tab S9 Wifi 128/8GB - Új, bontatlan, 2 év garancia
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Gamer PC
- AMD Ryzen 5 7600 dobozos
- Vivobook S14 Flip TP3402VA 2-in-1 14 FHD+ IPS kihajt érintői3-1315U 16GB 512GB magyarított vbill gar
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest