2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Egy ház új téglaruhája

Szeletelt téglával szépen fel lehet csinosítani egy épület külső megjelenését, akár házi kivitelezésben is.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Hét éve átköltöztünk egy másik — kényelmesebb és jobb helyen lévő — családi házba. A korábbit a MOL által folyamatosan árasztott bitumenszag miatt nem kedveltük nagyon.
Nem volt új, de láttunk benne fantáziát. A régi tulaj asztalos volt, így az 1000 m2-es telek hátsó részét két (ill. három), 80 m2-es, L alakban álló rossz állapotú asztalosüzem foglalta el. Előtte hatalmas betonterasz terpeszkedett. Korábban lábakon álló tető fedte — de lebontatták vele a túlépítés miatt. Így az épületek jó része nem volt vakolva. Az üzemet elköltöztette, így nagyon elhanyagolta. A tető beszakadt és beázott. Siralmas állapotok uralkodtak kívül és belül egyaránt.


Kicseréltem a nyílászárókat, megjavíttattam a tetőt.

Mivel a ház nagy része csupasz egyenetlen B30-as tégla volt, ekkora felület bevakolásának nem akartam nekiállni — főleg egyedül, így külső hőszigetelés + szeletelt tégla mellett döntöttem.
A hőszigetelés az egyik épületen XPS, a másikon alul XPS, majd Multipor lett. Ki akartam próbálni a Multiport, valamint a falban futó kémény miatt sem akartam XPS-t.

Ezzel kapott az épület egy kis hőszigetelést és sima felületet a szeletelttégla-burkolat számára.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.