- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
-
lapa
veterán
-
audi100td
nagyúr
-
lapa
veterán
-
audi100td
nagyúr
Nem is lenne ra penzem
, az X200s-re is rament a gatyam es többnyire meg vagyok vele elegdve, de az inverter tovabbra is zug, holnap kap egy uj panelt, remelem most mar jo lesz. A palmrestbe neked is nyomot hagy(ott) a kijelzö kerete? Nalam "bele van marva" egy vonal, ez mitöl lehet? Az X220 nekem sem szimpatikus összessegeben, tul sok minden zavar rajta... -
lapa
veterán
nem értem mit hiányolsz. én halálosan nyugodt vagyok, sose fogok x220-at akarni míg van x200s. majd valamikor lehet mégis rászánod magad a panelcserére, onnantól elég keveset tud mutatni a 220. szerintem. dupla ár mellett tuti felejtős, gondolom a "premium" ips-t nem +100 dollárért fogják adni, esetleg csak erősebb konfigokhoz. de ha ugyanannyiért adnák sem biztos, hogy annyira akaródzna a 768. és igen, nekem sem lenne jó, ha kisember fel tudná feszegetni a tetejét. ezzel az egész s elhagyással (azt írta valaki, hogy nem lesz s) meg a többivel ez nekem kicsit olyan költségcsökkentős gép.
-
audi100td
nagyúr
-
lapa
veterán
ááá dehogy lehet, nyilvánvalóan hülyeséget beszéltem. egyszer nagyon rég csináltam, és nekem ez rémlett valamiért. így hogy leírtad valóban sanszosabb a soros. azt se tudom honnan szedtem, hogy sok kütyühöz jó konfigolni, telefonközpontra gondoltam főként de hogy miért, az rejtély. hűdeégő, ez van.
nem tudom minek a modem. lehet, hogy van ahol még ez az internet. gondolom valami ilyen célból van rajta.
-
hcl
titán
-
lapa
veterán
-
hcl
titán
-
Alchemist
addikt
A Lenovo más vonatkozásban is sunyít... a T61-eseken gyárilag letiltották a SATA II-es üzemmódot (állítólag az UltraBay SATA-PATA konverziós interface instabilitása miatt).. és persze az SSD-vel bővítők anyáztak is rendesen.
Azóta egy szakértő hacker unlockolta a BIOS-t, rengetegen letöltötték és stabilan tudták használni a belső vinyót/SSD-t SATA II sebeséggel, és az Ultrabay caddy-ben második (és persze a konverziók miatt lassabb) HDD-val, stabilan (én is).
-
Alchemist
addikt
Bocs, de ezt a piackutatást egyszerűen nem hiszem el... ugyanis nagyon hihetetlen, hogy az "üzleti konzervativitás" miatt még nem is olyan régen D-sub video és telefonos modem (!) csatlakozó volt a T osztályú gépeken, ugyanakkor a 4:3 és most már a 16:10-es képarányú modelleket is egyszerűen kiirtották (és ugyanakkor persze XP-vel is lehet kérni a "konzervatív business szféra miatt").
Ez kb. olyan, mintha egy autógyár csak automata váltós típusokat dobna piacra, ugyanakkor meghagyná az önindítóval történő indítás mellett a kurblis opciót is.

-
alamuszi
senior tag
-
hcl
titán
Az a baj, hogy pont az üzleti szférában lehetne eladni a 4:3-as notikat. Amúgy addig tart ez a 4:3-mentesség, amíg valamelyik gyártó rá nem jön, jogy éppenséggel neki most megérné, mert akad rá igény, és jól el tudná adni, mert többet lehet érte kérni, mint a 16:9-ért.
Komoly piackutatás meg máshol is szokott folyni, és sokszor olyan dolog az eredmény, amit utálunk...
-
alamuszi
senior tag
Azért a főcímet elolvastad ugye? Pont ezt veti fel. Így nem merész, hanem logikus

Ez a léparányváltozós sztori, mindig is fennállt, a kicsik/fiatalok/forrófejűek nem biztos, hogy emlékeznek, de mikor kijött a Z sorozat, akkor az aztán Istenkáromlás volt a javából, miket megjelent az első 16:10 T, na az meg aztán...
Most éppen ezért sírtok. Ez van...

(#128) Alchemist :
Mikor ezeket a gépeket megtervezik, komoly piackutatás is folyik, namost, nem fogják a célréteg 10 % miatt a képernyőket 4:3-ra cserélni. Kell egy egészséges középút, és nem szakmai felhasználók nem nagyon fogják megérteni, hogy miért ilyen "kocka" az a kijelző, mikor a notebook-ok 98 %-a nem az.
Ezzel azt akarom mondani, hogy nincs ezzel semmi baj. Ha neked ilyen kell, ott van rajta a monitorkivezetés.
Aztán nem fognak fenntartani IPS panel gyártósort 4:3-as kijelző képaránnyal, a kis igény miatt.
Te megszoktad, meg még páran nagyszerű, de nem Te vagy a célközönség. Hanem a másik X10 000 Business Man, aki meg 500 méter magasról tojik a kijelző képarányára. Szerintem. -
hcl
titán
-
Alchemist
addikt
-
audi100td
nagyúr
-
hcl
titán
-
ro_bert17
őstag
Rendben, rendben. Meggyőzhető vagyok. Elhiszem, hogy sokatoknak sokkal kényelmesebb, esztétikusabb, ergonomikusabb egy 4:3-as kijelző a w-vel szemben. Ez mondjuk logikusnak is tűnik, hogy akkora méreten (nem felbontáson) jobban alakulnak a dolgok.
De akkor miért lett mostanra széles kijelzős 100-ból 99 noti? -
audi100td
nagyúr
-
hcl
titán
De funckiógazdagabb; egy 4:3-asra ugyanolyan szélesség mellett olvasáskor jobban kiférnek a dolgok. Kényelmesebb használni.
Egyébként pont ezért terjednek a 16:9-es kijelzők. Az egy dolog, hogy filmet nézni jobb rajtuk, de üzleti gépeken ugye általában nem filmet néznek. A lényeg az, hogy a WXGA felbontások miatt kevesebb képpont van egy azonos szélességű 16:9 LCD-n, mint egy 4:3-on.A következő vételem egy 1600*1200-as PVA vagy IPS paneles 4:3 19 vagy 2x colos durva monitor lesz; én elsősorban olvasok, meg képszerkesztek, és ezekhez 4:3 kell, utóbbihoz meg nem jó a TN panel (most az van
)Egy T30-am volt, és egy T61 most a céges gépem; hát a T61 -en hadd ne mondjam, hogy kényelmetlenebb bármi, mert nagy a felbontás, kicsi LCD, 16:9, szenvedés. Annyi a jó benne, hogy gyorsabb, de ahogy nézem, nem is olyan tartós, mint a T30... Az 6 év után is egyben volt, a T61 meg van vagy 3 éves, és lötyög a kijelzőzsanér, zörög a venti... A T30-on ilyenek nem voltak.
-
Alchemist
addikt
-
mitulabattyi
aktív tag
-
ro_bert17
őstag
-
misran
tag
Félve választottam az x200-at, mindenképp x61-et akartam a képarány miatt. Hozzá tudtam szokni végül, de a menük oldalra mentek, ahol lehetett.
A touchpad egyáltalán nem hiányzik, a pöcökkel nagyságrendekkel gyorsabban, egyszerűbben és precízebben lehet irányítani, mint a touchal, sőt, egeret sem használok, még dokkolóval sem! Szerintem ez über találmány. Q3-ra nem jó talán, de Office-ra igen.
A gép nagyon egyben van, hw ügyileg is, meg támogatásban is. Nagyon nem bántam meg és eddig nem is kívánkoztam át másra. Ez az x220 elgondolkodtató, de még most sem érdemes váltanom, azt hiszem. Aki viszont most keres hordozható gépet, ami képes asztali teljesítményre is, ott erősen ajánlom ezt a sorozatot!
Az emberi szem "felbontása" pedig így alakul: foveálisan (középen) 2°-os átmérőn kb. 1°-ra lévő pontokat látunk két külön pontnak. Parafoveális irányban a középponttól távolodva ez drámaian csökken. A 2° kb annyi, mint a nyújtott kezünkön kitartott hüvelykujjunk körme. Ez olvasáskor, egyéb vizuális feladatkor a használt felület, így ebből kiindulhatunk a még hasznos felbontás számításakor. Most már csak azt kell nézni, milyen távolról nézzük az adott kijelzőt, és bumm, kijön, hogy milyen felbontást érdemes használni. Persze a fenti felbontás extrém esetben (legkisebb pupillarés) 0.5°-ig lemehet, így akár ebből is indulhatunk.
Jó számolgatást és persze jó éjszakát..

-
franc0
őstag
Látom, az "Apple" szó láttára felment valakiben a pumpa

Pont arra utaltam, hogy komoly ember nem olyat vesz. Csupán arra mutattam rá, hogy a felsőkategóriás consumer gyártó bezzeg meg tudott maradni a 16:10-nél, azaz a corporate business gépek gyártói nem mondhatják azt, hogy nincs ilyen panelból kínálat. Ergo részemről bizony bekaphatják.
Egyébként nekem nem kell bemutatni mi a difi egy ThinkPad T-series és almás gép között, van tapasztalatom velük. Mindenesetre elég merész nekimenni a Mac-eknek pont az akkuidő témával... -
macikos
addikt
-
Alchemist
addikt
Ráadásul amíg félkattintás a nagyítás ma már szinte bárhol, addig akkorát csinálsz belőle, meg oda teszed a képernyőn, ahova csak szeretnéd.
Éppen ez az, a fene sem akar állandóan görgetni meg nagyítani, amikor egy kevésbé lapított képarányon normál (betű)mérettel egyszerre többet látok át. Ezt akarom, pont. No compromise... és a ne a "nyúl vigye a puskát", ne a gyártó okoskodjon, hogy nekem tulajdonképpen mi lesz ebben a jó.
Ez olyan, mint amikor a repülőn/buszon csökkentik a székek közötti tért és utána megmagyarázzák, hogy ha lótuszülésbe helyezed magad az ülésen, akkor még több hely is marad a lábad és következő ülés között, mint a régen.... a végén meg majd megkérnek, hogy vedd a nyakadba a lábad, mert az a menő... csak közben az ergonómiát lehúzták a vécén! brrrr...

-
Alchemist
addikt
Amúgy a szem sokkal gyorsabban tud horizontálisan mozogni mint vertikálisan és kényelmesebb is a mozgatása,
Ez képarány szempontjából érdektelen, mert a túl széles szövegnél az a baj, hogy nehéz visszatalálni a következő sor elejére.
Kódhegesztésnél viszont nagyobb gáz, hogy egyszerre kevés sort látsz.
-
alamuszi
senior tag
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
-
dabadab
titán
-
Z86
őstag
-
ro_bert17
őstag
-
dabadab
titán
A wide kijelzőkkel az a baj, hogy ezek úgy keletkeztek, hogy a 4:3 kijelzőknek eltűnt az alja meg a teteje.
"Amúgy a szem sokkal gyorsabban tud horizontálisan mozogni mint vertikálisan és kényelmesebb is a mozgatása"
Ez így elsőre nem túl hihető, van rá forrásod?
(#104) stifi: a 21:9 a Philips agymenése (magát a panelt a Sharp gyártja).
-
mdk01
addikt
CAD-hez nekem is tök jó és alapból sincs semmi gondom a 16:10-zel vagy 9-cel. Illetve excelbe is jó. a Word-nél meg a böngészésnél meg van pocsékolás, de és?
Sztem akiket zavar azoknál 90%ban a megszokás tehető felelőssé. Lesz ez még így se-->21:9 pfff

Amúgy a szem sokkal gyorsabban tud horizontálisan mozogni mint vertikálisan és kényelmesebb is a mozgatása, sztem ennek is sok köze van a monitor arányokhoz,de jó volna itt megállnának 16:10-nél.

-
Z86
őstag
-
ro_bert17
őstag
Hmm...érzem ebből már nem fogok jól kijönni, mert nem értem.

Helypocsékolás. Ha úgy nézzük igen.
De még mindig nem értem, hogy egy megfelelő felbontású kijelzővel miért szenvedek hátrányt, attól függően hogy milyen képarányon nézem. Ráadásul amíg félkattintás a nagyítás ma már szinte bárhol, addig akkorát csinálsz belőle, meg oda teszed a képernyőn, ahova csak szeretnéd.
Tényleg nem kötekedésből értetlenkedek, de én úgy látom, hogy max. esztétikusabb a böngészés egy 4:3-as képernyőn, de semmivel sem funkciógazdagabb. -
stifi
senior tag
-
macikos
addikt
-
Athanáz9
aktív tag
-
ro_bert17
őstag
-
macikos
addikt
-
hcl
titán
Huhh ez durva. Kéne.
-
Napfénysüti
nagyúr
Végre IPS panel. Ez nagyon jó ötlet volt.
A képarányért viszont kár... 
-
Findzs
addikt
szokásosan jó gép a lenovo think pad sorozatából

minden monitor és notebook kijelző elé rakhatnának ilyen gorilla glass-t

-
BeCattime
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó helyen járok, de segítségre lenne szükségem az IBM nótásommal kapcsolatban. Elöljáróban annyit, hogy a buta júzer kategóriába tartozom
és nem tudom megoldani a következő számomra irtózatos problémát
:szeretném összekötni a notebookomat egy számítógéppel, hogy lementhessem az adatokat mert betelt a vinyóm.
Kérlek, ha tudtok segíteni nekem pár jó tanáccsal tegyétek meg, ha nem akkor bocsi, hogy beleírtam a folyó beszélgetésbe! Köszönöm BeCattime
-
lapa
veterán
vegyél x200s-t, annál méltóbbat már nem fogsz találni, inkluzíve akármelyik még meg nem jelent thinkpad. abból van egymagos celerontól (gondolom 5-6w fogyasztással) c2d ulv-ken keresztül sl9600-ig, ami mégiscsak 2-szer (persze többször) annyi, mint most a t41-ed. kijelzőből is lehet bele normális (glare) affs-t farigcsálni, vagy van takarékos ledes tn, az akár 1440-ben is. mindenesetre inkább az 1280 a javallott sokak szerint. nemsokára jönnek a minipci-e ssd-k is, akkor belefér egy vinyó meg egy gyors ssd. hazamész, bedobod az ultrabase dokkba és elindítod az xbmc-t a 8w htpc-n. ja, kikapcsolt panellel csak 6w.
-
Tir Na Nog
csendes tag
-
Tir Na Nog
csendes tag
-
ro_bert17
őstag
-
audi100td
nagyúr
-
ro_bert17
őstag
-
acsa77
tag
A toolbarokat lehet balra is rakni, CAD-eseknél rég ez a divat. A tálcát is teljesen át lehet szervezni. 5 perc hozzászokni. Nagyobb képernyőkön a 16:9 előnyös, mert két oldal fér el egymás mellett.
A felbontást felőlem megnövelhetik retinára (300dpi), azaz pl. 3200x1800-ra. De már az 1920x1080 is áldás 12"-en. A retinának ez az enyhébb, 200dpi-s felbontása is elég a tipikus 12-14"-es notebookos távolságnál. Ekkor el lehet felejteni az idióta, álságos simítóalgoritmusokat, és a kis képernyőkön pláne drámaian javul a fontok rajzolata. Fotók, rajzok is drámaian javulnak. Még CAD-ezni is majdnem élvezet lenne a szempihentetés miatt. A honlapok szükségszerű nagyítása pedig nem érinti a minőséget. Lényegesen kevésbé, mint a jelenleg alapértelmezetten tejben úszó vagy éppen pixeles betűk. A gombokat/menüket stb. meg lehessen szintén skálázni (ahogy már részben lehet), és akkor nincs gond a kezeléssel sem.
-
dabadab
titán
-
audi100td
nagyúr
-
törölt tag
-
mdk01
addikt
Pl szerintem megoldás lenne a lötyögésre, hogy egy ilyen mágneses okosság rásegítene a hagyományos mechanikus zárnak.
Akár...bár azt jobban bírnám ha fogná magát az az 50 (vagy akárhány) mérnök és összeülne csak 2napra és kitalálnának egy nem lötyögős megoldást 20évre előre.

-
dabadab
titán
-
törölt tag
-
mitulabattyi
aktív tag
Igen, tudom, hogy mágneses zárral van. De ha pl a táskában, amibe beleteszed, van egy golyóstoll ami szépen becsusszan valahogy (nézd meg a videón, elég szép rés van a gép elején) a kijelző és a billentyűzet közé, lessz öröm é bódottá!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pl szerintem megoldás lenne a lötyögésre, hogy egy ilyen mágneses okosság rásegítene a hagyományos mechanikus zárnak. -
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
Zár az van csak nem mechanikus hanem mágneses. Szétnyílni nem fog magától mert a zsanérok elég erősek jó pár évig. Én csak remélem hogy az 500-as szériába is áttérnek erre a megoldásra ha a hagyományos zárszerkezet lötyögését nem képesek kijavítani. Persze a tuti az lenne ha megoldást találnának a zárszerkezet lötyögésére.
Pink burkolat nem lesz a Lenovo-éknál soha legfeljebb az Ideapad-nál de a cikk egy Thinkpad-ról szól.
Aláírom hogy egyre visszább vesznek a minőségből de kicsit erős volt az igénytelen jelző. -
Taky
senior tag
-
Duree
veterán
A forma közel 20 éves és még mindíg jól néz ki
-
Alchemist
addikt
15.6"-tól fölfelé még csak-csak elviselhető, de alatta felraksz néhány toolbart a kedvenc böngésződre, a weblapoknak csak a teteje fog bejönni... vagy esetleg a képernyő egyik oldalán valami liliputi méretben.
Most éppen a T61-esemről (1280 * 800) dolgozom, úgy hogy egy 1280*1024-es külső monitor az elsődleges képernyő... és micsoda különbség!
-
törölt tag
900$-ért még alapkonfigurációban is nagyon olcsó szerintem.
-
Z86
őstag
-
Bohus
aktív tag
Egyetértek azokkal akik a képarányt kritizálják. Egy ThinkPad-nek ne legyen 16:9 arányú kijelzője! A 16:10 - bár csak egy számjegy a különbség - sokkal használhatóbb. Technikai specifikációktól függetlenül számomra így már felejtős...
-
Alchemist
addikt
-
audi100td
nagyúr
-
mitulabattyi
aktív tag
Hasonlítsd össze egy régebbi szériával. Az apró részletekre gondolok, az összképre. Ráadásul pont ilyen dolgokat hagynak el, mint pl a kijelző zárszerkezete?
Ennyi erővel lehetne 1024*600 as LCD is benne, a netbookok miatt úgyis van elég...
Aztán jön majd szép sorban a csillogó "pink" burkolat, kijelző, atom processzor?! (abban már nem Thinklight nem lesz, az egész gép lesz a
"Think-Light") -
dabadab
titán
-
Alchemist
addikt
-
franc0
őstag
-
Kobaljov
senior tag
USB 3.0 nem mindegyikhez, csak a Core i7-es verziókhoz van. Miért függ ez a kettő egymástól?

-
Z86
őstag
-
macilaci78
nagyúr
Nincs baj a HD felbontású wide kijelzőkkel notikon sem, csak tudjanak pivot módot!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez a 23 órás akkus üzemidő kecsegtető, de gondolom, nem a high-end verzió fogja tudni ezt high performance beállítások mellett. Tesztekre, hazai árakra kíváncsi vagyok.
Akinek meg baja van a hátsó tápcsatival, használja akkuról!
-
aDM|RaL^
őstag
-
Cyberpunk
félisten
-
Kroni1
veterán
bár a vaio-k szebbek azért nagyon kéne..
-
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
Ja,ja...őőő...de miért is?

-
franc0
őstag
Ezzel a 16:9-es átállással (a T420 is ilyen lett) nálam végleg kinyírta a legendát a Lenovo. A HP gépek szintén ilyen képarányúak, a Dell pedig még nem jött ki az új Latitude-okkal így nem tudom milyenek lesznek.
Bezzeg az Apple meg tudott maradni a 16:10-nél. Persze attól még olyat nem veszünk.Az utolsó 4:3-as ThinkPad-ek a 61-es széria tagjai voltak. Azokat 2007 májusában dobták piacra, iszonyatosan telik az idő... mostanában komolyan gondolkodom, hogy beszerzek 1-2 ilyen gépet, és elrakom az ínséges időkre...
-
audi100td
nagyúr
-
doggie
aktív tag
Cserélném is el az elitebookomat egy ugyanolyan konfigú thinkpadra.
-
macikos
addikt
-
Z86
őstag
Ezen a gépen is látszik, hogy a Thinkpadeknek mennyivel nagyobb hagyományai vannak, mint pl. a HP üzleti szériáinak. Néhány dolog mindig változik, de alapjaiban véve generációk óta ugyan olyan.

-
rep3at
őstag
Mindig is ilyen hosszú üzemidőre vágytam, lehet hogy megvan a következő laptopom?
-
Chaser
legenda
17-es wide 1440x900-as monitorom van, 12.5"-on érdekes lenne, így is elég éles a kép. Én bőven megelégednék egy HD felbontással de az IPS panelen legyen.
-
Chaser
legenda
-
Taky
senior tag
Tanulj meg vakon gépelni és akkor nem fog hiányozni...
(nem kötekedő szándékkal mondom)
De tényleg, amióta tudok így írni, azóta nem tudom, hogy eddig hogy voltam meg nélküle...
-
mitulabattyi
aktív tag
Ezek az új lenovo gépek egyre igénytelenebbek!

-
grc999
tag
-
Atos23
senior tag
Amúgy 1200 dollárért ha meg lehet venni Magyarországon is valakitől, 8GB RAM-al és Corei7-el ezt a Lenovot, akkor privátozzon rám pls.

-
macikos
addikt
-
Atos23
senior tag
-
Alchemist
addikt
-
ro_bert17
őstag
Word OK. Meg gondolom programozáskor is sokkal jobb.
Az excelben már nem vagyok biztos, tervező, grafikus, meg egyéb modulos alkalmazásoknál meg szerintem ez lehet a kényelmesebb. Engem legalább is nem zavarnak ezek a kijelzők ennyire.
Ráadásul akár hogy is verjük a fenekünket a földhöz, a gyártók egyre laposabb képarányokkal jönnek ki. -
grc999
tag
-
Cyberpunk
félisten
-
rudi
nagyúr
Az a lényeg, hogy jöjjön az új X220 és teljen az idő, hogy az X200-ak elérjenek hozzánk netbook szintű használt áron

-
ro_bert17
őstag
Lehet köpködni, meg pofán verni, de melyik melós alkalmazásoknál jobb ennyivel a 4:3?
(#39): +1 -
Alchemist
addikt
-
dni
őstag
-
Alchemist
addikt
-
Gergő_
őstag
sunáz...izé birtokolnám.
Azért egy excel táblánál jól jöhet az a kéarány, a tabletnél pedig böngészésnél előny.
Mondom ezt egy 4:3-os 12 colos gépről.
Ami nem tetszett X201-ig visszamenőleg az, hogy diszkriminálták az touchpadeseket. Szerencsére belátták, hogy valószínűleg volt egy nem kis tábor, akinek ez túl nagy kompromisszumot jelentett volna. Így meg átcsábíthatják a volt Dell és HP tulajokat is.
Ha még nem volt linkelve: [link] -
Ringman
félisten
Hová tűnt a lezáró "karom" a kijelző kávájáról?

itt a ph-n is tesztelt mini-ssd-vel kompatibilis lesz?
-
Cyberpunk
félisten
-
domperke
MODERÁTOR
Jó kis cucc ez csak mire hozzánk ér szerintem arany ára lesz.

-
M@trixfan
addikt
-
Korcsii
őstag
-
domi007
őstag
Azért az meglepő, hogy itt is van touchpad mostmár...el se hiszem, vagy ez már régebbi újítás?
Eddig a pöcökegér zavart nagyon, de most már...meggondolandó

-
macikos
addikt
Most nézem: milyen billentyű van az insert és a delete helyén?

Saint_: Nekem T40 van. A legszebb Thinkpad sorozat volt. Az a poén, hogy méretben veri a mai gépek nagy részét

-
Magnum_
nagyúr
-
^Clown
addikt
-
Magnum_
nagyúr
nekem 1280x800-as felbontással lenne az igazi

én is szivesen látnék 4:3 arányú kijelzőt.
-
macikos
addikt
-
Tir Na Nog
csendes tag
-
Petike1007
tag
Jó kis cucc...megvárjuk még PH TV-n szétteszteljük

Kár,hogy mire ideér a 900-1200$-ból 1200-1500lesz
-
hemaka
nagyúr
jó kis thinkpad, bár mire ideér a 2x-es szorzót lazán bele lehet kalkulálni.

-
Dudikoff
csendes tag
-
fokukac
nagyúr
12 colra még ez is sok, szerintem.
meg nekem a 16:9-cel is bajom van, egyre szélesvásznúbbak ezek a kijelzők, egyre kisebb a monitorok magassága, de minek... szerintem az üzleti felhasználók pl. inkább táblázatokat buzerálnak, meg word-ben írkálnak mindenfélét, nem pedig filmet, meg sorozatokat néznek...
Új, 4:3-as thinkpad-et szeretnék! -
Cs_Laci
senior tag
-
Geller72
veterán
-
Chaser
legenda
-
^Clown
addikt
Biztosan be lehet majd szerezni a bolti árnál olcsóbban is itt az apróban, ahogyan az volt a közelmúltban a T400-T410-nél is.
-
ro_bert17
őstag
-
Chaser
legenda
Mi az a ThinkLight?

Most egy R50e-ről írok, hát el tdnám képzelni erősebb hw-rel, de 14" alá nem adnám. -
xEon1337
őstag
Nagyon baba az IPS panel, remélem elterjed a notebookok között.
-
BobChemistry
őstag
A ThinkLight-ért kár

a többi viszont tetszetős.A mostani T400-om méltó utóda lehet.
-
Chaser
legenda
-
FishAir
senior tag
-
AkosL
aktív tag
-
Geller72
veterán
1200 dodóért minden benne van? Mert az i7-2620/8gb ram, all akkuval igen karesz ez az ár..
.. -
Chaser
legenda
-
dni
őstag
-
^Clown
addikt
Háromszoros hurrá az IPS panelnak
A Thinklight hiánya, plusz a hátulra került tápcsati miatt viszont nem örülök.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- MSI Thin GF63 - 15.6"iPS 144Hz / RTX4050-6 / i5-12450H 8core12T // 16/512GB NVMeSSD +SZLA / GARANCIA
- Dell Precision 5570 3.5K+ OLED Touch / i7-12800H 14C / 16-32G / 512G 980 Pro / RTX A2000 8G / IR FPR
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 2020 - 8 GB / 512 GB, touchbar - garancia (29)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Asus ProART Gaming PC! i9-13900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- Apple iPhone 15 128GB fekete
- 27% - HEIGAOLA MiniPC - / 10.1" Érintőképernyő! Intel J4125 / 8GB RAM /128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, az X200s-re is rament a gatyam es többnyire meg vagyok vele elegdve, de az inverter tovabbra is zug, holnap kap egy uj panelt, remelem most mar jo lesz. A palmrestbe neked is nyomot hagy(ott) a kijelzö kerete? Nalam "bele van marva" egy vonal, ez mitöl lehet? Az X220 nekem sem szimpatikus összessegeben, tul sok minden zavar rajta...

A képarányért viszont kár...

:szeretném összekötni a notebookomat egy számítógéppel, hogy lementhessem az adatokat mert betelt a vinyóm.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

köszik3!!