- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pszichológiailag akinek van tényleges rálátása, szándéka és szókincse, az megvilágíthatná a hátterét.
A rálátásomat nem ítélném meg, de azzal kezdeném, hogy érzelmileg kiegyensúlyozott ember aligha kötekszik, pláne ilyen értelmetlen és agresszív módon.
Jobb esetben emögött szerintem állhat kisebbségi érzésból fakadó okoskodhatnék: mondok valami divatosát, amire majd sokan helyeselnek és végre nem én leszek a kirekesztett hülye.
Rosszabb esetben pedig nárcizmus, ami az önutálatból, önundorból fakad.Az életkedvem kifejezetten elhagy ilyenkor.
Utóbbi esetben pontosan erre megy ki a játék: ha érzelmileg kibillensz és kifakadsz, az illető nyert: "Lám-lám, milyen undorító módon beszél velem ez az ember, bezzeg és kulturáltan fórumoztam és csak rámutattam egy objektív dologra!" Ekkor mutogathatja az ismerőseinek is, milyen igazságtalanul bántak vele, amikor ő csak a közösséget védte.
Szánalmas egy pokol ez, amiből végtelen játszmázásokká silányult emberi kapcsolatok származnak csak.Ha érdekel a lélek setét mélye, ajánlom az Emberi játszmák (1964) c. könyvet! A legnagyobb tanulság belőle számomra az volt, hogy egyáltalán nem egyszerű kitalálni, vajon milyen rejtett pszichológiai haszna származik az embereknek a játszmákból - vagyis az őszintétlen, intimitást kerülő kapcsolatokból.
-
törölt tag
Szerintem ez valami elegye, az információ hiányának, valamiféle érdeknek, és félelemnek.
Félünk az ismeretlentől, ragaszkodnánk a az ismert dolgokhoz, de az információ annyira limitált, hogy csak azt ismerjük amit tényleg akarunk ismerni. Az érdek meg ugye valami lelki nyomorból indult ki sajnos, valamiféle önigazolás aminek semmi haszna nincs, csak ugye ezt nem tudja az aki csinálja.Sztálin jut eszembe, tudta pontosan mennyire félnek tőle az emberek, ezért tudta azt is, hogy hazudni fognak neki. Ahelyett, hogy megszünteti a félelem okát, inkább erősített, további okot adva az agyament mészárlásra.
Ugyan ez pepitaban, csak még nincs kivégzés, de szerintem hamar lesz újra szent törvényszék. És közben mutogatnak, hogy a másik milyen, miközben pont azt akarják elérni.
Persze ennek annyi rétege van, amennyit akarsz, lehet pénzügyi, oktatási, közlekedési, stb aspektusát vizsgálni, mindenhol pont ugyan ez.
Új hozzászólás Aktív témák
lo +Tartottam ettől. Nem vártam, de sejtettem ennek a napnak az eljövetelét.Sz'al, ha bármelyik szubkultúra holnaptól a...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest