Új hozzászólás Aktív témák
-
tbsabo
csendes tag
válasz DarkByte #115 üzenetére
Egyetértek, és az egyik tesztelő szóról-szóra ugyanazt javasolta, amit írtál, de akkor már nem volt annyi időnk, hogy ezt előkészítsük. Az SACD eredeti volt, az ISO-t én rippeltem ebből, a két PCM anyag volt külső, ebből a nagyfelbontású szintén ugyanerről a lemezről készült. Így csak egyetlen olyan anyag lehet, aminek nem ugyanaz a forrása, ez pedig a 16bit/44.1kHz-es FLAC, aminél azt írtam, hogy CDRip, bár nem kizárt, hogy az is az SACD CD rétegéről lett rippelve. Annyiban mindenképpen igazad van, hogy erre a változatra kellett volna leginkább figyelni, mert az emberek többsége ezt a felbontást preferálja, és ugye ez szerepelt leggyengébben a teszten.
[ Szerkesztve ]
-
tbsabo
csendes tag
Szerintem, az Audinst HUD-mx1 max. akkor érné meg, ha elsősorban fejhallgató erősítőnek használnád, de akkor meg jobban jársz egy füleserősítővel. A DAC külső tápos, amit előbb-utóbb úgyis lecserélnél egy gyárinál komolyabb tápra. A DAC chip Wolfson WM8740, ami kellemes, meleg hangú, de nem túl jó a felbontása, az általam tesztelt DAC-ban ESS Sabre ES9018 van, ami nem a legtermészetesebb hangú, de az egyik legnagyobb felbontásra és dinamikára képes. Ha mégis Wolfson, az Audio-gd a WM8740 helyett már évek óta a jobb WM8741-et használja. Ha nem fontos a DSD, akkor nézd meg az NFB-15 DAC-jukat!
A másik észrevételem az Audinst-tal kapcsolatban, hogy az analóg erősítője opampos, ami mindenképpen színezi a hangot, bár ennek lehetnek előnyei is, ha hangolni szeretnéd.
A következő, hogy csak optikai és USB digit bemenete van (egy valamivel komolyabban kiépített DAC-on RCA és/vagy BNC koax, esetleg AES/EBU is biztosan lenne), és az USB bemenete Tenor TE7022, ezt pl. az említett Audio-gd már legalább 3-4 éve nem használja, mert előbb áttért a TE8022-re, majd miután sok probléma volt a stabilitásával, váltott a VIA1731-re.
Ha ennyire bizonytalan vagy, és van rá lehetőség, szerintem hallgasd meg a kiszemelt DAC-ot vásárlás előtt.
A G1.Sniper A88X 24 ezer forint volt, szerintem ennyit megért, még akkor is, ha a tesztelt DAC nem használja ki a szűrt USB tápját, mert saját táppal táplálja a DAC USB bemenetét. Nem mértem, de fülre így is jobb, mint a korábbi gépem alaplapi USB-je. Az alaplap SPDIF kimenetétől ne várj sokat, bár a teszt alatt kipróbáltuk az optikai kimenetét, de a cikkben meg se említettem, annyival gyengébb volt, mint az USB. Ha ragaszkodsz az SPDIF-hez, akkor a fentebb már ajánlott Musiland Digital Times digit hangkártya nem rossz, az egyik haverom azt használja RCA koaxon, és nagyon elégedett vele.[ Szerkesztve ]
-
tbsabo
csendes tag
Nemrég jelent meg az Audio-gd DI-2014 típusú USB-SPDIF konvertere, ami USB - I2S vonalon támogatja a DSD-t és a DXD-t (32bit/384kHz-ig). Az SPDIF kimeneteken (RCA, BNC) pedig egyszerre akár két DAC-ot is ki tud szolgálni.
-
tbsabo
csendes tag
Köszönöm a segítséget, remélem, sikerül túllépni a firewire vs. USB vitán. Otthoni hifi rendszerben van olyan stúdió DAC, ami jó, de ez ritka, illetve van olyan célrendszer (pl. ha íróasztalnál, egy pontból hallgatunk csak zenét), amikor előnyös lehet egy stúdió DAC aktív monitorral, egyébként célszerűbb otthoni hifi használatra szánt DAC-ban gondolkodni. Az USB sokáig gyenge pontja volt az ilyen DAC-oknak, a fordulat, szerintem, a sokat szidott Tenor TE8802 chippel következett be, illetve a mostani 32 bites chipek is képesek nagyon jó hangra megfelelő körítéssel.
-
tbsabo
csendes tag
"...a firewire-es jobb, mint az USB-s?" - A firewire stúdió DAC-okban terjedt el, az USB otthoni hifire szánt DAC-okban, ezért más-más szempont vezette a DAC-ok készítőit. Elég sokféle DAC meghallgatása után személy szerint nem javaslom otthoni zenehallgatásra stúdió DAC (vagy a másik dili, az aktív stúdiómonitor) használatát. Ha nincs sok DSD felvételed, még USB-re sincs szükséged, elég a koax. A PC-dbe érdemes venni egy jó digit hangkártyát, mint pl. a Musiland Digital Times, és azon keresztül rákötni a DAC-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Google Pixel topik
- Tippmix
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Eladó Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm Bluetooth
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest