- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
villamdexter
csendes tag
válasz
Thunderzolee #1 üzenetére
A kazánod rendbeszedve írással és képeken.:
https://logout.hu/bejegyzes/villamdexter/thunderzolee_esztergomi_kazanja_kipofasitva.html -
válasz
Thunderzolee #3 üzenetére
Hali!
Oke, vegulis a te dolgod, de minden koltseg a foberloe, ebbol ne engedj. Amugy ha szeretsz formazni a logout bejegyzesekben, azt ugy is tudod, hogy kiveszed a pipat az azonnal publikalom kockabol es akkor nem kell letiltani semmilyen hsz-t, mert csak te latod es a hazigazdak, ha akarjak. Addig szerkesztgeted magadnak ameddig akarod.
-
Üdv!
Nem írtam bele a postba, de a tulajdonos nem foglalkozik vele (ha foglalkozna, akkor évente a fűtési szezon előtt átnézetné egy szerelővel), ezért jobbnak láttam, ha utánanézek magam. A neten találtam két weboldalt is, ahol kifejezetten ezekkel a "Demrad" kazánokkal foglalkoznak.
Ha körülbelül megvan a hiba, akkor beszámolok róla a tulajnak, aztán majd eldönti, h mit csinál.
Kihívja a saját ismerős szerelőjét, vagy a hiba ismeretében végre megcsináltathatja normális szakemberrel, aki tényleg ismeri ezt a fajta kazántípust, és nem csak általánosságban ért a különféle gázkazánokhoz.A bejegyzést kizárólag azért készítettem, mert itt a Logouton szebb formátumba tudtam formázni. Aztán linkeltem a két kazános oldalon levő fórumba. (sajnos még egyik helyen sem reagáltak - hát nem egy pörgős fórumok)
Ezért nem is engedélyeztem a hsz-okat, csak tegnap bemásoltam amit priviben kaptam, aztán elfelejtettem lezárni megint.Az előlapot azért bátorkodtam levenni, mert már amúgy is volt szerelve, illetve főként azért, mert a kazán típusát csak úgy lehet megállapítani, ha az előlapot levesszük róla, a kijelzőpanelt lehajtjuk, és a hátoldalára van ragasztva a matrica. (ezt is az egyik fórumban olvastam)
A már említett weboldalakon linkeltek jópár képet hibajelenségekről ilyen előtte/utána képeket halálból visszahozott kazánokról, ezért úgy gondoltam, ha látni lehet valamiféle lerakódást, vagy bármi mást, lefotózom, mert gyanítom, h ránézésre egy hozzá értő szem kapásból megmondja, h mi lehet a gond; és mivel a kazán Esztergomban van, nem Pesten, ezért nem logikus iderángatni az ország másik feléből egy szerelőt, olyan hibáért, ami akár nem is javítható. -
Az egeszet nem ertem amit csinalsz. Mivel alberletben laksz, nem a te dolgod a kazant javittatni. Szolj a foberlonek, hogy gond van vele. Majd az megjavittatja. Masik eset, hogy te javittatod es azt levonjatok az alberletbol. Azt vegkepp nem ertem miert szeded le a burkolatokat. A berelt autot sem a berlo javittatja.
-
Kaptam egy ilyen észrevételt közben privátban:
Szia, bár nem vagyok fűtés szerelő, de van némi tapasztalatom.
Ha jól látom a hőcserélő felső, melegvíz kivezetése már javítva volt, mert nyilván jelenleg is lyukas, enged, és szerintem azt ott lerakódott vizkő, rozsda tönkrevágta, jobb esetben csak berakta a hőérzékelőt, ami a kijövő víz hőmérsékletét méri, ami alapján a kazán kapcsol ki illetve be, legalábbis ezt szűröm le a tapasztalt hibából. Vagy gányul lett előzőleg megjavítva, vagy drága lett volna a hőcserélő cseréje, és emiatt választották ezt a kókler megoldást. Tehát lehet, hogy javítható, de lehet hogy csak hőcserélő cserével lehet megoldani. Legalábbis a csöpögés szerintem erre utal.
Bár az is lehet, hogy a víz tett be az elektronikának, ami szintén nem olcsó dolog. De ez csak egy viszonylag laikus vélemény, mivel ilyen kazánnal még nem volt dolgom. Szerintem kérdezd meg őt: http://villamdexter.uw.hu/demrad_solaris_kazan.htmlDe ha kiderül mi a baj, kérlek írd meg nekem is, érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Tisztelt Szerelő!Ez egy albérletben lenne Esztergomban; a kazán előéletéről nem sokat tudok, nem szokták szereltetni...
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával