Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsike81
aktív tag
Eladó egy 3 éves szürke színű dell inspiron n5520 laptop. sérülés, karcmentes, dobozával, töltővel, akkumlátorral, papírjával. Intel® Core™ i7-3612QM Processzor / 8GB RAM / 1TB vinyó/ AMD Radeon HD 7670M 1 gb. Az akkumlátor is tökéletesen működik. Szervizben csak tisztítva volt. Alkatrész csere nem volt, minde gyári. Az ára 160000 Ft, Újonnan 240000 Ft-ért vásároltam. Az ár minimálisan alkuképes. Csak is személyes átvétel Budapest árkád, helyszínen kipróbálás. Komoly érdeklődök jelentkezését várom
-
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Nem, olyan fekvésű a szobám, hogy délelőtt (amíg suliban vagyok) süt be az ablakon a nap, mire hazaérek a ház másik felén van, így nagyon sötétíteni se kell, csak hétvégéken engedem le a redőnyt félig, hogy a képernyőt pont ne zavarja. Nem teljes sötétséget csinálok, nem vagyok én denevér
Most viszont átjöttem öcsém szobájába, neki pont ellentétesen van az ablaka, fel is raktam felesre a fényerőt és egyáltalán nem tükröződik. Ha erősebb napsütés van, akkor természetesen elkel a maximális fényerő, illetve ha telibe a képernyőre süt a nap, akkor úgysem tudok sok mindent csinálni.
Viszont a matt kijelző azért nem a kedvencem, mert a színek nem olyan élénkek rajta, persze napsütésben jóval kényelmesebb a fényesnél.
A másik dolog pedig az, hogy 90%-ban TV-re kötve használom a gépet, úgy, hogy a kijelzőjét le is kapcsolom és félig lehajtom (hogy a billentyűzethez hozzáférjek), így nem nagyon számít nekem, hogy matt-e vagy fényes a kijelző
Nem egy üzleti laptop, a kategóriájában sincs sok matt kijelzőjű típus, pláne ilyen felszereltséggel, így választási lehetőségem se volt nagyon, de összességében nem bántam meg, hogy ezt választottam. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Szoszo94
üzenetére
írtad, hogy csak sötétített szobában használod, de akkor minden alkalommal amikor bekapcsolod és használod behúzod a függönyt, nem zavar, hogy "mindig" "sötétben" kell lenned, ha laptopozol?
egyébként ami nekem volt 5110 az is fényes kijelzős volt és nem szerettem, nagyon nem a fényes kijelzőjét, szép volt, de fényes...
-
válasz
Ice&Lime
üzenetére
A vaku eleg rendesen kihozza, a valosagban ennyire azert nem durva. Minimum fenyeron (ahogy a videon is volt) csak sotetitett szobaban hasznalom, mert ugye nem matt sajnos a kijelzo. Viszont feles - vagy afolotti fenyeron nem zavaro a visszatukrozodes, mert akkor mar tenyleg elenyeszo. Ha akarod, csinalok rola par kepet kulonbozo fenyerokon

-
Ice&Lime
veterán
válasz
Szoszo94
üzenetére
köszi, hogy utánajártál a dogokanak.
akkor viszont rendben vannak azok a hőfokok. és mint írtad 72 volt a maximum, az éppen hogy jónak mondható, úgyhogy úgy néz ki, oké.
egyébként nekem annó volt egy 5110 és a max hőfok i5-el 93 volt és alap az 52 volt. biztosan az is közre játszik, hogy ez i3 az meg i5 volt és talán ennél az 5520-nál kicsit hatékonyabb lett a hűtés is.
-
válasz
Szoszo94
üzenetére
Na sikerült egy okostelefonnal dB értékeket mérnem, nem tudom mennyire pontos, így viszonyításképp a szoba dB-ét is lemértem. A szoba zajforrások nélkül 25-27dB-t mutatott, kintről szűrődött csak be valami rádiónak a hangja. Amikor bekapcsoltam a gépet és beállítottam a teljes terhelést, odaraktam a telefont a szellőzőnyíláshoz, ami 37-38dB körüli értékek között ingadozott. Ha nincs terhelve a gép, akkor semmit nem lehet hallani és mikor használat közben bekapcsol a ventilátor akkor se nem nevezhető hangosnak

-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Zotykoresz
üzenetére
kár hogy a procihoz már nem lehet hozzáférni, de hát ez nem az a kategória.
...és a fényes kijelzője, miért kell rátenni egy "tükröt"?... nem is tudom mit lehet rá mondani, talán azt, hogy botrányos.

ha matt kijelzős lenne sokkal értékesebb masina volna.
miért gondolja a dell, hogy az otthoni felhasználók tükröt szeretnének venni laptop helyett, nagy
és még..... 
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Zotykoresz
üzenetére
köszi, így már egyértelmű.

-
Zotykoresz
tag
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Szoszo94
üzenetére
jó, várom a hőfokokat.

csak azt szerettem volna megtudni akkor most pontosítva, hogy a laptop alján a műanyag lemezén található e szerelő panel, amit ha levesz az ember pár csavar kiszerelésével, akkor kivehető/cserélhető e a hdd vagy az egész gépet szét kell kapni hozzá, mint lásd 5110 esetében volt.
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Szoszo94
üzenetére
köszi a választ!
"Pontos hőfokot nem tudok mérni, nincs sajnos hozzá műszerem, lázmérővel meg nem hiszem, hogy pontosak lennének az adatok"
én természetesen programmal gondoltam egy alap és egy terhelt értéket."HDD cserélhető-e? Ezt hogyan kell érteni?"
úgy, hogy cserélhető-e egy másikra vagy ssd-re önmagad egyszerűen, hogy ne kelljen apró darabokra szedni a gépet, mint pl.5110-nél vagy sok más bénán kivitelezett laptopnál (aminél felháborító volt, hogy nem lehetett csak ha teljesen szétkapja az ember). -
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Szia!
Minőségben sokkal jobb, mint az 5110. Melegedés integrált kártyával nem hiszem, hogy nagyon másabb lenne, ugyanis a dedikált csak játékok alatt kapcsol be nálam, az integrálttal meg gondolom nem tervezel játszani, tehát nem fog jobban melegedni, mint a dedikált társai
Pontos hőfokot nem tudok mérni, nincs sajnos hozzá műszerem, lázmérővel meg nem hiszem, hogy pontosak lennének az adatok 
HDD cserélhető-e? Ezt hogyan kell érteni?
Egérpad pontos, jó nagy, kényelmes használni, a kurzor pedig van olyan pontos a tapipaddal, mint az Ozone egerem
-
Ice&Lime
veterán
látom nem megy ez a téma itt
, azért megpróbálkozom.
mennyivel jobb ez az 5520, mint az 5110? (már volt nekem 5110)
egy olyan valakitől érdekelne egy pár adat, akinek i3-as, és nem dedikált vga-s, hanem integrált példánya van, hogy mennyi az alap hőfok és a terhelt?
cserélhető a hdd?
egérpad navigáció, lassú kurzor mozgatás mennyire pontos? -
EstiloL2
tag
Nekem 7520 SE-m van (Az 5520 erősebb változata, ugyanúgy 15,6-os), az N5110-em után megváltás. Szerintem sokkal jobb a képernyő kerete, mint az N5110/N5010-é. Merevebb is, nem fényes, nem karcolódik. Nem bántam meg, szerintem is nagyon jó vételek ezek a Dellek, az előző Inspironokhoz képest sokkal jobbak.
-
Ha hazaertem dobok egy linket a win7 64bites Catalyst-rol, azt rakd majd fel.
Egyelore visszaallitottam egy regebbi allapotra (pont volt egy visszaallitasi pont egy nappal az osszeomlas elott), ugyhogy egy ideig marad ez, remelem az ujabb beta Catalyst majd nem okoz kekhalalt. -
válasz
Szoszo94
üzenetére
Hitman - Absolution: teljesen kész, grafikonnal együtt. Most már megvan az alap grafikon, kész lettem vele, csak az adatokat kell játékonként kigyűjtenem. Innentől már nem lesz talán sok idő

Illetve megvannak a programok, amikkel a különböző adatokat tudom mérni/kigyűjteni.
-
válasz
Szoszo94
üzenetére
De kaptam, csak nem néztem, hogy mi is van azon a CD-n
Megszokásból a Dell honlapját nyitottam meg és onnan töltöttem le mindent, azok biztos a legfrissebbek.Egy kis előzetes, nagyon-nagyon nyers anyag, de már én szégyenlem magam, hogy csak ígérgetek és nincs semmi "kézzel fogható", hát tessék. Egyelőre csak két játék, majd a későbbiekben lesz több is. BF3-mat pedig megütötte a guta, nem lehet használni a menüben az egeret, így állítani se tudok a grafikán, úgyhogy újra fogom rakni ha lesz rá időm, de az is hasonlóan fut a COD: BO2-höz

Szerk.: hangsávot nem raktam rá, így is sok idő volt, mire lerenderelte a gép. Remélem ezt elnézitek

-
Frulli
újonc
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy mivel én nem linuxszal vettem a gépet, nem kaptam hozzá drivereket. Megtenné az a jóindulatú fórumozó, aki azzal vette, hogy a hozzá kapott cd tartalmát valahova feltölti vagy eljuttatja hozzám? Amit a dell oldalról töltök le cuccokat, azok nem a legjobbak. A programok nem ismerik fel a videó kártyát(radi), a touchpad nem programozható, nincs benne scroll, hangot sem lehet normálisan állítani, ahogy szeretném.
Kérem, aki tud segíteni, privben írjon.Üdv: Frulli
-
Szépen fut a BF3 - bár pont tegnap akadt egy kis gondom vele, fekete képernyő indításnál és semmi reakció... - , COD-ból az újat teszteltem, az is tűrhető. MW2 multi is maxon 30fps feletti, illetve még nem próbáltam, de telepítve van a MW3 is.
Majd lesz egy cikk, csak mostanában nagyon el vagyok havazva, az előrehozott érettségik miatt le vagyok maradva a többi anyagból, mikor meg lenne egy kis szabadidőm, mindig elhurcolnak valahová a haverok...legkésőbb a téli szünetben fog teljesen elkszüni a cikk, de remélem mielőbb be tudom fejezni. -
Orton96
aktív tag
Grat a géphez, egészen jónak tűnik...

Játékból még jó lenne, ha le tudnád tesztelni a BF3-mat és a COD4-et!
Sajnos mostanában nem nagyon szokták már beírni tesztekbe, de engem pl. nagyon érdekelne. -
válasz
Szoszo94
üzenetére
Epp most fut fel a Medal of Honor Warfighter, illetve a mai nap folyaman a metron kivul a cod mw3-mal lettem gazdagabb egy kedves baratom jovoltabol, illetve a black ops uj reszet is sikerult mukodesre birni, ami szinten nem volt egy egyszeru mutatvany. Egesz szep kis arzenal kezd osszegyulni az erettsegi idoszakra

-
hirdeto
tag
válasz
Szoszo94
üzenetére
Ez nagyon érdekes, mert én szinte minden játékot vissza kellett, hogy vegyek mind felbontásba mind részletességben mert nagyon szaggatva futottak .....
A PCMARK7-es 3568 pontot dob, azt még megtaláltam. Jah és nekem SSD van benne .... Szóval érdekes.
A VGA driverem A02-es verzió, azt frissítettem egyből. -
válasz
Szoszo94
üzenetére
Metro2033
Igy kezdte, mikor megnyitottam: unsupported video card detected
De ettol fuggetlenul elindult
Nem irom le, hogy hogy fut, mert en sem hiszem el
Max grafika, egeszen addig nem akad, mig at nem ugrod azt a lukat es fel nem kell venni a gazalarcot, onnantol kb 15fps. Most fut a benchmark szinten maxon, kivancsi vagyok mi lesz a vege
mediumon szerintem siman jatszhato akadas nelkul, rosszabbra szamitottam.Eredmeny:
Min: 3,83FPS
Max: 32,95FPS
Atl: 12,33FPS
azzal a tippel, hogy 15 korulire esett vissza, egesz jol eltalaltam, mivel az atlag fps a benchmarkban is akoruli lett. Majd lehet letesztelem mediumon is. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Szoszo94
üzenetére
Na igen, főleg ezért érdekel, haverom nyomatja magát, hogy neki a laposában 2 gigás effajta videókártya van
Na kíváncsi leszek 
Amúgy ha jó a hűtése, nem lesz gond vele, viszont ha hoszabb időre tervezed a lapost, akkor vegyél hozzá egy ilyen hűtőt, ami alulról tolatja neki a levegőt, Vat***án kapsz, jó pár fokot le tud dobni egy ilyen. Karácsonyra vagy mit tudom én

-
Szedek valahonnan akkor egy Metrot is

Elkuldheted az eredmenyeket ha van kedved, mondjuk az en gepemen sincs most sok minden, par napja raktam vissza a win7-et
Eddig az Alan Wake, WRC3, COD: BO2, Burnout Paradise jatekokrol van video (5 perces telefonnal vett videok, bal felso sarokban fps ertekekkel), de majd keszulni fog COD:MW3, NFS MW2012, Sleeping Dogs ha elindul (elso verzio ment, csak azota annak a telepitoje eltunt es az uj nem akar indulni), meg akkor lesz a Metro is ha talalok mukodo verziot. -
válasz
fondorlatos
üzenetére
En koszonom, hogy elolvastad a cikket

-
fondorlatos
aktív tag
Köszi, hogy összefoglaltad eddigi tapasztalataidat a géppel kapcsolatban.
Bárki bármit mond, a lényeg úgy is az: Te elégedett vagy a vásárolt laptoppal és kész. -
hirdeto
tag
Most a kijelző körüli kává-ról van szó ? Mert eddig az egyik legjobb szerintem. Alig találkoztam olyan géppel - ami ebbe a kategóriába esik - aminek ne ez a fényes vékony műanyag keret lett volna a kijelzője körül ami kis gumi "bak"-okkal van támasztva amikor lecsukod. Ha a védő fóliát leszeded róla - már ha volt rajta - azonnal kis apró karcok jelennek meg rajta. Nem most nem a 60 ezer forintos netbook-okról beszélek. Ennek a típusnak érdes műanyag a káva nagyobb része és érzésre vastagabb mint a fényes társaié. Arról nem is beszélve, hogy nincs gumibak meg egyéb okosságok, hanem egy stramm műanyag keret veszi körbe ami - ha lecsukod a kijelzőt - szépen körbezárja azt. Mondhatni egyenletesen csukódik, a kinyitást is szokni kell emiatt szerintem. Nekem ez nagyon tetszik, az egyik legjobb megoldás ahogy fent is írtam.
-
A kava kb sz*r, jobbra szamitottam, gyenge...de igen, leirtam, az osszes negativumot amit fel tudtam sorolni, ezert nem is kivanom tobbet azt olvasni, hogy "elfogult". Szivesen fogadom a kritikat, de nem dijazom, ha valaki engem szid. Mindig is oszinte ember voltam, ezt a cikket is probaltam szubjektiven megirni, szerintem sikerult is, de ezt mar nem nekem kell eldontenem

Masresz az a gond, hogy vannak emberek, akik egy rosszabbul sikerult sorozat miatt elitelnek markakat. Ezt pedig nem szabadna szerintem.
-
Nem felrevezeto, en csak azt irtam le, ami a valosagot is tukrozi. Masreszt nem azert irtam a cikket, mert "orulok a gepemnek", hanem azert, mert csak egy vagy ket tesztet talaltam rola, mielott ezt a tipust valasztottam, de szerintem most sincs tobb. Az ilyen, semmitmondo hozzaszolasoktol pedig kerek mindenkit, hogy kimeljen.
-
randras
veterán
Sajnos a Dell-el nekem is nagyon rossz volt az első és egyben az utolsó tapasztalatom is. N5110-et használtam asszem úgy 3 hónapig, utáltam, pedig első notebook volt, és énis hitegettem magam, hogy ez jó.
Másodjára úgy néz ki jól választottam, az adatlapomon lévő Acer már több mint egy éve megy hibátlanul, egyedül a keret karcolódott és kopott szarrá a kijelző körül, amit ki is cseréltetek hamarosan, illetve a kijelzője sajnos még mindig ugyanolyan szar, mint mióta megvettem.

Ja, meg bánom hogy engedtem lejárni a garit.
De ha így folytatja, előbb adom el valamire aminek a kijelzője felső kategóriás, minthogy bármi baja legyen. 
A cikk viszont félrevezető, ne haragudj, de nem kellett volna csak azért megírnod, mert örülsz a gépednek.

-
Tikakukac
titán
Alapjáraton az x200s-em meg passzív, sőt még netezés közben is. Ennél halkabb nincs. XPS-ek is kurvulnak, nehogy azt hidd. Más kérdés, hogy i7 verizós XPS-t 10 perc szőrösfánk után sem tudtam 82 fok fölé tolni, ott csak a ventiszabályzáson kell állítani (ott legalább lehet).
Én úgy 20-30 ilyen gépen vagyok túl, beterhelve, nem trükközve a hűtéssel, játék alatt úgy throttlingol mindegyik, mint a huzat (i7 és dedikált karis verziók). Legendákat hallottunk jó hűtésről ebben a szériában, de ez inkább mendemoda. Az pedig bőven sok, hogy egy gép watta újkorában 90 fokosra fűtse magát 2 perc alatt. A mostani széria tényleg nagyon jó lett, pláne ennyiért, de ez az előző a topikokban mindig ilyen jajj, menekülj! téma lett.
Kijelző meg hát igen. Sajnos minden egyszerre olcsóért nem megy.
Ed3r_X_: L850 lesz az. Az sem egy rossz gép, csak ugye alsóbb kategóriában a G580 megölte és talán már nincs is.
-
HyP3b0y
senior tag
A ram az minden mennyiségben mehet, a laikusok imádják. Az enyémben is arra jó a 8GB, hogy...mert...semmire
Nem beszélve a mobil vga-k/alsókategóriás vga-knak hiába van akár 2GB mert egyrészt a büdös életben nem írják tele, másrészt pl.: az asztali alsókat.-ban ezek általában a régi, raktáron maradt GDDR3(mondjuk belőle még van pár) vagy ha még rosszabb az eset, DDR2-es ramok amik magukért beszélnek 
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Toshibát vett
Megkérdeztem
Nem is azokra a huszonévesekre gondolok
Abból sok van, nem csak ez a lényeg, én nemrég érettségiztem infóból, hát mit ne mondjak, színvonal az megmaradt az Office alkalmazásánál 
Másik kedvencem az amikor mondják: nekem 2 gigás a videókártyám, neked csak egy? Akkor az szar, miközben az egyik egy Radeon 5770, a másik meg egy GT430
Bocs, most pont ez jutott eszembe, ez a két kártyám van éppen 
-
HyP3b0y
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én i7-el használom az N5110-t. Alapjáraton nem pörög ami nekem fontos, mert mellette alszom. Ismerősnek XPS-e van ami azért nem egy kategóriával van feljebb és alapjáraton is folyamatosan pörög a venti, pedig a 9 cellás akkumulátor miatt még az asztaltól is meg van emelve ami jobb hűtést kéne biztosítson.
Játék alatt viszont értelemszerűen melegszik, azonban én nem a proci+vga hűtésével vagyok elégedetlen, bőven tűréshatáron belül tartja a beépített venti, engem a vinyó melegedése zavar. Ha nem oldanám meg magam a hűtését, semmi nem hűtené, 60°C körül lenne játék közben és utána sem hűlne le azonnal, mert nincs mi hűtse...kb. 1 óra alatt elérné az 48-50°C-ot amikor most folyamatosan 39°C-t biztosítom és load-ban is max. 46-47-t kapok.
Ami engem viszont végtelenül zavar, hogy ez a HD ez kevés. 1600x900-nak jobban örülnék. A kávák tényleg szarok, egy zsebkendőt kell raknom összecsukáskor hogy ne érjen egymáshoz a káva és a burkolat és nem karcolódjon a táskában hordás közben. Egyszerűen ezek a tartó gumik semmit nem érnek ott ahol vannak.
A fényes kijelző meg sajnos a mai ember problémája. Anno csak mattal lehetett kapni laptopot/monitort, de ezekkel sokkal dinamikusabbak, teltebbek a színek egy átlagos megjelenítőn is...csak hiába ha helyettük csak magamat látom!! Nem véletlen kínálják a prémium megjelenítőket még mindig matt-n.
-
Tikakukac
titán
Mondjuk ha MSI-t vett, akkor a 2 év garival pontosan a fenekét tudja törölgetni. Hasonlóan jó választás lehet a tipikus típushibával rendelkező gépek, amiket nem fognak neked legariztatni a büdös életben sem. Na ezért nem veszünk hippihopplára gépet.
A huszonévesekkel semmi gond én is az vagyok szerencsére. Az más kérdés, hogy azt az infót amit nyomatnak az semmiféle alapot nem ad ilyenek terén. A gigabájtos végéa, kórájprocesszor, tonna ram tipikus ilyen hiba.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
üzenetére
De kinek mi a gagyi. Haverom Core i5-ös procival szerelt gépet vett, 8GB RAM-al, dedikált GPU-val, 2 év garanciával 160-170 között, nem tudom most pontosan milyent. És felőlem hiába "jobb" egy gép felépítésileg, nem biztos hogy az fogom választani, ha gyengébb a belseje. Ráadásul ennyire. Amúgy mi van ha megveszi más? Ő a saját véleményét írta le, korrekt volt, mert a zsanért megemlítette hogy nem a legjobb. Szerintem meg annyira nem gagyi, átlagos inkább úgy
De elég már ebből.Hajj.. és mi van ha valaki huszonéves? Semmi, mert manapság ő nekik nyomatják az infót jobban, talán "ők" lesznek majd a képzettebbek. Nem kell lenézni őket.
-
tragiQss
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Egy éves tapasztalataim szerint egyedül a NBD garancia szól a Dell mellett, feltéve, hogy normális szervizt fogsz ki. Akikkel először volt dolgom, azok csúnyán megszopattak...
A második már OK, csak a három szervizes srácból, akikkel dolgom volt, ketten is távoztak a cégtől nem sokkal azután, hogy velem összefutottak.
(egyikükkel épp tegnap találkoztam az új helyén
)De egyébként... lehet, hogy manapság a többi gépekkel is bőven akadna bajom, ezt nem tudhatom.
A régi Lenovom három évet húzott ki úgy, hogy kétszer kellett vele szervizbe mennem. Mindkétszer három napon belül visszakaptam. Többiekről nincs közvetlen tapasztalatom.ui: azt meg nem győzöm hangsúlyozni, hogy a dell hibabejelentőt utolérni egy kész rémálom és (más szolgáltatóknál nem tudom mi van) vodásként drága is, hiába "zöld" szám.
-
Megertek en itt mindenkit es el is fogadom a velemenyeket, de sajnos ennyi penzert ennel jobbat nem talal az ember ilyen feltetelek mellett, mint amiket en is allitottam.

-
hirdeto
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Igen nekem integrált HD3000-es volt, corei7 SB-s. Ha jól emlékszel játszottam is vele valamit. Nem mondom, hogy hűvös és halk volt. Nyílván ha a teszt-erek ezt hozzák ki az úgy van ahogy mondod. Mindenestre elmondható, hogy tanultak némileg a hibákból, mert az 5020-as - nálam legalábbis - jól teljesít.
-
Tikakukac
titán
i7 procival és dedikált vidkarival próbáld ki. Én még nem láttam olyat, ami ne lett volna alkalmas melegszendvics sütögetésre. A billzet középen bizony nagyon levegősen mozog (itt van egy tőlem most 2 méterre) a lakkos felület extrém kényes, a kijelző betekintési szögei elég rosszak, a hűtés még integrált mellett is alulméretezett. Most egy sima flashjáték képes 3000 felett tekertetni a ventit, ami több, mint sok. És ezt nem azért mondom, mert valami hűdebajom van velük, ezeket bizony a rendes tesztek is kimondták. Max az emberek többsége szerint ezek jók és elfogadhatóak. Nem.
-
hirdeto
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én használtam egy jó fél évig egy ( nem itthon vásárolt ) N5110-est és az általad említett problémákat nem tapasztaltam vele. Ezt a " throttlingol "-t mondjuk nem igazán értem, hogy mit is értesz alatta. Én nagyon meg voltam elégedve vele. Eddig a DELL - Alienware vonal volt az ami a leginkább bejött és más márkák hasonló kategóriás gépei viszont hatalmas csalódások voltak számomra.
Lehet akkor nekem is ízlésficamom van ...A fentekkel kapcsolatban kiemelném, hogy egyszerű mezei felhasználó vagyok, semmi szakmai háttér vagy ilyesmi.
-
Tikakukac
titán
Én sem nagyon hangoztatnám, hogy vettem egy olyan gépet, ami 280k-ba fájt és 2 perc aktív nyüstölés után már throttlingol a procija. Emellett kopik és hullámzik a billzete. Ezeket elég volt tudni a gépek állapotából, amiket láttunk, meg pár bevállalósabb ember sztorijából. (5110)
1 millás Apple mellé is adnak 1 év garit, de az emberek nem pattognak, pedig ha valami, akkor ez tényleg szarrágó üzemmód. Ez van. Ez olyan, mint az autós fogyasztás. Ha megkérdezik a létező legkorrektebb embert, az is fog hazudni egy decit minimum. Az önigazolás mindenek felett, de ez normális emberi ösztön

Mellesleg E6*** sorozat meg Precision azért olyan a Dellnél, amihez a garit hozzáadva nem is nagyon van ellenfelük. Csak tudni kell mit vegyél.

-
tragiQss
tag
Az van, mert az inspiront (meg az összes dellt) is gagyinak tartom, de ha benézell a dell notebookos topic-ba, ott meg csupa, az enyémmel ellenkező véleménnyel találkozhatsz.

Mást ne mondjak, egy felső-közép/csúcskategóriás, üzleti notebookba ALPS touchpadet tenni a szarrágás csúcsa... mégis megteszik.
-
tragiQss
tag
válasz
üzenetére
Amikor tavaly gépet kerestem, akkor a kiállított gépek közül a Vostro tűnt a leggagyibbnak, ami az anyaghasználatot és a billentyűzetet illeti.
Mélyebben nem foglalkoztam vele, mert... és itt jöhetne egy többoldalas lista.
Mellette _látszólag_ még az Inspiron is egész jól összerakott gépnek tűnt.
(azóta van egy "made in dzsunka" latitude-öm) -
válasz
üzenetére
Gagyi? Az elozo szeriae esetleg...szerintem menj es nyomkodj meg egy uj 5520-ast.
Atlagos, de nem gagyi.Ujra atolvastam a cikkem, de jol emlekeztem, hogy nem en vagyok szemilis. A billentyuzetre semmit nem irtam, illetve annyit, hogy az 5010-esnel jobb. Mit is kene javitanom?
-
törölt tag
Én már kb. 1 éve tisztában vagyok vele, hogy az Inspiron-ok gagyibbak, a Vostro-k jobbak.
Te nem ismered be, hogy hülyeséget mondtál az inspironról. Ez félrevezetés, mert megveszi más, a te cikked alapján és mit kap? egy gagyifeszt tasztot. Legalább javítsd ki, ha már nekem nem adsz igazat, nem nézek oda. Már engem sem érdekel, különben is úgy érzem egy huszonévessel vitázom. -
törölt tag
Egyáltalán nem érdekelt, hogy az neked jó -e vagy sem.
Engem az zavart, hogy megfelelőnek hoztad ki az inspiron tasztját, mikor az szerintem ferdítés.
4 meg 6 GB ram között nem sok különbség van, egyébként az inspiron pont erről szól, magánszemélyeket céloznak meg vele, nagyobb erősebb hardvert kapnak, gyengébb anyagminőség mellett, azonos árban. -
válasz
üzenetére
Azt a vitat zartam le vele, ami arrol szolt, hogy szerintetek jo-e nekem az vagy sem
Tenyleg ennyiszer le kell irnom? Egy szoval se mondtam, hogy nem ereztem kulonbseget, vagy hogy jobb vagy ugyanolyan a vostro billentyuzete az inspironnal. Csupan annyit mondtam, hogy nekem megfelel az Inspirone is. Sot, epp az elobbi kommentemben irtam, hogy mas kategoria a ketto.
166, de -2gb ram, -500gb hdd, nincs dedikalt kartya...a cikket nem olvastad? Pont ezek voltak a legfontosabbak szamomra
masreszt a vostro, mint emlitettem, mas celcsoportnak szant termek. -
-
Nem tudom, minek kell vitatkozni. Mondtam, hogy nekem megfelel, pont. Suliban vostrok vannak, nyomkodtam is oket, de fogd fel kerlek, hogy nem akarom en semmihez se hasonlitani. Ez nem egy uzleti gep, atlagembereknek atlaghasznalatra van, amire tokeletesen megfelel. Reszemrol tema lezarva.
Ui.: hidd el, vostronal is van jobb, megsem hozza fel itt senki. Ennyi penzert ezt lehet kapni, annyiert azt, meg tobbert meg amazt. Csaladnak jo a Fabia, egy uzletembernek audi kell, f1 pilotanak meg ferrari, lambo, stb. Nem egy kategoria, ahogy a ket emlitett laptop sem. -
törölt tag
Nézd, nekem most is ebben a pillanatban itt van egymás mellett egy Vostro és egy Inspiron, én össze tudom hasonlítani.
Épp most ültem át egy Inspiron-hoz. Csúnya fényes feketék a billentyűk, kemények mint az állat, ahogy gépelek, hullámzik, mozog az egész taszt és csörög, zörög.
Ehhez képest a Vostro puha, halkabb, nem mozog a billentyűzet rész és nem utolsósorban, ahogy hozzáérek, világít. Amely egyébként már félhomályban, vagy gyenge világítás mellett nagyon könnyen megszokható tud lenni.
-
hirdeto
tag
A radeonos cikkre/jatek tesztre en is kivancsi vagyok mert sajnos engem nem gyozott meg a teljesitmenye. A notebookcheck oldalan erdemes megnezni hogy milyen konfiguracioval osszeallitott geppel van a teszt eredmeny kirakva. Parszor mar en is lukra futottam veluk emiatt.
-
A notebookcheck oldala se olyan megbizhato, mint gondoltam. Azt irjak, az Alan Wake lowon fut csak akadas mentesen, mediumon mar nagyon laggol. Elobb jatszottam vele fel orat maximumra allitva, egyszer sem akadt meg. Tenyleg muszaj lesz egy cikket irnom a jatekokrol is, mert elegge lehuzzak ezt a Radeont ahhoz kepest, amit tud.
-
tragiQss
tag
Sok szerencsét hozzá!
Nekem elég rossz tapasztalataim vannak úgy általában a Dell-lel, egyetlen pozitívuma, hogy az első esetet leszámítva, általában tartják a NBD garanciát. Legalább annyiban, hogy másnapra tényleg jön a szervizes, nem kell heteket várni minden egyes javításra. -
hirdeto
tag
Grat a cikkhez és a géphez

Nálam is van egy ilyen, csak Ivy Bridge és már Win8 volt hozzá. Sajnos nem volt olcsó.
Az új op rendszer miatt szinte azonnal indul, néhány másodperc alatt már nyithatod is a böngészőt rajta, vagy amit akarsz. Elég csendes és kicsit furcsálltam is, hogy alig hallani a hűtést ha elindul benne. ( használtam néhány ultrabook-ot is már és azok lényegesen hangosabbak voltak .. érdekes )
Akkuideje szerintem jó, 4 - 5 órát megy ha csak netezek vele. A billentyűzete kicsit szokatlan ( pl én az "A" betű helyett mindig a caps lock-ot nyomom meg, de szerintem hosszú távon megszokható, elvileg nem is baj, hogy nincs numpad rész, így kényelmesen elférnek a gombok rajta.
De ha most venném akkor a 7520-ast választanám, ami majdnem ugyan ez, csak kicsit minőségibe az érzete, plusz a 7730-as kártya is jobb számokat hoz ( hogy a játékokban mit nyújt azt nem tudom ). -
-
kpal
nagyúr
Szép kis gépezet ! használd egészséggel !
Nekem is elnyerte a tetszésemet ha vennék tuti ez is közte lenne a listámon. -
Nunder
őstag
Jó lett a cikk, nekem egy N7110-es van. Nem tudja valaki, hogy lehet-e bele világító billentyűzetet szerelni, mint amilyen a Vostro-kban is van? Azt az egyet hiányolom a drágámból.
-
törölt tag
Az Inspiron-ok klaviatúrája elég gyengusz. Kemény, csörög zörög, kényelmetlen vele szöveget bevinni. Az Isnpiron egy belépő szint a DELL világába. A Vostro-kon már normálisabb tasztatúra van. 170k-ért már van Vostro is, akár i5-el is, ami egyébként szintén érezhetően gyorsabb mint az i3, ugyanis abban van Turbo és ha le van terhelve a CPU, akkor emelkedik több 100 Mhz.et.
-
air
nagyúr
A VGA részből most csak az AMD driver van fent. Egyszer próbáltam feltenni az Intel-t is, de valami hibaüzenetet adott, és nem ment fel.
Most akkor melyiket tegyem fel? A Dell oldalán lévő AMD-Driver-t (124MB) vagy az AMD oldaláról szedjem le a legutolsó AMD Mobility Radeon™ Notebook Driver-t?
És milyen sorrendben tegyem fel? -
Ez telepítve van?
Kell lennie valaminek biztos...el nem hiszem, hogy teljesen kikapcsolták az integráltat
Itt vannakk a driverek a gépedhez, az utolsó rész lenne neked a fontos (VGA), az összeset rakd fel onnan!
Van ott az Intelnek is drivere, tehát tuti ki-be kapcsolható az is, én driver gondra gyanakszok. -
air
nagyúr
-
Szia!
Ha fel vannak telepítve a driverek, akkor elvileg jobb klikk az asztalra - váltható grafikus rendszer konfigurálása. Itt lehet váltogatni.
Hűtése nem zavaró, de majd erről is fogok írni. Hőfokokat most szintén nem tudok mondani, de mérföldekkel jobb a hűtése, mint a két éves Dell Inspiron M5010-nek.
Ha az energiagazdálkodási beállításokban átállítod a profilt energiatakarékosra, akkor elvileg a venti nem fog pörögni, passzív lesz a hűtés, bár a teljesítmény is visszaesik. Nézd meg amit írtam, próbáld meg ott konfigurálni az ati kártyát! -
air
nagyúr
Hello!
Honnan tudja az ember, hogy mikor megy az integrált vga és mikor a dedikált? Jelzi ezt valahol, vagy lehet váltogatni köztük?
Mennyire zajos a hűtése ha a dedikált vga-t használja? Mekkora hőfokon megy a gpu és mennyi fordulattal pörög a venti?
Nekem egy 1564-es Inspironom van, amiben Core i5 proci van, de folyamatosan a dedikált ati vga-t használja, 3500 és 4800 rpm közötti a ventim fordulata, a gpu hőmérséklete pedig átlag 70fok.
Hogyan tudnám rávenni, hogy a prociba integrált vga-t használja?Előre is köszi.
-
Húha. Annyi kérdés/kérés/reakció jött ide így hirtelen, hogy csak fogom a fejem.

Első reakcióim előtt azonban köszönöm az építő jellegű kritikákat és dícséreteket
Szépen sorban megpróbálok reagálni, első körben arra, hogy miért is ezt választottam és ezzel a processzorral, mert látom ebből egy kisebbfajta vita alakult ki.
TheSaint, azt írtad, hogy árban nincs olyan nagy különbség a két generáció között. Relatív a "nagy", nekem speciel nem ért volna meg 14000,-Ft pluszt az a dell (i5 ivy proci), ami szintén ekkora HDD-vel rendelkezik, mivel nem tervezek olyan programokat futtatni, amik nagyon processzorigényesek lennének. Nekem fontosabb volt a nagy tárhely, de ez teljesen egyénfüggő, kinek mi a jó, mi szükséges. Másrészt ha a teljesítményt nézzük, szinte elenyésző a különbség i3 és i3 között, a fogyasztása sem eget rengetően jobb az újnak, egyedül ami számít(hatna) az az integrált kártya, ami viszont tényleg lényegesen jobb az ivy-ben. Mivel azonban van dedikált kártya - sőt, számomra kikötés volt -, így ez sem számított. Gondolom így már világos, miért is nem az újabb szériás processzorral szerelt változatot választottam.
Azt már meg sem említem, hogy nekem megfelelt volna egy B960-as is ami még kihajtaná ezt a Radeont. 
Játékok hogy mennek? Na erről fog szólni a következő cikk, illetve most vettem észre, hogy szükség van a videókártyán kívül a processzort is tesztelni, mivel igényt tartanak rá. Annyit elárulok, hogy még az igényeimhez képest is pozitívan csalódtam, az új CoD is maximum beállítások és 8-szoros élsimítás mellett is bőven a játszható kategóriába tartozik (20fps fölött van mindig)!
A FullHD videó konvertálással bajban vagyok, ugyanis még sosem konvertáltam ilyet, azt sem tudom milyen program kell hozzá, úgyhogy aki ennek az eredményét szeretné látni a következő tesztben, az feltétlen dobjon meg egy üzenettel, amiben leírja a mit és hogyan kérdésekre szóló választ.
Geller_1972, igaz, hogy kemény telet jósolnak, de azért nem egy i7-tel akarom fűteni a szobám
Szerintem laptopba teljesen felesleges, ez az én szubjektív véleményem. Ha feltétlen az kell valakinek, akkor meg biztos, hogy nem ebben az árszegmensben fog keresgélni, hanem kb a duplájánál kezdi. 
A "rövid lett a cikk"-hez annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy tényleg picit az lett, de még mikor írtam, én is csak az ismerkedési stádiumban voltam a géppel.
Ui.:Én is frászt kapok, mikor hasonlókat hallok/látok, hogy a tizedik életévüket betöltött kis lurkók szifonnal rohangálnak, ájpeddel mennek órákra, stb...és akkor még mi vagyunk a rosszak, hogy megszóljuk őket. Igazán lehetne az efféle gyerekek szüleinek annyi esze, hogy rájöjjenek, ezzel nemhogy segítenek a gyerekeiknek, hanem csak elrontják őket.
-
rep3at
őstag
Kicsit rövid lett a cikk, de azért grat. a választáshoz, nem tűnik rossz gépnek a paraméterek alapján.
-
Geller72
veterán
5400-as HDD kidob, 120 gigás SSD berak, terrás vinyó USB3-ra ráül külső házban. Kezdetnek. Tavaly láttam i7-es procival valamilyen gépet akcióban (nem emlékszem rá sry, hog ymilyen típus volt) 168k-ért. Én egy picit soknak tartom ezt a gépet ennyiért. Tény, hogy a mostani HP után én is DELL-t vennék..valszeg..valszeg nem ennyi műanyaggal.
. Vagy nem és maradnék a HP-nál. -
Tikakukac
titán
Ezzel a procival pedig ez a gép arra való. Szokásos otthoni dolgok, film net zene írás-olvasgatás.
5-10% az pont semmi. Érzésre az életben senki meg nem mondja ezt a különbséget, gépet meg nem benchmarkra veszünk, a kettő között egyébként pont 5% van.
Fogyasztásban meg nagyjából hibahatáron belül van. Ez bizony egy nagy semmi. Amiért érdemesebb venni azonos árnál, az a HD4000 lehet. -
TheSaint
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Gondolom a cikkíró nem azért húzta meg a határt 170K-nál mert csak pötyögtetni akar rajta... Az újabb változatnál a számítási teljesítmény 5-10%-kal nőtt, míg a fogyasztás hasonló arányban csökkent, ugye kinek-mi a lényegében semmi...
Árban meg bőven van a megadott kereten belül választék: [link] -
Tikakukac
titán
Pötyögtetni lehetne ez core2 is, olyan mindegy. Árban ami belefér az legyen és ennyi. Hogy most melyiknek mi a neve, az lényegtelen, pláne itt, ahol az újabb változat nem hoz lényegében semmit.
lexter00: Az eggyel előző Inspironok konkrétan hulladékok voltak. Mellényúltak azért ők is néha.
-
lexter00
őstag
Én már 7 éve Dell fan vagyok,nagyon jó gépeik vannak szerintem mind asztali mint laptop kategóriában.Gratula a gépedhez használd jó sokáig.
-
-
ledgeri
nagyúr
Jó kombó a gép is, meg a diákmunkás pénzfelhasználás is!
Nekem is hasonlóképp lett meg a pc-m, igaz volt alapom... 
-
TheSaint
aktív tag
Jó gép, jó áron, de talán már érdemesebb lett volna Ivy Bridge platformból választani. Magam is laptopvásárlás előtt állok, de nem látom miért kellene a régebbi generációt választanom.
-
vk1972
csendes tag
Ha tudsz full HD videót konvertálni nem tudnád kipróbálni, hogy 10 perces videó konvertálása mennyi ideig tart? Ezt azért kérdezem mert nekem 30 perc laptoppal óráig tartott.
-
horush
addikt
Nem olyan rossz gép, bár én most lenovo g580-at néztem ki (59-355631), i3+gt635m, 130-140k-ért hozzá lehet jutni, annyiért szvsz elég jó vétel.
-
leslie_smith
aktív tag
Játékok,hogy mennek rajta?Nem abrutálok,csak mondjuk egy GTA?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Én nyáron elmentem melózni (rendes fizikai meló, nem irodai) , és abból vettem a mostani számítógépemet. Vannak ilyenek is, nekem soha semmit nem toltak a hátsó felem alá, mindent magamnak vettem. 18 éves vagyok, akkor még csak 17 voltam, de megvoltak elégedve velem, állítólag túlteljesítettem sok ott dolgozót. Ebből csak annyit hogy van aki lusta, és büdös a munka neki, vannak viszont akiknek nem (hála égnek
)
Sok haverom is ezt teszi amúgy, vagyunk még, ne félj

A cikkhez: Jó kis gépnek tűnik, én is ezt választottam volna, valahogy az nVidia nem szimpatikus. A cikk hangulata tetszett, jól összefoglaltad, azt ami engem érdekel egy cikkben
Köszi a "tesztet" 
-
Gratulálok a gépedhez!
Nagyon jó választás volt. Használd egészséggel! 
-
mutyi
senior tag
Jó kis cikk gratula, de azért azt tudni kell, hogy a HD3000-nél lényegesen gyengébb integrált video kártyák is bőven elbánnak a HD-s anyagokkal, ha egyáltalán az adott média player támogatja a hardveres GPU-t.
Egy tavalyi Macbook Pro-ban pl. core i5-ös proci van és HD3000,szóval a lényeg, hogy a HD3000 is sok mindenre elegendő. -
oszi666
őstag
még nem olvastam el a cikket, de rögtön az első pár sorban szemet szúrt valami, ami nagyon tetszett: "Diákmunkából összegyűjtögettem". mivel a továbbtanuláson gondolkodsz, gondolom még gimis vagy: gratula!!!! én 22 éves egyetemista vagyok, de még mindig dívik az aputól majd kérek rá pénzt téma, és nem ám egy csokira hanem macbook prora. végre még egy diák, aki elmegy dolgozni ha kell neki valami
kezdtünk már kevesen lenni 
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung A17 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Most viszont átjöttem öcsém szobájába, neki pont ellentétesen van az ablaka, fel is raktam felesre a fényerőt és egyáltalán nem tükröződik. Ha erősebb napsütés van, akkor természetesen elkel a maximális fényerő, illetve ha telibe a képernyőre süt a nap, akkor úgysem tudok sok mindent csinálni. 

Talan lesz valaki, aki mar szedte szet ezt a tipust es valaszol erre a kerdesedre 

Megszokásból a Dell honlapját nyitottam meg és onnan töltöttem le mindent, azok biztos a legfrissebbek.

a ket eves Inspiron M5010 kavaja fenyes, gumibakos, de egy fokkal masszivabb.

. Vagy nem és maradnék a HP-nál.
Nagyon jó választás volt. Használd egészséggel!