Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DeFranco

nagyúr

válasz Helsing #37 üzenetére

Tudnál adni pár példát az említettekre (videók, droidos programok)?

• DeFranco

nagyúr

válasz D1Rect #33 üzenetére

elég kevés dolgot vettünk eddig, a "nagyjával" ipari mákunk volt, mert kaptuk kölcsön vagy örökbe (pelenkázó, kiságy, babakocsi) a többivel meg próbálunk amennyire lehet pragmatikusak lenni, drágábbakat bérelni vagy használtan venni, meg csak azt megvenni, ami tényleg bizonyítottan szükséges lesz.

• DeFranco

nagyúr

válasz hoffman_ #30 üzenetére

nézd... eddig több embernek sikerült megérten a koncepciót és megérteni a "nem"-ek mögötti tartalmat. nagyon küzdök vele, hogy hogy magyarázzam el úgy, hogy ne tűnjön magyarázkodásnak, inkább nem is kezdem el.

amiket írtam, hogy kizártam, alapos okkal zártam ki. az én élethelyzetemben az én értékrendszeremben ezek nem lehetségesek, vagy éppen eleve olyanok, hogy előre látszik, nem tartana ki velük sokáig a lendület.

nem szimpatikus? megy a levesbe, mert nem egy nemszeretem feladattal fogom elkezdeni, pont ez a siker egyik kulcsa, hogy alapból tetsszen. inkább keresem egy hónappal tovább.

persze ismerem az ilyen testedző lózungokat, hogy az akarat szolgája a test meg kistököm, köszönöm nem kérek belőle. te hiszel, más hisz én meg másban hiszek, ne kelljen ennek is nekimenni, mert nincs kedvem magamra rántani a fél tesiszakkört a logoutról. tisztelem őket a munkájukért, én másban hiszek más a motivációm.

kettlebellt egyébként konkrétan azért nem fogom elkezdeni, mert 1) felesleges súlyokat akasztani magamra, bőven elég a saját anyag egyelőre (83/180 szal azért nem gurulok) az izületeim kifejezetten nem jók, felesleges őket terhelni. később esetleg szóba jöhet, ha már ott tartok, hogy lesprintelek két sarkot a buszhoz lihegés nélkül, meg nem 140/80 lesz a nyugalmi vérnyomásom*. 2) csecsemővel-gyerekkel a lábam alatt nem fogok elkezdeni súlyzókat pakolgatni. leszarom. nem.

plafonra sem fúrok karót mert kurvára nem érdekel a húzódzkodás. te felfúrtad téged érdekel, engem nem, nálad használ, nekem meg két lyuk lenne a plafonon. b) amire nekem kell, arra nem alkalmas.

minden tisztelet mellett de pont te nem érted a lényeget és pont te akarsz rámerőltetni olyan dolgokat, ami a te értékrended szerint valók és a te ízlésedet tükrözik. köszönöm a tanácsokat, tényleg, ezért vagyunk itt, de azért kutyázni nem kell, mert nem értek egyet. voltak többen akiknek sikerült megérteni, hogy mi a gondolatmenet.

*ezekre pedig nem a súlyzó a megoldás, meg nem is a húzódzkodás, ez kis terheléses intenzívebb tempójú mozgás, hogy pörögjön a vérkeringés, dolgozzon az izület (kis terhelésen, csak mozgatás, nem terhelés), legyen tüdőmunka. izomzat másodlagos, azt majd ha van kondíció, esetleg. kurvára sokat érnék el vele ha húzkodnám itt magam.

ha azt mondom, hogy van mögötte koncepció, és amit írtam, az megalapozott, akkor az úgy van, ezt fogadd el. nem két napja agyalok a témán, és nem a lustaság miatt zártam ki amit. van tapasztalatom a testedzésben, régebben sokat és többfélét sportoltam kitartóan, tudom, hogy mire hogyan reagál a testem és a tudatom, fel tudom mérni a lehetőségeket. ez neked itt nem feladatod. azért írtam ezt a bejegyzést meg, hogy inputokat kapjak, ötleteket, hogy mit lehet, nem azért, hogy meghallgassam, hogy rossz a hozzáállásom. jó a hozzáállásom, csak pont az ilyen viták elkerülése végett egyszerűsítettem a dolgot, és ex cathedra kizártam olyan dolgokat, amivel már megfutottam a körömet és megszületett a megoldás.

• DeFranco

nagyúr

válasz nemlehet #19 üzenetére

10 fontosabb dolgot fel tudnék most sorolni egy xboxnál. Ha ez lesz a siker kulcsa és semmi más nem válik be, akkor lehet róla szó, de annak a pénznek most nagyon sok jobb helye van.

@D1Rect: köszi :)

@Dany007: mérsékelten reklámozom. nem titok, de nem kürtölöm vele tele a fórumot

[link]

@elektrotank: köszi :)

@Aweriot: jöhet, de valamivel irányítottabbra gondoltam

@Goose-T: nincsenek barátaim :D

@hoffman_: írtam, kettlebell nem. ne menjünk bele, értékelem becsülöm, nem. kinect fáj a szívem de amíg nincs ingyen :U

@ittakary: persze, ez így fura, hogy negatív-negatív-negatív felsorolás, de ennek az az oka, hogy persze én is gondolkodtam rajta magamtól, van is egy kb. elképzelésem, de nem vagyok vele megelégedve. ezért írtam meg ezt a bejegyzést. arról, hogy mi jöhet szóba nyilván azért nem írok, mert friss gondolatok, új ötletek kellenek, nem akarom elvinni egy irányba sem az inputokat, viszont a felesleges vakvágányokat, amiket alapból kizártam érdemes levágni. ezért van a lista, hogy ez nem az nem amaz nem. ami ebbe belefér, az minden jöhet, lehet nem lesz megfelelő, de mindenképpen hasznos input.

az aerobicra amúgy ha megfigyelted nem azt írtam, hogy nem, hanem hogy keresek jobbat. nem véletlen. ez a b vagy inkább a c terv, mert amúgy éppen a kritériumoknak megfelelne, de lehet van jobb. ezért keresek jobbat. ha nincs, még az is lehet, hogy ez marad. adott esetben azt pl. el tudnám képzelni hogy valaki valahol valakiknek kiadott egy - nevezzük így - férfi aerobic dvd-t, vagy azzal a kifejezéssel élve, amit 7 mutatott, home workout dvd-t, ami mégsem gyúrás, hanem egy ilyesfajta átmozgató program. formen.

nem vagyok amúgy nőisportfób, jártam én már egy csokor 50-es 60-as nővel tai-chi edzésre egyedüli férfiként, az jó is volt, csinálnám, de minden pozitív tulajdonsága ellenére nem elég. egyedül meg azt nem lehet csinálni, mert ott maxifontos a pontos kivitelezés, valakinek látni kell, ellenőrizni kell.

• DeFranco

nagyúr

válasz D1Rect #13 üzenetére

Hét és feledik hónapban vagyunk :D

(#12) Kalandor: Kardiomeditáció gondolom.

(#11) aram01: úszás szuper, péz nincs :D

(#10) nemlehet: wii-n gondolkodtam egy időben, de ezt egyébként jól helyettesítené egy natúr dvd tizedáron vagy kölcsönözve

(#8) elektrotank: séta kilőve (bár alapból megyek ennyit egy nap) a többi az OK, valami ilyesmi sem lenne rossz, de nyilván változatosabban, programként

• DeFranco

nagyúr

válasz Dr.F.E.R.I. #4 üzenetére

Még akár jó is lehet, bár nem feltétlenül kezdenék súlyokkal (kétkilósakkal sem). Ami viszont kellene az az irányítottság, legyen tervezett edzésprogram, meg emellett amiket írtam, keringés főleg, izületek átmozgatása, pluzus, stb.

Tai-chiztem egy ideig, de ahhoz mester kell, egyedül nem lehet, jógához meg még fiatal vagyok, illetve ott is jobb, ha legalább eleinte látja valaki, hogy csinálod, tud igazítani rajtad.

@7: emmá jó, ezekre ránézek, "home workout" pl. egy hasznos kifejezés lesz innen érzem.

@aram01: hallod már nem tudom keresztbe tenni a lábamat mert átszúrja a vádlimat a térdem :D

/all:

jöhetnek még a tippek, minél több, annál jobb, tényleg minden ötletet szívesen várok, fogom még facilitálni, hogy írjatok, mert nem tudom melyik lesz a testhezálló megoldás.

• DeFranco

nagyúr

válasz SUPREME7 #2 üzenetére

kicsi a lakás, gép kizárva.

(nem egyszerű eset, ha egyszerű lenne megoldottam volna)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés